Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Pomoc za microlab zvuk!?
STRANA 1 OD 1
MACHINE Pomoc za microlab zvuk!? 23.02.2007. 16:46 T3350

status: user
broj poruka: 5699
Zna li neko kako da se jednostavno resim suma/zujanja na zvucnicima Microlab 528II? Sateliti nemaju neki preteran sum ni na max.vol. ali subwoofer driver razlicito susti kada je pasivan tj. nema signala a to je nezavisno od toga da li je bananica u SB Live! ili ne. Mrezni napon je stabilnih ~220V. Verovatno je elktronika pojacala lose uradjena a ne samo trafo. Pa pitam da li se to moze efikasno ublaziti ili otkloniti nekom `prigusnicom` (zamenom elementa, dodavanjem necega...).Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Zamena je pravi plan 23.02.2007. 18:40 #12784

status: user
broj poruka: 6643
Sam si našao rešenje, samo nisi siguran šta da menjaš.
Brujanje bez ulaznog signala je tzv. odnos S/N tj. signal/noise odnosno, signal/šum. Upravo je to, uz filtere, razlog zašto neko pojačalo košta toliko i toliko, a zašto je neko jeftino (al`, što ima WATT-i!!!).
Dva su razloga: prvi je kvar, proboj ili sušenje (najčešće kondenzatora, ali i trandži, dioda), prvobitno relativno dobrog pojačala - ako je ikad bilo takvo.
Drugi je razlog: očajni dizajn kola ili štednja na komponentama, ili i jedno i drugo.
U prvom slučaju, moguća je popravka - zamenom neispravnih delova, u drugom slučaju, zamenom cele te skalamerije koja ničemu ne valja - ovde, uz finansijski izdatak, najbolje rešenje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman uz piskov komentar 23.02.2007. 21:09 #12800

status: user
broj poruka: 1111
noise ili ti delimicno propustanje naizmenicne komponente iz mreznog napajanja (ili nadovoljno odvajanje - upravo razlog zbog kojeg je technics odavno poceo da ugradjuje baterijsko ili akumulatorsko napajanje u svoja pojacala, tj. izmedju mreze i ostatka kola, sto daje mnogo stabilniji napon napajanja, jako vazno za trandze), a uz los dizajn kola (elementi su u stvari u sprezi, kalemi, a ne bi trebali da budu) dobijas brujanje ili sustanje, sto se srece kod vecine ovih naprava, koje mogu da se kupe za nize cene
ima tu jos problema, ali i ovi su sasvim dovoljni

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60289. Broj poslatih odgovora: 646281.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs