Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
E8400 i Gigabyte 680 Sli DQ6 - Problem sa oveclock-om
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: Re: Re: ... 26.03.2009. 17:03 #105347

status: user
broj poruka: 18472
Ko zna kako si ti to razumeo!Nisam sigurno rekao da ne moze vec nije pozeljno.Sto se mene tice ajd nadji temu bas da vidim!

I Want to believe - The truth is out there

:: Hoces da ti nadjem temu gde si sam rekao da E8400 sa onim kulercicem sto se dobija uz proc ne moze preko 3.6GHZ, a taj E8400 moze stabilno sa dobrim kulerom na 4.2GHZ
::
:: Pozdrav
:: :: Ja to nisam rekao!Nije poenta CPU vec chipset na ploci!Citaj malo Gile!!!Na ploci sa Intel Chipset-om svaki E8400 cu da namestim stabilno na 4.0 Ghz a sve preko ce zavisiti od primerka
:: ::
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Sutra cu da kloknem E8400 sa box kulerom na 3.7GHZ, sam si Sky rekao da preko 3.6GHZ nece da ide, videces da moze
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 26.03.2009. 17:45 #105376

broj poruka: 9121
Ti si rekao da ne ga ne bi stavljao iznad 3.6GHZ, krenucu od 3.7GHZ pa cu lagano da odradim 3D Mark mislim da bi mogao da ga doteram do 4GHZ i da odradim 3Dmark.

Evo:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=14910&forid=33&katid=1

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ... 26.03.2009. 18:00 #105385

broj poruka: 18472
I sta si mi sad pokazao osim ono sto sam ti vec rekao!Znaci pricali smo o OC-u za svaki dan!Na stock cooler-u nikad nebi isao preko 3.6 Ghz.Sa boljim Cooler-om ta se granica pomera nekad i drasticno zavisno od performasni samog aftermarket cooler-a koji kupis!Niko nije pricao o OC potencijalu CPU-a!Istripovao si se!

I Want to believe - The truth is out there

:: Ti si rekao da ne ga ne bi stavljao iznad 3.6GHZ, krenucu od 3.7GHZ pa cu lagano da odradim 3D Mark mislim da bi mogao da ga doteram do 4GHZ i da odradim 3Dmark
:: Evo
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=14910&forid=33&katid=
:: Pozdrav
Vaskev re 26.03.2009. 19:17 #105392

broj poruka: 1673
Sa Box culerom sam gadjao komsijsku macku (mislim na E8400) ako vec nesto planiras onda nabavi neki bolji. Za E8400 moze i box od starijih Prescott procesora jer je daleko bolji, sa bakarnom bazom a mozda ga negde nadjes i dzabe. Ja koristim Cooler master Hyper L3 jos od nabavke D520, D641, E6420 i sada E8400 i pokazao se odlicno, moj procesor je verovatno iz prvih primeraka serije C0 (serija mi nije dostupna jer mi box nije pri ruci) ali sam na ploci P5Q-E danas iz zezanja dostigao 4000MHz bez dizanja napona. Verovatno da je naredni steping (dal` bese E0 nisam siguran) jos bolji overkloker. Verovatno da procesor moze i vise ali sada nemam vremena da se zezam sa testiranjem u prime-u. Kod tebe je mozda problem i ploca koja ima nizak FSB wall, problem koji sam ja osetio na P5W DH Dlx kojoj je wall bio na nekih 400MHz tako da nisam mogao da izvucem vise od 3600MHz sa istim tim procesorom, druge muke su bile sto Kingston HyperX 1066 je pri takvoj brzini jedva stabilno radio na 800MHz sa 6-6-6-xx setovanjem i iskljucenim svim zezalicama tipa ubrzanje ovoga i onoga u bios-u. P5Q-E se odlicno pokazala za overklok. Zaboravih da kazem da nisam imao potrebe da dizem bilo koji napon, cak i memoriju na 1066 drzim na default 1.80V iako na njima pise 2.20. Koliko sam uspeo da istestiram dizanjem napona jednostavno se moduli greju vise a 1200MHz nece pa nece. 1111MHz postize i sa default naponom 1.80V pa nemam razloga da je krckam bespotrebno a i onako razlika 1066 i 1200 je velika samo na papiru u praxi skoro nikakva.

vladapfc Re: E8400 i Gigabyte 680 Sli DQ6 - Problem sa oveclock-om 27.03.2009. 04:05 #105504

broj poruka: 18
A koliko bih para mogao da dobijem za moju plocu, mislim da je 100 e skroz korektno!?

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs