Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Muzika za Fiat Punto Classic Actual?
STRANA 2 OD 2
toothless nemo` se ljutiš, ne diram ja BMW servis! :) 20.01.2012. 02:40 #392231

status: user
broj poruka: 3241
da se razumemo nešto: Ja sam napisao Delta Fiat.za BMW servis u Delti ne znam, nisam ga spominjao niti me zanima jer u ovom i dva naredna života neću imati para da vozim i održavam BMW, niti mi je potreban takav auto.
Što se tiče neoriginalnih delova, sve delove koje Fiat Delta ugrađuje su jebeno identični onima koje moj burazer drži u radnji, provereno više puta po oznakama raznih delova, a Bogami i dokazano po trajanju istih tokom godina.Kupio sam VALEO original set kvačila koji prodaju i u Delti, platio ga 6000 dinara, zajedno sa prijateljem koji je mehaničar sam zamenio, i gazi već 70 000km, i dalje je kao novo.U Delti je isti set sa ugradnjom bio 18 000 dinara.Što je najgore, Bogunović u Tošinom Bunaru ume da bude skuplji i od Delte po nekim stvarima.
Blago tebi kada ti se za 7000 razlike ne isplati da sam zameniš pločice.Ajde da su paknovi i jebavanje, ali pločice...Nemoj pogrešno da me razumeš, drago mi je da ti dobro ide u životu.Ali, ja i da imam para za tako nešto, opet bi sam radio neke stvari jer sam dokazao mnogo puta da neke stvari majstori ne žele da urade kako treba jer ih mrzi da se drkaju za male pare.Sada je baš mehaničar kome sam pokazao dihtung dekla vratio moju drugaricu(koju sam poslao kod njega da sredi par stvari) kod mene da joj zamenim dihtung.Kaže:`Vidim ja da si ti doktorirao to i da si stvarno picajzla, nemam ja živaca da se drkam toliko.` :)

Za uradi sam varijantu sam samo ako si vešt sa alatom i ako se prethodno dobro raspitaš o svemu.Hvala Bogu, na netu ima svega.Kada znaš šta radiš, nećeš sjebati nešto.Mada i ako nešto sjebem na mom autu od stvari koje sam uradim, mogu to da nabavim po smešnoj ceni jer su za Punto 2 delovi skoro kao što su bili nekada za Juguara. :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Ima najbolji servis u jugoistocnoj Evropi i jedan od najboljih u Evropi uopste. Trebali bi jednom tamo da udjete i da se raspitate da li postoji i jedan nezadovoljni klijent. Od limarsko farbarskih radova (poseduju najkvalitetniju komoru koja postoji na svetu), preko mehanicarskog servisa do guma. Sve je na najvisem mogucem nivou, ne postoje posledice posle popravke a ako se neki previd i desi, sve se resava o njihovom trosku i prihvataju sve (i najmanje) reklamacije. Na rad daju 3 godine garancije i brale to MORA da kosta. E sad, koliko kosta? Ne onoliko koliko oni zele, vec onoliko koliko im je BMW propisao. Postoje poneke nogicnosti, i navescu vam dva primera
:: Redovni servis za BMW serije 1 kosta 22-24000 din. Sam da ga uradim, da dobijem ulje i filtere po nabavnoj ceni ali bez BMW logoa (Castrol) izadje me 100 eura.
:: Zamena kocnica u Delti: zadnjih 14000 din a prednjih 17000 din. Samo nabavka neoriginalnih plocica mi dodje 10000 din zadnje a 14000 prednje. Znaci potpuno neisplatljivo da razmisljam o uradi sam varijanti, dok je zamena ulja i filtera ogromna usteda
::
:: Naravucenije: Nisu svi ovlasceninservisi deraci. Uvek postoji uradi sam varijanta, ali uvek postoji i varijanta da nesto za`ebes pa da ti posle bude veca dara nego mera
:: Delta Automoto su nevidjeni indijanci. Moj prijatelj im je vracao Alfu 156 cetiri puta na farbanje haube, tek su iz cetvrtog puta uspeli da mu pogode nijansu na novom automobilu! Bez`te od njih..
:: F650GS Daka
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 Zika 20.01.2012. 05:01 #392235

broj poruka: 1234
Jel se dobija za 230 evra i taj radio ili je to cena samo za žice i štangle,
a radio ćeš da kupiš posebno?

https://www.bambimobil.blogspot.com

bunjevac RE 20.01.2012. 08:39 #392242

broj poruka: 578
Ljudi morate razumeti jednu stvar.U svim ovlaštenim servisima je tako jer oni rade na norma sat koji su odredili švabe i talijani.I kod nas u Subotici ford servis i renault servis su jako skupi.I ja imam puntića 2005 god talijana 1.3 multijet i mogu reći da je za delove ap sport bg zakon.
Sve delove što sam naručio dosad stigli su u roku 24 h i delovi su original fiat.

bpedja RE:neXus2000 20.01.2012. 09:23 #392243

broj poruka: 17

Moj kum ima istu verziju Punta koji nije hteo da da tolike pare za muziku i slusao je muziku preko fona da ne izgubi garanciju a pri tom je platio 1000e za sekvent koji realno po svim servisima kosta~600e. Elem kada se pozalio da mu posle 40kkm otisla ramena TO NE PODLEZE GARANCIJI.Sta da ti kazem uzeo je sam i ugradio muziku.

VMARC Ma ne bre, krezo, nije to poenta :) 20.01.2012. 11:23 #392274

broj poruka: 9443
Poenta je da na kocnicama mozes da ustedis 7k i to da ne stavis originalne, sto je za auto koji konstantno ide preko 120kmh (a na autoputu ... :P) nije nikakva usteda, a moze biti glava u torbi. Dobre kocnice, to i sam znas, su vaznije od dobrog ubrzanja :) Dakle za 7k ti dobijes mirnu glavu i originalne delove, sa servisnim intervalom od preko 50000km. Ali zato, redovan servis je potpuno (za nase, moje i tvoje uslove, dakle ne ide mi bas toliko dobro :P) nerezonski odtici tamo (naravno, moras ukoliko ti je auto pod garancijom, ali se meni i tu postavilo pitanje, jer sam u garantnom roku imao 5 redovnih servisa, sto je oko 600 eura preko, pa se pitam koji to kvar nisam mogao da popravim za 2 godine sa tih 600 evra ustede, a koji mi se desio u garantnom roku - citaj NI JEDAN!).
Skoro sam, zahvaljujuci jednom clanu ovog foruma, zamenio sve cetiri bobine za 8500 din. Da sam otisao u Deltu, kostalo bi me 5800 din komad... Medjutim imao sam srece, da su bobine Bosh, pa sam zahvaljujuci njemu, od uvoznika Bosh dobio potpuno isti proizvod samo nema BMW logo. Dakle sve isto, cak i font slova, samo nedostaje BMW AG.
Dakle, ti si sasvim u pravu, bar sto se tice nasih uslova. Pisao sam o Delta Motorsu, jer ljudi mesaju njih i Delta Automoto, sto su dve potpuno razlicite firme po svemu. nebo i zemlja :)

F650GS Dakar

toothless čika VemarČe: 20.01.2012. 13:03 #392297

broj poruka: 3241
1. Nemoj da voziš 120 i kusur po našim putevima, nije bezbedno ni za tebe ni za druge.Vidi kako se desi sranje u sekundi kao kod one nesretne voditeljke, u trenutku joj je ceo život otišao u qrac.

2. Možeš da nabaviš originalne kočnice i da uštediš na zameni.Sam si naveo slučaj za bobine.Ja sam kupio set kvačila koji ide u fabričku ugradnju, uštedeo 10 000 zbog ovlašćenog sevisa, i još imam kvalitetniji deo od onog zamenskog iz servisa.Oko takvih stvari, da kažem sitnica, nijedan majstor neće bolj odraditi to od mene.E, sada, to što sam ja psihopata pa kada mi se pred zamenu pločica naprave risovi(ivice) na diskovima, ja zamenim i diskove zajedno sa pločicama.Nema nikakve obrade i sranja, stavim novo i ne mislim.A kao što sam ti rekao, ukoliko i neko drugi radi nešto na mojim kolima, obavezno sam prisutan jer sam se stvarno nagledao majstorskih horor filmova po servisima(srećom po mene, na tuđim kolima sam video).
Primer: Teča ostavi juguara u Kiler autu da mu rade motor.Oni mu urade, ali imaju `mali` propust, upao im jedan mali šrafčić u motor!I kažu mu ladno da ne mogu sad da rasklapaju da vade šraf, da on ne brine ništa, a ako bude imao problema da svrati kod njih.Kada, kad mu se motor pretvori u blender za ležajeve?

Drago mi je da nisi imao kvarova u garanciji, ali zamisli da ti je ne daj Bože riknuo komp a da nemaš garanciju?Ili da ti je (opet ću reći ne daj Bože) zbog fabričke greške otpao točak na novom autu i da si se isprevrtao, kao onaj lik sa novim Fokusom, što je bilo u novinama pre godinu-dve.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Poenta je da na kocnicama mozes da ustedis 7k i to da ne stavis originalne, sto je za auto koji konstantno ide preko 120kmh (a na autoputu ... :P) nije nikakva usteda, a moze biti glava u torbi. Dobre kocnice, to i sam znas, su vaznije od dobrog ubrzanja :) Dakle za 7k ti dobijes mirnu glavu i originalne delove, sa servisnim intervalom od preko 50000km. Ali zato, redovan servis je potpuno (za nase, moje i tvoje uslove, dakle ne ide mi bas toliko dobro :P) nerezonski odtici tamo (naravno, moras ukoliko ti je auto pod garancijom, ali se meni i tu postavilo pitanje, jer sam u garantnom roku imao 5 redovnih servisa, sto je oko 600 eura preko, pa se pitam koji to kvar nisam mogao da popravim za 2 godine sa tih 600 evra ustede, a koji mi se desio u garantnom roku - citaj NI JEDAN!).
:: Skoro sam, zahvaljujuci jednom clanu ovog foruma, zamenio sve cetiri bobine za 8500 din. Da sam otisao u Deltu, kostalo bi me 5800 din komad... Medjutim imao sam srece, da su bobine Bosh, pa sam zahvaljujuci njemu, od uvoznika Bosh dobio potpuno isti proizvod samo nema BMW logo. Dakle sve isto, cak i font slova, samo nedostaje BMW AG
:: Dakle, ti si sasvim u pravu, bar sto se tice nasih uslova. Pisao sam o Delta Motorsu, jer ljudi mesaju njih i Delta Automoto, sto su dve potpuno razlicite firme po svemu. nebo i zemlja :)
:: F650GS Daka
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648032.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs