Ne druze ova sto je kod druga je sa 128 MB. Provereno i stvarno ima molex konektor. Imam negde u garazi u Sarajevu ili u Dubrovniku jos i V5 5500 sa 64 MB SDRAM memorije, pa se secam. Nju nisam stavljao u PCI-E. Nece da stane. Sto se tice AGP u PCI-E prevodioca sam kupio pre 2 godine na E-Bay-u za nekoliko funti( nesecam se koliko sam platio), a prvi prevodioc sam poklonio drugu koji je imao 7600GT, pa je hteo da je koristi na PCI-E plocama, cisto da nekupuje novu graficku. Kolika je cena i gde se moze naci nemam predstave. Pitacu ortaka Gorana iz Londona da li ima mozda u labaratoriji kod Hansa. Javicu ti ujutro. Ako ne ponudi za 5-6 funti da otkupis. Naci ce se vec neko ko ce da proda.
Dakle, Nvidia TNT2 M64 podrzava agp 4x brzinu a ploca Asus K8N ima agp 8x slot, a graficke u brzini 4x trose 1.5V a u brzini 8x trose 0.8V.
Odakle tebi informacija da TNT2 trosi 3.3V na agp 8x slotu kada ista treba da radi brzinom 4x i pritom da trosi 1.5V.
:: :: :: druze ako ja gresim ovaj link za K8N ne gres :: :: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=14&l3=66&l4=0&model=233&modelmenu= :: :: koji u prevodu kaze :: :: Expansion Slots 1 x AGP8X (1.5V only :: :: itekako ima logike, a ti ako ne verujes probaj staviti 3,3v grafiku pa sacekaj jedno vreme da vidis sta ce se desiti ::
Drugo, ta karta ce itekako raditi na AGP8X slotu doticne ploce, cak i modeli sa AGP2X. Slotovi podrzavaju i 1.5 i 3.3. Problem se jako retko desavao kada bi novu AGP8X kartu sa 1.5V napajanjem stavio u staru plocu sa AGP2X i 3.3V napajanjem. Vrisnula bi karta/ploca.
:: :: :: - A N G E L -
:: Prva stvar koju su mi naglasili iskusni serviseri jeste `staru karticu 3.3V nikako u novije ploce sa 1.5V - ispostovano `, obrnuto MOZE znaci nove kartice u stare ploce i to potpisujem
slazem se da to ne znaci automatsko riknjavanje kompa, cak u ovom slucaju malo je verovatno da rikne SVE zbog grafike, ALI CENJENI FORUMASI IPAK TREBA DA IMAJU U VIDU SITUACIJU I NE TREBA ZARAD 10e *(GFORCE KARTICA) DA RIZIKUJU KOMP. ZNACI AKO TI GF4 RESAVA SUMNJU ODMAH MENJAJ da se kasnije ne njakas i gubis vreme bezveze.... ::
:: I dalje nisi upravu. Pogledaj ova dva linka :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/AG :: :: :: :: http://cnet.nytimes.com/graphics-cards/nvidia-tnt2-m64-agp/4505-8902_7-2847014.htm :: :: Dakle, Nvidia TNT2 M64 podrzava agp 4x brzinu a ploca Asus K8N ima agp 8x slot, a graficke u brzini 4x trose 1.5V a u brzini 8x trose 0.8V. :: :: Odakle tebi informacija da TNT2 trosi 3.3V na agp 8x slotu kada ista treba da radi brzinom 4x i pritom da trosi 1.5V :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: :: :: :: :: druze ako ja gresim ovaj link za K8N ne gres :: :: :: :: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=14&l3=66&l4=0&model=233&modelmenu= :: :: :: :: koji u prevodu kaze :: :: :: :: Expansion Slots 1 x AGP8X (1.5V only :: :: :: :: itekako ima logike, a ti ako ne verujes probaj staviti 3,3v grafiku pa sacekaj jedno vreme da vidis sta ce se desiti :: ::
da ne googlam bezveze, ako se secam 0,8 V je AGP pro ili tako nesto, grafike ne trose vec zahtevaju 3.3V a ako im das 1,5V onda one trose mnogo vise struje sto onda dovodi do POMENUTOG PROBLEMA TIPA NIKAKO STARE KARTICE U NOVE PLOCE.
tacno, da 8x ploce rade i na 4x i 2x AGP ali to ne utice na votlazu koje daju grafikama...
1.5V AGP cards have increasingly become a requirement of new motherboards/chipsets. If a motherboard requires a 1.5V AGP card and you place a AGP card in it that is not 1.5V, you will physically damage the motherboard and probably the video card as well.
Yes, and No. Older 2X AGP cards do not use the right voltage to function properly in the newer 1.5V AGP slots. If forced into a 1.5V AGP slot, a non-1.5V compliant video card will damage the motherboard. On the other hand a 1.5V AGP card is usually backwards compatible with older 2X AGP slots.
Most motherboards that can only use 1.5 volt have a slot that is incompatible with the older single notched connector - however, there may be exceptions to this rule so check before trying to insert a new card.Inexperienced system builders have been known to force the wrong AGP card into a 1.5V slot often with disastrous results!
sudeći prema prikazanim slikama moja grafička je 1,5V compliant, tako da isključujem mogućnost da je kvar sistema nastao usled korišćenja nekompatibilne kartice. U svakom slučaju je vrlo korisna stvar ovo sa AGP voltažama koju vredi zapamtiti, barem mi koji turamo oldAGP u 754.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.