1Gb mreze zahtevaju kablove Cat 6. Cat 5 mozda radi, a mozda ne. Veza izmedju switcha i PC-a je po pravilu paralelna (tzv DTC to DTE), dok je veza izmedju swtitcheva crosower, odnosno ukrshtena (DTC to DTC) mada danashnji switchewi prepoznaju tip veze i to ne predstavlja problem (da li je sa one strane switcha DTC ili DTE).
SWITCH za razliku od HUB-a uredjaja radi na nivou 2 i 3 ISO OSI modela, shto konkretno znachi da, uproshceno recheno, pored regulacije saobracaja podrzava i neke od rooting i ostalih mreznih protokola. Podrshka ovim protokolima podrazumeva, definisanje rooting tabela, pamcenje najcheshce upotrebljavanih IP i MAC adresa, pamcenje najbrzih ruta... za shta je velichina interne memorije i te kako bitna. ...
Ok, logika je jasna... I kojom brzinom ide transfer izmedju 2 kompa? Ja sam kuci drugacije to osmislio. Uopste ne prebacujem filmove sa PC-a. Direktno ih strimujem preko wifi-a. Mislim na Blu-Ray, hd ripove...
:: Ok, logika je jasna.. :: I kojom brzinom ide transfer izmedju 2 kompa :: Ja sam kuci drugacije to osmislio. Uopste ne prebacujem filmove sa PC-a. Direktno ih strimujem preko wifi-a. Mislim na Blu-Ray, hd ripove.. :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
:: Probao sam na kratko kopiranje par ISO-a, ide izmedju 100 i 130mb za sad.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: Ok, logika je jasna.. :: :: I kojom brzinom ide transfer izmedju 2 kompa :: :: Ja sam kuci drugacije to osmislio. Uopste ne prebacujem filmove sa PC-a. Direktno ih strimujem preko wifi-a. Mislim na Blu-Ray, hd ripove.. :: :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: :: :: ::
E vidis tu si u totalnoj zabludi. Ja na dva Samsung F2 pri prebacivanju sa jednog na drugi imam 110-120 Mb/s. Sto ce reci da ako on samo prebacuje cita sa jednog i prebacuje na drugi to jeste moguca brzina.
Naravno sve zavisi od diska na koji se pise posto je on uglavnom usko grlo.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ako si mislio MB-a(megabajta) a ne mb (milibita :: onda sigurno laze tu brzinu nemas ni na HDD- :: :: u glavnom to je to sto si hte :: :: ::
Oba diska su na 7200rpm, a probao sam iste fajlove lokalno da kopiram i ista je brzina. Za par sekundi je prekopirao kroz mrežu ISO od 800mb... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.