Na koliko ti tada radi RAM ? Do koliko si dizao CPU napon ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: Ako idem preko 2.89ghz na primer 3ghz posle 15min padne os,ako idem preko 3ghz nestigne ni da ucita os?
Ti opet nesto zube pokazujes?Sve mi se cini da si nesto ljut?Da li ima razloga posle svega sto sam ucinio za tebe?Ako nisam neko ko se bavi elektronikom ne znaci da nemam pojma tako da nije lepo da me vredjas ali nema veze bar ce ovako sad tvoji dragi forumasi koji te cene videti kakav si zaista!Bas ti hvala na svemu! P.S.Ja tvoje iskustvo nisam nikad doveo u pitanje a ti `ladno moje blatis!
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Idi prelistaj malo knjige iz elektrotehnike i pogledaj šta je farad i pojam kapacitivnosti. Overklok iskustvo ti tu ne pomaže ništa. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Sto se to tripujes?Kakvoj svadji?Ja samo zelim da pomognem coveku i nisam tvrdoglav kao neki da misle da bas sve znaju i da je samo njihovo tumacenje i znanje merodavno :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nisu to kondenzatori od dva Farada. Sve dalje ide ka svađi i prepirci i ovde završavam :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ok.Ako ti mislis da znas bolje onda u redu.Ja sam pogresio.Do sad sam imao mali milion slucaja i kod AMD i kod Intela kad ploca zabode ,bios ode u q.Izvadim bateriju vratim posle 5 min isti djavo.Opet se upuca ili jednostavno radi pod istim rezimom onako zabagovana.Nekad jednostavno treba vremena da se masina ugasi,komponente skroz ohlade i sav napon da se izvuce iz ploce (sto je ucinjeno odmah posle cupanja kabla)..Tolike godine OC-ujem i ne govorim ovo na pamet.Ti pufi ako mislis da znas bolje evo pomozi ti coveku,ja nemam nista protiv :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sky daj bre kako 30 min dosta mu je maximum 30 sekund :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nisam hteo da reagujem ali sam morao!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jel tebi niko ne sme da kaže da nisi u pravu ? Kakvo vređanje čoveče. Kad ja ne budem bio u pravi slobodno me ispravi.
P.S. Nemoj više ništa da činiš za mene molim te jer to zadnje što si učinio će me koštati 450e i tone živaca.Sam sam kriv jer sam verovao u nekog ko je bio siguran u to što govori. Ne znam šta misliš da si učinio, seti se ko ti je particije sređivao, slao ti komponente...nikad nisam razloge tražio i bez pitanja ti sve činio, ako mislim da si jedini ti činio, sjajno. Hvala na saradnji i prijatno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Šta beše za HT ? Podigni za 0,15v čipset napon, i ako neće vrađaj na zadnju stabilnu frekvenciju i uživaj. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Vidi ja nisam javno nista izneo na forum a ti to radis i opet pravis veliku gresku koja ce da te kosta.Ja sam tebe primio u svoj dom kao svog novog prijatelja i ugostio te kao clana porodice tj tako sam te i gledao.Ako ja smatram da je meni neko prijatelj onda tako ocekujem i od njega sto znaci da ako sam ja spreman da sve ucinim za mog prijatelja onda i od njega ocekujem bar i najmanju sitnicu.Sredjivao particije?Ako mislis kod mene kuci ja ne vidim zasto je sad to toliko bitno,pa svako bi to ucinio,ja nisam bio u mogucnosti jer sam bio bolestan i umoran do bola.Ako mislis na Samsung F1 ,onda se zapitaj zasto sam ostavio kod tebe i zasto ga nisam odmah uzeo .Zeleo sam da ga probas,da ti pruzim mogucnost dodira sa hw-om koju ja imam.Zeleo sam da i ti vidis sve sto je zanimljivo i probas jer znam da volis hw.Ganjavio si me za monitor mesec dana da ti posaljem i uz to ni ti ni taj tvoj prijatelj niste se izjasnili da je izricito bitna revizija A01 - znaci niste se ogradili i snosite odgovornost obojica.Ja snosim odgovornost za to sto sam bio u ubedjenju da je revizija A01 i nisam dalje ni pravio problem oko toga jer mi niko nije ni skretao paznju da je to toliko bitno.Nesto sto kosta 770 Eur dobije se za 450 Eur i jos se sa covekom kao na pijaci cenkam da bi mom prijatelju baxu spustio cenu za jos 50 Eur!Nisam ucinio nista?Nisam..Idemo dalje..Dam ti CPU Q9550 da se igras,u medjuvremenu ti crkne tvoj.Ja kazem nema problema koristi taj i ako nije moj,svoj obraz i postenje stavljam u pitanje da bi ispao fer prema tebi.Rekao si da ces da ga kupis ,cena smesna 150 Eur ok..Mesec dana ni rec nisi pomenuo,nisam ti uzeo nista za zlo iako se ja tu nista i ne pitam i ako je mene covek zvao da pita sta je sa CPU-om,hoce li ga momak uzimati?Sta se na kraju desilo???Ti se javljas posle mesec i kusur dana i meni kazes da neces CPU.Ja opet ne pravim problem niti sam ti sta rekao vec se snadjem da taj CPU prodam drugom da nebi gubio obraz kod coveka!Pa ajde molim te..Nisam nista ucinio za tebe???!!!I treba da mi se zahvaljujes ali iskreno a ne pod dozom velikog sarkazma.Nema veze Bane..Sve je u redu sto se tice mene.
:: :: Jel tebi niko ne sme da kaže da nisi u pravu ? Kakvo vređanje čoveče. Kad ja ne budem bio u pravi slobodno me ispravi :: :: P.S. :: Nemoj više ništa da činiš za mene molim te jer to zadnje što si učinio će me koštati 450e i tone živaca.Sam sam kriv jer sam verovao u nekog ko je bio siguran u to što govori. Ne znam šta misliš da si učinio, seti se ko ti je particije sređivao, slao ti komponente...nikad nisam razloge tražio i bez pitanja ti sve činio, ako mislim da si jedini ti činio, sjajno. Hvala na saradnji i prijatno :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
:: Vidi ja nisam javno nista izneo na forum a ti to radis i opet pravis veliku gresku koja ce da te kosta.Ja sam tebe primio u svoj dom kao svog novog prijatelja i ugostio te kao clana porodice tj tako sam te i gledao.Ako ja smatram da je meni neko prijatelj onda tako ocekujem i od njega sto znaci da ako sam ja spreman da sve ucinim za mog prijatelja onda i od njega ocekujem bar i najmanju sitnicu.Sredjivao particije?Ako mislis kod mene kuci ja ne vidim zasto je sad to toliko bitno,pa svako bi to ucinio,ja nisam bio u mogucnosti jer sam bio bolestan i umoran do bola.Ako mislis na Samsung F1 ,onda se zapitaj zasto sam ostavio kod tebe i zasto ga nisam odmah uzeo .Zeleo sam da ga probas,da ti pruzim mogucnost dodira sa hw-om koju ja imam.Zeleo sam da i ti vidis sve sto je zanimljivo i probas jer znam da volis hw.Ganjavio si me za monitor mesec dana da ti posaljem i uz to ni ti ni taj tvoj prijatelj niste se izjasnili da je izricito bitna revizija A01 - znaci niste se ogradili i snosite odgovornost obojica.Ja snosim odgovornost za to sto sam bio u ubedjenju da je revizija A01 i nisam dalje ni pravio problem oko toga jer mi niko nije ni skretao paznju da je to toliko bitno.Nesto sto kosta 770 Eur dobije se za 450 Eur i jos se sa covekom kao na pijaci cenkam da bi mom prijatelju baxu spustio cenu za jos 50 Eur!Nisam ucinio nista?Nisam..Idemo dalje..Dam ti CPU Q9550 da se igras,u medjuvremenu ti crkne tvoj.Ja kazem nema problema koristi taj i ako nije moj,svoj obraz i postenje stavljam u pitanje da bi ispao fer prema tebi.Rekao si da ces da ga kupis ,cena smesna 150 Eur ok..Mesec dana ni rec nisi pomenuo,nisam ti uzeo nista za zlo iako se ja tu nista i ne pitam i ako je mene covek zvao da pita sta je sa CPU-om,hoce li ga momak uzimati?Sta se na kraju desilo???Ti se javljas posle mesec i kusur dana i meni kazes da neces CPU.Ja opet ne pravim problem niti sam ti sta rekao vec se snadjem da taj CPU prodam drugom da nebi gubio obraz kod coveka!Pa ajde molim te..Nisam nista ucinio za tebe???!!!I treba da mi se zahvaljujes ali iskreno a ne pod dozom velikog sarkazma.Nema veze Bane..Sve je u redu sto se tice mene :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jel tebi niko ne sme da kaže da nisi u pravu ? Kakvo vređanje čoveče. Kad ja ne budem bio u pravi slobodno me ispravi :: :: :: :: P.S. :: :: Nemoj više ništa da činiš za mene molim te jer to zadnje što si učinio će me koštati 450e i tone živaca.Sam sam kriv jer sam verovao u nekog ko je bio siguran u to što govori. Ne znam šta misliš da si učinio, seti se ko ti je particije sređivao, slao ti komponente...nikad nisam razloge tražio i bez pitanja ti sve činio, ako mislim da si jedini ti činio, sjajno. Hvala na saradnji i prijatno :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Ma ja se nisam ni svadjao ..Sve je ok.Ne zameram mu ni sad.Dobar je on momak samo ima svojih bubica,plane brzo bez potrebe i utripuje se bez razloga. Nego sta bi sa tvojim 3D Markom,jesi uspeo konacno da ga pokrenes?Hotfix?
:: Sta smo rekli za svadje, eno ga MSN, pa radite sta hocete
Ma sve zivo sam pre imao na njemu, pa sibao reinstall ma nece nije Vista za to.
Pozdrav!
:: Ma ja se nisam ni svadjao ..Sve je ok.Ne zameram mu ni sad.Dobar je on momak samo ima svojih bubica,plane brzo bez potrebe i utripuje se bez razloga :: Nego sta bi sa tvojim 3D Markom,jesi uspeo konacno da ga pokrenes?Hotfix :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Sta smo rekli za svadje, eno ga MSN, pa radite sta hocete ::
Prati ovo sto ti je Bax rekao, a vodi racuna i sa temperaturom MCP-a, na toj ploci hoce da se usija, bilo bi lepo da nesto puha ka njemu. To sto nece da ti ponekad sacuva podesavanja i baguje, pripisi BIOS-u, iz nekog razloga pravi probleme svaka verzija koja je izasla za tu plocu kada je u pitanju overklok, ver. F5 koji imas je jos i najboljia, najmanje se buni. Na toj ploci mi se desavalo da prijavi pogresnu frekvenciju bez da se ista promeni u BIOS-u. Generalno je ploca sasvim ok.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Daj bre Gile sta ti je covece?Kako nece?Jedino ako ti je bas pukla Vista do bola pa se nesto tesko izbagovalo?Jesi probao sa onim SP1?Evo veceras cu da krenem sa testovima u CF u Visti..Jel ti radi bar Vantage?
:: Ma sve zivo sam pre imao na njemu, pa sibao reinstall ma nece nije Vista za to :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ma ja se nisam ni svadjao ..Sve je ok.Ne zameram mu ni sad.Dobar je on momak samo ima svojih bubica,plane brzo bez potrebe i utripuje se bez razloga :: :: Nego sta bi sa tvojim 3D Markom,jesi uspeo konacno da ga pokrenes?Hotfix :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta smo rekli za svadje, eno ga MSN, pa radite sta hocete :: ::
Ma nista tog tipa ne radi, meni je Vista u super stanju kakav je bio pre XP na starom kompu, pada explorer 2 puta u minutu, samo se radilo preko Total Commandera (to bilo pre). A i pravo da ti kazem mrzi me da se bakcem, kada sam skinuo 3DMark i nece da se raspakuje, sreca moja sto imam 2 razlicite instalacije pre, videcu da nesto poradim sledeceih dana.
Pozdrav!
:: Daj bre Gile sta ti je covece?Kako nece?Jedino ako ti je bas pukla Vista do bola pa se nesto tesko izbagovalo?Jesi probao sa onim SP1?Evo veceras cu da krenem sa testovima u CF u Visti..Jel ti radi bar Vantage :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Ma sve zivo sam pre imao na njemu, pa sibao reinstall ma nece nije Vista za to :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Ma ja se nisam ni svadjao ..Sve je ok.Ne zameram mu ni sad.Dobar je on momak samo ima svojih bubica,plane brzo bez potrebe i utripuje se bez razloga :: :: :: Nego sta bi sa tvojim 3D Markom,jesi uspeo konacno da ga pokrenes?Hotfix :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta smo rekli za svadje, eno ga MSN, pa radite sta hocete :: :: ::
Pa koristi Acronis ili Ghost da se nebi non stop mucio sa instalacijom.Ja sam pod stare dane poceo da koristim,nemam vise vremena da se bakcem sa novim instalacijama.Ovako samo vratim na prvobitno stanje i kraj. P.S.Mogao si i ti neki rez da bacis da imamo pregled kako masina radi
:: Ma nista tog tipa ne radi, meni je Vista u super stanju kakav je bio pre XP na starom kompu, pada explorer 2 puta u minutu, samo se radilo preko Total Commandera (to bilo pre). A i pravo da ti kazem mrzi me da se bakcem, kada sam skinuo 3DMark i nece da se raspakuje, sreca moja sto imam 2 razlicite instalacije pre, videcu da nesto poradim sledeceih dana :: :: Pozdrav :: :: :: :: Daj bre Gile sta ti je covece?Kako nece?Jedino ako ti je bas pukla Vista do bola pa se nesto tesko izbagovalo?Jesi probao sa onim SP1?Evo veceras cu da krenem sa testovima u CF u Visti..Jel ti radi bar Vantage :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma sve zivo sam pre imao na njemu, pa sibao reinstall ma nece nije Vista za to :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma ja se nisam ni svadjao ..Sve je ok.Ne zameram mu ni sad.Dobar je on momak samo ima svojih bubica,plane brzo bez potrebe i utripuje se bez razloga :: :: :: :: Nego sta bi sa tvojim 3D Markom,jesi uspeo konacno da ga pokrenes?Hotfix :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta smo rekli za svadje, eno ga MSN, pa radite sta hocete :: :: :: ::
sve sto si rekao, znam jer se `ceo` zivot skolujem po elektrotehnickim skolama...
Ne treba tim kondenzatorima da se prazne 300godina ako uopste zna neko ovde osim BAX-a sto se baterij i vadi uopste...ploci odseces svo napajanje da bi se resetovala a bateriju vadis kao poslednji izvor energije ploci i praznis kondenzatore kao neki `internalklok` ko stari telefoni koji nisu imali bateriju u sebi tipa nokije 3200 pa cim izvadis bateiju vozda :D opet podesavas sat :D samo sto nokije nemaju kondenzatore tj imaju alii to je SMD tehnologija to nema veze sa ovima na ploci kojima treba par sekundi ili minuta da se isprazne...
30min se ne prazni ona nonja od kondenzatora sto je ko casa velik za startovanje elektromotora :)
Poenta je u biosu a ne u kondezatorima i praznjenju!
25.05.2009. 00:06
status: user broj poruka: 18472
I sa najmodernijim plocama bios se upuca pa ni jednom metodom koja je razumna i normalna ne mozes da povratis plocu.Dzaba i baterija i vadjenje iz struje i sl..Jednostavno nije htelo da radi bez duzeg mirovanja ..Zasto - Ne znam tacan razlog ali na kratko nisam mogao da uradim nista.More primera.. Ja sam na to mislio..
to je vrlo moguce meni recimo se to nije desilo...nemam more primera al za zivota sam `silovao` :) min 10ak ploca... I kad god je doslo do toga da moram da vadim bateriju bilo je na max minut ili 2 ne znam tacno ali vrlo kratko i biosu je bilo dovoljno da se vrati na fabricka podesavanja i da se `odbaguje` tj resetuje.
Evo primer ploca koju sad imam sad kad sam imao E5300 j*bao sam njemu i ploci oca i majku :)
DFI Lan Party T2RS P45...isto je baterija vadjena na koji sec...uspelo...sad imam nov bios i sve je full.
Ne znam da li ti se desavao ovaj fenomen.. Pici ti sistem stabilan kao stena i godinu dana.Znaci na odredjenom OC-umax clock radi bruka dobro.Resis jednog dana da ubodes drugi bios cisto radi znatizelje kako se ponasa.Ne svidi ti se i ti vratis stari. Postavis ponovo ista setovanja sa tog starog biosa ali sistem vise nije stabilan nego crashuje kao lud.Ovo mi se isto desavalo a to sam jos potvrdio sa jos nekim kolegama tj podelili smo isto iskustvo. Moram da nagovestim da se fenomen desava sa Asus plocama.
sto si podelio to sa nama :) pa kao sto svi znamo nista nije vecno i nista nije isto `moze biti samo slicno`, kao sto procesor koji godinu dana sljaka na 1.45-1.5 V ne moze biti isti kao `identican` koji sljaka na 1.325(temperatura i ucestalost menjaju svojstva silicijuma). ili ista serija a jedan se bolje OC a drugi ne...
Jednostavno neki uslovi su se promenili od predhodnog biosa pa novi pa stari, a koji to je vec za istrazivanje detaljno...
Zanimljivo to nikad nisam cuo, ali ima stvarno uvrnutih stvari `nestandardnih `sto se racunara i eletronike tice...silicijum je to:D
..mogao bi jednu malu knjizicu da napisem..Neke stvari ne smem ni da kazem jer bi mi se mozda neko smejao,rekao bi il da lazem il da sam lud pa ta neka iskustva zadrzavam samo za sebe..Sto ti kazes ima dosta uvrnutih stvari..
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.