samo da napomenem kada sam ja skoro nekome podeshavao slicnu konfiguracioju. Zavisi koji je provajder. kad kazesh username i pass mislish li na ppoe konekciju? Ja sam to uradio tako shto sam ushao u AP i nashao mrezu od provajdera i konektovao se, iskljucio dhcp i zatip povezao ruter na njega, u ruteru ukljucio dhcp i napravio ppoe konekciju i konektovao se. Samo je kod mene bio wifi ruter al svejedno. I da, jedna napomena, ap i ruter sam povezao sa jednim lan-lan prikljuckom, a ne wan-wan kako bi bilo logicno... Tako da nema nikakvog upisivanja ip i dns adresa A mozda ovo nema veze mozda je drugacije kod tog tvog provajdera..
dobio sam sada alter.conf. koji ip tu da mu pisem od rutera.? ruter je podesen kako si rekao...dali ja treba da zadam u loc TCP/IP p adresu 192.168.0.x ili bio on sam trebo da je dobije
Ako si dobio Alternte Configuration tu upišeš one podatke koje si do sada upsivao u General
dakle
pise IP 192.168.0.220 255.255.255.0 DNS prefered 93.87.24.2 alternate 93.87.24.9
Koju ti IP adresu pokazuje kada klikneš dva puta na ikonicu za mrežu u donjem desnom uglu ekrana, pa karticu Support? Gornja adresa je za računar, gateway bi trebalo da bude 192.168.1.50.
Ako ti je ovo smaranje ili ako misliš da si se pogubio, pošalji neki telefon na mail, pa da probamo tako da završimo. Mislim da može da se podesi, samo treba sve da bude - podešeno.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.