toocool, da razjasnimo nešto: ja imam taj Air Live uredjaj, koji sam naveo gore, u kome je gurnut kabal sa spoljne antene, i iz njegovog lan1 izlaza mrežnim kablom idem u PC. Ti mi govoriš da mogu da ga koristim kao AP i da se bežično kačim na njega drugim uredjajima?!? Razumem da može, ali, da li to može iako on prima signal sa antene koja je prikačena u nj.? Znači, prima signal sa drugog mesta preko antene i još da ga bežično prosledjuje dalje a da može i da se običnim mrežnim kablom iz lan izlaza povezuje računar i da sve to radi uzajamno? Meni su svi `majstori` govorili da mi treba još jedan koji će slati dok ovaj prima, zato sam se i odlučio na USB varijantu. Ako može samo taj Air Live i da mi dovodi internet u kuću i da ga dalje bežično širi i da ga deli preko lan izlaza, dajte način da ga podesim. Lozinku sam vec dobio
cek ovako ti imas Air Live WL5460AP ako je verovati njihovo sajtu (a ne vidim razlog da ne verujes) pogledaj link http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975 na prvoj slicici gde pise AP mode jasno se vidi da mogu dva racunara da se okace na njega putem wireless-a (jedniko ako sam ja pogresno protumacio sliku) drugo, u sekciji specification pise Feature: AP, Bridge, Client, Repeater functions sto znaci da u njemu ima i bridge ako vec imas password, uloguj se pa pogledaj malo sta i kako oni su ipak ozbiljna firma, trebalo bi da ima dobar software i gomilu mogucnosti (cak mozes da skines i najnoviji firmware sa sajta i da ga flesujs, pa ce onda jos bolje raditi) ja sam moj 741nd fleshovao prvi dan kad sam ga kupio u njemu je bio software verzija 3.8 a na sajtu tp linka je bila 3.12 u kranjem slucaju probaj pa ako ipak ne moze, nisi nista izgubio
Upravo tako i ja sam hteo da mu postavim taj link i kazem da pogleda poslednju slicicu na stranici. Dakle dva racaunara bezocno povezana na mrezu, smesno ali istinito i to u ruter varijanti znaci svi idu na internet.
Kod mene je jos bolja situacija, dva raucnara uskoro cetiri, tri telefona i jedan PSP i svi imaju net... na shugavom TP Link 542 ili kako mu je vec oznaka ne mogu da se setim posto sam cetiri meseca van kuce, uskoro ce ga zameniti jedan solidan TP-Link TL-WR1043ND koji pruza saista mnogo za te pare jos ako ga nateram da radi i kao print server... ihhaaa...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: cek ovak :: ti imas Air Live WL5460A :: ako je verovati njihovo sajtu (a ne vidim razlog da ne verujes) pogledaj lin :: http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD121747399297 :: na prvoj slicici gde pise AP mode jasno se vidi da mogu dva racunara da se okace na njega putem wireless- :: (jedniko ako sam ja pogresno protumacio sliku :: drugo, u sekciji specification pise Feature: AP, Bridge, Client, Repeater function :: sto znaci da u njemu ima i bridg :: ako vec imas password, uloguj se pa pogledaj malo sta i kak :: oni su ipak ozbiljna firma, trebalo bi da ima dobar software i gomilu mogucnost :: (cak mozes da skines i najnoviji firmware sa sajta i da ga flesujs, pa ce onda jos bolje raditi :: ja sam moj 741nd fleshovao prvi dan kad sam ga kupi :: u njemu je bio software verzija 3.8 a na sajtu tp linka je bila 3.1 :: u kranjem slucaju probaj pa ako ipak ne moze, nisi nista izgubi :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568 ::
Jeste da imam proviziju od TP Linka, ali što šugav 542? Fin je to uređaj...
Pozdrav!
Vlada
:: Upravo tako i ja sam hteo da mu postavim taj link i kazem da pogleda poslednju slicicu na stranici :: Dakle dva racaunara bezocno povezana na mrezu, smesno ali istinito i to u ruter varijanti znaci svi idu na internet :: :: Kod mene je jos bolja situacija, dva raucnara uskoro cetiri, tri telefona i jedan PSP i svi imaju net... na shugavom TP Link 542 ili kako mu je vec oznaka ne mogu da se setim posto sam cetiri meseca van kuce, uskoro ce ga zameniti jedan solidan TP-Link TL-WR1043ND koji pruza saista mnogo za te pare jos ako ga nateram da radi i kao print server... ihhaaa.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: cek ovak :: :: ti imas Air Live WL5460A :: :: ako je verovati njihovo sajtu (a ne vidim razlog da ne verujes) pogledaj lin :: :: http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD121747399297 :: :: na prvoj slicici gde pise AP mode jasno se vidi da mogu dva racunara da se okace na njega putem wireless- :: :: (jedniko ako sam ja pogresno protumacio sliku :: :: drugo, u sekciji specification pise Feature: AP, Bridge, Client, Repeater function :: :: sto znaci da u njemu ima i bridg :: :: ako vec imas password, uloguj se pa pogledaj malo sta i kak :: :: oni su ipak ozbiljna firma, trebalo bi da ima dobar software i gomilu mogucnost :: :: (cak mozes da skines i najnoviji firmware sa sajta i da ga flesujs, pa ce onda jos bolje raditi :: :: ja sam moj 741nd fleshovao prvi dan kad sam ga kupi :: :: u njemu je bio software verzija 3.8 a na sajtu tp linka je bila 3.1 :: :: u kranjem slucaju probaj pa ako ipak ne moze, nisi nista izgubi :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568 :: ::
apsolutno nisam dosad cuo da se niko zalio na tp link (cak i na onu najjeftiniju seriju 3) sto rece @MaliAbner ova zadnja serija 10 je stvarno odlicna 9db antena (3x3), 300Mbps Wireless prava azdaha
Da se pohvalim ... u `bridge` modu, sa podešenom adhoc vezom bez upotrebe lozinke se konektuje i mobilni telefon bez ikakvih problema. Stvarno hvala na velikoj pomoći.
Ovo, oko toga da podesim moj AP kojim dobijam signal da usput pored toga i salje signal, ne kapiramQ
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.