Aa baterije Tronic iz Lidl-a kapaciteti iskustva pitanja...
STRANA 1 OD 1
CyberConn
Aa baterije Tronic iz Lidl-a kapaciteti iskustva pitanja...
02.08.2025. 16:57
T69419
status: user broj poruka: 225
Došao sam u posed nekoliko pakovanja ovih baterija tronik 2.500 mah, izmerenog kapaciteta oko 2.400 mah, što smatram poprilično podnošljivim, koriste se u uređajima koji su veći potrošači i rade poprilično dobro. Te baterije sam poklonio poznaniku za baterijsku lampu koja je poprilično jaka, a on ima stari spori punjač koji puni četiri baterije u isto vreme sa 120 mili ampera i punjač nema apsolutno nikakvih indikatora napunjenosti baterije kad su pune , kada se još pune i ostalo... on kaže da čim baterije spadnu ispod 1,25 v lampa počne da gubi snagu to jest da daje slabiju svetlost. Pošto punjač nema lampice indikatore kad su baterije napunjene Koliko treba sati da stoje baterije na tom punjaču da bi bile pune ako ih na punjač stavi kad imajui 1,25 V. ? Ako neko ume da mi proračuna bio bih zahvalan...
Standardne alkalne baterije su deklarisane na 1.5v (kvalitetni brendovi ce zadrzati i 1.6V i do 5 godina). Punjive NiMh baterije su deklarisane na 1.2V i kvalitetni brendovi ce na full punjenju pokazati oko 1.3V. Cak su i nesto deb lje za koji mikron od standardnih AA/AAA
Ne bas mali broj potrosaca (zapravo ispravljacka elektronika) je dizajenirana da na ulazu ima 3V recimo a sa punjivim bat. ces imati 2.5V sto ce automatski znaciti da uredjaj ili uopste nece raditi ili ce raditi kratak period zbog ocekivanog praga napona.
Kako god bilo, vazi isto kao i za uredjaje: nikada ama bas nikada ne koristi nesto sto nije kvalitetno. U slucaju baterije to su Panasonic/Enerloop/Sanyo, Energizer., Varta eventualno Sony i Philips.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Te lidl-ove tronik baterije dok su bile kod mene i punjene na punjaču koji pokazuje kad su skroz napunjene imale su 1,41 v kad su skroz pune, kada ih poznanik koristi u baterijskoj lampi do 1,25 v lampa sija odlično , a ispod 1.25V nema punu snagu sijanja i traži punjenje, prijatelj je dobio to što je dobio od mene, za bolje nema nisu svi bogati, neki sastavljaju kraj sa krajem kao moj prijatelj ii nemaju para da daju par hiljada dinara na baterije nego prima na poklon to što im se ponudi, zašto je teško odgovoriti na pitanje, dao sam kapacitet dao sam snagu punjača dao sam voltaže na kojima se stavi na punjač treba mi samo vreme koliko držati baterije na tom punjaču od 120 miliampera....
MIND CONTROL
:: Standardne alkalne baterije su deklarisane na 1.5v (kvalitetni brendovi ce zadrzati i 1.6V i do 5 godina). Punjive NiMh baterije su deklarisane na 1.2V i kvalitetni brendovi ce na full punjenju pokazati oko 1.3V. Cak su i nesto deb lje za koji mikron od standardnih AA/AA :: :: Ne bas mali broj potrosaca (zapravo ispravljacka elektronika) je dizajenirana da na ulazu ima 3V recimo a sa punjivim bat. ces imati 2.5V sto ce automatski znaciti da uredjaj ili uopste nece raditi ili ce raditi kratak period zbog ocekivanog praga napona :: :: Kako god bilo, vazi isto kao i za uredjaje: nikada ama bas nikada ne koristi nesto sto nije kvalitetno. U slucaju baterije to su Panasonic/Enerloop/Sanyo, Energizer., Varta eventualno Sony i Philips :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: ::
Re: Aa baterije Tronic iz Lidl-a kapaciteti iskustva pitanja...
03.08.2025. 00:30
status: user broj poruka: 19078
2500mA : 120mA = 20.8h, преко тога већ је ризик да се пуне јер пуњач нема заштиту.. Ризик је и овако.. То се не ради, али кад нема друге опције...
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Došao sam u posed nekoliko pakovanja ovih baterija tronik 2.500 mah, izmerenog kapaciteta oko 2.400 mah, što smatram poprilično podnošljivim, koriste se u uređajima koji su veći potrošači i rade poprilično dobro. Te baterije sam poklonio poznaniku za baterijsku lampu koja je poprilično jaka, a on ima stari spori punjač koji puni četiri baterije u isto vreme sa 120 mili ampera i punjač nema apsolutno nikakvih indikatora napunjenosti baterije kad su pune , kada se još pune i ostalo... on kaže da čim baterije spadnu ispod 1,25 v lampa počne da gubi snagu to jest da daje slabiju svetlost. Pošto punjač nema lampice indikatore kad su baterije napunjene Koliko treba sati da stoje baterije na tom punjaču da bi bile pune ako ih na punjač stavi kad imajui 1,25 V. ? Ako neko ume da mi proračuna bio bih zahvalan.. :: :: MIND CONTROL
Re: Re: Aa baterije Tronic iz Lidl-a kapaciteti iskustva pitanja...
03.08.2025. 08:28
status: user broj poruka: 225
Hvala na pomoći Ali to sam znao sam da izračunam, pitanje je bilo 1,25 v koliko je to okvirno procenata punjena baterija jer sa 1,25 v ih on stavi na punjač da se dopune do punog da vam lampa uvek svetli najjače.. ti si mi dao računicu kada se potpuno prazne baterije stave na punjač da se napune do kraja ali ja ne znam samo koliko je 1,25 v koliko je to otprilike u procentima napunjena baterija pa ako neko zna neka napiše. Ciljao sam da dobijem odgovore od nekog ko ima sličnog iskustva sa ovakvom vrstom eksperimentisanja,????
MIND CONTROL
:: 2500mA : 120mA = 20.8h, преко тога већ је ризик да се пуне јер пуњач нема заштиту.. Ризик је и овако.. То се не ради, али кад нема друге опције... :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: Došao sam u posed nekoliko pakovanja ovih baterija tronik 2.500 mah, izmerenog kapaciteta oko 2.400 mah, što smatram poprilično podnošljivim, koriste se u uređajima koji su veći potrošači i rade poprilično dobro. Te baterije sam poklonio poznaniku za baterijsku lampu koja je poprilično jaka, a on ima stari spori punjač koji puni četiri baterije u isto vreme sa 120 mili ampera i punjač nema apsolutno nikakvih indikatora napunjenosti baterije kad su pune , kada se još pune i ostalo... on kaže da čim baterije spadnu ispod 1,25 v lampa počne da gubi snagu to jest da daje slabiju svetlost. Pošto punjač nema lampice indikatore kad su baterije napunjene Koliko treba sati da stoje baterije na tom punjaču da bi bile pune ako ih na punjač stavi kad imajui 1,25 V. ? Ako neko ume da mi proračuna bio bih zahvalan.. :: :: :: :: MIND CONTROL
ali iz iskustva mogu da potvrdim da nisu dugotrajne uopšte. Većina mi je riknula relativno brzo, tj. neće više da se pune. Tako da ne bih preporučio da se kupuju, osim ako nekim slučajem nisu popravili kvalitet u međuvremenu.
ako je 1.25v неких 70% капацитета, значи за преосталих око 30% је довољно да се пуни за ~8 сати. Можда мало мање, а можда мало више, ако хоће прецизно да види, можда може да прикачи Волтметар на + и - да мери и на тај начин да прати напон батерије која треба да дође на неких 1.4v, или приближно...
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
Čuo sam da je bilo promašenih serija Ali kod mene su se pokazale potpuno isto ako ne i nijansu bolje od marki poput Varta Duracel i slično, ovo je iz mog iskustva ali verovatno sam potrefio dobru seriju, baterije koje sam poklonio kod mene imaju između 50 i 100 punjenje odprilike ali i dalje drže kao prvog dana , zato sam i odlučio da ih poklonim poznaniku kojem su potrebne...
MIND CONTROL
:: ali iz iskustva mogu da potvrdim da nisu dugotrajne uopšte :: Većina mi je riknula relativno brzo, tj. neće više da se pune :: Tako da ne bih preporučio da se kupuju, osim ako nekim slučajem nisu popravili kvalitet u međuvremenu :: :: ::
E to tražim znači 1,25 v je oko 70% znači treba da ih puni trećinu od predviđenog vremena sa tim sporim punjačem hvala ti na odgovoru. To ja sam nisam znao koliko je otprilike u procentima 1,25 v a potpuno si u pravu kad su pune imaju 1,41 Volt to sam ja merio. Hvala značiće mu ovo da ne prepuni baterije i zezne ih jer je čovek u veoma lošoj situaciji i nema para da kupuje maltene ni hranu a kamoli baterije ili nove moderne punjače radi čovek sa onim šta ima ili dobije....
MIND CONTROL
:: ako je 1.25v неких 70% капацитета, значи за преосталих око 30% је довољно да се пуни за ~8 сати. Можда мало мање, а можда мало више, ако хоће прецизно да види, можда може да прикачи Волтметар на + и - да мери и на тај начин да прати напон батерије која треба да дође на неких 1.4v, или приближно.. :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.