Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Monitori (zvucni), problem s uzemljenjem
STRANA 2 OD 3  
imarkovic Re: Karta 20.11.2012. 16:38 #455354

status: user
broj poruka: 19116
Xonar STX.

:: DAC na zvučnoj karti proizvodi DC offset, koji se čuje na zvučnicima. Koja je je karta u pitanju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Bruder probaj na drugom kompu 20.11.2012. 16:45 #455357

broj poruka: 7285
Nesto tu probija, e sad da li napajanje ili zvucna ili 100 drugih PMaterina.

Jesi li probao te zvucnike na nekom drugom izvoru(mp3,phone...)?

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

Neba Razne stvari mogu biti uzrok 20.11.2012. 16:46 #455358

broj poruka: 1197
Možda pomogne, možda i ne. Sve kablove (mic, line-in etc) poisključuj, tako da ti ostanu samo zvučnici na kartici. U OS-u `mute` sve ulaze i izlaze osim navedenih zučnika. Ako to ne pomogne, probaj menjati drajvere za zvučnu. U krajnjem slučaju gledaj da pazariš neku eksternu `kartu`.
imarkovic Re: Bruder probaj na drugom kompu 20.11.2012. 16:58 #455361

da, jesam, nema zujanja recimo kad se prikaci mp3 player.
to sam zaboravio da kazem, SVE sam to probao, sve sam iskljucivao da ostanu samo zvucnici na zvucnoj i i dalje isto se desava, u OS sam mutirao sve redom, ostaje samo da nabudzim drajvere za zvucnu, ali bojim se da su poslednji vec, jedino ako nema neki modifikovani. Gledao sam da pazarim essence ONE, ali previse je to para, ne isplati mi se, vec imam vrhunsku kartu koja je uporedna cak sa nekom od 200eu, prezadovoljan sam njom, tako da sam mislio da uzmem samo ovaj kontroler SM PRO.. jbg, izgleda da sam sve probao u pm

zaboravih, imam windows7, tako da sam i na njemu isto probao i isto se desava

:: Nesto tu probija, e sad da li napajanje ili zvucna ili 100 drugih PMaterina
::
:: Jesi li probao te zvucnike na nekom drugom izvoru(mp3,phone...)
:: Lala 4ever!
:: http://youtu.be/n7hk7-XMXG
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
Ishmerish Sad malo reach-ingujem 20.11.2012. 17:10 #455362

a da li te pecka power kada pipnes kuciste(metalne delove)?

Probaj taj test, ali sa dlanovima ka napolju, jer je kozura debela na njima da bi osetio mali napon, ali zato top of the hand je osetljiv kao sto su ove sto jedva svetlo dohvacaju, kad oberu kuruz(tj skinu djanu)

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

quna ... 20.11.2012. 17:14 #455364

broj poruka: 1658
Probaj recimo u nekoj aplikaciji koja koristi asio drajvere da li se cuje...?

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 20.11.2012. 17:17 #455365

nisam obratio paznju, imam samo foobar, probacu
@ish, nikad me nije peckalo, mogu instrumentom da izmerim, ali njet

:: Probaj recimo u nekoj aplikaciji koja koristi asio drajvere da li se cuje...?
:: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
Ishmerish Problem je sto je jako tesko utvrditi ovako na daljinu 20.11.2012. 17:32 #455367

pa mi svi ovde samo pikamo u mraku, cinjenica je da je specificno taj problem heban za resavanje i uzivo.

Ono sto ti ja mogu reci iz iskustva, ne samo sa kompovima vec sa svim mogucim aparatima, a posebno sa hi-fi tehnikom je da se to desava u 99% posto slucajeva zbog napon i nikakvi driveri i ostale softy kerefeke tu nece pomoci(cisto da ti ustedim vreme).

Lala 4ever!

codeus ... 20.11.2012. 17:44 #455370

broj poruka: 4054

mutiraj sve na muzickoj .. sve .. dali se i onda cuje brum

SOLE23207 U pricipu 20.11.2012. 18:36 #455383

broj poruka: 88
problem si sam locirao....Naime u pitanju je uzemljenje,,,,kada ga nema , nema ni zujanja. Negde u tvojoj okolini je došlo do zamene nule i uzemljenja u sistemu napajanja...Kod komšije prvog..drugog...ili negde probija u tvojoj okolini...Premeri napone između nule i zemla kod tebe,,, proveri da li ti je dobra nula..Napon između faze i zemle treba da bude nešto manji u odnosu na napon između faze i nule...Zujanje je jedna vrsta NF signala tako da ga druge komponente ne proizvode po tvojoj priči već napajanje,,, Filtracija se vrši elektrolitima reda nekoliko desetina hiljada mikrofarada što ga u klasičnim komp napajanjima nema,,,, torusni transformatori,,,,,Koliko ti je napajanje udaljeno od zvučne isto bitno,,,,,Mnogo toga ima ali sve je vezano za napajanje....

MUNJA

imarkovic Re: U pricipu 20.11.2012. 18:53 #455387

.. da preskocimo ovo svo merenje itd., zvucna je od napajanja jedno 15ak cm. Mogao bih da probam sa drugim napajanjem da vidim kako ce se ponasati, tj to cu na kraju. Hvala Munjo

@codeus, probacu.
@ish, jbg i ja mislim da nije do drajvera zbog primera koje sam naveo

:: problem si sam locirao....Naime u pitanju je uzemljenje,,,,kada ga nema , nema ni zujanja. Negde u tvojoj okolini je došlo do zamene nule i uzemljenja u sistemu napajanja...Kod komšije prvog..drugog...ili negde probija u tvojoj okolini...Premeri napone između nule i zemla kod tebe,,, proveri da li ti je dobra nula..Napon između faze i zemle treba da bude nešto manji u odnosu na napon između faze i nule...Zujanje je jedna vrsta NF signala tako da ga druge komponente ne proizvode po tvojoj priči već napajanje,,, Filtracija se vrši elektrolitima reda nekoliko desetina hiljada mikrofarada što ga u klasičnim komp napajanjima nema,,,, torusni transformatori,,,,,Koliko ti je napajanje udaljeno od zvučne isto bitno,,,,,Mnogo toga ima ali sve je vezano za napajanje...
:: MUNJ
SOLE23207 Merenja su bitna..... 20.11.2012. 19:46 #455407

broj poruka: 88
Inače pričamo priču....Sam si rekao kad nemaš uzemljenje nema brujanja...Napon između nule i zemlje je oko par volti, neizmenične stuje,,,,Kad je negde u sistemu dolo do probijenja ili zamene nile i zemlje napon može da se podigne i preko 20, 30 ...volti
MUNJA

imarkovic Re: Merenja su bitna..... 20.11.2012. 20:00 #455418

pazi, ja znam da kod mene nije struja savrsena, ali kod koga je? cak i da je tako(a verovatno jeste), ja tu nista ne mogu da uradim realno.. sa strujom.. ja u stvari ne znam na kraju sta bi trebalo da se uradi.. nakon svega ovog sto je predlozeno ako nista ne resi ne znam sta mi je ciniti., ako imas neki predlog a da je izvodljiv, molim te ne oklevaj

:: Inače pričamo priču....Sam si rekao kad nemaš uzemljenje nema brujanja...Napon između nule i zemlje je oko par volti, neizmenične stuje,,,,Kad je negde u sistemu dolo do probijenja ili zamene nile i zemlje napon može da se podigne i preko 20, 30 ...volt
:: MUNJ
quna Re: Re: ... 20.11.2012. 20:14 #455423

broj poruka: 1658
Probaj sa asio pluginom za foobar, nista te ne kosta da otpises drajvere kao problem...
http://tinyurl.com/yd3af96

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: nisam obratio paznju, imam samo foobar, probac
:: @ish, nikad me nije peckalo, mogu instrumentom da izmerim, ali nje
:: :: Probaj recimo u nekoj aplikaciji koja koristi asio drajvere da li se cuje...?
:: ::
:: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
p4YS3r .... 20.11.2012. 23:11 #455457

broj poruka: 66
imam kod kuce dosta kvalitetna pojachala, ozvuchenja kojekakve gluposti, jeste da je malo staro ali je kvalitetno....medjutim kada spojim laptop (banalizujem primer malo, kod tebe se ipak radi o dosta novijoj i boljoj opremi) dolazi do nekakvog zujanja i to samo dok ne pustim neshto, pa makar stavio na 1% volume, zujanje prestaje. takodje mi se deshavalo da chujem razlike u zujanju dok koristim touchpad ./
jedno vreme sam chak pushtao da radi neki player u pozadini sa `pesmom` od 24h na kojoj bukvalno nije snimljeno nishta i zujanja nije bilo...
neXus2000 ..... 21.11.2012. 00:01 #455467

broj poruka: 3352
Sad preostaju 2 stvari:
1. Imas ground loop. Razlike u potencijalu uzemljenja. Nema veze sto to sve ide na jedno uzemljenje u stekeru.
2. Cisto probaj ovo:
Sad ne znam koliko ti je redijator udaljen od kucista. Jednom rukom se uhvati za radijator ili cev, na delu koji je oguljen. Pretpostavljam da su ti farbani radijatori i cevi. Drugom rukom, na neofarbani deo kucista. Ako osetis bilo kakvu struju, pa makar i mizernu, eto ti problema.
Cudno ce biti, ali dok sam imao Antec 900 kuciste i integrisana zvucna i X-Fi extremegamer su mi zujali. Kako sam promenio kuciste na CM II Advanced, sve je to prestalo. Iako nemam uzemljenje na tom stekeru, zbog majstora koji je zaboravio da sprovede zicu. A cimala je struja na Antec-u, a na CM II ne.
imarkovic >> 21.11.2012. 20:36 #455688

drugari, PROBLEM RESEN!
Dakle ground loop problem. Kad vam budem rekao moje resenje prekrsticete se kao ja.

DakleM, prvo sto sam uradio je drajver, posto zujanje nastupi onda kada mi skljocne relej na zvucnoj, tj. relej skljocne ako prethodno instalirate drajver i kada win krene da se ucitava automatski krene i drajver, bez drajvera nema toga, te sam posumnjao na drajver, izbrisem ja drajver, kopao sam da nema mozda neka beta poslednja, nije bilo za xp x64, ajde ponovo ga reinstaliram, i opet isto. Dobro, ocekivao sam, dalje probam drugo napajanje, isto se desava, znaci nije do napajanja. Probao sam opet mute svih inputa./outputa, ne.

Neko je predlozio okretanje utikaca za 180, i to sam probao, ne.

Probao sam i prebacivanje zvucne skroz gore iznad graficke u PCIe (ASUS Z68 pro), reinstall drajvera - NE.

Izmerih i napon izmedju faze i nule, izmedju nule i uzemljenja, i izmedju faze i uzemljenja, sve regularno i pravilno, nula+uzemljenje=0.

Sta sam na kraju pokusao, neko je predlozio da probam monitor da otstranim, izvucem kabl iz monitora i jedan i drugi - NE NE i NE.

Sasvim slucajno sam ubacio naponski od zvucnika u isti produzni kabl na kom su mi neki ispravljaci i monitor - NEMA ZUJANJA!
Izvadim monitor iz produznog kabla gde je zvucnik - ZUUUUUUJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!
KAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO?!?!!?!?!?

Jebeni monitor pegla bolje od APC UPS-a i AVR-a, fucking. . Dakle OBA zvucnika u jednom produznom kablu zajedno sa monitorom rade SAVRSENO, bez imalo zujanja, kad izvadim monitor odmah krenu da zuje ko nenormalni, ja nisam mogao da verujem, i eto tako sam na kraju resio problem, zbunjen ali srecan.

hvala svima na saradnji

Ishmerish Jesam ti lepo rekao da je napon... 21.11.2012. 20:43 #455689

Ako si ti nama happy

Lala 4ever!

imarkovic Re: Jesam ti lepo rekao da je napon... 21.11.2012. 20:50 #455691

kako si rekao rode, pa ja bih poslusao tebe da si rekao? Kako napon kada sam lepo izmerio i pokazuje totalno ok napon? Nisi procitao verovatno sve

:: Ako si ti nama happy
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
Ishmerish Khmm 21.11.2012. 21:02 #455693

Jebeni monitor pegla bolje od APC UPS-a i AVR-a, fucking. . Dakle OBA zvucnika u jednom produznom kablu zajedno sa monitorom rade SAVRSENO, bez imalo zujanja, kad izvadim monitor odmah krenu da zuje ko nenormalni, ja nisam mogao da verujem, i eto tako sam na kraju resio problem, zbunjen ali srecan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pa sta je ovo, ako nije napon?, struja, wat-i...., ajme meni kad treba da crtam

Lala 4ever!

imarkovic Re: Khmm 21.11.2012. 21:46 #455699

pa valjda uzemljenje majku mu.. ne napon nego uzemljenje.. je ono sto me sve vreme jebalo, jel tako?

:: Jebeni monitor pegla bolje od APC UPS-a i AVR-a, fucking. . Dakle OBA zvucnika u jednom produznom kablu zajedno sa monitorom rade SAVRSENO, bez imalo zujanja, kad izvadim monitor odmah krenu da zuje ko nenormalni, ja nisam mogao da verujem, i eto tako sam na kraju resio problem, zbunjen ali srecan
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Pa sta je ovo, ako nije napon?, struja, wat-i...., ajme meni kad treba da crtam
obradmi Uzemljenje 21.11.2012. 22:14 #455702

broj poruka: 7740
Uzemljenje je zaštita strujnog kruga od prevelike struje koja može nastati udarom munje ili se koristi s namjerom kratkog spajanja, kako bi se živa bića zaštitila od strujnog udara. Naziv dolazi od toga, jer se uzemljeni vod spaja direktno sa zemljom, dakle svodi se na električni potencijal zemlje.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Uzemljenje

imarkovic Re: Uzemljenje 21.11.2012. 22:33 #455704

jasno obrade, ali sta si hteo da kazes..?

:: Uzemljenje je zaštita strujnog kruga od prevelike struje koja može nastati udarom munje ili se koristi s namjerom kratkog spajanja, kako bi se živa bića zaštitila od strujnog udara. Naziv dolazi od toga, jer se uzemljeni vod spaja direktno sa zemljom, dakle svodi se na električni potencijal zemlje
:: http://hr.wikipedia.org/wiki/Uzemljenj
obradmi Re: Re: Uzemljenje 21.11.2012. 22:36 #455705

broj poruka: 7740
Nemoj da se igras sa time ,moze da bude opasno po zivot.

:: jasno obrade, ali sta si hteo da kazes..
http://tinyurl.com/d2fdlp4
http://tinyurl.com/ckyzkg6
imarkovic Re: Re: Re: Uzemljenje 21.11.2012. 22:55 #455713

ma jok bre, ko se igra, ako si ispratio sve je jasno, ako ne kazem resio sam problem, uzemljenje postoji za sve kao sto treba, sve je super

:: Nemoj da se igras sa time ,moze da bude opasno po zivot
:: :: jasno obrade, ali sta si hteo da kazes..
:: http://tinyurl.com/d2fdlp
:: :: ::
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648032.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs