Laptop je HP 2530p elite book (12 inča). U zadnje vreme počeo je da me zeza i to na sledeći način: Prvo mu se ukoči miš (kursor) a onda se na ekranu počnu pojavljuju neke vertikalne štrafte, malo po malo i skoro ceo ekran, a slika počinje da bledi! Ja onda pokušam da otvorim panel (ekran) skroz i da ga vratim do pola, nekad to pomogne nekad ne, onda ga kuckam prstom lagano po lajsni ekrana ili oko tastature nekad ga i lupnem sa strane, pa to pomogne! Kad uhvati neki kontakt može da radi dan,dva, može pola sata, nekad I više dana, nema pravila! Nekad hoće slika da drhti pomalo Puno puta se ne može ni podigne zbog toga, ako mu odmah krenu štrafte! On radi, podigne se disk aktivan, ali ne može da pojavi ništa na ekranu, dok ga malo ne zvrckam! Šta bi to moglo da bude?
Riknuo ekran ili njegov flat kabl što je i logično s`obzirom da je laptop punoletan. Ne isplati se popravljati uopšte, više vredi u reciklaži ceo laptop.
2008-ma godina je bila jako davno, ne znam kako si uspeo do sad da ga koristiš uopšte i da sačuvaš živce.
:: Ja onda pokušam da otvorim panel (ekran) skroz i da ga vratim do pola, nekad to pomogne nekad ne, onda ga kuckam prstom lagano po lajsni ekrana ili oko tastature nekad ga i lupnem sa strane, pa to pomogne! ::
Kako pokušaš da otvoriš panel?
Da je riknuo ekran, laptop se ne bi zakucavao. Riknula je integrisana grafička na ploči. Kanta.
Prvo je bio XP, potom win 7 kratko vreme, pa je sam `migrirao` na win 8 i odmah zatim na win 10 creator edition (kreator edišn)! E, tad je radio kao zmaj! Zatim je abdejtovan na win 10 pa sam posle tog morao da mu stavim SSD da bi radio brže! I evo kad sam sve to uradio, riknuo je
Врло лако се може утврдити да ли екран не ваља или графичка, тако што закачиш монитор на VGA излаз и видиш да ли добијаш нормалну слику на екрану или исте симптоме.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
prosledio uredjaj servisu `nepo***`, slicni simptomi na toshibi a100, na TV-u baca sliku i radi normalno, na internom dipleju se pali gasi, vise ne radi nego sto radi kako treba, `strucna` konstatacija, crko inverter, gospoda lepo zamene inverter 5k dindzi plus ruke i nije neki jadac, uredjaj se malo unormalio, 2 nedelje kasnije opet isto ponasanje, ode kod `eksperata` ponovo na testiranje, kazu crko ekran, odvoj ti lepo jos 15k pa da vidimo dal je nesto trece, rekoh neka fala, ne bih bas da se neko vezba na mom novcaniku, lepsitopsi i dan dans radi sa istim osobinama, nekad upali ekran kako treba, a na eksternjak preko VGA uvek, drnda na njemu neki lubuntu nisam skorije proveravo verziju, ali s obzirom za sta se koristi, rutiranje saobracaja i ne treba bolje, naravoucenije, ne gubiti vreme sa lokalnim servisima, u najboljem slucaju uredjaj ce dobiti manjak srafova i dodatne ogrebotine ili nesto gore, ne bih ja tu nista dalje menjao/ulagao, dok radi radi, jedino eto manjak mobilnosti
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
:: Laptop je HP 2530p elite book (12 inča). U zadnje vreme počeo je da me zeza i to na sledeći način: Prvo mu se ukoči miš (kursor) a onda se na ekranu počnu pojavljuju neke vertikalne štrafte, malo po malo i skoro ceo ekran, a slika počinje da bledi! Ja onda pokušam da otvorim panel (ekran) skroz i da ga vratim do pola, nekad to pomogne nekad ne, onda ga kuckam prstom lagano po lajsni ekrana ili oko tastature nekad ga i lupnem sa strane, pa to pomogne! Kad uhvati neki kontakt može da radi dan,dva, može pola sata, nekad I više dana, nema pravila! Nekad hoće slika da drhti pomal :: Puno puta se ne može ni podigne zbog toga, ako mu odmah krenu štrafte :: On radi, podigne se disk aktivan, ali ne može da pojavi ništa na ekranu, dok ga malo ne zvrckam :: Šta bi to moglo da bude ::
Al si nasao servis.. Pa brate nema gorih.. Poslao nespravnu maticnu crkla polso mesec dana da je reklamiram namreno ostetil pinove da ne priznaju garanciju. Da ne pricam jos bljuvatina o njima. Uzas. Deffinitivno vise ne sradjujem sa EWE ili ti lsit computer gde vidim njigovu nalepnicu bezim galvom bez obizira..
:: prosledio uredjaj servisu `nepo***`, slicni simptomi na toshibi a100, na TV-u baca sliku i radi normalno, na internom dipleju se pali gasi, vise ne radi nego sto radi kako treba, `strucna` konstatacija, crko inverter, gospoda lepo zamene inverter 5k dindzi plus ruke i nije neki jadac, uredjaj se malo unormalio, 2 nedelje kasnije opet isto ponasanje, ode kod `eksperata` ponovo na testiranje, kazu crko ekran, odvoj ti lepo jos 15k pa da vidimo dal je nesto trece, rekoh neka fala, ne bih bas da se neko vezba na mom novcaniku, lepsitopsi i dan dans radi sa istim osobinama, nekad upali ekran kako treba, a na eksternjak preko VGA uvek, drnda na njemu neki lubuntu nisam skorije proveravo verziju, ali s obzirom za sta se koristi, rutiranje saobracaja i ne treba bolje, naravoucenije, ne gubiti vreme sa lokalnim servisima, u najboljem slucaju uredjaj ce dobiti manjak srafova i dodatne ogrebotine ili nesto gore :: ne bih ja tu nista dalje menjao/ulagao, dok radi radi, jedino eto manjak mobilnost :: :: :: `The aim of public education is not to spread enlightement at all. It i :: simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level :: to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.` :: ::
bilo pre koju godinu, sta da se radi, racunash kad je neko zvanicno ovlascen za neki brend, trebao bi da ima bolje mogucnosti/sposobnosti, kad ono cvrc, i od tada uvek uzimam vise uredjaja istog tipa, tako da pre zavrse nekom na poklon nego sto ce u neki servis na ispomoc
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
detekcija kvara, ugradnja, porucivanje, eksluzivitet tu je negde oko 5k ili jace (koliko me secanje sluzi), ne cuvaju se bas sve priznanice, narocito ne one neuspesne, ono sto se pamti je da problem nije bio resen na prvu i neko se posle pravi blesav i dodaje nove troskove, kad se vec mora cekati dobar niz nedelja da dodjes na red i dobavi roba, mozba bi isto tako trebalo dodati jos toliki broj nedelja da se utvrdi da je problem resen uspesno, srecom takvih problema nisam vise imao i verovatno skorije ni necu
:: Za Toshiba A100 košta 700 do 1.000 dinara :: :: :: ::
Panel (ekran), napisao sam ti gore Jednom mesecno mi stizu laptipovi sa tim kvarom. Standardno crkavanje ekrana. Nadji neki polovan na KP za 10-20€, zameni i vozi.
I5-13600KF/RYUJIN II 240/128GB/B760/RTX4090/1TB 990 Pro/H5 Elite/ROG Strix 1200G/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2
PS4 Slim/Logitech G923/Wheel Stand Pro DeLuxe V2
:: na eksternom monitoru radi normalno! Da li je onda u pitanju grafika ili nešto drugo (panel) :: :: :: ::
Како то мислиш? Графичка неисправна, а даје слику на екстерном монитору, и сигуран си 100% да је графичка неисправна, а не панел од лаптопа? Мени је то 100% нелогично
Из мог искуства, лаптоп МОЖЕ да багује ако му је цркао само екран. Али такође, може да ради нормално са екстерним монитором, због тога, што му је графичка исправна. Лично сам имао такав пример, на послу пре доста година, док сам чекао нови лаптоп, користио сам га тако једно годину дана без проблема.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Da je panel ne bi se zakucavao :: Crkla je matična ploča :: To što na eksternom monitoru radi, ne znači da je ispravna :: :: ::
Iz iskustva. Dešava se da crkne matična ploča upravo na takav način. Kad crkne panel, nisam obraćao pažnju šta je sa mašinom. Siguran sam 50% da je matična ploča. 50% je panel. Možda si u pravu.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.