Jeste li nekada probali da se testirate do koje frekvencije cujete? Ja probao i cujem negde do 18000 Hz. Sa godinama opada osetljivost na visoke frekvencije. Deca cuju i do 22000, a kkao se stari tako se granica spusta na zalot:(
Cenim da ja tu nesto dobro nisam uradio,stavim na levi i desni po 25KHz i cujem i dalje pistanje :S Sve posle toga kao da se cuje neko zujanje... btw 19 years old
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Ma preko 25KHz verovatno ni visokotonac ne moze da reprodukuje. U svakom slucaju svaka cast na rezultatu.. ajmo dalje da vidimo ostale... P.S. Uzivaj u `performansama` sopstevenih usiju... Vidis kako se ide ka 30-tim opada i opada i opada...:) DušanNastić Beograd,
To je sasvim ok. Nemoj da se plasis:) Inace trebalo bi da vecina ljudi cuje do 22000. To je neki maksimum, i to tamo negde sa oko 10-15 godina... a vremenom kako covek stari, tako se i spusta prag visokih frekvencija koje moze da cuje. E sad, na osetljivost uticu mnogi faktori. Svakodnevna izlozenost manjom ili vecom bukom.... guranje glave u zvucnik ili sedenje ispod istog na svadbama... itd:) Pazite samo kada pustate test da ne ostetite zvucnike, to jest nemojte da pustate preko 40%, max 50% snage da ne bi kojim slucajem doslo do ostecenja visokotonca ili skretnice. Tesko da moze to da se desi, al za svaki slucaj pazite. DušanNastić Beograd,
Moze biti razlike i u vezi kvaliteta zvucne karte i zvucnika, mada ne mislim da moze biti velike razlike.... Na notebook-u se nalaze sirokopojasni zvucnici i verovatno je to razlog zasto ne mogu da reprodukuju vise od 18000. Mislim da svi ostali iole pristojni zvucnici mogu da reprodukuju barem do 20000 DušanNastić Beograd,
Znaci to mu je izgleda to.... Sto vise godina imamo to manje cujemo visoke... sve manje i manje, a onda nam se cini kako su ti isti zvucnici pre 15 godina mnogo lepse zvucali:))) DušanNastić Beograd,
Znaci to mu je izgleda to.... Sto vise godina imamo to manje cujemo visoke... sve manje i manje, a onda nam se cini kako su ti isti zvucnici pre 15 godina mnogo lepse zvucali:))) DušanNastić Beograd,
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.