Svaki iole ozbiljniji Logitech je bolji od Genija. Čuo sam ga na više mesta, to su najobičniji kinezi. Šupalj zvuk sa preteranim i nedefinisanim bassom.
Nema tog PC sistema da parira Z-Cinema i dalje. Čuo sam Z-2300, Z-5500, Z906, G51, Altec MX6021. Čak i Microlab koji toliko hvale nije toliko definisan. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Kad kazem Genijus mislim na ovo :: http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sw-hf5.1-5005w/comp_tehn_speakers/41/57 :: Za te pare jednostavno nema ni jedan Logitec bolji :: :: Sto se tice Hi fi uredjaja,, skoro je neko postavljao izuzetno kvalitetne linije i zvucnike za male pare(mislim da je Erstun ili neko drugi). Ono je bolje od mnogih nazovi 5.1 ili sl kompjuterskih sistema :: :: Odjednom se pojavljuju Logitec zvucnici sa dobrom cenom?? :: :: Dok niko ne pominje Microlab, koji je daleko kvalitetniji i bolji za manje para :: :: @imarkovi :: Tebe sam pocastio jer si jedva docekao da mi prebacis nesto, kao sto si radio i do sada :: Mislim da to nema smisla i da si preterao neke granice :: A ti nastavi i dalje, to niko ne moze da ti zabrani i bas me briga :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
gligo, previse licno shvatas neke stvari, moras da odrastes pre nego sto se ozenis:) ja jedva docekam da prebacim svakom ko nije u pravu(kad sam raspolozen). ja mislim da svi znaju da ni u cemu nisam preterao ovog puta.. a ovo za genius ne bih da komentarisem
:: Ne pobedjuje svaki dan, samo ima vise titula :: Muahahaha :: :: A za zvucnike mozete samo da se nadate, nikad necete imati kvalitetan HI Fi , bez kvalitenog pojacala i bez kvalitetnih zvucnika :: :: Imarkovic :: Prestani da se drogiras i ako imas nesto protiv mene mozes samo da mi po*us*s :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Tako je, ovo je ipak prestupna godina :: :: :: u Microlab se ne uvozi iz neko
Prvo, žvučnici bi bili za filmove i igre, nešto manje i za muziku. Ne ciljam na Hi-Fi. Zvučna je Audigy ES. Ovi M-Audio monitori mi se čine dobri...pitanje je samo kakav im je bas, što mi je isto bitna stavka...Microlab se teško nalazi, a G 5005 ima drug-zvuk me ne oduševljava, a već ih je jedno 5x nosio na servis zbog raznih kvarova... Fiat iustitia, et pereat mundus
e pa jbg sad, ja ih nisam cuo ali sam cuo da imaju malo tvrdji bas, sad to moze tebi da zvuci drugacije, ne znam koju muziku preferiras, ali stoji da to moras uhom da cujes
:: Prvo, žvučnici bi bili za filmove i igre, nešto manje i za muziku. Ne ciljam na Hi-Fi. Zvučna je Audigy ES :: Ovi M-Audio monitori mi se čine dobri...pitanje je samo kakav im je bas, što mi je isto bitna stavka...Microlab se teško nalazi, a G 5005 ima drug-zvuk me ne oduševljava, a već ih je jedno 5x nosio na servis zbog raznih kvarova.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Re: Re: Ne bi bila Berza kad ne bi bilo neke svađe...
22.03.2012. 12:47
status: user broj poruka: 1621
To je i problem, mahom slušam hip-hop, rnb, zabavnu, nešto malo roka...Imam i Gigabyte S6500, dobri monitori, nisu mnogo jaki ali otprilike znam šta da očekujem od basa...COD i BF, npr. na njima smešno zvuče u odnosu na X-640, nekako plitko...U svakom slučaju, otići ću da ih čujem, ako je moguće... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e pa jbg sad, ja ih nisam cuo ali sam cuo da imaju malo tvrdji bas, sad to moze tebi da zvuci drugacije, ne znam koju muziku preferiras, ali stoji da to moras uhom da cuje :: :: :: :: Prvo, žvučnici bi bili za filmove i igre, nešto manje i za muziku. Ne ciljam na Hi-Fi. Zvučna je Audigy ES :: :: Ovi M-Audio monitori mi se čine dobri...pitanje je samo kakav im je bas, što mi je isto bitna stavka...Microlab se teško nalazi, a G 5005 ima drug-zvuk me ne oduševljava, a već ih je jedno 5x nosio na servis zbog raznih kvarova.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Ne bi bila Berza kad ne bi bilo neke svađe...
22.03.2012. 13:24
status: user broj poruka: 19116
jasno.. ti i nisi neki zahtevan korisnik tako da ces biti 90% prezadovoljan ovim zvucnicima kad ih cujes
:: To je i problem, mahom slušam hip-hop, rnb, zabavnu, nešto malo roka...Imam i Gigabyte S6500, dobri monitori, nisu mnogo jaki ali otprilike znam šta da očekujem od basa...COD i BF, npr. na njima smešno zvuče u odnosu na X-640, nekako plitko...U svakom slučaju, otići ću da ih čujem, ako je moguće.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: e pa jbg sad, ja ih nisam cuo ali sam cuo da imaju malo tvrdji bas, sad to moze tebi da zvuci drugacije, ne znam koju muziku preferiras, ali stoji da to moras uhom da cuje :: :: :: :: :: :: :: Prvo, žvučnici bi bili za filmove i igre, nešto manje i za muziku. Ne ciljam na Hi-Fi. Zvučna je Audigy ES :: :: :: Ovi M-Audio monitori mi se čine dobri...pitanje je samo kakav im je bas, što mi je isto bitna stavka...Microlab se teško nalazi, a G 5005 ima drug-zvuk me ne oduševljava, a već ih je jedno 5x nosio na servis zbog raznih kvarova.. :: :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: :: ::
koliko vidim nigde Erestun nije pomenuo da im treba pojacalo, ako su aktivni onda su sa pojacalom, ne treba im pojacalo, samo dobra zvucna. Ne mora da znaci ali verujem da imaju malo tvrdji bas obzirom da su ga ameri zdelali http://goo.gl/OSglv
:: Ovi Rokit monitor su aktivni i zahtevaju pojačalo :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Kad sam pomenuo `genius`, mislio sam na bas one zvucnike zato sto nude najvise za najmanje novca. Ne u globalu. Ako je ovaj 2.1 sistem bolji onda ok, neka ide na Logitec. Neke predhodne stvari sam izgovorio malo u afektu iz vise razloga. Jedan od njih je i to sto si ovde uslovljen pri kupovini. Izbor se svodi na jednog ili dva proizvodjaca. Gde je Microlab? Gde su druge firme? Kod nekih stvari jednostavno ne postoji konkurencija, i zato su cene visoke. Nikada mi nije bilo jasno zasto nema EVGA, i HIS u Srbiji? Sto se tice svadje, dodje i meni zuta minuta, pa se izletim, lupim nesto ili napisem sto nije za forum. Posle se pokajem ali bude kasno da se obrise. Imarkovic, nadam se da to razumes i da ne uzimas za ozbiljno (dobar si lik ali si kao dezurni policajac na berzi).
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
znam te tvoje minute, ne brini navikao sam se odavno:) da ne davimo dalje.. i sebe i druge, popicemo u zdravlje jednom prilikom:)
razumem ja tebe, nego ti lako planes bez potrebe, ne igram ja ulogu policajca vec dirigenta
:: :: Sto se tice svadje, dodje i meni zuta minuta, pa se izletim, lupim nesto ili napisem sto nije za forum :: Posle se pokajem ali bude kasno da se obrise :: Imarkovic, nadam se da to razumes i da ne uzimas za ozbiljno (dobar si lik ali si kao dezurni policajac na berzi) :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Tesko da ces sad naci neki 2.1 ili 5.1 sistem da iole valja kada gledamo odnos placeno/dobijeno. Nisam imao prilike da cujem Microlab, ali ih dosta hvale i svakako su mnogo bolji od pc zvucnika. Ako cemo iskreno x-530/540/Z506 su krs. Z2300 su manje vise ok, Z-5500 su ekstra zvucnici ali za sobu od 17 kvadrata bi to bio overkill i kada bi ih uzeo. @gliga ti Genius zvucnici ne mogu da se porede sa Z-5500. Steta sto nema toliko Altec Lansing-a u ponudi kod nas, ja sam imao srece da navatam jedan AL 621 (2.1) sistem, sve posle toga sto je stiglo kod nas u prodaju je slabo i precenjeno.
