Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Dobri stari, z-5500
STRANA 2 OD 2
imarkovic Re: ognjeni 07.01.2013. 20:39 #466784

status: user
broj poruka: 19116
realno za 250eu ne postoji pojacalo + zvucnici koji bi zadovoljili (bar mene), tj nema uopste, a to se ne kupuje polovno.. trazio sam i trazio i trazio pre nekoliko godina za nesto tipa 400eu, znaci ne postoji, moze neki slabiji NAD+mission, ali nisam hteo da kupim i posle da se kajem jer su preslabi za moj ukus, ja volim malo mocniji bas, onako da zavibrira u zeludcu.. doduse sada ima za 400eu mnogo finih aktivnih kutija koje izuvaju za muziku, a za filmove i igre uzmes neki slabiji 5.1, to je meni extra kombinacija.. slucajno imam Z5500 pa sam ih zadrzao zajedno sa pomenutim kutijama, iako su me dvojica jurila da ih prodam jer znaju kako sam ih koristio.. e sad, tu postoji jos dosta ulaganja kao sto je zvucna karta itd itd.. ali boze moj

:: z5500 su ekstra stvar za to sto ti treba, ja sam ih jurio prosle godine i nalazio sam nesto po oglasima ali onda kada se zapitam, ko zna koliko je to drndano i sta je sve radjeno. One price mazeno i pazeno od prvog dana pojacano preko 30% samo 2x za 2 god neka to pricaju nekom maloumnom :
::
:: Kad vec nema novo odustao sam od njih, a z906 mi nisu nesto zanimljivi, ne znam zasto
:: Ne deluju lose ovi jbl sto su ti predlozili. Javi kada uzmes nesto i prenesi neke utiske
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp nista onda igore 07.01.2013. 20:51 #466787

broj poruka: 3463
kada neces da prodajes, bice nasilno oduzeti :)
salim se, blago tebi. imas pravu stvar.

za vibriranje zeluca si skroz u pravu, nema nista bolje od toga. drugar ima neka 2 jamo komada zaobljena sa keramikom gore biju kao sveti Ilija.

imarkovic Re: nista onda igore 07.01.2013. 21:11 #466791

znam i ja jednog lika koji ne bi dao te Jamo ni za sta na svetu, davno ih je kupio, veliki su 3-sistemci, inace danski brand.

Inace, da ponovim jos jednom iako je poznato, da ne ispadne kako hvalim svoje zv, 5.1 je dupe za muziku u odnosu na hi-fi, ali isto tako izuvaju sto se tice surround uzitka u toku igrice i gledanja kvaltietnog snimka, mkv 5.1 DTS i sl.

:: kada neces da prodajes, bice nasilno oduzeti :
:: salim se, blago tebi. imas pravu stvar
:: za vibriranje zeluca si skroz u pravu, nema nista bolje od toga. drugar ima neka 2 jamo komada zaobljena sa keramikom gore biju kao sveti Ilija
philaemos @Ognjeni 07.01.2013. 21:58 #466797

broj poruka: 2743
Taj Logy se valjda vise ne proizvodi, tako da mozes da uzmes polovne.
A tuga je sto nemas nista adekvatno novo da kupis, osim Logitech Z906 za 370 eura, mada ne znam ni kakvi su, ako neko ima sikustva neka napise.

Polovne Hi-Fi komponente mozes da nadjes za lepe pare, ali takodje mozes i debelo da se zeznes, pa da bacis pare.
Nove Hi-Fi komponente imas da biras, ali je i cena koju moras da platis min 500 eura, pa na gore, za nesto skromno naravno.

Mozes uvek da kupis nov Logy Z906 i da probas, ako ti se ne dopadaju vrati ih, imas rok od 7 dana, a ako kupis on-line imas 15 dana.

EDIT:
Recimo imas ovaj Denon 5.1 set - pojacalo + zvucnici, novo za 500 eura:
http://tinyurl.com/auzrkbv

Ne kazem da je set dobar nego ti cisto navodim kao referencu, uvek mozes da skoknes do BGB Studia i probas.

SkyFire Re: Re: Re: ... 07.01.2013. 22:08 #466799

broj poruka: 18472
Hi-Fi..Kad budes slusao 5.1 Sony Surround ne znam sta bi rekao..
Sony pojacalo,vufer i sateliti! Zvuk za slusanje muzike je perverzija,filmove,ne zna se sta je bolje..
Snaga?Hm..Na pola rusi kucu a cistina zvuka je kao suza!
Da nije za muziku to nije tacno,drugo je to sto su segmenti podeljeni na kompjutersku opremu i audio opremu.Logitech mozda ima vise taj `kompjuterski` naklonjen zvuk dok postoje daleko ozbiljniji surround sistemi..U krajnjem slucaju,za svaki ozbiljniji zvuk je predodredjen surround sistem sto mozes videti po raznim reviewima ..Kad kazem surround mislim na surround iz komponenti!

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Milunka, svaki put posteno ispljujes Logitech, a NEOPRAVDANO, utuvi jednom za svagda sebi u glavu, da surround NIJE ZA MUZIKU, za muziku je HI-FI, Logitech i bilo koji drugi surround 5.1 je ZA FILMOVE, IGRE itd. KEVA, nemoj s*ati brate vise kad te molim da je DNO DNA i slicne gluposti
:: :: Ja te smaram sve vreme zbog licnog iskustva..
:: :: Iskreno mogu da kazem da su logitech zvucnici - DNO DNA... nesto najgore sto mozes sebi da priustis...
:: :: Jos nakon 2008 cena im je skocila preko 100 %, dakle preplaceno sranje..
:: :: Od zvuka dobices bas iz vufera, bas iz satelita, malo srednjih, i visoki koji malko postoje do 14khz,gde zvuk prestaje..
:: :: Visokotonac ne postoji,jel je jedan siropojasni drajver, koji ce ti raditi od 150hz- 14 khz..
:: ::
:: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4
:: :: :: 16gb Ripler 1600 cl
:: :: :: Asus 7970 DirectCU II TOP
:: :: :: Samsung F4 raid 0 + F1 1T
:: :: :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100
:: :: :: Raven RV01 + Arkangel 850w
:: :: :: LG 277L-BN
:: :: ::
:: :: :: MacBook Air 13.
:: :: ::
philaemos @SkyFire 07.01.2013. 22:17 #466802

Dzabe ti suround ako slusas stereo pesmu.

A kada su Hi-Fi komponente u pitanju, Sony i nije prva firma koja mi pada na pamet kao potencijalni izbor.
Ima toliko drugih koje bi pre uzeo.

ConemaX Re:all 07.01.2013. 22:34 #466810

broj poruka: 314
Da se i ja umesam. Najbolji drug je prosle godine u nemackoj kupio Z-5500 iz starih zaliha. Sistem otkida kako se cuje i tu nema govora, jos on stavio u omanju sobu,to se sve zivo trese.Bukvalno mu padaju stvari sa stola od basa. Stvarno sam bio iznenadjen kada sam video.Odlican sistem! Uostalom na you-tube ima more snimaka o ovim zvucnicima i nikada nisam cuo ni jednu losu stvar o njima. Cak sam se pre par godina zapalio da ih kupim kao drugi uredjaj za slusanje recimo filmova ili igara jer u U Kg-u mojoj sobi imam vec godinama Silu od muzike :D Sve pravljeno po meri u milimetar sto se kaze(od svoga truda i znoja) a ovde preko sam ispunio zelju sebi sa dve Aktivne kutije marke Mackie SRM 450 V2 :) E to treba cuti :)

P.S. Da nemam sada nista od audio uzitka u sobi definitivno bi iskopao negde i kupio Z-5500!
SkyFire ... 07.01.2013. 22:37 #466811

@Emose

Imas Sony-ja u svim klasama..Koliko para toliko muzike..
Licno sam slusao sve zivo,za moje uho Sony je neprevazidjen sto se tice zvuka to potpisujem.

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

imarkovic Re: Re: Re: Re: ... 07.01.2013. 22:53 #466818

pa lepo sam napisao 5.1 surround za PC, a ne u vidu HIFi, ti si naveo Sony kao 5.1 sistem u vidu HI-FI, a to je druga prica, mozes ti da kupis do yaya pojacalo i zvucnike neke opasne i napravis 5.1, da te kosta ko sv.petra kajgana, bilo to Sony, ili JBL, ili Harman, nebitno, sve ce to biti bruka i za muziku i za filmove i za sve ostalo sto ti padne na pamet, ali to se krece preko 1k eu, samo pojacalo 5.1 kvalitetnije kosta na dupe da padnes, a kamo li kutije, a pogotovo woofer

Inace, moracu da te razocaram, Sony je dobar, ali smesan u poredjenju sa ozbiljnim proizvodjacima tih stvarcica

:: Hi-Fi..Kad budes slusao 5.1 Sony Surround ne znam sta bi rekao.
:: Sony pojacalo,vufer i sateliti! Zvuk za slusanje muzike je perverzija,filmove,ne zna se sta je bolje.
:: Snaga?Hm..Na pola rusi kucu a cistina zvuka je kao suza
:: Da nije za muziku to nije tacno,drugo je to sto su segmenti podeljeni na kompjutersku opremu i audio opremu.Logitech mozda ima vise taj `kompjuterski` naklonjen zvuk dok postoje daleko ozbiljniji surround sistemi..U krajnjem slucaju,za svaki ozbiljniji zvuk je predodredjen surround sistem sto mozes videti po raznim reviewima ..Kad kazem surround mislim na surround iz komponenti
SkyFire ... 07.01.2013. 22:54 #466819

Pa..Blizu te cifre tacno je..Ok.Nisam te dobro razumeo..Ali ne bezim od surround i ako imam stereo sistem 2/1 !
Za Sony ne pricam na pamet pogotovu ne sto se tice zvuka a ja i ti smo na dve razlicite talasne duzine to sam znas..

saxija re 07.01.2013. 23:06 #466821

broj poruka: 4016
drug ima z 680 iliti prethodni model iste snage, kupio ga je davno ali znam koliko su ocuvani tj koliko ih je pojacavao (citaj: nije imao gde) bio mu je bitan kvalitet, a ne snaga, prodavao ih je neko vreme ali jaka cena bila, ako hoces mogu da proverim da li je prodao pa da ti javim ovde i za koliko para bi ih dao ako nisu otisli

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

philaemos @Ognjeni 07.01.2013. 23:09 #466822

Ma ja bih ovo uzeo, pa neka ide zivot:

Risiver:
http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=470
Zvucnici:
http://www.dynaudio.com/int/home_loudspeaker_systems/focus/focus.php

Mada mozda se i ne uklapa Rotel i Dynaudio...
duqp ... 07.01.2013. 23:12 #466823

broj poruka: 3463
@philaemos
bas me cudi odakle ti taj nick na forumu kad vidim sta ti nama dajes da gledamo :)

ognjeni digao ruke od nas, vidi da nema leba i da mora sam da se snadje.

@conekg
kako mackie pomeraju zeludac u sobi ju ju :D

philaemos @duqp 07.01.2013. 23:18 #466824

Dzabe gledamo, prodas bubreg pa kupis dobar Hi-Fi.

Ognjeni se smorio i otisao u kafanu da slusa Rakia 5.1 Hi-Fi...

imarkovic Re: ... 07.01.2013. 23:43 #466832

a ja znaci pricam napamet, sta ja znam, veze sa zivotom nemam.. dve razlicite talasne duzine.. jel mislis na to da sto se ti profesionalno bavis pevanjem a ja ne, nego pevam ariju dok se tusiram npr. od Pavarotija i dok kuvam sarmu.. kakve to uopste ima veze sa poznavanjem audio tehnike? Ako stojis iza toga da je Sony neprevazidjen u odnosu na recimo dole pomenute brand-ove od strane philaemosa i ostalih BRDO drugih vrhunskih proizvodjaca koji su nebeski iznad Sony-ja, onda se slazem za razlicite talasne duzine

:: Za Sony ne pricam na pamet pogotovu ne sto se tice zvuka a ja i ti smo na dve razlicite talasne duzine to sam znas.
ConemaX @duqp 07.01.2013. 23:51 #466835

broj poruka: 314
Brate to je sacuvaj boze :D A zvuk je perverzija :) Sad za novu je bilo strasno(samo komsije znaju) :D
P.S. Poceo sam da razmisljam i o jednom paru SRM1801 pa da kompletiram :)
philaemos hahaha 07.01.2013. 23:51 #466838

@imarkovic
Kada vec spominjes sarmu, jel od kupisa ili od zelja? mmmm... sarma...

@Sky
Pevas ili sviras? Ili i jedno i drugo?

