Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
KUler do 3000 dinara.
STRANA 2 OD 2
Scyter Re: Re: Re: Re: re... 30.05.2009. 19:42 #117922

status: user
broj poruka: 8138
Ploca je Asus P5QL-E.Updejtovan bios.

The Way It`s Meant To Be Played

::
:: Nejgov ima veci mnozilac mocice na 3.8 min. a za tvoj steta. Koju plocu imas
:: :: Ne moze svaki primerak da ide na 4.0 GHz.Moj primerak nece da ide vise od 3,6 GHz sa CM Hyper 212 kulerom.U pitanju je e7200 cpu
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: ::
:: :: :: pazi moja politika je umereno silovanje hardware-a koji ima garanciju 3 god..
:: :: :: I tvoj i moj procesor pre nego sto istekne garancija ce biti smece...rokni ti taj 7300 lepo na 4.0 i uzivaj, uzmes TX2 i ulozi 400din u tu pastu znaci dosta, to je ko 2 pica kad izadjes...neces pogresiti
:: :: :: Ako hoces mozes da razmislis o OCZ Vanquisher on je isto dobar, to je ta klasa, TX2 je oko 1800 on je oko 1500 taman imas za pastu a nije ni malo slabiji kuler
:: :: :: :: Uzecu TX2 sigurno, samo sto ga necu ja montirati. Sigurno ce mi biti veca temperatura, posto oni tamo serviseri nemaju pojma.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Re: Re: .... 30.05.2009. 19:44 #117924

Nema nikakve potrebe za kupovinom drugog.Kuler je stvarno extra,hladi mi extra moj cpu,cak mi je ploca i memorija hladnija nego sa box-om.

:: Aha, znaci led ventilator, extra, pa mislio sam na kontrolu sa potenciometra ali nema veze moze i softverski sto da ne, mozda je cak i bolje, a jel dovoljan ovaj vent sto se dobija mislim jel ima potrebe za kupovinom drugo
:: :: Uz njega dolazi 12cm CM blue led ventilator, sa adapterima da ušrafiš i drugi, kad ga kupiš
:: :: Ima kontrolu obrtaja, klasičan je 3-pinski, i ako si misliio, nema potenciometar, nego se može kontrolisati iz BIOSa-a ili softverski
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: samo jedno pitanje posto sam se opasno zagrejao za CM212 za q6600. Jel on ima kontrolu obrtaja ili nema, i jel uz njega dolazi jedan ventilator moye li se staviti jos jedan, ne pratim mnogo kulere pa nisam bas upuce
Plamen re... 30.05.2009. 22:55 #117979

broj poruka: 2836
Moj primeraj E7300 je ladno isao na 3,8GHz (9,5 x 400) uz 1,31V stabilno. Znaci sve je bilo OK, sem temperature koja je bila iddle 47c a u loadu (100%) 67 -70c. Ploca je GIGABYTE GA-EP43-S3L. Znaci planiram da kupim taj TX2 pa da ga stavim min na 3,5GHz, nego ja nemam pojma kako ide ta montaza, to poliranje baze, postavljanje paste, skidanje ploce... znaci meni je to smarajuci posao... a u servisu ima da ga nekako skarabudze i temperatura ima da bude (pretpostavljam) nedaj boze.
Scyter Re: re... 30.05.2009. 23:04 #117983

Sta podrazumeva `stabilno`?Koji si test koristio,koliko sati,koje su temperature cpu-a bile pri tom testu?

:: Moj primeraj E7300 je ladno isao na 3,8GHz (9,5 x 400) uz 1,31V stabilno. Znaci sve je bilo OK, sem temperature koja je bila iddle 47c a u loadu (100%) 67 -70c. Ploca je GIGABYTE GA-EP43-S3L. Znaci planiram da kupim taj TX2 pa da ga stavim min na 3,5GHz, nego ja nemam pojma kako ide ta montaza, to poliranje baze, postavljanje paste, skidanje ploce... znaci meni je to smarajuci posao... a u servisu ima da ga nekako skarabudze i temperatura ima da bude (pretpostavljam) nedaj boze.
Plamen re... 30.05.2009. 23:35 #117995

OCCT (medium data set - sve default vrednosti) - 1h. ORTHOS (blend) - 1h. 3DMark06 i 3Mark Vantage. Prilikom testiranja nije bilo nikakvih problema. Igrao sam CRYSIS i Rainbows SIX Vegas - 1h, nikakvih problema. Temperature prilikom testiranja (OCCT i ORTHOS) su bile 67-69c (100% opterecen procesor), prilikom testiranja 3DMark-om temp 65c. Dok sam igrao igrice temperatura nije prelazila 62c. Podesavanja su bila:
FSB 400 x 9,5 = 3800Mhz, memorija na 400 x 2 = 800MHz. voltaza za CPU je stavljena na 1,35V ali je automatski smanjena na 1,31V. Sve ostalo je na AUTO. Temperature koje sam napisao su temperature jezgara. U Biosu sam gledao CPU temp - 45c.

Sve je znaci bilo OK, samo sto je BOX kuler urlao, stavio sam ga da radi na max broj obrtaja (isto je do 2700rpm).
dautovic Re: re... 30.05.2009. 23:50 #118012

broj poruka: 2856
Nije volatza smanjena nego ta ploca ima Vdrop i onda 1.35 nije toliko nego 1.31 opusteno na tu plocu i procesor setuj u biosu 1.4-1.425 sto mu posle pada napona dodje nan nekih 1.36-1.37 Do realnih 1.4 je ok za taj procesor samo toj plocise dosta greje NorthBridge, imao sam slican Gigabyte, sirotinjsko im je hladjenje cipseta...a jeftino mozes da nabudzis bolje hladjenje kad vec planiras da klokujes procesor, sad ce vrucine a nije skupo to ni malo

A sto se monatze tice, svarno je prelako i skinuti plocu i namontorati kuler, na novom kuleru ne montiranom ne moras da poliras bazu,samo lepo nameses pastu i izravnas je necim da bude kao kad mazes pastetu na leba :) i to je to, nekom kreditnom karticom ili slicno :P

u servisu ce ti dzaba uzeti pare

:: OCCT (medium data set - sve default vrednosti) - 1h. ORTHOS (blend) - 1h. 3DMark06 i 3Mark Vantage. Prilikom testiranja nije bilo nikakvih problema. Igrao sam CRYSIS i Rainbows SIX Vegas - 1h, nikakvih problema. Temperature prilikom testiranja (OCCT i ORTHOS) su bile 67-69c (100% opterecen procesor), prilikom testiranja 3DMark-om temp 65c. Dok sam igrao igrice temperatura nije prelazila 62c. Podesavanja su bila
:: FSB 400 x 9,5 = 3800Mhz, memorija na 400 x 2 = 800MHz. voltaza za CPU je stavljena na 1,35V ali je automatski smanjena na 1,31V. Sve ostalo je na AUTO. Temperature koje sam napisao su temperature jezgara. U Biosu sam gledao CPU temp - 45c
:: Sve je znaci bilo OK, samo sto je BOX kuler urlao, stavio sam ga da radi na max broj obrtaja (isto je do 2700rpm).
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re... 30.05.2009. 23:55 #118019

Pa tu gde budem pazario kuler za dz ce da mi namontiraju. Nego ako budem vadio plocu moram da izvadim sve kartice ( u mom slucaju 3), graficku...itd.
dautovic Re: re... 31.05.2009. 00:18 #118032

onda ok...ja imam TV kartu i grafiku...ma nije to cimanje a i oni ce morati da vade plocu...samo stavi pastu obavezno ti ili oni ko god da stavlja. ako ti je skupo 400 din za ocz freez ti nadji neku za 150din al ugavnom stavi neku, meni je dosta znacilo.

E da njoj treba neko krace vreme da se `zapece` tj dostigne svoje maximalne performanse u hladjenju kad je procesor zagreje na odredjenoj temp, to je mozda 60 sati rada

:: Pa tu gde budem pazario kuler za dz ce da mi namontiraju. Nego ako budem vadio plocu moram da izvadim sve kartice ( u mom slucaju 3), graficku...itd.
dautovic Re: Re: Re: Re: Re: re... 31.05.2009. 00:23 #118034

:: Ploca je Asus P5QL-E.Updejtovan bios
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Nejgov ima veci mnozilac mocice na 3.8 min. a za tvoj steta. Koju plocu imas
:: :: :: Ne moze svaki primerak da ide na 4.0 GHz.Moj primerak nece da ide vise od 3,6 GHz sa CM Hyper 212 kulerom.U pitanju je e7200 cpu
:: :: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: ::
:: :: :: :: pazi moja politika je umereno silovanje hardware-a koji ima garanciju 3 god..
:: :: :: :: I tvoj i moj procesor pre nego sto istekne garancija ce biti smece...rokni ti taj 7300 lepo na 4.0 i uzivaj, uzmes TX2 i ulozi 400din u tu pastu znaci dosta, to je ko 2 pica kad izadjes...neces pogresiti
:: :: :: :: Ako hoces mozes da razmislis o OCZ Vanquisher on je isto dobar, to je ta klasa, TX2 je oko 1800 on je oko 1500 taman imas za pastu a nije ni malo slabiji kuler
:: :: :: :: :: Uzecu TX2 sigurno, samo sto ga necu ja montirati. Sigurno ce mi biti veca temperatura, posto oni tamo serviseri nemaju pojma

Imao sam asus plocu nedavno pre ove sad...mozda neki drugi bios koji nije poslednji bolje iskoriscava OC mogucnosti procesora...guglaj malo mozda nadjes nesto...

Koliki napon drzis u biosu a koliki ti je realan? koliki fsb koliki mnozilac?koliko memorija i koja?

Mora da taj 7200 moze blizu 4Ghz al ako ti ne treba toliki OC onda batali
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs