74*C je previse pazi da ne izgoris procesor.Pretpostavljam da je sa 3.5GHz(FSB@350MHz) vec na granici 80*C i moguce da te zato izbacuje...Stavi nov kuler po mogucstvu CoolerMaster HyperTX.Odlicno hladi a kosta oko 20e ja sam jos jedan vrlo zadovoljni korisnik. Nisi napisao jednu vrlo bitnu stvar za OC a to je koje napajanje imas.Ako imas neku karticu koja je zedna struje i slabije napajanje moze to da bude upitanju,procesor sam posebi vuce mnoooogo vise struje kod OCa. PS. Pokusaj da izbacis tog Kingstona pa probaj onda...Koliko je Crucial dobar za OC toliko je Kingston s*anje za te stvari i moze samo da te ukopa...FSB 350x2=700MHz DDR ovo nije nikakav problem za Crucial,ali sam vidjao Kingstone koji mogu da predju samo po 20-30MHz(odprilike 5-6%) preko svog difalta bez obzira na povecanje voltaze.
:: Vidi se da mi trenutno proc sa 2,66 radi na 3,4ghz. Voltaza procesora je 1,350 u biosu, dok cpu-z pokazuje 1,325 CPU-Z ne pokazuje tacnu voltazu.Kod mene GA P965-DS3,E6600@3.6GHz/1.4V...CPU-Z v1.39 pokazuje 1.385V,a na 3.6GHz/1.45V pokazuje 1.44V i prethodne verzije su imale isti problem.Tako da nemoj to da te iznenadjuje.
... i prekontrolisi napon memorije... just a thaught ...Sto se tice kulera : Ne blesavi se sa box-om!!! On je predvidjen da tera do max 3Ghz-a, a to sto radi i hladi i na 3,4 je zato sto ti je proc odlican ,sto nije razlog da ga mucis...Posto su ti ambicije velike mislim da bi trbalo da razmislis o skupljim kulerima (sa kojima ces terati preko 3,5 Ghz bez problema...problem = orthos >65 stepeni C ....), mada bih ja uzeo vodu na tvom mestu ...`Ajd u zdravlje! P.S. i ja bih izbacio Kingstona...PRODAJ GA I KUPI KULER .-)
Napisao sam da je proc ES primerak, sto znaci da radi na vecim temperaturama od retail. U realnom radu idle temp je 53C, a u igrama max 63C. Te temperature su normalne za ES primerke.
Verovatno uzimam gemini II sa dve dvanaestice, i ocz 6400 platinum edition
:: :: :: napajanje je lc 550 :: grafika 7600g :: :: to nije problem. :: :: Napisao sam da je proc ES primerak, sto znaci da radi na vecim temperaturama od retail. U realnom radu idle temp je 53C, a u igrama max 63C. Te temperature su normalne za ES primerke :: :: Verovatno uzimam gemini II sa dve dvanaestice, i ocz 6400 platinum editio ::
nemoj gemini, glasan a ne hladi bas najbolje. ako zelis izgled uzmi mars, malo bolje hladjenje eclipse, malo slabiije ali dosta jeftinije TX...sve CM
... samo pazi da dobro postavis ventilatore koji su na kucistu , jer oko 80% problema vezanih za njega je zbog lose usmerenog vaduha do njega...mada bih ja uzeo big typh ili sl.,ali tvoje pare tvoja volja ...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.