MilosNBG ... 07.01.2013. 23:52 #466839

broj poruka: 1586
Dobar preamp + dobro pojacalo + kvalitetan par zvucnika = muzika za sve pare :) 5.1 nikada nisam uzimao za ozbiljno, niti cu. Filmove i igre izuzimam iz price. Ako hocu da pogledam film, otici cu u bioskop, dobro ozvucenje i veliko platno + druzis se i malo prosetas a ne kao crv u sobi.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

imarkovic Re: hahaha 07.01.2013. 23:57 #466841

kupus je tradicija, ali zelje isto kida.. tesko mogu da procenim sta je bolje.. muke su to

:: @imarkovi
:: Kada vec spominjes sarmu, jel od kupisa ili od zelja? mmmm... sarma...
SkyFire Re: Re: ... 07.01.2013. 23:58 #466842

Kad udjes u Sony-jev studio sve ce ti samo kasti..Ove godine ako Bog da idem U New York i poseticu studio u kom snima Mariah Carey,slike cu da prosledim samo za tvoje oci!
Ovo se ja samo malo salim apropo Sony-ja,mislim ne salim se nego sam ubacio malo ..
Pa drugar mora da postoji neka razlika..Nismo svi rodjeni za isto ma koliko ko poznavao tehniku kao tehniku postoji i taj sluh koji nije uopste diskutabilan kad je u pitanju kvalitet ..Ja i ti sigurno ne cujemo isto a isto je sirok pojam..Glupo mi je sto uopste ovako pricam,zvucim prepotentno i deluje kao da te ponizavam a to mi nije ni na kraj pameti jer si ti moj drugar ali ne znam na koji drugi nacin da ti pojasnim..
Ne kazem da ne znas,i da se ne razumes u komponente fizicki kao i komponente iznutra ali sve to kad stavis po strani i cujes,kazem cujes..Sony je Sony..
I evo jos jedna sala,cija je glavna produkcijska kuca za audio/video u Holywood-u? :)

P.S.Pitanje je da li uopste imas sluha,mislim bar za pevanje :)))

@Emose
I jedno i drugo i ono trece ,cetvrto a Boga mi i peto

:: a ja znaci pricam napamet, sta ja znam, veze sa zivotom nemam.. dve razlicite talasne duzine.. jel mislis na to da sto se ti profesionalno bavis pevanjem a ja ne, nego pevam ariju dok se tusiram npr. od Pavarotija i dok kuvam sarmu.. kakve to uopste ima veze sa poznavanjem audio tehnike? Ako stojis iza toga da je Sony neprevazidjen u odnosu na recimo dole pomenute brand-ove od strane philaemosa i ostalih BRDO drugih vrhunskih proizvodjaca koji su nebeski iznad Sony-ja, onda se slazem za razlicite talasne duzine
:: :: Za Sony ne pricam na pamet pogotovu ne sto se tice zvuka a ja i ti smo na dve razlicite talasne duzine to sam znas.
philaemos @SkyFire 08.01.2013. 00:06 #466847

Imas nesto snimljeno na YT sto si pevao/svirao?
Da cujemo malo.

@imarkovic
Uffff tesko, ali mozda blaga prednost ide kupusu...
SkyFire ... 08.01.2013. 00:22 #466852

YT nema,ja sam u zatvorenim krugovima..Radim samo za podzemlje :))))
Dodji u operu pa ces cuti :D

+1 za Sarmu ,ali vise volim sa kupusom,manje sa zeljem..Samo tesko onom ko me pozove u goste :)))

gliga79 Re: @SkyFire 08.01.2013. 00:25 #466853

broj poruka: 4641
Sky i muzika...
Mogu da zamislim tu kaznu za usi !!!

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Imas nesto snimljeno na YT sto si pevao/svirao
:: Da cujemo malo
:: @imarkovi
:: Uffff tesko, ali mozda blaga prednost ide kupusu...
Ognjeni ... 08.01.2013. 01:02 #466864

broj poruka: 4528
da sam se smorio..smorio se vala..Em se vrnuo sad iz grada , nema zive duse...Cak ni onaj kolut slame kao u westernima ne prolece na vetru...i onda me vi lozite za opremu bem vas sve redom.

btw onaj Denon mi deluje fino..ali se gubi cela smisao !!! ljudi hocu ebeni komplet za pc ...u dnevnoj kad budem menjao ( muzika i filmovi ) , uzecu nesto kao taj denon ili neki jaci komplet sa pojacalom ....

p.s. cak su mi i ovi T6100 odlicni i zadovoljavaju pc potrebe al tako je to kad svrbe pare budalu .

I7 2600 + TX3 + P67 C43
16gb Ripler 1600 cl6
Asus 7970 DirectCU II TOP
Samsung F4 raid 0 + F1 1TB
Xonar D2 + Creative Inspire T6100
Raven RV01 + Arkangel 850w
LG 277L-BN

MacBook Air 13.3

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648032.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs