Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
koja dobra antena za usb wifi
STRANA 1 OD 1
kefalo81 koja dobra antena za usb wifi 17.06.2011. 08:58 T36687

status: user
broj poruka: 775
Imam ovaj usb wifi http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wn422g/comp_comp_networkadapter/317/233 i htjeo bi malo da pojačam prijem, pa me intersuje šta mi je najpovoljnije da radim.
Da kupim novi usb wifi adapter ili da dokupim neku antenu.

Drugo.
Korisim ga na produžnom usb kablu. Da li bi signal bio bolji kada bi izvukao svoje kućište iz rupe, gdje trenutno jeste i kada bi direktno bez kabla uključio svoj wifi usb adapter.
Pitnje je da li taj kabl umanjuje signal.

Imate li vi iskustva.
Eto da budem iskren, treba mi za komšijin net :).
Spreman sam do 3k dati pod uslovom da oprema ne bude suviše kancerogena :D

Komšijin net je odličan, kablovski, pravi kakav treba da bude ,samo je signal slab pa radi promjenjljivo .)

http://www.winwin.rs/-tp-link-tl-ant2412d-omni-antena-24ghz-12dbi-outdo.66.html?productId=21602
nešto kao ovo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 17.06.2011. 09:44 #335861

broj poruka: 4054

ukljuci kefalo malo ... uzmi 50ohm-ski kabel i natakni na kabel sma konektore jedan muski i jedan zenski .. jedan kraj kabela usrafi u usb wifi karticu a na drugi kraj kabela prisrafi tu antenicu sto dobijes uz usb adapter .. i samo je izbaci napolje na krov/terasu/drvo ..

bacas 25e na omni glupost ..

jednostavnije receno - treba ti produzni kabel da izbacis tu malu antenicu napolje i hvatace ko ludo ..

ili probaj sa usb produznim od 5m .. taj wifi nebi trebalo da trosi ko hdd pa da mu smeta toliko pad napona .. probaj sta je jeftinije
bstaletic Ne mozhe produzhni 17.06.2011. 14:49 #335995

broj poruka: 1889
Probao sam sa 3 metra i kusur. I signal je bio jadan, ukoliko ga je bilo moguce uhvatiti.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

=================================================

http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.png

kefalo81 i šta da radim 17.06.2011. 18:41 #336135

Kako da pojačam signal.
KOji kabl da koristim i gdje se to kupuje.

Inače ja imam dva slobodna signala jedan jači jedan slabiji pa bi htjeo malo da poboljšam prijem ako je izvodljivo.

Hvala. :)

tortojed Ne moze bilo koji koaksijalni kabl (coaxial cable). Mora da bude... 18.06.2011. 02:18 #336292

broj poruka: 11016
predvidjen za podrucje 2.4GHz-10GHz, najmanje dvostruko oklopljen (`sirmovan`)... Neka ti to uradi neko ko je koliko-toliko strucan (rtv mehanicar, radio-amater koji se bavi `samogradnjom`)...

kefalo81 ajd sad pojašnjenje za ovu zavrzlamu. Šta tu komšija radi??? 18.06.2011. 10:11 #336319

Nemam pojma koliko je komšija udaljen.
Godinu i po sam imao dobar signal.
Pretpostavljam da ako odem u dnevnu sobu sa kompom da će biti još bolji jer mi je tu laptop uvjek bolje radio nego u spavaćoj gdje mi je desktop.
Ono što me buni je što ja imam net ali u 95% vremena kaže da nisam konektovan ali imam net, i u 5% vremena kaže da sam konektovan.

U oba slučaja i kada kaže da sam konektovan i kada kaže da nisam, ja net imam po nekih 10 minuta a onda pukne.
Onda odem na ono da vidim dostupne mreže, kliknem na tu mrežu connect i za 10 sekundi imam ponovo net.

Inače sad mi se na trenutak javlja da ubacim šifru prilikom konekcije, ja to ignorišem, i ponovo kliknem connect i onda opet imam gore opisanu situaciju, da ili sam konektovan ili ne i imam internet jedno 10 min.

O čemu se tu radi.
Da li neko može vremenski da ograniči trajanje konekcije, i kako to neki dan sam imao da traži šifru, juče je ne traži, danas samo po neki put, i opet imam internet.

saxija re 18.06.2011. 12:15 #336371

broj poruka: 4016
moze i produzni smo neka uzme hub sa adapterom mada meni je ovislink airlive 1600 prikacen na nekih 5m ubs kabla i sljaka just fine, nema problema.

nVidia je debela a AMD ima kriv nos

kefalo81 jesi i ti na komšiji :) 18.06.2011. 12:55 #336378

Ima li neko komentar na ovo što sam napisao.
Ne mogu da shvatim kakva je to podešavanja stavio

saxija Re: jesi i ti na komšiji :) 18.06.2011. 14:45 #336402

na zalost nisam vec moram da placam, salim se nije na zalost jer opet neko placa taj net, nego imas kvalitet i snagu signala, ako ti je snaga, e sad nesto od to dvoje ti je lose, ako imas dosta crta na signalu onda je link quality los, probaj ovako http://i52.tinypic.com/1zpl21c.jpg
izvinjavam se za kvalitet slike, moj telefon simulira kameru, on je nema xD

:: Ima li neko komentar na ovo što sam napisao
:: Ne mogu da shvatim kakva je to podešavanja stavi
::
gilopile Re: Re: jesi i ti na komšiji :) 18.06.2011. 15:26 #336412

broj poruka: 9459
Heheh, to ti pricaj nekom drugom! Navato si ti komsiju samo tako s tom alu-folijom:))

@kefalo91: Ako ti ni ovo saxijino ne pomogne, onda poslusaj @codeusa. Kupi 5-6 metara koaks kabla, ako ne nadjes od 50, moze odlicno da posluzi i 75 omski, ali gledaj da nije onaj poijacarski sa par oklop licni, nego da bude kvalitetan i da ima sto vise zicica u oklopu. Povzes sa muskim i zenskim dzekom i pomeraj antenicu po sobi i trazi najjaci signal. Ili jednostavno reci komsiji da on predje u svoju spavacu sobu zajedno sa opremom. Izlazi ga, kao zracenje vamo-tamo...:)

P.s. Mada, bez ljutnje, ovakva pitanja nikako ne prilice forumu, tj. javno ih iznositi, ali sad, sta je tu je:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

:: na zalost nisam vec moram da placam, salim se nije na zalost jer opet neko placa taj net, nego imas kvalitet i snagu signala, ako ti je snaga, e sad nesto od to dvoje ti je lose, ako imas dosta crta na signalu onda je link quality los, probaj ovako http://i52.tinypic.com/1zpl21c.jp
:: izvinjavam se za kvalitet slike, moj telefon simulira kameru, on je nema x
:: nVidia je debela a AMD ima kriv nos
:: :: Ima li neko komentar na ovo što sam napisao
:: :: Ne mogu da shvatim kakva je to podešavanja stavi
:: ::
:: ::
kefalo81 ja sam bar pošten 18.06.2011. 16:01 #336422

Ne glumatam i ne pravi dupli profil da bih pitao nešto.
Stavio sam ja neku foliju i imao sam 3 crtice od maximalnih 5 što za godinu i po sisanja neta nikad nisam imao :)
Potrudiću se ja još da napravim taj satelit bolje.
Sad više bih volio da dokupim nešto od opreme tipa antena ili kabl nego da kupujem komplet drugi usb wifi adapter.
http://www.itsvet.com/proizvod/ovislink-wl-1600usb/comp_comp_networkadapter/288/256

