Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Kocnice na automobilu - zvuk
STRANA 2 OD 2
vladats @SkyFire 19.11.2014. 17:06 #571878

status: user
broj poruka: 4537

Samo sam preneo moje skromno iskustvo.
Zelja mi je bila da pomognem.

Pozz.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 19.11.2014. 17:37 #571884

broj poruka: 3352
Ovako, danas sa povratka od posla, oslusnuo sam kakav je zvuk. Zvuci kao da se opruga rasteze. Jbm li ga. Zanimljivo je sto sam svratio do mojih prvo, tu se nije cuo zvuk, a onda kada sam se vracao kuci, pojavio se ponovo, ali sa mnogo slabijim intenzitetom nego inace.
P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

count Ferodo 20.11.2014. 08:19 #571946

broj poruka: 1378
Je fabrika koja pravi frikcioni materijal za kočnice, nije ime samog materijala. U normalnim uslovima treba rotori ili doboši da se obrade ili stave novi prilikom svake promene pločica. Prilikom naglog zaustavlljanja od 100 km/h disk i pločice mogu da se zagreju preko 500c a na većim vozilima i do 1000c pri čemu može da se istopi lepak koji drži česttice frikcionog materijala zajedno pa se on uglača i dođe do škripanja ili oscilacija.
Gledaj da za vreme instalacije novih paknova diskovu budu bar izšmirglani grubljom šmirglom (80) radijalno od centra. Možda izgleda nelogično ali ustvari produžava život paknova. Grubo peskarenje takođe.

MilosNBG ... 20.11.2014. 10:31 #571958

broj poruka: 1586
Izgleda da se tako cuju kada se zagreju. Moguce da klesta ne rade kako treba, pa se cuje vece mehanicko naprezanje ili su jednostavno malo popustila, sto se cesto desi, posebno u gradskoj voznji. Nisu ni auta vise kvalitetna kao sto su bila, sve je postalo konfekcija pa i auta, posebno kola srednje klase i gradski automobili, postali su prava potrosna roba.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

bunjevac RE 20.11.2014. 11:46 #571962

broj poruka: 578

Ako su pakne lošijeg materijala znaju da se skamene i onda povremeno škripe, ponekad kada se auto ne vozi konstantno nahvata se površinska rđa na diskovima.Nakon određenog korištenja pločica više ne naleže savršeno na disk pa pri manjim brzinama proizvodi neki cičavi zvuk.Ako se čuje zvuk sličan struganju onda odmah na promenu jer to nije dobro.Razlozi su mnogobrojni.
neXus2000 .... 27.11.2014. 08:46 #572761

broj poruka: 3352
Ma da. Ipak su bile pri kraju. Posto je hod papucice postajao veci i veci, a u servisu potvrdili. Zamenjene i sad pice super.
Jeste ova divna potrosnja na njima u gradu. Kreni-stani-kreni-stani i semafor na kojem si sa zelenog 100 metara dalje drugi pali crveno. I te fore. A da ne pricam o naglom kocenju zbog budala. Onih sto ne propustaju, kao da ce da riknu od jednog vozila, do onih sto se bahate u voznji pa igraju slalom izmedju traka bez migavaca.
Bas juce Porsche Cayene sa crnogorskim tablicama. I jos se kurci na moje sviranje, kao cimnuo nazad. Da nisam zurio na posao, ubio bih i jednog i drugog na licu mesta. Najogre je sto moram da pazim na kocnice prvih 100 km, radi adaptacije. Bez naglih kocenja. Ne znam kako u ovom idiotluku od saobracaja.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648031.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs