Startuj i vidi pikove - da li prelaze 500-600 ili prelaze 1000 ako je tako samo update BIOS-a ti moze pomoci.
Kod mene u toku rada zvucne je nabijano 300-400 posle updatea BIOS-a 40-50. Izguglaj ako te zanima 100% o cemu pricam.
Za ovo su uglavnmom krive ploce, krckanje pucketanje sustanje itd. se pripisuje slaboj komunikaciji ploce i zvucne.
Takodje novi driveri directx i sve ostalo sto ima veze sa zvukom instalirati ponovo. Probaj i kao stereo a ne kao 5.1 ili sta vec imas pa vidi i to probaj.
Startuj i videces vertikalne linije kako idu u nizu(na svaki sekundu) a dole ti ispisuje vrednost pikova min max i trenutnu iscitaj koliki su tek kad pustis npr neku mp3 pesmu ili nesto gde ces cuti pucketanje ako prelazi i 500 iako je 1000 dozvoljena normala updateuj BIOS pa onda probaj opet isto.
Pa latency kad zakrci skoci na 4000 !? Prosecno je oko 700. Sta to znaci ? Da kasne informacije preko PCI slota ? Dal vredi s drugim probati? Kako na prosloj instalaciji Windows toga nije bilo ? Pa ne znam gde da nadjem noviji BIOS za moj komp, jer imam dosta staru plocu Asus sa 865PE chipsetom.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
Ako si rad probaj jos nesto ali to je strasno puno 4 puta vise od normale. Nazalost sad mogu samo da ti preporucim ili da vratis karticu ili da uzmes novu plocu ako vec nema novijih BIOSa za tvoju plocu.(to sigurno vodi u novu konfu.) Predlog. izvuci xfi i ako imas integralac probaj sa njom isto mp3 i baci pogled na dpc pa onda vidi koliki je. Iscupaj i sve pci kartice sem xfi pa probaj i tako. A probaj i bez jedne pci kartice DPC pa ces tako videti koja komponenta guzi, mozda i nije ploca a i xfi.
Pazi sad kad hocu da instaliram program za update BIOS-a kaze da nema Asus ploce u sistemu ?! A radio sam to jednom pre i radilo. Gledao sam na sajtu Asus a i ima neki BIOS updater al je samo 20 kb, izgleda da je nesto za DOS ? Kako to da pokrenem i kako da radim s tim ? Kako ne moze iz Windowsa update ?
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
updateovati iz windowsa BIOS je kao seci granu na kojoj sedis. Bios se UVEK updateuje ili iz dosa sa diskete ili iz samog BIOSa ali to nema na starijim plocama.
Moras rucno sa sajta asusa naci bios znaci obavezno pun tacan naziv ploce i koja je revizija(REV ovo je bas vazno), treba ti bootabilna disketa sa bios fajlom i programcic koji je za flashovanje i sve to na toj bootabilnoj disketi. Baci malo pogled na sajtu mora da ima kako se updateuje sa diskete BIOS.
Ako nisi siguran sta radis odnesi u servis ili zovni nekog ortaka koji to zna kako se radi. Neka ti update BIOSa buda poslednja solucija. Prvo probaj ono malopre sto sam ti rekao.
ovde ima i za disketu i za bootovanje sa usb-a ako imas usb i ako to tvoja ploca podrzava mada neverujem.
Jos - nesto flash biosa radis na sopstvenu odgovornost - neradi to sam ako neznas. Raspitaj se ko zna ali to ponavljam neka ti bude poslednja solucija.
Ma nasao sam novi BIOS i Flash program za Asus, pokrenuo sa start up diskete DOS, i radim prema Asusovom uputstvu sa sajta al kad ukucam komadu afudos /ip4p81097.rom ibaci ili can not find file ili can noto open ? U bios u sam gledao za ID pise P4P81097, u Sandra kaze da je 080009 verzija, sto mu dodje u P4P81009.rom valjda. Ne znam zasto nece da otvori sadasnji BIOS i da ga flashuje.
Udjes u bios sa del lepo , jelte...i asus ima flash `nesto` opciju ne secam se...pisace ti pod kojim F brojem je...kliknes to lepo i izaberes novi bios file sa diskete i to je to...
Ajd uzdravlje :)
:: Ma nasao sam novi BIOS i Flash program za Asus, pokrenuo sa start up diskete DOS, i radim prema Asusovom uputstvu sa sajta al kad ukucam komadu afudos /ip4p81097.rom ibaci ili can not find file ili can noto open :: U bios u sam gledao za ID pise P4P81097, u Sandra kaze da je 080009 verzija, sto mu dodje u P4P81009.rom valjda :: Ne znam zasto nece da otvori sadasnji BIOS i da ga flashuje :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Nema ova moja ploca ono brojanje memorije,samo ekran sa Asus AI. Ma nisam pocetnik jebote, ko da je update BIOS-a sveto pismo! Ukucas 2 komande i cao, nego ne znam koja je jebena verzija BIOSA ! Ne postoje revizije ove ploce, znam tacno koju imam, nema druge, bila je neka SE, al moja je Gold. A i voleo bi da sjebem komp, onda bi mora da uzmem novi! Jebem ti kompjutere posle 5 godina nisu ni za kurac! Al sam ispizdeo vise!
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648032. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.