:: U jednoj od svojih prethodnih tema sam tražio dostojnu zamenu za svoje verne X-640...kako me ni x-530/540/Z506 nisu posebno oduševili, tj. nisu mi toliko bolji od mojih, a smatram da su Z-5500/906 overkill i za bužet i za sobu od 17ak kvadrata, ovi Z623 mi se čine ok (Z-2300 ću teško uspeti negde da iskopam). Iščitao sam milion review-a, ali bih svejedno bio zahvalan na savetu. Svestan sam kombinacije dobrih kutija i pojačala, ali za to zasad nemam prostora (a ni evara)...Z623 bih mogao da dobijem za nekih 120e.. :: Edit: Zaboravih, home cinema planiram za dnevnu sobu, otud prelazak na 2.1.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: ::
@gliga citiram sebe Sto se tice genija, sram bilo onoga ko nazove TO zvukom.
Matori koristi prvu seriju `wooden` genija, nema apsolutno nista pozitivno u vezi njih. Nize frekvencije se ne cuju zbog vazduha koji woofer izbaci. Zvuk je kompletno zamrljan i ne izbalansiran.
@daum aktivne kao i one m-audio
@Sub-Z bass je utegnut, tacan i ne previse `boomy`. Rekoh, slusao sam na njima ekstremniju psihodeliju i bio iznenadjen. Ne znam sta podrazumevas pod dobrim basom? Ljudi obicno prave gresku i misle da ako se tresu krevet i prozori imaju dobar `sistem`...
__________________________________________________________ Velg Bort Livet
@Erestun, znas li gde mogu da se pazare oni pojacani tranzistori za STX-a? Jel jos uvek nema kvalitetnih kod nas?
:: @glig :: citiram seb :: Sto se tice genija, sram bilo onoga ko nazove TO zvukom. :: :: Matori koristi prvu seriju `wooden` genija, nema apsolutno nista pozitivno u vezi njih. Nize frekvencije se ne cuju zbog vazduha koji woofer izbaci. Zvuk je kompletno zamrljan i ne izbalansiran :: :: @dau :: aktivne kao i one m-audi :: :: @Sub- :: bass je utegnut, tacan i ne previse `boomy`. Rekoh, slusao sam na njima ekstremniju psihodeliju i bio iznenadjen :: Ne znam sta podrazumevas pod dobrim basom? Ljudi obicno prave gresku i misle da ako se tresu krevet i prozori imaju dobar `sistem`.. :: :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet ::
Rekao bih da mi je bitna dubina basa...to mi više odgovara nego tvrd bas...a vibracije su samo popratna pojava, nije mi cilj da mi rezonira sto, naravno... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: @glig :: citiram seb :: Sto se tice genija, sram bilo onoga ko nazove TO zvukom. :: :: Matori koristi prvu seriju `wooden` genija, nema apsolutno nista pozitivno u vezi njih. Nize frekvencije se ne cuju zbog vazduha koji woofer izbaci. Zvuk je kompletno zamrljan i ne izbalansiran :: :: @dau :: aktivne kao i one m-audi :: :: @Sub- :: bass je utegnut, tacan i ne previse `boomy`. Rekoh, slusao sam na njima ekstremniju psihodeliju i bio iznenadjen :: Ne znam sta podrazumevas pod dobrim basom? Ljudi obicno prave gresku i misle da ako se tresu krevet i prozori imaju dobar `sistem`.. :: :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet ::
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648032. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.