Ja kazem da mi ta karta ne treba, ali bi mu dao moju i 50e ako mu treba onaj deo koji je njoj odvojen. Moze da zadrzi i Volume control ako mu bas treba. To je onda kao da ima SBZx.
Eno neki lik prodaje na kupujem prodajem za 150e i prodavace ko zna koliko jos. Mogu da mu ponudim 100 ako ne bud mogao da je proda dugo, i posle moju da prodam za 50e. Za te pare bi se nasao kupac za SBZ odmah. Jer svi gledaju tako 40-50-60e i uzimaju one stare DX ASUS koje ne mogu da se mere sa SBZ uopste a i stariji modeli su najmanje 5-6 godina od SBZ.
Nema narod pare, beda smo, lose se zivi, seci usi krpi dupe a komunisticko drustvo ili lazno demokratsko drustvo koje place za komunizmom i diktaturom nikada nisu bili srecni i imucni niti ce ikada biti dok se planeta okrece. Na EVGA Forumu bi SBZxR za 150$ stajao 1 dan pre nego bi neko kupio. Jer bi taj ustedeo 50-60-70$ a to njima znaci. Ljudi ne shvataju da cela Kineska ekonomska moc lezi u trgovini sa Kanadom, Amerikom, Evropom i Australijom. Stim sto Amerika ima najbolje specijalne uslove koje nema ni Kanada tako dobre, gde trgovci imaju izuzetno povoljne nabavne cene i jednostavno takva im je moc da bukvalno umesto proizvodjaca mogu da odluce da li ce nesto biti zamenjeno ili ne poput Amazona. Zato kada cujem ljude koji su ceo zivot proveli u lokalnoj kafanici kako pricaju o ujedinjenju Kine-Rusije vladanju svetom a daju specijalnu nagradu Srbiji koja je bi se tada predstavila kao oduvek zakleti neprijatelj zapada i ovi koji sada hoce u Evropu bi rekli da to nisu zeleli ali da su bili primorani, Naterani da udju u EU inace smak sveta... mora da shvate da je Kineska ekonomska moc zavisna od moci Amerikanaca da kupuju i Kina nikome drugome nece dati takve uslove pa ni Rusima ni Evropi, niti ce zbog Rusa a kamoli Srba da to ugrozi niti ce ikako pomagati finansku propast Amerike jer je to propast i njihova. Amerika koje ima kao 3-4 Rusije kupuje kao 30 Rusija. Sve izjave, sve zapaljive govore, sve je samo u cilju sticanja boljih uslova i par procenta veceg profita, jer se to meri sa 1-2%. Putin nece imati potpuno podrsku Kine sve dok ne bude imao potrosacko drustvo kao Amerika, a posto to onaj mentalitet nece imati nikada niti bilo ko saradjuje sa njima jer je ta ideologija fajl sa svakog stanovista dotle ce se narodi koji ocekuju da druome crkne krava da bi oni profitirali biti razocaravani u odluke koje dolaze na kraju i sto ostaju bez potpune podrske u svakom smislu.
Mracite coveka sad kad je vec uzeo kartu, gde ste bili do sad? I ja sam mu rekao da je overkill, pa sta? Uzeo je i gotovo, ja da sam na njegovom mestu ne bih je menjao za `Z`. Ti Wlado, imas sve vreme ovog sveta...
Ma ne mora da je menja, ja sam rekao ako ne moze da instalira, ako mu pravi problem, ako hoce da mu dam malo losiju kartu iz iste klase koja ima to sto treba i kes. Ako nece ne mora. Da mi je stalo do toga uzeo bi SBZxR za 150 eura i prodao moju za 70 i to je to. Jebe mi se, kazem to sto mogu. Naravno da bi je ostavio ako moze da radi, ako ce da zrtvuje nesto, onda jebes takav rad. Da se razumemo ni on ni ja na svojim necemo videti razliku niti bi je videli na najskupljem Logitech ili Microlab sistemu. Ja bi je stavio i ne bi video nikakvo poboljsanje dok zvucnike ne bi promenio.
Jedno pitanje. Kakvo ti je kuciste, tj. koje? I ako ti nije frka da slikas unutrasnjost i zadnji deo kucista. Uglavnom bolja kucista imaju jos jedan `slot` za kartice, samo sto on stoji vertikalno. I to su uglavnom sira kucista. Pa ako imas taj `slot`, mozes daughter karticu tu da uglavis/zasrafis.
A dje uze tu troslotashicu od grafike? :) Mogao si neku standardnu 2 slotasicu i miran si. Mislim, imas normalnu neku plocu, ne mini?
Pa i da je 3 slota, mora da ima mesta za jos 2 :)
@Wlado
Ti koliko si ovde na forumu i sta si sve napricao da imas i da ces da kupis, majke ti, pa ti iza sebe imas jedan hangar? Daj, covece, koga ti lozis? Stvarno smaras.
Da ne otvaram novu temu. Kakva je Audigy RX? Jel je ima neko? Recimo kakva je u odnosu na stariju seriju Creative kartica tipa xfi extreme music sb0460 i xfi titanium sb0880.
RX je bazirana na starijim verzijama kartica, Audigy 4 npr. i koristi isti EMU chip. Samo sto ima podrsku za 600 oma sluske. OK je. Za te pare odlicna kartica.
Audigy RX je u sustini modernizovani Audigy 4. Nesto bolji zvuk zbog cs4398 cipa naspram cs4382 na sb0460 ali daleko losiji dsp ca10200 nego emu20k1 i emu20k2 na sb0460/sb0880.
U drugoj masini za drugi sistem koristim Audigy2 ZS, ciji je dsp baziran na EMU10k2, ne znam sad, on je valjda losiji od navedenih u odnosu na novije kartice, ali ja sam extra zadovoljan zvukom, koji je fantastican.
:: Audigy RX je u sustini modernizovani Audigy 4. :: Nesto bolji zvuk zbog cs4398 cipa naspram cs4382 na sb0460 ali daleko losiji dsp ca10200 nego emu20k1 i emu20k2 na sb0460/sb0880 :: ::
Extra hvala. Na zvucnicima se cuje dosta bolje, cak i posle xonara D2 ali se na sluskama cuje 15 x bolje. Skoro kao i na zvucnicima imam osecaj. I to sam ostavio na 32 / 300 ohm, dok ne vidim specifikacije ovih sluski ( Steelseries Siberia ).
Cini mi se i da je Creative SW i drajveri dosta bolji od Asusovih.
Inace, ako slusas mp3 ili neki izvor koji je kompresijom izgubio odredjene frekvencije, ukljuci Crystalizer i digni ga do 88% maksimalno. Lepo sredjuje nedostatke koliko moze. Mada i FLAC i raw audio zvuce malo punije sa istim, u slucaju losije produkcije ili starije produkcije. Npr. Iron Maiden stariji albumi zvuce mnogo bolje. Ne vezano za tu karticu, svi modeli koji imaju Crystalizer.
Ja sam se razmisljao da uzmem CREATIVE Sound Blaster ona stara bez oklopa jer sam cuo da je Recon3D nova tada bila losa. I pojavi se SBZ serija. I posle 2 meseca ja provalim da je eksperti hvale dok musterije pricaju te ovo, te ono, ali vidim da ljudi gledaju na nju kao pretnodne karte a da ovi kazu da je pored slicnosti sasvim nesto drugo. Sa Recon3D su oni omanuli skroz. I ja hocu necu pojavi se u Computer Land za 95 eura i SBZx za 140. Ja se mislim ista karta necu da placam volume control i uzmem jednu od poslednjih. I kaze mi covek skoro smo doneli sve su prodate. Dugo ih nije bilo posle toga, to je bilo 2012. Ja sam je kupio za Z77 koja je imala slabu zvucnu. Imate ih po oglasima cesto, verujem da ljudi kupe i ocekuju na zvucnicima slabijim bolji zvuk, ako neko ne koristi slusalice dobre ili zvucnike bolje nego obicna 2 zvucnika neka moze da se istripuje i da ih proda ako ima dobru onboard. Vidjao sam ovu moju za 70e na oglasima. Bila je pre 3 dana SBZxR za 150e, Bilo je i pre toga ali meni trebao kes inace mogla je da me izadje 70e. Kupim nju i moju prodam za 60-70e i to je to... Ali dok ne nabavim zvucnike bacanje para.
Kako se onda komp povezuje. Ona se povezuje sa reciverom a zvucnici su na reciveru. Jel tako? Koliko onda utice ona na zvuk, mislim razlicite zvucne karte? Ne mogu bez recivera da ocekujem nista na boljim zvucnicima.
Broj postavljenih tema: 60464. Broj poslatih odgovora: 648029. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.