:: HiFi sistema. Nikakvi `kompjuter-audio`, 2.1/5.1 sistemi, koji kostaju najvise 100E a zvuk im je k`o guskin prdez :: :: Evo sta da kupis: kvalitetan, stereo ili surround pojacavac (power amplifier) ili prijemnik (receiver). U mega marketima kao sto je Metro, nacices solidan Pioneer-ov, Sony-jev, Denon-ov ili Panasonic-ov model, snage stotinak W po kanalu, po ceni od 200-300E :: Tu mozes da pazaris i par pristojnih Pioneer-ovih zvucnika a da ne predjes navedeni limit (450E). :: Ja sam ove zime u Metro-u, preko puta OMV pumpe u Krnjaci nabavio Panasonic-ov prijemnik (5.1), 80W po kanalu za manje od 200E i par zvucnika marke Mission, dvosistemskih (za pojacavace snage 40 - 125W) po ceni od 120E (`akcija` u firmi 4Audio) :: :: ::
:: cene su niske jer je to licitacija :) :: :: :: CARPE DIEM :: :: :: Aha, vidim, vidim.. :: :: Cijene su nevjerovatno niske 0. :: :: Al, opet, valjevo.. Baš mi nezgodno da idem do tamo. :: :: Hvala u svakom slučaju. :: :: :: :: Pade mi na pamet još jedno pitanje, oko pojačala :: :: Kako se pojačala obično kače na PC, na koji ulaz :: ::
`u izlaz LINE OUT na kompu, obichno je to zelena rupa, ulazi banana 3,5mm i na drugom kraju dva chincha u ulaz na pojachalu. Na mojoj Realtek integrushi mogu u bilo koju rupu, samo da dodelim da li ce biti izlaz ili ulaz, u ovom sluchaju izlaz.` Aha, znači kači se gdje i obični zvučnici.
`Da kupish zvuchnu kartu EMU i nakachish ove zvuchnike koje imaju pojachalo u sebi i daljinski http://www.itsvet.com/proizvod/microlab-solo-7c/comp_tehn_speakers/226/744` Hm, ovi su 110e.. Ajde pogledaću i njih, mada već kad sam krenuo, išao bih na posebno zvučnike a posebno pojačalo. Mada ovi mi se ne čine loši uopšte.
`HiFi sistema. Nikakvi `kompjuter-audio`, 2.1/5.1 sistemi, koji kostaju najvise 100E a zvuk im je k`o guskin prdez.
Evo sta da kupis: kvalitetan, stereo ili surround pojacavac (power amplifier) ili prijemnik (receiver). U mega marketima kao sto je Metro, nacices solidan Pioneer-ov, Sony-jev, Denon-ov ili Panasonic-ov model, snage stotinak W po kanalu, po ceni od 200-300E. Tu mozes da pazaris i par pristojnih Pioneer-ovih zvucnika a da ne predjes navedeni limit (450E). Ja sam ove zime u Metro-u, preko puta OMV pumpe u Krnjaci nabavio Panasonic-ov prijemnik (5.1), 80W po kanalu za manje od 200E i par zvucnika marke Mission, dvosistemskih (za pojacavace snage 40 - 125W) po ceni od 120E (`akcija` u firmi 4Audio).` E da, moraću tamo da pogledam pojačivače (po marketima), tamo bi trebalo da ih ima a da su OK i relativno jeftini, pa ako naletim na neke zvučnike da su baš vrh - super, mada meni se nekako najviše uzimaju ovi već par puta pomenuti ( F1 ), jer mi se čine izuzetno kvalitetni, firma koja ih pravi ima sasvim OK reputaciju, a najveća mana im je cijena.
`cene su niske jer je to licitacija :) ` Da, da, al bid je bio tipa 20 e ili tako nešta.
Btw, što se cijene tiče, ovo je negdje okvirno.. Mislim, ne bi tu bilo sad neke frke do ~50ak eura manje-više ...
da li mi verujes da sam to hteo coveku da predlozim ,ali vidim da ga vuce da potrosi solidne pare i da se opremi sto bolje ... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
blazeme ,ja da sam na tvom mestu ,uzeo bi neko pojacalo i infinity sm-122 zvucnike koje ti je ocz predlozio i Bog da te vidi ...nema sanse da nadjes kvalitetniju `PC kombinaciju` ma koliko para dao koja ce da prismrdi HiFi sistemu ...ovi logitechovi z 5500 u koje si se zatreskao posle par klipova na youtube ,su pravljeni za sve osim za muziku ,a paprena cena ...400e a nisu mogli ni malo drveta da upotrebe ? Makar i neka iverica ,bar je bolja od plastike ...
moj teca ima neki yamahin HiFi sisem ,ja stvarno ne znam tacno specifikacije niti koji model itd ,ali kad to cujem ,,moram ponovo da definisem sta je to zvuk ,stvarno je fantazija ...on je to povezao na neki gramofon (isto stara sprava i masivna) ali taj zvuk covece ...ja mislim da bi mogao i Micu trofrtaljku da slusam na tom sistemu i da me ne smori ...moracu bas da pogledam detaljnije to njegovo cudo ,sad me bas zainteresovalo sve ovo ...ova tema je jedna od najboljih koju je neko otvorio ...dosta moze da se nauci ,bar ja mogu da naucim jer neki poznavalac toga ,mada me bas interesuje ...
`da li mi verujes da sam to hteo coveku da predlozim ,ali vidim da ga vuce da potrosi solidne pare i da se opremi sto bolje ...` Hm, ja zvučnike zaista ne mjenjam često, tako da mi nije žao sad da dam neke fine pare za njih, ako će oni meni služiti duži period godina, ako će moći da podnesu moju torturu i slično.
`blazeme ,ja da sam na tvom mestu ,uzeo bi neko pojacalo i infinity sm-122 zvucnike koje ti je ocz predlozio i Bog da te vidi ...nema sanse da nadjes kvalitetniju `PC kombinaciju` ma koliko para dao koja ce da prismrdi HiFi sistemu ...ovi logitechovi z 5500 u koje si se zatreskao posle par klipova na youtube ,su pravljeni za sve osim za muziku ,a paprena cena ...400e a nisu mogli ni malo drveta da upotrebe ? Makar i neka iverica ,bar je bolja od plastike ...` Ma ovi Logitech jesu stvarno igračka, jbg, to sad posle ovoliko komentara, čitanja i svega ostalog vidim, tako da mi oni stvarno dođu kad krajnja opcija. Ne znam, ja zvučnike sad kad tražim da kupim, jbg, tražim nešta da je fino i `jako` kad se pogleda.. Zato sam sad manje više zapeo za ove F1. Prelijepi su, prilično su jaki, samo još da osjetim taj bass pa da zaključim nešta (nisam mogao da nađem nijedan video review o ovim zvučnicima, iz nekog razloga).
`moj teca ima neki yamahin HiFi sisem ,ja stvarno ne znam tacno specifikacije niti koji model itd ,ali kad to cujem ,,moram ponovo da definisem sta je to zvuk ,stvarno je fantazija ...on je to povezao na neki gramofon (isto stara sprava i masivna) ali taj zvuk covece ...ja mislim da bi mogao i Micu trofrtaljku da slusam na tom sistemu i da me ne smori ...moracu bas da pogledam detaljnije to njegovo cudo ,sad me bas zainteresovalo sve ovo ...ova tema je jedna od najboljih koju je neko otvorio ...dosta moze da se nauci ,bar ja mogu da naucim jer neki poznavalac toga ,mada me bas interesuje ...` Što se teme tiče - drago mi je da će još nekome pomoći, ja sam već mnogo stvari naučio. Što se tiče tog sistema - ja nažalost nikad nisam imao priliku tako nešta da čujem, tako da ako nađeš neke detalje, postuj .)
Po ceni od preko 300E, jedan par zvucnika, aktivnih, bas i nije...
20.06.2010. 05:47
status: user broj poruka: 11029
idealna kupovina. Risiver (HiFi radio prijemnik) sa stereo ili surround pojacavacem i par pasivnih bas-refleks kutija moze da se uzme za iste pare... Kombinacija je prilagodljivija, postoje i digitalni i analogni ulazi... Adam3 je vec prihvatljivija varijanta, po ceni. Pitanje je koliki je STVARNI kvalitet (zanemarimo ono sto pise u reklami). - - - - ovo bi bilo ono pravo, od Adam-a - - - - - - - - - uz pojacavac - - -
uz emu 0202 zvucnu,tesko da za te pare nesto novo moz da bude tako dobro...
20.06.2010. 06:00
status: user broj poruka: 1624
realno gledano.Za novo pojacalo,stereo pojacalo,dakle ne risiver,i to jos integrisano ne treba davati male pare,jer to se sve kupuje jednom u zivotu....-) realno,ima za nekih 300 evra denon pojacala,cak ima i za 250evra bas dobro pojacalo
.pa opet sa tim i neki zvucnici za 200.to daje 450evra.A opet ovi zvucnici i pomenuta zvucna karta,opet dodje tu negde.Meni su ovi monitori extra,jer imaju dobar raspon frekvencija,i nista ne izlazi iz tog okvira,niti je neki tonski spektar prenaglasen.Bas mi je lik sto radi damo pustao neke mixove,i mogu da zamislim kako bi to zvucalo sa drugim zanrom muzike.Ide 70w za visoke,i 70 za niske.8 incni drajver,+ 1 incni tviter,i bas reflex pozadi.Neznam meni se toliko dopadaju,ali naravno svako ima svoj ukus.Svakako vredi otici i pogledati,a sa kupovinom ne treba srljati.Barem sto se kvalitetnog audia tice.
U pravu si - evo bas sam posetio neke sajtove sa komentarima...
20.06.2010. 06:07
status: user broj poruka: 11029
za Adam-e. Zvuce ubedljivo. Premda, kombinacija risiver/par zvucnika donosi barem dve prednosti: mozes kasnije da dodas jos jadan par + subwoofer +centralni (ako je pojacavac 5.1) i mozes da biras/menjas zvucnike ako si kupio neke suvise slabe/jake za prostor u kojem ih slusas itd. Tu je i mogucnost prikljucenja SPDIF-a (optical) odnosno coaxial audio izlaza sa kompa ili DVD plejera... Zimus sam u Metro-u video neki Pioneer-ov risiver (5.1) za 15000 rsd, sa optickim i coax ulazom. Uzeo sam ipak Panasonic-a, za iste pare, i par Mission dvosistemaca (MV4) u 4Audio. Sve zajedno, izaslo je manje od 300E. Naravno, to je tip kupovine `ima dok traje akcija`...
Postod Milos19 » Uto Maj 18, 2010 9:52 am Na prodaju Canton GLE 470 zvucnici, NAD c326bee pojacalo i NAD cd player C515bee. Sve komponente su nove i u fabrickom stanju, kupljene pre manje od dva meseca. Garancija za sve, kutije(jedino zvucnici nemaju kutije jer su bile preglomazne).
Razlog, stigao je B&O u novi office.
Cena za komplet 600e. Prodaje se samo kao komplet da bi se brze otarasio.
I ovo za 600 eur ti je u poredjenju sa preporucneim plastikanerima ko fica VS spejs satl
Za te pere mozes mnogo mnogo ozbiljniju muziku od logitecha da uzmes
Tipa na tom forumu mozes da nadjes ARCAM AVR 100+mission m32 za priblizno 450 eur sto ti je opet loodilo u odnosu na preporucenu plastiku.
Arcam...jako fino pojacalo. A jos je i `Made in UK`. Ali Mission mi je nekako `tanak` za ovako dobro pojacalo. Pre bih isao Arcam+Wharfedale Diamond 10.1 odlicna kutija, prelepog dizajna, doduse bookshelf, ali za taj novac nema bolje. (What Hi-Fi najbolji zvucnik za 2009.godinu u tom cenovnom rangu) A ako bi se islo na neki podnostojeci, a jos i nov, onda mora malo vise para da se izdvoji. Mene je do sada sistem (Denon+Wharfedale) izasao oko 850e (uracunati zvucnicki kablovi Expossure i QED interkonekt kabl) + Asus Xonar Essence 150e. Bice tu jos nekih izmena npr. jos dva zvucnicka kabla za Bi-Wiring i kvalitetniji operacioni pojacivaci za zvucnu karticu. ___________________________________________________________ First Blood
naravno da mission nije pravi match za arcam, ali cisto kao slikoviti primer sta moze za 450 eur naspram plastikanera
mene ako pitas jbl es30 novi zvucnici +polovan harman kardon avr 135 se uklapa u budzet od 450eur Solidno svira slusao sam tu kombinaciju,i dobra je podloga za neko daljebudzenje sistema Devize devize bonda elema
Da se ja pitam, par britanskih ATC-a (kompresione kutije, 2000e bookshelf) i jedno dansko Thule (Tula) pojacalo kojeg ima na oglasima za 280e. Odlicna kombinacija. Ili ici na sledece kombinacije, ATC (Spendor)+Arcam (Creek, Exposure, bolji Rotel, Cambridge Audio)
Hehe, jos te novce da nadjem negde :) ___________________________________________________________ First Blood
Ako bih uzeo neki kvalitetniji HiFi sistem(pojacalo+zvucnici), neki od ovih sto ste preporucili u ovoj temi, kako bih ga prikljucio na komp? Zar ne bi bilo gubitka kvaliteta ako bih ga kacio na najobicniji 3.5mm izlaz na integrusi(na desktopu imam realtek integrisanu, na laptopu intelovu)? Ili bi mi trebao i neki DAC? Pozdrav
Naravno, bilo bi ocajno. Tek onda bi cuo koliko je zvuk integrisane kartice siromasan i los. Ako ces povezivati malo na komp, malo na laptop, onda je najpametnije da uzmes Pro-Ject-ov DAC koji ce ti zavrsiti sav posao. (nije skup,minijaturnih dimenzija,odlican zvuk pruza) U USB ga metnes, iz njega levi/desni kanal u pojacalo (neki kvalitetniji kabl) i to je to. Instaliras ga na laptopu,na desktopu i prebacujes kad hoces. ___________________________________________________________ First Blood
To je RCA to 3.5mm kabl. Sa jedne strane je bananica tj. 3.5mm ulaz koji ide u zvucnu a sa druge dva RCA prikljucka koja idu u pojacalo.
Kabl utice na kvalitet zvuka i neki malo bolji (od npr. 20-25e a ne 5e) ce doprineti zvuku. Isto vazi i za kablove kojima povezujes same zvucnike sa pojacalom. Zvucna karta je takodje bitan faktor, ali posto je sve ovo dosta informacija za pocetak, bolje da o tome trenutno ni ne razmisljas vec se fokusiras na kutije i pojacalo. Kasnije ce i ostalo doci na svoje mesto.
Moze i da se povezuje preko SPDIF ulaza, to je digitalno onda. Tu je onda nebitno koja je karta u pitanju posto je digialni zapis svuda isti. Problem je sto izbog takvih pojacala je kod nas jako mali i skoro nista neces ni naci.
Pojacalo kakvo ja smatram da treba da uzmes je ovog tipa:
aj da se i ja umesam i dam svoj sud.limundo zaboravi jer ima toliko prevaranata koji navodno nista ne znaju a vrlo dobro znaju kakav krs prodaju.preporucujem ti da zaviris malo po halooglasima ili kupujem prodajem i pazaris neki malo koristen ili pak nov uredjaj dosta jeftinije od novih u prodavnici.po meni bi trebao da uzmes neko malo bolje 5.1 pojacalo tj risiver i za pocetak kupis neke solidne podno stojece zvucnike.znaci 250e za risiver tipa denon ili harman kardon i 100e zvucnici,pogledaj malo po netu moze dosta dobre robe da se nadje.za povezivanje mozes da iskoristis spidf sa integruse i uzivaj,imaces digitalni zvuk onakav kakav je u izvornom kodu.od mene toliko pozz
Tesko da ces da nadjes integrisano pojacalo sa SPDIF ulazom Onda bi morao da ides na neki AV risiver da tako nesto uradis, mada ja nisam ljubitelj 5.1 (7.1) risivera, muzika je za stereo i tacka. E sad, u pravu je OCz za kolicinu informacija, polako samo, citaj po forumima ono sto te zanima, gledaj po netu, surfuj pa ces nauciti neke stvari, druge ce ti biti jasnije itd. Pre nego sto sam uzeo Xonar essence i prodao X-Fi morao sam koristiti zvucnu koja se dobije uz Maximus Formulu. Najvise sto se primeti su cinele, prsti, vristi, cepa, kida, tako da nije sve u pojacalu i zvucnicima bitna je zvucna (odnosno CD plejer,DAC), nakon toga kablovi. Ne treba ti deblje, a ni tanje (nije skupo), nekih 3.5mm^2 precnika je sasvim dovoljno. Ne vredi ti Blazeme, crv kad proradi jede te sporo ali j**itacno. ___________________________________________________________ First Blood
@OCz A da, da, to pročitah negdje, al zbog ovog gore posta o kvalitetu zvuka, mislio sam da bi bilo bolje neko pojačalo sa SPDIF. `Kabl utice na kvalitet zvuka i neki malo bolji (od npr. 20-25e a ne 5e) ce doprineti zvuku. Isto vazi i za kablove kojima povezujes same zvucnike sa pojacalom. Zvucna karta je takodje bitan faktor, ali posto je sve ovo dosta informacija za pocetak, bolje da o tome trenutno ni ne razmisljas vec se fokusiras na kutije i pojacalo. Kasnije ce i ostalo doci na svoje mesto.` Ovo sam pretpostavio. Ma kablo nije toliko ni skupo, ne bi tu sad u par e bilo frke. A što se informacija tiče, skapirao sam ovo do sad, kako i šta ide (na početku manje više nisam imao nikakvu predstavu).
Pogledao sam ova pojačala, prilično su jeftina, al opet, nijedno u BG.
Sad gledam neka Integrisana pojačala na 4Audio sajtu: http://www.4audio.rs/type.php?id=1 Možda bi mi neko od onih prvih par odgovaralo (prvi koliko vidjeh zbog male snage ne bi), a svi prilično fino izgledaju. O kvalitetu proizvođača (Advance Acoustic) ne znam.
@hunder1979 Isto jedan od razloga zašto bih izbjegavao polovnu robu. Nisam neki expert u ovoj oblasti, pa onda mogu baš loše da prođem. 5.1 mi ne treba, 2.0 mi je nekako više za muziku. Floorstanding zvučnike za 100 e bi mi bila umjetnost da nađem. A istini za volju, najbolje bi mi odgovarao SPDIF način povezivanja, jer kao što reče OCz tu mi ne bi bila potrebna neka bolja.
@Erestun Znaš kako, malo i zbog prostora u sobi, koji nije nešta, ne bih uzimao sad xy uređaja (amp, resiver......) ako već mogu da prođem solidno sa tim jednim. Tako da izgleda da ću ići na najjednostavniju varijantu a to je kutije+amp+integruša+neki prosječni kablovi (ne vrh neki, ali ne ni neka š klasa). Ako bi se ova integruša pokazala kao baš loša, najmanja frka mi je otići da uzmem neku bolju (a već sad na sve ovo da uzimam i novu zvučnu, malo mi je mnogo).
`E sad, u pravu je OCz za kolicinu informacija, polako samo, citaj po forumima ono sto te zanima, gledaj po netu, surfuj pa ces nauciti neke stvari, druge ce ti biti jasnije itd.` Reg sam se i na HiFi forume, pa ću malo i tamo da vidim, mada ovo do sad sam sve skapirao.
`Ne vredi ti Blazeme, crv kad proradi jede te sporo ali j**itacno. ` Hahaha, živa istina. Evo sad dok sam kucao ovu poruku, slušam neku muziku, i razmišljam koliko bi ove pjesme bolje zvučale na HiFi sistemu :D
Još jednom, hvala svima na aktivnosti u temi, zaista ste mi mnogo stvari razjasnili, i zaista se ispostavilo da je tema baš korisna :) (bar za mene)
Metro, tamo ce da se usreci, a posto vidim da si u fazonu 100% volume ti onda bolje kupi one svadbarske pa da tresti samo da se cuje u komsiluku kakve zvucnike imas, moj ti je savet za te pare da uzmes logitech z5500 + xfi zvucni ili creative gigaworks 5.1, o ozbiljnom hi-fi sistemu bez 1500 eura pa na gore nemoj da racunas ovo sve ostalo su neke snj marke i gluposti! tebi za samo kvalitetno pojacalo treba bar 600 eura pa sad ti vidi...
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.