Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Losa struja + lose povezani kabli = izgoreo komp (nije moj)
STRANA 2 OD 2
bbocko Evo da ponovim 26.04.2009. 14:21 #110305

status: user
broj poruka: 187
prvo, nisam znao da teme postavljene u svastari ne izlaze na naslovnu stranu.

Kad je izbio pozar nisam bio u sobi, tako da je verovatno gorelo jedno 30 sec dok nisam osetio dim.Kompjuter sam gasio vodom, predhodno sam sve iskljucio iz struje, bila je tolika kolicina dima da se prst pred okom nije video. Vec tri dana ne mogu da provetrim stan.
Kompjuter je radio sasvim normalno, proc 55 stepeni (oc 3.8) podignuta magistrala nije dirana voltaza, grafika nije nikad prelazila 52-53 stepeni.
Dan pre neko sto ce se kompjuter zapaliti crko mi je hard disk koji je bio nakacen preko e-sata bracketa koji sam dobio uz plocu, moguce da je tu bio neki problem oko strujnog kabla hard diska. To je sasvim novi hard koji sam kupio pre 10 dana (onaj sto se spominje od 1TB je u USB racku i on je OK radio). Njega sam spasio.
Izgleda da je procesor preziveo, nisam ga probao, ali nema nikakvih vidljivih ostecenja. Memorija mislim da je i ona prezivela, ocistio sam sav garez, samo na pojedinim pinovima ima malo kao da je zardjalo. Izgleda da su i dva hard diska koja su bila u kucistu citava.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos Re: Evo da ponovim 27.04.2009. 00:27 #110419

broj poruka: 2743
Maler, imao si extra konfiguraciju, ako mozes bar nesto da iscupas nije za bacanje pogotovu procesor kada se pogleda koliko kosta.
Good luck

:: prvo, nisam znao da teme postavljene u svastari ne izlaze na naslovnu stranu
::
:: Kad je izbio pozar nisam bio u sobi, tako da je verovatno gorelo jedno 30 sec dok nisam osetio dim.Kompjuter sam gasio vodom, predhodno sam sve iskljucio iz struje, bila je tolika kolicina dima da se prst pred okom nije video. Vec tri dana ne mogu da provetrim stan
:: Kompjuter je radio sasvim normalno, proc 55 stepeni (oc 3.8) podignuta magistrala nije dirana voltaza, grafika nije nikad prelazila 52-53 stepeni
:: Dan pre neko sto ce se kompjuter zapaliti crko mi je hard disk koji je bio nakacen preko e-sata bracketa koji sam dobio uz plocu, moguce da je tu bio neki problem oko strujnog kabla hard diska. To je sasvim novi hard koji sam kupio pre 10 dana (onaj sto se spominje od 1TB je u USB racku i on je OK radio). Njega sam spasio
:: Izgleda da je procesor preziveo, nisam ga probao, ali nema nikakvih vidljivih ostecenja. Memorija mislim da je i ona prezivela, ocistio sam sav garez, samo na pojedinim pinovima ima malo kao da je zardjalo. Izgleda da su i dva hard diska koja su bila u kucistu citava
tortojed AMD/ATi karta nije bez razloga crvene boje - 27.04.2009. 02:40 #110430

broj poruka: 11023

- greje se > sagoreva > spajluje. Pa onda pogledajmo nazive:Crossfire, FireGL...
gilopile ... 27.04.2009. 05:57 #110445

broj poruka: 9459
650W je velika snaga i nije uopste cudno sto moze doci i do pozara u racunaru,a i u bilo kojem el.uredjaju.Sta je dovelo do toga??Bice nema sta.Kao sto je rekao Vaskev,moguce da je neki od MOSFET-ova crko pa se ugrejao toliko da se neki od kabla blizu njega zapalio.Cak i obicna zener dioda kad je u kratkom spoju se zazari,a da izvor napajanja uopste ne `pati`.

Sreca da nije doslo do pozara u kuci,a comp...je*o...

@Trtojed: A kad `zapali` jedno 100-tinjak frejmova u crysis-u a?
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs