Razlika jeste vredna para, naročito što je problematika naterati SB Live na Sedmici da radi kako treba. Live i Audigy su imali dosta problema sa drajverima, što nije slučaj, ja bar sa X-Fi XtremeMuisic ni jedan problem ili bag nisam vdieo.
:: jel taj SB Live mnogo losiji of X-Fi Gamer itd. tih skupljih, kolika je tu razlika. I sad gledam ovaj Asus Xonar DS kakav je i dal vredi 40 evra :: :: ::
Pogledaj neki review ili komentare za tog Xonar-a, pre 3-4 meseca me drugar pozvao da mu donesem coax kabl kao testira kartu pa i da dodjem da cujem pascu na du.. kad cujem..
I poredio XtremeGamer-a sa Asus Essence kartom (cini mi se navedena kosta 140-150e). Obe karte na ploci i Z-5500 zvucnicima pa menjamo tako sa jedne da drugu da cujemo razliku i karta je odvalila XtremeGamer-a sto se tice kvaliteta zvuka i utegnutosti sub-a. Mnogo vise hvata visoke tonove, vufer ne brunda kao na Creative karti i sveukupno razlika nebo i zemlja, maltene ko da je sa integruse presao na X-fi. Doduse karta je cini mi/nam se imala nesto slabiji signal (kazem cini nam se da je to toga..) od Creative karte te su zvucnici bili nesto tisi sa njom nego sa Gamer-om. A ako je karta toliko bolja od Gamer-a onda je bolja za ziku od svih Creative karti jer po kvalitetu zvuka nema neke razlike izmedju tog Gamer-a, Music-a i nekog Champion-a.
Imam Z-5500 i odusevljen sam njima, i pre nego sto sam ih uzeo hteo sam model pre ovih Z-640(ili 680, ne bitno). Po meni vrede svaku paru, BTW imam kuci i pojacalo Denon u kombinaciji sa Mission zvucnicima, to mi je za muziku, al za film i igre nema mocnijeg i boljeg sistema za te pare od Z-5500, veruj mi.
Sto se tice zvucne karte, situacija je sledeca, testirao sam i ako pazaris Z-5500 ne zaboravi da on u sebi ima svoj procesor zvuka, enkoder itd... i prava je steta uzimati bilo kakvu kartu, da ne kazem bacanje para, da ona vrsi to umesto sistema kao sto je Z-5500, povezes sve to lepo optikom(pass through) i nema glava da te boli, na taj nacin si zaobisao softwersko, i bilo koje vrste procesiranje zvuka, sve obavlja Z-5500, a da ne pricam o DTS-u koji je fenomenalan - pravi uzitak kad se pusti neki HD film.
Odluka je samo na tebi, ako si planirao da das te pare onda DAJ i KUPI!!!
Imao sam jedno vreme Z2300, najbolji 2.1 sistem ikada definitivno, ali sam zbog filmova i igara odlucio da eto uzmem neki 5.1 sistem, i uzeo sam G51. Iako nisu cistog zvuka i jacine kao Z2300, definitivno to nadoknadjuju sa 5 zvucnika pristojnog kvaliteta, a i odlicnim zvukom, tako da stvarno mi ne pada na pamet da bacam pare na Z5500... __________________ Scourge of PCBerza
Demon to some. Angel to others. _______________________________
::on u sebi ima svoj procesor zvuka, enkoder itd... i prava je steta uzimati bilo kakvu kartu, da ne kazem bacanje para, da ona vrsi to umesto sistema kao sto je Z-5500, povezes sve to lepo optikom(pass through ::
Kupio sam ih na snizenju pre dve godine za 300e u Gigatronu.Sto se tice kvaliteta zvuka ovo su zvucnici koji su dobri za sve kao svajcarski noz al najvise su za igre i filmove inace muzika nije taj kvalitet koji mogu da ti pruze stereo sistemi po toj ceni.Cena je velika zbog THX sertifikata i realnosti efekata u igrama,filmovima.Gledaj da ih spojis preko optickog ili digitalnog i da imas zvunu sa EAX-om.Muzika nije toliko jaka da rusi zidove i nema taj kvalitet.Al se sve moze nastelovati po ukusu...POZ!
prvo iskustvo sa 505w kucnog zvuka mi je bilo sa Z680 koji su model pre ovog i mogu samo reci da izuvaju, kvalitet fenomenalan z5500 sam takodje cuo i utisak isti, ali jedna stvar je bitna, ko nema digitalni zvuk ovo za njega nije, povezivao sam preko koaxialnog sa nekog sminka LG DVD-a i to je to
Pazi, ja sam imao skoro dve godine Z-2300, i onda sam debil kao, ajde da ih prodam i uzmem G51. Kvalitet zvuka je definitivno opao, kao i snaga. Sad mi je zao sto sam to uradio jer ne koristim toliko mnogo 5.1, sem kad pustim na HDTV-u neki film. U igrama sad nesto nisam obracao paznju, ali barem imaju mogucnost da mi pretvore stereo zvuk u 5.1 sto ne zvuci lose uopste pogotovo kad slusam muziku...
Mada kao 5.1 sistem nisu losi...
Ako nista drugo, barem sam ih nabavio za 90 evra nove tako da nisam bas pukao neke pare...
Ako Z-2300 daje toliko dobar zvuk, a THX sertifikat ima, onda sigurno nije losiji Z-5500, ali i to sto kazes, ni ja nikad nesto nisam razbijao zvucnike, pa ta tolika snaga nije ni bitna toliko...
__________________ Scourge of PCBerza
:: pa pazi Z-5500 su jako mocni zvucnici, ne znam sad bas da li vrede 400eu, ali ja sam ih svojevremeno platio 300, a to je pre 2god, i mislim da ne vrede preko recimo 330eu, to je plafon koliko bih dao kada bi ih sada kupovao, a da ponovo mogu da kupujem, uzeo bih ove :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-g51-980-000116/comp_tehn_speakers/31/603 :: :: zasto>? zbog toga sto su 3x jeftiniji, zbog toga sto imam kucu i nisam pojacavao preko pola nikad, a do pola retko kada, imaju podjednako kvalitetan zvuk sa ovima iz linka, po meni je Logitech jako kvalitetan sto se zvucnika tice, besprekoran je i zvuk i kvalitet izrade :: :: sto se zvucne tice, ne moras da ulazes sad boga oca, ali preporucio bih ti da uzmes X-fi extreme music, ili ASUS Xonar 5.1 :: :: ::
Evo ima 2 meseca kako sam otvorio temu i par dana posle toga sam uzeo ove zvucnike. Prezadovoljan sam, iako su mi i prejaki jer zivim u zgradi. E sad, posto je steta da budu na integrusi, sad za praznike cu se castim sa Titanium Fatality Pro ili Asusom Xonar D2X (nisam jos odlucio). E sad, koja je razlika ako se povezu preko optickog ili digitalnog? Pretpostavljam da se dobija veci kvalitet u odnosu na analogni, jel?
:: Kupio sam ih na snizenju pre dve godine za 300e u Gigatronu.Sto se tice kvaliteta zvuka ovo su zvucnici koji su dobri za sve kao svajcarski noz al najvise su za igre i filmove inace muzika nije taj kvalitet koji mogu da ti pruze stereo sistemi po toj ceni.Cena je velika zbog THX sertifikata i realnosti efekata u igrama,filmovima.Gledaj da ih spojis preko optickog ili digitalnog i da imas zvunu sa EAX-om.Muzika nije toliko jaka da rusi zidove i nema taj kvalitet.Al se sve moze nastelovati po ukusu...POZ :: ::
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.