Saksija evo ti pročitaj komentare o svom usb wifi adapteru i reci koliko su tačni.
Svidja mi se cijena, mada moram primjetiti da brzo i pada, ja sam prije godinu ravno svoj tp link platio 2000 dindzi a sad je hiljadu.
saxija Re: ja sam bar pošten 18.06.2011. 16:27 #336425

kratak kabal-tacno
ako ispadne lako moze da se polomi-tacno
fenomenalan prijem-tacno
imao sam neku tp link i zamenio za ovu, eto :)

:: Ne glumatam i ne pravi dupli profil da bih pitao nešto
:: Stavio sam ja neku foliju i imao sam 3 crtice od maximalnih 5 što za godinu i po sisanja neta nikad nisam imao :
:: Potrudiću se ja još da napravim taj satelit bolje
:: Sad više bih volio da dokupim nešto od opreme tipa antena ili kabl nego da kupujem komplet drugi usb wifi adapter
:: http://www.itsvet.com/proizvod/ovislink-wl-1600usb/comp_comp_networkadapter/288/25
:: Saksija evo ti pročitaj komentare o svom usb wifi adapteru i reci koliko su tačni
:: Svidja mi se cijena, mada moram primjetiti da brzo i pada, ja sam prije godinu ravno svoj tp link platio 2000 dindzi a sad je hiljadu.
IceCream ukratko i bez uvrede 19.06.2011. 13:55 #336629

broj poruka: 791
nisam procitao kompletnu temu pa mozda i pamlu ali koliko sam shvatio ti bi da deskra net (izvini ako sam pogresio ) e pa u kratkim crtama da pojasnimo ako ces to da radis treba da budes upoznat sa wifi problematikom ,znaci kako da `upucas` signal ,eventualno da ga popravis da bib bio funkcionalan sto je uslov da bi to funkcionisalo ali nije uslov da bi imao net ,jer pamlu imas wifi mreza gde nema uopste interneta vecs sluzi za osnovnu namenu tj umrezavanje ili su parametri manuelni itd itd(nisu svi da nazovem ISP-ovi i DHCP serveri)
ocu da kaze moras da se razumes i u mrezne protokole ,jer nista nece da ti proradi ako nije tacno podeseno bilo automatikom bilo rucno
a tek tu moze ISP da radi sta hoce i tu si ti nemocan ako je odradio po svojoj volji ,recimo da ti net na 1h ili do 100 MB itd,itd
i sad ono cemu ne razmisljas nije wifi kao TV ili radio uhvatis signal i koristis to je `dvosmerna tehnika ` i ostavlja `tragove` i vidljiv si u mrezi (kao i na kablu) a razmisli sta bi znalac mogao da ti uradi sa pc-ijem

ja sam svojevremeno imao takve pametne likove koji su `znalci ` wifi pa sam se smejao kako su menjali antene Wi fi uredjaje , kablove ...
a nisu shvatili da sam ih celo vreme `pratio` i da je bilo svsishodnije da me kontaktiraju i da da dobiju sta hoce umesto da lupaju glavom o zid i trose pare a krajnje je bilo kad pocnu da te blate kradu ti net i jes te buje sto neznas da zastitis svoj net i tovare ti nove `korisnike` i onda kad mi je proradila `zuta minuta ` cafa je ostala bez maticne ploce recimo (sprzila mu moja antena hehe)

kefalo81 Evo ponovo imam net 19.06.2011. 14:59 #336650

JUtros mi se desilo da ponovo traži šifru, i čak se dešavalo da kao vrši povezivanje, iako traži šifru, i da imam net a da mi prikazuje da nisam konektovan.

Sada sam otišao u podešavanja i pobrisao sve mreže sa automatic, a ova na kojoj sam je bila na manual.
I nju sam izbrisao, kliknuo ka connect i sada sam konektovan već 6 sati, i prikazuje da sam konektovan.
Da mi se ne bi dešavale ovakve neprijatnosti napraviću ovaj kabl što su mi predlagali, eventualno izmjestiti komp i ako od toga išta bude pokazalo napredak, kupiću i ovaj ovislink 1700, koji u win win košta 3200 dinara, kako bi imao stabilan signal i ove druge otključane mreže.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647738.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs