Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Koje zvucnike kupiti?
STRANA 2 OD 3  
skar Re: ... 18.05.2010. 19:36 #214754

status: user
broj poruka: 3992
mozda ih vec i prodao:D

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: Kupio je on zvucnike sigurno da sada :), ali ja licno mislim, ako zelis da slusas samo ti ziku uzmi lepo slusalice i zavrsi pricu, to smes da odvrnes koliko hoces i bice veoma dobar i kvalitetan zvuk. Ja kada bih licno uzimao neke skuplje zvucnike ne bih uzimao Logitech jer oni su ipak za tastature i miseve a ne za zvucnike od 200+ evra :)
::
:: Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: ... 18.05.2010. 19:57 #214759

broj poruka: 9121
Mozda xd :).

Pozdrav!

:: mozda ih vec i prodao:
:: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: Kupio je on zvucnike sigurno da sada :), ali ja licno mislim, ako zelis da slusas samo ti ziku uzmi lepo slusalice i zavrsi pricu, to smes da odvrnes koliko hoces i bice veoma dobar i kvalitetan zvuk. Ja kada bih licno uzimao neke skuplje zvucnike ne bih uzimao Logitech jer oni su ipak za tastature i miseve a ne za zvucnike od 200+ evra :)
:: ::
:: :: Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DjomlaMrak o pobogu 18.05.2010. 22:36 #214858

broj poruka: 12
A zasto svi dajete savete bez da znate za sta coveku zvucnici trebaju?

Zna se za sta je 2.1. za sta 5.1

To ja ti savetujem da bacis 200 evra.. pa ako ima 200 evra za bacanje neka baci.

I ja za malo da bacim na Logi z seriju 170 evra za 2.1 sistem, a bio bi to totalni promasaj ne zat osto su zvucnici losi vec jer slusham muziku, a za to je najbolji Stereo sistem kao microlab solo serije. ( uz to je najjaci tu najjeftiniji )

Moj drugar je pricao o nekim namudjenim modelima Z serije dosao je kod mene cuo moj bas na mom 2.0 sistemu od 12 000 i rekao... boze sad ja ne kontam sto bi iko dao za onou smejuriju od 17 000.

2.1. sistemi za kompijuteri su KRSH.

Jer su im wooferi losi, ekstremno nisko budzetni. Lepo oni izgledaju neki daju i jak zvuk ali nije to to. Da su wooferi toliko jeftini ne bi kvalitetni wooferi kostali po 200 evra komad.

pa vi vidite na sta bacate pare ako uzimate 2.1

Naravno ako igrate igricu dobicete zeljeni efekat ili gledate film.

Ali ako ste audiofil i dane provodite slushajuci muziku 2.0 sistem ( hi fi ili pak solo serije ) su bog otac i batina.

DjomlaMrak @imarkovic 18.05.2010. 22:40 #214861

imarkovic videh jaono tvoje `koji si entuzijasta kad ti 5.1 nije za muziku `
Da ti objasnim da nijedan 2.1 5.1 7.1 etc nije za muziku.

Da jeste audiofili bi ih kupovali. Zapravo na takvim zvucnicima se muzika sranje cuje.

Naslushao sam se raznih 2,5323957239. 1 sistema i svakakvih gluposti.Od socijalnih do preskupih.

I sad ti kako oces, ali recimo moj Microlab solo 7c i mp3 ( a kamoli neki kvalitetniji format) bolje reprodukuje.

Srround sistem nije za muzicku upotrebu iz prostog razloga, produkcija same muzike se ne pravi za srround upotrebu. A kada se zvuk rasporedi po satelitima i niskotonce na (uglavnom nekvalitetan t.j uvek nekvalitetan ) woofer muzicki sranje zvuci. Ne cuju se pola tonova.
Daum Re: o pobogu 18.05.2010. 22:49 #214868

broj poruka: 12811
Strašno, koja generalizacija. Znači ti si zaključio da su svi 2.1 sistemi sranje samo zato što mogu wooferi da se kupe od 200 Evra? Bože mili... Onda su svi 2.0 sistemi krš jer ima da se uzme Piega za 15.000 evra ili Bang&Olufsen za 50.000?

Audiofili ako gledaju ozvučenje neće gledati sistem od 200 evra čoveče božiji...

Samo ti uživaj u svom Microlabu, pusti nas smrtnike da uživamo u našem kršu...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: 2.1. sistemi za kompijuteri su KRSH.
:: Jer su im wooferi losi, ekstremno nisko budzetni. Lepo oni izgledaju neki daju i jak zvuk ali nije to to. Da su wooferi toliko jeftini ne bi kvalitetni wooferi kostali po 200 evra komad.
:: pa vi vidite na sta bacate pare ako uzimate 2.
:: Naravno ako igrate igricu dobicete zeljeni efekat ili gledate film.
:: Ali ako ste audiofil i dane provodite slushajuci muziku 2.0 sistem ( hi fi ili pak solo serije ) su bog otac i batina.
imarkovic Re: @imarkovic 18.05.2010. 22:51 #214870

broj poruka: 19117
nisam rekao `koji si ti entuzijasta za 5.1`, vec `koji si entuzijasta za Z-5500`,vrhunski surround, ja pricam o nekoj pristojnoj jeftinijoj home varijanti slusanja muzike, a ne za studio i produkciju, kako mozes da kazes da surround nije za muziku? hoces da kazes da ne moze da se skocka pojacalo 5.1 (marantz,JBL itd. od 5.000eu.) i neki bolesni zvucnici+woofer i kao muzika ce biti sranje i na njima? znam ja sta ti hoces da kazes, ali opet, ponavljam, nisam mislio na produkciju muzike, vec na slusanje, zna se sta se koristi za studio, a sta za kucu, u tom smislu...zasto li si se uhvatio za tu produkciju i 5.1, nije mi jasno, odakle ti to, al dobro

:: imarkovic videh jaono tvoje `koji si entuzijasta kad ti 5.1 nije za muziku
:: Da ti objasnim da nijedan 2.1 5.1 7.1 etc nije za muziku
:: Da jeste audiofili bi ih kupovali. Zapravo na takvim zvucnicima se muzika sranje cuje
:: Naslushao sam se raznih 2,5323957239. 1 sistema i svakakvih gluposti.Od socijalnih do preskupih
:: I sad ti kako oces, ali recimo moj Microlab solo 7c i mp3 ( a kamoli neki kvalitetniji format) bolje reprodukuje
:: Srround sistem nije za muzicku upotrebu iz prostog razloga, produkcija same muzike se ne pravi za srround upotrebu. A kada se zvuk rasporedi po satelitima i niskotonce na (uglavnom nekvalitetan t.j uvek nekvalitetan ) woofer muzicki sranje zvuci. Ne cuju se pola tonova.
neXus2000 5.1 18.05.2010. 23:22 #214880

broj poruka: 3352
5 komada tro-sistemskih zvucnika i 1 subwoofer. Marke JBL Harman/Kardon.....itd. I jedno 5.1 pojacalo, u slucaju da zvucnici nisu aktivni. I eto imas boli glava 5.1 sistem.

Tako se pravi 5.1, a ne sa 5 kom srednje-visokih zvucnika i woofer-om.

Naravno, a lot of money.......needed. Mada moze i `jeftinije`.
-ShonE- Re: Re: re 19.05.2010. 00:36 #214915

broj poruka: 3529
Eh!
Daleko od toga da su losi, ali sta da ti kazem, muziku slusam na Denon + Mission, tako da se izbedacim svaki put kad napravim poredjenje.
BTW ortak ima neke stare Altec 2.1, ne znam im oznaku, cuju se boli glava koliko jasnije i lepse od logitech-a kad je muzika u pitanju dok kod Z-5500 nekako jednostavno nesto im fali, sto rece Djomla fali im neki ton. hehheh
Za film i igre mislim da nema onih koji im mogu parirati za te novce.
A sto se tice Boost-a, probao sam(dva puta), bilo mi je muka posle toga, toliko je glasno da bukvalno pocnes da gubis ravnotezu koliko ti postane muka, neverovatno koliko su glasni, a poprilicno cisti.

:: Shone, tebra, koji si ti to entuzijasta kad ti ovi zvucnici `nisu nesto` za muziku??? pa nisu za profesionalnu upotrebu, ali kao surround su vrh vrhova i kad pogledas cene recimo nekog NAD pojacala 5.1, JBL woofer-a i mission satelita, shvatas da ima veoma povoljnu cenu...znam jednog `kretena` koji je sa ovim zvucnicima isao u `boost mode` i to na MAX (ko je odvrtao ove zvucnike do daske i preko, pojavljuje se boost mode) i za moje veliko zaprepascenje, jos uvek nisu izgubili na kvalitetu, niti produvali, ma kakvi, neunistivi su...ja se naravno ne usudjujem da pojacavam toliko, jer ne volim da se izdrkavam nad tehnikom, nikad nisam...ipak sam to platio.
:: :: Imam vec vise od dve godine Z-5500, i potvrdjujem da su za 5.1, filmove, igre i sl. vrhunski, za muziku i nisu nesto, sve preporuke ko hoce dobar i kvalitetan DTS sistem za ulozen novac, a pritom izuzetno jak
:: :: BTW da li je neko uopste obratio paznju kad je postavljena tema, odnosno kad je lik uopste prvi put pitao za savet!?!
imarkovic Re: Re: Re: re 19.05.2010. 00:52 #214919

> Shone, jedno pitanje, koju zvucnu imas pored takvih utiska...?

:: Eh!
:: Daleko od toga da su losi, ali sta da ti kazem, muziku slusam na Denon + Mission, tako da se izbedacim svaki put kad napravim poredjenje
:: BTW ortak ima neke stare Altec 2.1, ne znam im oznaku, cuju se boli glava koliko jasnije i lepse od logitech-a kad je muzika u pitanju dok kod Z-5500 nekako jednostavno nesto im fali, sto rece Djomla fali im neki ton. hehhe
:: Za film i igre mislim da nema onih koji im mogu parirati za te novce
:: A sto se tice Boost-a, probao sam(dva puta), bilo mi je muka posle toga, toliko je glasno da bukvalno pocnes da gubis ravnotezu koliko ti postane muka, neverovatno koliko su glasni, a poprilicno cisti
:: :: Shone, tebra, koji si ti to entuzijasta kad ti ovi zvucnici `nisu nesto` za muziku??? pa nisu za profesionalnu upotrebu, ali kao surround su vrh vrhova i kad pogledas cene recimo nekog NAD pojacala 5.1, JBL woofer-a i mission satelita, shvatas da ima veoma povoljnu cenu...znam jednog `kretena` koji je sa ovim zvucnicima isao u `boost mode` i to na MAX (ko je odvrtao ove zvucnike do daske i preko, pojavljuje se boost mode) i za moje veliko zaprepascenje, jos uvek nisu izgubili na kvalitetu, niti produvali, ma kakvi, neunistivi su...ja se naravno ne usudjujem da pojacavam toliko, jer ne volim da se izdrkavam nad tehnikom, nikad nisam...ipak sam to platio.
:: :: :: Imam vec vise od dve godine Z-5500, i potvrdjujem da su za 5.1, filmove, igre i sl. vrhunski, za muziku i nisu nesto, sve preporuke ko hoce dobar i kvalitetan DTS sistem za ulozen novac, a pritom izuzetno jak
:: :: ::
:: :: :: BTW da li je neko uopste obratio paznju kad je postavljena tema, odnosno kad je lik uopste prvi put pitao za savet!?!
miki069 G51 19.05.2010. 00:57 #214923

broj poruka: 1234
Još jedan glas za Logitech G51. Extra su.
Genius izbegni.
O drugima ne mogu da pišem jer ih nemam i nisam imao.

https://www.bambimobil.blogspot.com

-ShonE- Re: Re: Re: Re: re 19.05.2010. 00:58 #214925

broj poruka: 3529
Trenutno slusam preko MSI GD-70 ploce, 790FX cipset, integrisane-Realtek, ali preko optike(passthrough) dakle bez procesinga dts-a, dolby-a itd.., Logitech obavlja kompletnu funkciju procesiranja zvuka, s tim sto naravno mp3 je nemoguce a da se ne propusti kroz kartu.
Probao sam ranije i preko Audigy 2 i prakticno isto je, za nijansu je bolji zvuk za muziku, to stoji, ali za DTS, Dolby itd... jok!!!

Kao sto rekoh Hi-Fi sistem mi je za mjuzu, ogromna razlika.

:: > Shone, jedno pitanje, koju zvucnu imas pored takvih utiska...
:: :: Eh!
:: :: Daleko od toga da su losi, ali sta da ti kazem, muziku slusam na Denon + Mission, tako da se izbedacim svaki put kad napravim poredjenje
:: :: BTW ortak ima neke stare Altec 2.1, ne znam im oznaku, cuju se boli glava koliko jasnije i lepse od logitech-a kad je muzika u pitanju dok kod Z-5500 nekako jednostavno nesto im fali, sto rece Djomla fali im neki ton. hehhe
:: :: Za film i igre mislim da nema onih koji im mogu parirati za te novce
:: :: A sto se tice Boost-a, probao sam(dva puta), bilo mi je muka posle toga, toliko je glasno da bukvalno pocnes da gubis ravnotezu koliko ti postane muka, neverovatno koliko su glasni, a poprilicno cisti
:: :: :: Shone, tebra, koji si ti to entuzijasta kad ti ovi zvucnici `nisu nesto` za muziku??? pa nisu za profesionalnu upotrebu, ali kao surround su vrh vrhova i kad pogledas cene recimo nekog NAD pojacala 5.1, JBL woofer-a i mission satelita, shvatas da ima veoma povoljnu cenu...znam jednog `kretena` koji je sa ovim zvucnicima isao u `boost mode` i to na MAX (ko je odvrtao ove zvucnike do daske i preko, pojavljuje se boost mode) i za moje veliko zaprepascenje, jos uvek nisu izgubili na kvalitetu, niti produvali, ma kakvi, neunistivi su...ja se naravno ne usudjujem da pojacavam toliko, jer ne volim da se izdrkavam nad tehnikom, nikad nisam...ipak sam to platio.
:: :: :: :: Imam vec vise od dve godine Z-5500, i potvrdjujem da su za 5.1, filmove, igre i sl. vrhunski, za muziku i nisu nesto, sve preporuke ko hoce dobar i kvalitetan DTS sistem za ulozen novac, a pritom izuzetno jak
:: :: :: ::
:: :: :: :: BTW da li je neko uopste obratio paznju kad je postavljena tema, odnosno kad je lik uopste prvi put pitao za savet!?!
OCz re 19.05.2010. 00:59 #214926

broj poruka: 2900
Zasto ovde ljudi i dalje ko muve bez glave preporucuju neke zvucnike kada je tema stara 9 meseci i covek je odavno ucinio sta je vec ucinio ?

imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: re 19.05.2010. 01:04 #214930

stavi ti prijatelju X-fi extreme music, to je prava zvucna za te zvucnike, tu je cistina...

:: Trenutno slusam preko MSI GD-70 ploce, 790FX cipset, integrisane-Realtek, ali preko optike(passthrough) dakle bez procesinga dts-a, dolby-a itd.., Logitech obavlja kompletnu funkciju procesiranja zvuka, s tim sto naravno mp3 je nemoguce a da se ne propusti kroz kartu
:: Probao sam ranije i preko Audigy 2 i prakticno isto je, za nijansu je bolji zvuk za muziku, to stoji, ali za DTS, Dolby itd... jok!!
:: Kao sto rekoh Hi-Fi sistem mi je za mjuzu, ogromna razlika
:: :: > Shone, jedno pitanje, koju zvucnu imas pored takvih utiska...
:: :: :: Eh!
:: :: :: Daleko od toga da su losi, ali sta da ti kazem, muziku slusam na Denon + Mission, tako da se izbedacim svaki put kad napravim poredjenje
:: :: :: BTW ortak ima neke stare Altec 2.1, ne znam im oznaku, cuju se boli glava koliko jasnije i lepse od logitech-a kad je muzika u pitanju dok kod Z-5500 nekako jednostavno nesto im fali, sto rece Djomla fali im neki ton. hehhe
:: :: :: Za film i igre mislim da nema onih koji im mogu parirati za te novce
:: :: :: A sto se tice Boost-a, probao sam(dva puta), bilo mi je muka posle toga, toliko je glasno da bukvalno pocnes da gubis ravnotezu koliko ti postane muka, neverovatno koliko su glasni, a poprilicno cisti
:: :: :: :: Shone, tebra, koji si ti to entuzijasta kad ti ovi zvucnici `nisu nesto` za muziku??? pa nisu za profesionalnu upotrebu, ali kao surround su vrh vrhova i kad pogledas cene recimo nekog NAD pojacala 5.1, JBL woofer-a i mission satelita, shvatas da ima veoma povoljnu cenu...znam jednog `kretena` koji je sa ovim zvucnicima isao u `boost mode` i to na MAX (ko je odvrtao ove zvucnike do daske i preko, pojavljuje se boost mode) i za moje veliko zaprepascenje, jos uvek nisu izgubili na kvalitetu, niti produvali, ma kakvi, neunistivi su...ja se naravno ne usudjujem da pojacavam toliko, jer ne volim da se izdrkavam nad tehnikom, nikad nisam...ipak sam to platio.
:: :: :: :: :: Imam vec vise od dve godine Z-5500, i potvrdjujem da su za 5.1, filmove, igre i sl. vrhunski, za muziku i nisu nesto, sve preporuke ko hoce dobar i kvalitetan DTS sistem za ulozen novac, a pritom izuzetno jak
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: BTW da li je neko uopste obratio paznju kad je postavljena tema, odnosno kad je lik uopste prvi put pitao za savet!?!
OCz Re: o pobogu 19.05.2010. 01:04 #214931

::Moj drugar je pricao o nekim namudjenim modelima Z serije dosao je kod mene cuo moj bas na mom 2.0 sistemu od 12 00

Bass na 7c ? Koji bass ?

Inace delim isto misljenje sa tobom. Stereo je prava stvar za muziku. 2.1 sistem je `kompjuterski sistem`, visenamenski. 5.1, 7.1 i sl. sistemi su HT varijanta tj. filmovi su primarna namena ili igre.
Daum Re: Re: o pobogu 19.05.2010. 01:30 #214934

Dečko priča napamet, ko onaj Xendža...

:: Bass na 7c ? Koji bass ?
gogi1 Razer mako 19.05.2010. 09:51 #214966

broj poruka: 2076

E vidim da je Razer izbacio svoje 2.1 zvucnike `razer mako` i kako sam citao po netu za klasu daju bolji zvuki od Z-Cinema i Bose companion, ne vertujem dok ih ne cujem. Ima li gde u Srbiji da se nadju?
OCz re 19.05.2010. 11:53 #214978

Ma nije da nesto prica napamet, ima pravo za dosta stvari ali ja sam ovo razumeo kao da 7C daje jaci i bolji bass od nekih Z-2300 ili sl. sistema sa wooferom. 7C je po kvalitetu zvuka za klasu ili dve iznad Z-2300 i maltene da kazem i svih ostalih sl. sistema ali ne moze po bass-u da parira takvim sistemima. 7C svira do ~50-60Hz i ti sa par dB u minusu. Dok ce woofer bez problema svirati 30tak Hz sa priblizno 0dB. To sto ti woofer-i brundaju i nemaju nikakvu definiciju je druga stvar - ali imaju zato i snagu i udarac koji 7C nema.

DjomlaMrak @ daum 19.05.2010. 13:44 #214999

Strašno, koja generalizacija. Znači ti si zaključio da su svi 2.1 sistemi sranje samo zato što mogu wooferi da se kupe od 200 Evra? Bože mili... Onda su svi 2.0 sistemi krš jer ima da se uzme Piega za 15.000 evra ili Bang&Olufsen za 50.000?

Audiofili ako gledaju ozvučenje neće gledati sistem od 200 evra čoveče božiji...

Samo ti uživaj u svom Microlabu, pusti nas smrtnike da uživamo u našem kršu...

Ja prijatelju ne znam sta ti tripujes
Mislim da je u mom postu jasno receno da je 2.1 i sve KRSH za slushanje muzike.
Dok filmovi i igrice jedu decu.

Film i igrica je druga stvar. Ako ti nesto nije jasno mogu opet da ponovim.

DjomlaMrak Ocz 19.05.2010. 13:47 #215000

, ima pravo za dosta stvari ali ja sam ovo razumeo kao da 7C daje jaci i bolji bass od nekih Z-2300 ili sl. sistema sa wooferom.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ocz, bolje, lepse i cistije reprodukuje niske frekvencije koje su u muzici.
To sam rekao.
Dok woofer na nekom 2.1 sistemu vise trese dzigericu nego sto reprodukuje zvuke i pruzi onaj `dozivljaj` dok gledas film WROOMFF i tako to. Znash o cemu pricam. :)

Solo to pruza znatno nekvalitetnije ali opet kada je muzika u pitanju nema WROOOMMFF

A pravi wooferi Pionner recimo kod mog ortaka, i trese dzigericu i reprodukuje. Al on voli tekkno. :]

DjomlaMrak Bas solo 19.05.2010. 13:50 #215001

Bass na 7c ? Koji bass ?

http://www.youtube.com/watch?v=JKeW4y0481E

ovaj :)

OCz re 19.05.2010. 19:32 #215128

@Djomla, aha ok onda, slazem se.

A sto se tice 7C, imao sam ih na ~ 2 nedelje kuci.

I sto se tice bass-a, 7C moze da pomera papir na izduvu ili cak i zavesu ako je na par cm iza kutije. Ali ovo je bass

http://www.youtube.com/watch?v=NhWzWj0dBqM

http://www.youtube.com/watch?v=iaarjZIYJF4

Woofer nije za Hi-Fi slusanje muzike, ali srecom postoji zamena pa cak i bolje - Cerwin Vega
DjomlaMrak AU! 19.05.2010. 23:29 #215231

Ovi su vec profi.
mada mislim, kao da imas 2 posebne subwoofer kutije sa velikim hodom ( one iz kola )

Ali su ih ove baje ocajno postavili :D da se ja pitam soba bi bila prazna i zvucnici u cosku :))

mikac962 Re: 23.05.2010. 22:52 #216389

broj poruka: 555
Da ne otvaram novu temu, sta mislite o ovim zvucnicima:
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/12247/16
Imali ih neko i kakva su iskustva.

Zmajko Re: Re: 24.05.2010. 00:57 #216430

broj poruka: 1228
Evo odgovorice ti DjomlaMrak za par meseci XD

:: Da ne otvaram novu temu, sta mislite o ovim zvucnicima
:: http://www.gigatronshop.com/products/show_product/12247/1
:: Imali ih neko i kakva su iskustva.
Daum Re: Re: 24.05.2010. 02:10 #216444

Sonic Gear ima zanimljive proizvode, i mene baš zanima kakvi su utisci...

:: Da ne otvaram novu temu, sta mislite o ovim zvucnicima
:: http://www.gigatronshop.com/products/show_product/12247/1
:: Imali ih neko i kakva su iskustva
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs