Dakle, potrebni su mi zvucna kartica i zvucnici 2.1 sistem do 150e (sve zajedno). Bice korisceni za obradu muzike i naravno slusanje iste. Posto zivim u zgradi akcenat nije na jacini nego na kvalitetu i cistoci zvuka!
Ako je bitno muzika koja ce biti obradjivana je nasa pop, blazi rock i folk...
Pazite i na ulaze jer ce na zvucnu biti prikljuceni sintisajzer i mikrofon... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Zani me me koja je razlika izmedju ove dve karte: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio bulk i Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio na sledecem sajtu: http://www.gigatronshop.com/html/products/category (druga i treca)? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Re: Hvala bax na brzom odgovoru (kao i uvek... :) )!
15.07.2009. 15:47
status: user broj poruka: 12057
Ti za svaki slučaj zovi pa proveri, da se ja pitam uzeo bi jeftiniju, ionako sveže drivere (vrlo bitno za Creative) skidaš sa neta. Uz bulk bi trebao da dobiješ karticu i drajvere i to je to. Uz ovu skuplju možda kutija, uputstvo, stickeri, par diskova sa kojekakvim glupsotima... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Zani me me koja je razlika izmedju ove dve karte: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio bulk i Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio na sledecem sajtu: http://www.gigatronshop.com/html/products/category (druga i treca) :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Bulk ti je samo kartica i CD sa softverom u plastičnoj kesici. Ona skuplja varijanta je to isto, samo u fabričkom pakovanju. Lepa kutija, sve šljašti itd. Bacanje para na karton. Kupi Bulk i uživaj. I ja sam, pre tri meseca, u istoj firmi kupio bulk verziju.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Re: Re: Hvala bax na brzom odgovoru (kao i uvek... :) )!
15.07.2009. 15:53
status: user broj poruka: 2591
OK! Hvala bax jos jednom! Najverovatnije ce biti onda ova jeftinija jer zbog tih sitnica da platim karticu 60% vise bas mi se i ne isplati...
@Rasha44 Hvala na potvrdi! Definitivno ce biti ova jeftinija! :D **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: Ti za svaki slučaj zovi pa proveri, da se ja pitam uzeo bi jeftiniju, ionako sveže drivere (vrlo bitno za Creative) skidaš sa neta. Uz bulk bi trebao da dobiješ karticu i drajvere i to je to. Uz ovu skuplju možda kutija, uputstvo, stickeri, par diskova sa kojekakvim glupsotima.. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: Zani me me koja je razlika izmedju ove dve karte: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio bulk i Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio na sledecem sajtu: http://www.gigatronshop.com/html/products/category (druga i treca) :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ::
Re: Re: Re: Hvala bax na brzom odgovoru (kao i uvek... :) )!
15.07.2009. 15:54
status: user broj poruka: 12057
Nema na čemu i naravno da se ne isplati. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: OK! Hvala bax jos jednom! Najverovatnije ce biti onda ova jeftinija jer zbog tih sitnica da platim karticu 60% vise bas mi se i ne isplati.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: Ti za svaki slučaj zovi pa proveri, da se ja pitam uzeo bi jeftiniju, ionako sveže drivere (vrlo bitno za Creative) skidaš sa neta. Uz bulk bi trebao da dobiješ karticu i drajvere i to je to. Uz ovu skuplju možda kutija, uputstvo, stickeri, par diskova sa kojekakvim glupsotima.. :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: Zani me me koja je razlika izmedju ove dve karte: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio bulk i Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio na sledecem sajtu: http://www.gigatronshop.com/html/products/category (druga i treca) :: :: :: *************************************************************************************** :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: ::
Trenutno imam zvucnike Logitec X-220! Da li bi eventualno mogao njih da ostavim a kupim samo zvucnu? Soba mi je mala (14 kvadrata) pa bi mi 5.1 sistem bio prevelik. Ne znam ni gde bih stavio toliko pilota... Bitniji mi je kvalitet signala koji bi dolazio od mikrofona i sintisajzera do kartice i kvalitet obrade tog signala nego kasnije reprodukcija u mojoj sobi... Kad dam nekom pesmu da je preslusa da zvuk u startu bude sto kvalitetniji a dalje zavisi od zvucnika... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Kartica odlicna (imam je i ja...) zvucnici i ne idu bas uz nju :: :: uzmi G51 logitech 5.1 ( 140e) ....sve zajedno ti prelazi budzet 30e a dobijas visestruko bolji zvucni sistem :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
U mojoj sobi od 12 kvadrata, Altec Lansing 251 od 90W (45 RMS) su savršeno popunili prostor, a X-530/540 su ta klasa. Ne kažem da G51 nije bolje, sistem je fantastičan, ali ako si na 150e i tačka.......... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Da, ali da li su ti Logitec X-540 mnogo bolji od ovih mojih X-220? Mogao bih da izdvojim 150e, ali ako necu dobiti neko ogromno poboljsanje sa tim novim zvucnicima u odnosu na sadasnje da li da kupim samo zvucnu karticu? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: U mojoj sobi od 12 kvadrata, Altec Lansing 251 od 90W (45 RMS) su savršeno popunili prostor, a X-530/540 su ta klasa. Ne kažem da G51 nije bolje, sistem je fantastičan, ali ako si na 150e i tačka......... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
Za sebe posle iskustva sa malim ali odličnim 251 sistemom u sobi od 12 kvadrata nikad ne bi uzeo jači 2.1 preko slabijeg 5.1 sistema. Volim da zvuk oko sebe, naročito ako jeste 5.1, a i kad je samo duplirani stereo.
Ne znam da li ti se isplati kupovina samo zvučne kartice i koliko će to da se primeti sa X-220. Ne mogu da tvrdim nešto u šta nisam siguran, ako bi od nekog mogao da mazneš X-Fi na 2 sata, to bi bilo idealno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Creative X-FI se slabije uvozi u poslednje vreme tako da cisto sumnjam da ces naci za 40 evra ovu karticu. I MNOGO je vaznije NE stedeti na zvucnoj kartici bolje kupi skuplju zvuchnu jer ti ionako zelis 2.1 sistem zvucnika a njih mozes naci za 60 evra. Creative i Logitech imaju par kvalitetnih modela i zato ti preporucujem da ih pogledas u Delta City i T.C. Usce.....Tehnomarket ili Comptrade. Creative X-fi najeftinija kosta oko 8000 din. Samo u piramid shopu ispred hale 10 na sajmu. Poz
Mislim da su Logi X540 sasvim OK zvučnici za 70e. Mada da još ima AL 251, uzeo bi ih svaki put. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Jesu oni ok zvucnici ali nije im zvuk nesto ..Kazem za ovu namenu bi uzeo Microlab zasigurno. A i Altec ima takodje bolji zvuk od Logitech-a. Logitech je sav bass i glasnoca.
Ja bi uzeo Microlab Solo 7c i malo sacekao i uzeo neku zvucnu karticu.... mislim to je da dodas jos 30ak e na ovo sad! Solo 7c je ostavilo mnoge audiofile u cudu! Drugar je audiofil ima Aquface pojacalo i cd player, pojacalo je 4000e i cd player 2000e , zvucnike Cabasse koji su oko 4000e. Decko je profesionalac i time se bavi, kad je dosao i cuo Solo 7c nije mogao da veruje da za 130e takav zvuk, i kaze da tako nesto firmirano vredi oko 500-600e tipa. Kutije su Drvene zvuk jasan i lepo definisan, nema probijanja i brujanja. Za te pere mnogo muzike! Logitech ne bi preporucio za muziku, on je vise orijnetisan za filmove i igrice! Ja bi pogledao i procitao razna iskustva sa solo 7c i razmislio! pozz
Kad bi on mogao u nekom showroom-u da čuje jedne i druge bilo bi sjajno, ali ako se njemu sviđa zvuk X-220....to je klasičan Logi zvuk, a ako traži bolje, onda G51, AL, Microlab.... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Jesu oni ok zvucnici ali nije im zvuk nesto ..Kazem za ovu namenu bi uzeo Microlab zasigurno. A i Altec ima takodje bolji zvuk od Logitech-a. Logitech je sav bass i glasnoca :: :: ::
Sto al Microlab ? Bas ko sto savcic napisa, to je upravo i moje misljenje i svih drugih koji su ih culi. Mozda deluje malo `nepoznato` ili nesto sl. ali Microlab ima poprilicno veliko ime kod zvucnika. Nego Logitech..to je ono `gaming` za sta su svi culi, da pocnu da prave cackalice svi bi i to kupovali ..
AL = Altec Lansing, inače Microlab su sjajni zvučnici, ja sam samo nabrajao, AL, Microlab, .... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Sto al Microlab :: Bas ko sto savcic napisa, to je upravo i moje misljenje i svih drugih koji su ih culi :: Mozda deluje malo `nepoznato` ili nesto sl. ali Microlab ima poprilicno veliko ime kod zvucnika :: Nego Logitech..to je ono `gaming` za sta su svi culi, da pocnu da prave cackalice svi bi i to kupovali . :: :: ::
Nisam mogao ranije da odgovorim, nisam bio kuci... Ono sto zelim je sto kvalitetniji zvuk prilikom snimanja glasa i instrumentala sa sintisajzera a za to je potrebna kvalitetna zvucna karica, kvalitetan mikrofon i sintisajzer vec imam... Zato i pitam da li su ti X-550 mnogo kvalitetniji zvucnici od ovih mojih X-220 jer mogu da izdvojim 150e, ali zvucnike ne bih kupovao ako je razlika mala, uzeo bih samo zvucnu karticu zbog ovog sto sam naveo. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: AL = Altec Lansing, inače Microlab su sjajni zvučnici, ja sam samo nabrajao, AL, Microlab, ... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: Sto al Microlab :: :: Bas ko sto savcic napisa, to je upravo i moje misljenje i svih drugih koji su ih culi :: :: Mozda deluje malo `nepoznato` ili nesto sl. ali Microlab ima poprilicno veliko ime kod zvucnika :: :: Nego Logitech..to je ono `gaming` za sta su svi culi, da pocnu da prave cackalice svi bi i to kupovali . :: :: :: :: :: ::
Zanima me ako bih kupio ovu Creative X-Fi Xtreme Audio da li bi kvalitet zvuka koji bi dolazio iz mikrofona i sintisajzera u nekom programu za editovanje zvuka bio bitno kvalitetniji nego preko ove integruse? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
x-550/40 su OKEJ zvucnici...nista vise od toga...znaci za te pare su OKEJ kupovina.....e sad.....70-80e na 5.1 zvucnike i sam bi skontao da nemas apsolutno nikakvog iskustva i nije neki kvalitet generalno govoreci tako da neces primetiti nekako znacajnije poboljsanje zvuka ako ga uopste i primetis. G51 nisu ni jeftini niti su slabiji od tih 2.1 sistema koji ste pominjali ..naprotiv....zato ako imas kesa kupi G51......neces da bacas toliko para ? kupi bilo kog Alteca i bices happy ( iako ih ja ne gotivim ama bas nimalo iskreno al to je vec subjektivno sa moje strane...)
Ajd uzdravlje
:: Nisam mogao ranije da odgovorim, nisam bio kuci.. :: Ono sto zelim je sto kvalitetniji zvuk prilikom snimanja glasa i instrumentala sa sintisajzera a za to je potrebna kvalitetna zvucna karica, kvalitetan mikrofon i sintisajzer vec imam... Zato i pitam da li su ti X-550 mnogo kvalitetniji zvucnici od ovih mojih X-220 jer mogu da izdvojim 150e, ali zvucnike ne bih kupovao ako je razlika mala, uzeo bih samo zvucnu karticu zbog ovog sto sam naveo :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: AL = Altec Lansing, inače Microlab su sjajni zvučnici, ja sam samo nabrajao, AL, Microlab, ... :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: Sto al Microlab :: :: :: Bas ko sto savcic napisa, to je upravo i moje misljenje i svih drugih koji su ih culi :: :: :: Mozda deluje malo `nepoznato` ili nesto sl. ali Microlab ima poprilicno veliko ime kod zvucnika :: :: :: Nego Logitech..to je ono `gaming` za sta su svi culi, da pocnu da prave cackalice svi bi i to kupovali . :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.