Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Ozvučenje od 350 do 450 eura, za računar
STRANA 3 OD 3
blender re 20.06.2010. 15:10 #224120

status: user
broj poruka: 242
A da li bi se isplatilo uzeti ovo http://www.player.rs/product.php?ID=1102 umesto pro-ject-ovog daca, umesto pojacala neku dj miksetu, i stereo zvucnike? Ili je ipak bolje za slusanje muzike uzeti klasicno pojacalo i ovaj dac? Da li bih izgubio na kvalitetu zvuka sa ovom kombinacijom? (planirao sam da se malo igram sa dj-ingom, pa da li bi vredelo ubiti dve muve jednim udarcem, ili ipak da idem na klasicnu varijantu, i da uzmem uz to neki dj midi kontroler?)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 20.06.2010. 15:21 #224123

broj poruka: 9121
A sto ne uzmes neke sluske, posto koliko vidim zvuk je bitan samo za tebe ? 1. Mozes da odvalis koliko god hoces 2. Niko ti se nece zaliti na buku 3. Dozivljaj je odlican ?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz Re: haha 20.06.2010. 15:34 #224124

broj poruka: 2900
Ajde svega ti, ne lupaj. Kakvih crnih 1500e, najobicniji budzet Hi-Fi sistem lupa samare svakom `PC kompletu`. Pokazujes da nemas pojma o cemu pricas i da dalje od Z-5500 (ako njih i imas?) nisi ni video.

::
:: Metro, tamo ce da se usreci, a posto vidim da si u fazonu 100% volume ti onda bolje kupi one svadbarske pa da tresti samo da se cuje u komsiluku kakve zvucnike imas, moj ti je savet za te pare da uzmes logitech z5500 + xfi zvucni ili creative gigaworks 5.1, o ozbiljnom hi-fi sistemu bez 1500 eura pa na gore nemoj da racunas ovo sve ostalo su neke snj marke i gluposti! tebi za samo kvalitetno pojacalo treba bar 600 eura pa sad ti vidi...
Blazeme .......... 20.06.2010. 15:37 #224125

broj poruka: 26
`Metro, tamo ce da se usreci, a posto vidim da si u fazonu 100% volume ti onda bolje kupi one svadbarske pa da tresti samo da se cuje u komsiluku kakve zvucnike imas, moj ti je savet za te pare da uzmes logitech z5500 + xfi zvucni ili creative gigaworks 5.1, o ozbiljnom hi-fi sistemu bez 1500 eura pa na gore nemoj da racunas ovo sve ostalo su neke snj marke i gluposti! tebi za samo kvalitetno pojacalo treba bar 600 eura pa sad ti vidi...`
Hahaha :D
Jbg, vidio sam da je 1k minimum za odličan HiFi, al polako (meni ionako ne treba sad nešta pretjerano ludo)..
Mislim da ću uspjeti nešta i ovako da iskombinujem...
A z5500, bez dosta testiranja neću uzimati, kaze evo mnogo ljudi da i nisu nešta za muziku...
A to za 100% volume, pa jbg, jeste i to, al ako će tu biti mnogo šuma, zaista, nije to to.
Sa druge strane, ako je i na tih 100% baš dobar i kvalitetan zvuk...

`A sto ne uzmes neke sluske, posto koliko vidim zvuk je bitan samo za tebe ? 1. Mozes da odvalis koliko god hoces 2. Niko ti se nece zaliti na buku 3. Dozivljaj je odlican ?`
Hehe :)
Jeste sve to ok, al ipak, zvučnici su zvučnici :)
Meni je mnogo ljepše da pustim muziku i izađem na terasu, kuliram nego sa sluškama.
A što se buke tiče - iskreno, ne žali se narod ni ovako previše (iako živim u zgradi) - ne pusta se muzika preglasno uveče, ni ujutru, već samo preko dana.
:)
Erestun re 20.06.2010. 19:04 #224168

broj poruka: 1797
@ElitePro, stvarno nisam hteo na onaj prvi post nista da kazem, ali brate, nemoj lupati...ocigledno ne znas ni o cemu pricamo, tako da zip it!

Sve ima svoju cenu i svoju klasu. Ali ako hoces novo a da bude podnostojeci zvucnik, neces se mnogo usreciti. Uzmes yamahu AV risiver zbog spdif i pure acoustics (kineska firma, jeftina izrada) Odes lepo u tehnomaniju, kupis i zapalis kuci.
Mislim, to nije moja preporuka, jer ti hoces dobar hi-fi u tom cenovnom rangu. Znam i da ti je izgled bitan, ali ja bih pre isao za te pare na bookshelf i neko fino pojacalce. To sto je zvucnik podnostojeci sto ima 3-5 drajvera na sebi to ti nista ne znaci. Dobro izbalansiran dvosistemac, dobrih komponenti i dobre izrade je pun pogodak za te pare koje imas. Ja sam uvek za novo, ali mozes da nadjes i polovnu robu koja ce ti zavrsiti posao. Kada upoznas prodavca, pogledas sta prodaje i cujes kod njega mozes da steknes utisak sta prodaje.

https://www.quakelive.com
https://www.quake-rebellion.com

Blazeme Rezultat.. :) 17.07.2010. 19:17 #231424

Evo ja samo da se javim sta sam uzeo (sve ukupno ~63 000 RSD).
ZVUCNICI: HECO Victa 700 [330 E] - nije bilo Klipschovih - a ovi su u ovom cjenovnom rangu jos bolji.
RESIVER: ONKYO TX 8255 [240 E]
+ Kablovi i tako to.

Za sad sam super zadovoljan, izuzetno su jaki (max na koliko sam ih pojacavao je ~50%).

Jos cu da ih detaljno testiram, pa javljam :)

Puno pozdrava, i hvala svima na odgovorima.
Erestun re 17.07.2010. 22:46 #231461

Mogu ti reci da mi se svidja izbor koji si napravio. Ipak je to prvi sistem i najbitnije je da ti odgovara i da si zadovoljan.
Onkyo je dobar brand, a sto se tice kutija nemam iskustva sa njima. Ovako na oko su lepe, ne sumnjam da dobro sviraju. Ne znam kad si ih uzeo, ali znaj da im treba neko vreme da se usviraju. Posle par nedelja bass bude meksi, jaci, a visoki i srednji se otvore jos vise. Samim tim tek ces da se odusevis zvukom.
Ne znam kako si ih pozicionirao, ali potrudi se da ne budu previse blizu zidova.

https://www.quake-rebellion.com

ajon par pitanja 22.07.2010. 16:50 #232417

broj poruka: 1

Pozdrav, procitao sam temu pa reko da pitam par stvari koje me interesuju

Ja sam dobio z 5500 i ono generalno sam zadovoljan zvucnicima
Uglavnom gledam filmove , slusam muziku, ponekad se igram . Primarno su filmovi i serije

Buduci da posjedujem CNC masinu, mogao bi napraviti sebi kutije za zvucnike po zelji od recimo.. tresnje

Koliko bi se promijenio kvalitet zvuka i kakve bi kutije bilo dobro napraviti da ih prepakujem

i drugo pitanje

posto uglavnom pustam stvari sa laptopa, sta bi bilo najbolje rjesenje za zvucnu kartu ? nesto externo ?

Blazeme Re 25.07.2010. 10:57 #232906

Pozdrav.
`Mogu ti reci da mi se svidja izbor koji si napravio. Ipak je to prvi sistem i najbitnije je da ti odgovara i da si zadovoljan.
Onkyo je dobar brand, a sto se tice kutija nemam iskustva sa njima. Ovako na oko su lepe, ne sumnjam da dobro sviraju. Ne znam kad si ih uzeo, ali znaj da im treba neko vreme da se usviraju. Posle par nedelja bass bude meksi, jaci, a visoki i srednji se otvore jos vise. Samim tim tek ces da se odusevis zvukom.
Ne znam kako si ih pozicionirao, ali potrudi se da ne budu previse blizu zidova.`
Onkyo se pokazao kao solidan, mada ima par stvari koje mi smetaju (recimo ne moze da uzme ime pjesme sa kompa i pokaze na LCD, ne moze preko daljinskog da se promjeni pjesma na kompu, ne prikazuje volume % na LCD-u itd).
Al generalno - nije uopste los.

Sto se tice kutija, kvalitet zvuka je sasvim OK, vec je neka osjetna razlika posle dosta slusanja muzike na njima, bass je mnogo ljepsi itd.

Pozicionirao sam ih da budu na 5 cm od zida pozadi i 5cm od stola.

ALI imam problem sa njima, i iskreno nisam siguran do cega je.
Naime, pustam pjesme sa racunara, na integrusi. I zvuk je nekako.. Neprirodan.
Bilo da se radi o 320kbps MP3 ili FLAC fajlovima, kvalitet (i jacina) ne mogu se porediti sa kvalitetom i jacinom kada sam pustao u drugim stanovima (kad sam bio u Beogradu).
U tim stanovima pustao sam muziku sa laptopova sa integrisanom zvucnom karticom.
I bili su stvarno OK (tipa na 30% ne mozes da sjedis koliko su glasni).
Ovde, sa druge strane, uvijek su mi na nekih ~30ak.
Kvalitet zvuka.. Pa, pjesma kao da se pjeva `iz bunara`. Bas nekako neprirodno.

Ono sto je bitno pomenuti da se ova moja soba izuzetno razlikuje od soba u predhodna 2 stana, tj dosta ima vise stvari.
Zidovi se nalaze ovako u odnosu na zvucnike:
LIJEVI ZVUCNIK
Lijeva strana: 1.5m
Desna str: 5 cm
Pozadi: 5cm
Naprijed: 1m

DESNI ZVUCNIK
Lijeva strana: 5 cm
Desna str: 1.5m
Pozadi: 5cm
Naprijed: 1m

Dal` je problem do integruse (na laptopovima bila je integrusa sa 2 kanala, a na mom je 5.1) ili je mozda problem do pozicioniranja zvucnika?
Erestun re 25.07.2010. 14:18 #232931

Haha to za Onkyo, ja ne znam sta si ocekivao...Ako zakacis interkonekt kablom zvucnu i stereo risiver kako mislis da dobijes info na Onkyo-u? Nije ti ovo mini linija Panasonic, Sony, LG...
Druga stvar, uz tvoj stereo risiver planiran je neki cd plejer na kojem ces videti naziv pesme i to opet zavisi od modela...

Kolika ti je soba, jel imas tepih, kakva je akusticnost. To sto je kao iz bunara je zbog loseg pozicioniranja i zbog integrisane karte, ja sam ti rekao da to nece biti kao sto si zamislio. Mislim da si se zaleteo, otisao i kupio, sto nikako nije dobro. Onkyo je ok, ali sa zvucnicima, kao sto rekoh, nisam imao iskustva. Opet pises JACINA. Hi-fi zvucnicima nije poenta u JACINI, sad cu ti prekopiram nesto u ovu temu.

Sa pozicioniranjem moras da eksperimentises, minimum 50cm odmakni od zadnjeg zida, i leva i desna strana metar, metar i po, kao sto si naveo. Onaj otvor pozadi (Bass-reflex) mora da `dise`.

Takodje za zvucnu, te integrisane karte su ocajne, ti nisi cuo razliku pa ne mozes da kazes sta je bolje, ali veruj mi, razlika je ogromna...

Erestun re 25.07.2010. 14:21 #232933

Edit: I nije sve u `jacini` (snazi) i broju drajvera na kutiji. Bookshelf dvosistemac moze preciznije, lepse i dinamicnije da svira od nekog podnostojeceg zvucnika koji ima 5 drajvera na sebi. Primetio sam da dosta ljudi ne gleda zaista sta je bolje, nego je samo cilj da to bude sto veca kutija sa sto vise snage, a zapravo to moze doneti kontraefekat.

Edit2: Kada kupujete zvucnik maximalno treba da se raspitate o istom i ono sto je najbitnije da ga cujete. Kada kazem raspitate ne mislim na vatazu, opseg frekvencija, omazu to vam sve stoji u specifikaciji, mislim na komponente u samoj kutiji. Skretnica, terminali, drajveri (njihova izrada) to je ono sto kutiji podize cenu i deli jedne od drugih.

Edit3: I naravno, nije sve u zvucniku, bitni su kablovi, izvor, pojacalo. Kada u prodavnici na istim zvucnicima cujete razlicita pojacala onda se tek vidi razlika i kako koje svira. Svaki model ima neku vrlinu i manu. Naravno pricam o entry level uredjajima.

Erestun re 25.07.2010. 14:25 #232934

Ne znam zasto si ocekivao onako nesto od onkyo-a, kad je sve sto ti je trebalo dobar zvuk i dobro pojacalo u njemu, a to da li ce se pesma pokazivati, i da menjas pesmu na kompu, to mi nikako nije jasno. Prilicno neznanje pokazujes sada iako ti je vise ljudi reklo da se dobro raspitas i procitas sve i svasta. Kada odmaknes zvucnik od zida, zvuk ce biti bolji, ali to moze mnogo bolje da svira nego sada. Za sada nisi mnogo maknuo od nekog pc sistema, jer izvor na koji su zakaceni zvucnici je ocajan.

gile23 ... 25.07.2010. 14:27 #232935

Si ti cuo za edit :) ?

Pozdrav!
Erestun Re: ... 25.07.2010. 15:01 #232940

Izvinite druze pozornice, hocete da mi se sagnete sada ili posle?
- - - - - - - - - - - -
Onkyo je 50W po kanalu sto je sasvim dovoljno za dosta kutija, ali mozda bi ovim Heco dobro doslo jos malo snage s obzirom da se preporucuje snaga u rangu 30-280W

Ja sam ti rekao da mi se javis i bio sam raspolozen da ti pomognem u izboru, ali dobro, kao sto rekoh ovo ti je prvi sistem, tek ces da se namenjas, ni ja nemam preterano iskustva u ovoj oblasti, ali brzo ucim.

:: Si ti cuo za edit :)
:: Pozdrav!
DarkDawn ajoj 25.07.2010. 16:11 #232961

broj poruka: 697
Meni se cini da je njemu soba premala za takve zvucnike, koje su ti dimenzije sobe?

Erestun re 25.07.2010. 16:24 #232967

Moguce je i to, ali mu je receno da se obrazuje pre kupovine. Ali definitivno 5cm od zadnjeg zida nikako ne valja. Sigurno je dobio uz zvucnike neki `manual` u kojem mu pise da od zadnjeg zida 70cm-1m. Mogu i blize da stoje, ali onda je pozeljno da se zvucnik postavi pod uglom.

Koliko sam video po fotkama sa neta, ovi Heco imaju pozadi dva bass-reflex otvora i to stvara taj `boomy` zvuk koji samo smeta ukoliko se ne odvoje od zida...

gile23 Re: Re: ... 25.07.2010. 16:31 #232977

O izvinite gospodine, prvo se vi sagnite pa cu ja :).

Pozdrav!

:: Izvinite druze pozornice, hocete da mi se sagnete sada ili posle
:: - - - - - - - - - - -
:: Onkyo je 50W po kanalu sto je sasvim dovoljno za dosta kutija, ali mozda bi ovim Heco dobro doslo jos malo snage s obzirom da se preporucuje snaga u rangu 30-280
:: Ja sam ti rekao da mi se javis i bio sam raspolozen da ti pomognem u izboru, ali dobro, kao sto rekoh ovo ti je prvi sistem, tek ces da se namenjas, ni ja nemam preterano iskustva u ovoj oblasti, ali brzo ucim
:: __________________________________________________________
:: Ave Yersinia Pestis
:: https://www.quakelive.co
:: :: Si ti cuo za edit :)
:: ::
:: :: Pozdrav!
Blazeme Re 25.07.2010. 18:37 #233035

`Haha to za Onkyo, ja ne znam sta si ocekivao...Ako zakacis interkonekt kablom zvucnu i stereo risiver kako mislis da dobijes info na Onkyo-u? Nije ti ovo mini linija Panasonic, Sony, LG...`
Oke, to nije ni bitno.

`Druga stvar, uz tvoj stereo risiver planiran je neki cd plejer na kojem ces videti naziv pesme i to opet zavisi od modela...`
To sam skapirao, al sam mislio da eventualno moze i preko kompa da se vidi, al opet, nije bas bitno.

`Kolika ti je soba, jel imas tepih, kakva je akusticnost. To sto je kao iz bunara je zbog loseg pozicioniranja i zbog integrisane karte, ja sam ti rekao da to nece biti kao sto si zamislio. Mislim da si se zaleteo, otisao i kupio, sto nikako nije dobro. Onkyo je ok, ali sa zvucnicima, kao sto rekoh, nisam imao iskustva. Opet pises JACINA. Hi-fi zvucnicima nije poenta u JACINI, sad cu ti prekopiram nesto u ovu temu.`
Soba, nije nesta pretjerano velika, ne znam zaista dimenzije.
Imam tepih, zvucnici su na tepihu.
Sto se tice pozicioniranja, to cu da eksperimentisem.
Zaletio se i nisam, jer kao sto rekoh, probao u radnji, probao u jednom stanu, probao u drugom stanu i dodjem ovde - i nevalja. 0.0

`Edit2: Kada kupujete zvucnik maximalno treba da se raspitate o istom i ono sto je najbitnije da ga cujete. Kada kazem raspitate ne mislim na vatazu, opseg frekvencija, omazu to vam sve stoji u specifikaciji, mislim na komponente u samoj kutiji. Skretnica, terminali, drajveri (njihova izrada) to je ono sto kutiji podize cenu i deli jedne od drugih.`
Nisam mogao da previse informacija nadjem o kutijama, al moram priznati kad sam ih cuo u radnji (pored jos par nekih, bas neke iz Klipsch serije su bile), zaista sam se odusevio.

`Edit3: I naravno, nije sve u zvucniku, bitni su kablovi, izvor, pojacalo. Kada u prodavnici na istim zvucnicima cujete razlicita pojacala onda se tek vidi razlika i kako koje svira. Svaki model ima neku vrlinu i manu. Naravno pricam o entry level uredjajima.`
Kablovi su ja mislim i vise nego dobri (2.5mm^2, 3m svaki), izvor pretpostavljam da je los (integrusa), a pojacalo - pa, do sad je bilo OK.

Mislim, pogresno si me shvatio, ili mozda ja to nisam fino napisao, ja sam sistemom kako je radio - PREZADOVOLJAN (bio). Sto podrazumjeva - rad u radnji na CD Playeru, stanu br 1 na laptopu 1, stanu br 2 na laptopu 2.
Pa me sad zanima - sta moze da utice na to da su mi performanse sistema losije (posle par h slusanja, vidio sam da nisu nesta DRASTICNO losije, al za par nijansi jesu).
Dal je to zvucna (doduse na oba laptopa i na ovom ovde kompu su integruse)?
Da li je to pozicioniranje?
Dal je to zbog toga sto mi je soba prilicno puna?
Dal je to zbog toga sto su mi kutije na tepihu?
Mislim, zaista ne znam.

`Ne znam zasto si ocekivao onako nesto od onkyo-a, kad je sve sto ti je trebalo dobar zvuk i dobro pojacalo u njemu, a to da li ce se pesma pokazivati, i da menjas pesmu na kompu, to mi nikako nije jasno. Prilicno neznanje pokazujes sada iako ti je vise ljudi reklo da se dobro raspitas i procitas sve i svasta.`
Ma dobro, kao sto rekoh, to je najmanje bitno, iskren da budem (cisto neka estetika).
Pa iskren da budem, sto je bilo na netu reviews o ovim i drugim zvucnicima sam procitao, kao i te neke specifikacije, al ja koliko vidjeh - to zna da zavara (hint: prve strane, diskusije o Z5500 gdje ih svi pljuju iako sam ja naisao na bukvalno hiljade video snimaka / tekstova gdje ih svi hvale).
`Kada odmaknes zvucnik od zida, zvuk ce biti bolji, ali to moze mnogo bolje da svira nego sada. Za sada nisi mnogo maknuo od nekog pc sistema, jer izvor na koji su zakaceni zvucnici je ocajan.`
Ajde probacu sada to, pa cemo da vidimo kako ce se pokazati.
`Za sada nisi mnogo maknuo od nekog pc sistema, jer izvor na koji su zakaceni zvucnici je ocajan.`
Ok, najvjerovatnije cu u narednih par dana da kupim neku zvucnu (moze neka konkretna preporuka?) pa cemo da vidimo. Do nekih 70ak eura, otprilike.

`Onkyo je 50W po kanalu sto je sasvim dovoljno za dosta kutija, ali mozda bi ovim Heco dobro doslo jos malo snage s obzirom da se preporucuje snaga u rangu 30-280W

Ja sam ti rekao da mi se javis i bio sam raspolozen da ti pomognem u izboru, ali dobro, kao sto rekoh ovo ti je prvi sistem, tek ces da se namenjas, ni ja nemam preterano iskustva u ovoj oblasti, ali brzo ucim.`
Iskren da budem - zaboravio sam da zovnem, kao sto sam obecao. :(
Mada, po Beogradskim vrucinama.. :S

Sto se snage pojacala tice, ja u ta 2 stana i u radnji, bukvalno potenciometar nisam mogao da pojacam na vise od 12 sati (sto mu dodje 40ak %).
Tako da ne vjerujem da je do same snage pojacala problem.

Elem, hvala puno na brojnim odgovorima i na svoj pomoci.
Blazeme Re 2 25.07.2010. 18:38 #233036

`Meni se cini da je njemu soba premala za takve zvucnike, koje su ti dimenzije sobe?`
Zaista ne znam, nije sama soba mala, al je prenatrpana (masa nekih plakara, mnogo stolica, opreme, kreveti..).

`Moguce je i to, ali mu je receno da se obrazuje pre kupovine. Ali definitivno 5cm od zadnjeg zida nikako ne valja. Sigurno je dobio uz zvucnike neki `manual` u kojem mu pise da od zadnjeg zida 70cm-1m. Mogu i blize da stoje, ali onda je pozeljno da se zvucnik postavi pod uglom.

Koliko sam video po fotkama sa neta, ovi Heco imaju pozadi dva bass-reflex otvora i to stvara taj `boomy` zvuk koji samo smeta ukoliko se ne odvoje od zida...`
Nema sanse da mogu pola metra da ga odvojim od zida. Mislim, tamo u tim stanovima u BG su mi stajali takodje na nekih ~15-20 cm od zida, pa je bio skroz OK zvuk.
Ajde, sad cu da ih premjestam pa da vidimo .)

EDIT
Evo, sad sam ih malo premjestao, sad su poprilicno odmaknuti od zidova, pod uglom su (okrenuti oba prema meni), i zaista, bass je dosta jaci i mislim da se smanjio taj zvuk `kao iz bunara`.
Probacu u toku dana i da ih postavim na parket (da ne stoje na tepihu), pa cemo da vidimo.
Ma mislim da je posebna zvucna zaista OBAVEZNA, sad teh shvatam na sta ste mislili .)
Mada prvo cu da malo ih jos premjestam, pa cemo da vidimo.
Ocekujem preporuke za zvucnu (s` obzirom da sam dao 600 e na sistem, molim vas nesta budget oriented, da ne bude overkill za ovaj sistem. Creative X-Fi Xtreme Audio mozda?)
Erestun re 25.07.2010. 20:40 #233057

Jesi li ih postavio na siljke? Bitno je da soba ima tepih ispred zvucnika zbog bolje akusticnosti. (Nije lose postaviti kutije na mermerne ploce, jer se tako najbolje smanjuje prenosenje vibracija na pod, doduse to nije toliko bitno, ali eto ja npr. planiram i to da uradim u skorije vreme)

Taj X-Fi Audio ce ti zavrsiti posao. Ja iskreno bih isao na Asus Xonar Essence, jer je to stereo kartica, sa izvrsnim zvukom, ali je nazalost oko 150e.
Ja sam imao Creative X-Fi gamer dok nisam uzeo Xonar Essence, razlika nije prevelika, ali je ima. Bass je glasniji,definisaniji, prisutniji i nema potrebe za koriscenjem ekvilajzera. Sve drzim na nuli.
Nije nista overkill kada je u pitanju poboljsanje kvaliteta zvuka. Naravno ne mozes upariti pojacalo od 100e i zvucnik od 2000e nikako...

Debljina kabla je sasvim dovoljna, ali bitan je i kvalitet nesumnjivo. Bitno je koliki je procenat bakra u tom kablu, ali to tebi sada nije bitno...

Ono sto ces da uradis je da promenis zvucnu i time ces dobiti na zvuku.

Veoma je moguce da ti je zvuk losiji zato sto je soba prepuna, a podnostojecim zvucnicima treba prostora.

Rekoh ti da je snaga tog Onkyo-a sasvim dovoljna, ali primera radi moj Denon je 75W po kanalu na 6 Oma, dok se za zvucnike preporucuje od 30-150W pojacalo. Kada pojacam ne dolazi do gusenja zvucnika vec se oseca da je prilicno otvoreno i glasno, ali da moze jos bez problema. Dok su tvoji Heco do 280W, a to nije malo uopste... Citao sam malo o njima, nemam nista lose da kazem, ali ne mogu ni da ih nahvalim dok ih ne cujem...
Za tvoju sobu nema potrebe za jacim pojacalom svakako, ali im ne bi falilo jos snage.

EDIT:
Poenta hi-fi zvucnika je da ne osetis (ne cujes) da su oni izvor zvuka. Moraju da se stope sa prostorijom.
Kada uporedim zvuk od pre i sada, nebitno da li je igra, serija, film, zvuk kao da dopire direktno iz monitora, odnosno osobe koja prica ili slicno.
Cinele, ja sam odusevljen. Kada slusam neku jazz-ijanu kao da pored mene udara lik u cinelu a ne snimak... Blagodeti zvuka...

Kajmak hmmmmmm 25.07.2010. 22:23 #233089

broj poruka: 184

Ne razumem se toliko u zvucnike i pojacala ali sam od mase ljudi cuo da je nas Korato fenomenalna stvar ko hoce malo kvalitetniju robu .

Vecinu prozivodnje izvoze skoro 90% ali koliko sam cuo od ljudi ima u BG par prodavnica sa njihovim stvarima .

POzz......

Erestun re 25.07.2010. 23:39 #233108

Rade distribuciju dva brand-a koji su meni posebno dragi Samo novcano jos nisam stigao do njih.
Rotel + B&W

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs