Nije trik pitanje, ja se iskreno nadam da će svojom ``investicijom`` ostvariti više od 3% ubrzanja u igrama, u odnosu na trenutnu konfiguraciju. Nema sumnje da će dobiti više bodova u 3dMark-u, jer je program takav da najviše boduje najnovije komponente, bez obzira na stvaran učinak u igrama, niti me zanima koliko ima ili nema para i kakve su mu misli, nego, logika, šta to bi ?! A tek kritika... je l` to ona drevna japanska reč ?!
Nadam se, kada bude kupio taj novi Intel, da će se setiti da nas obavesti ovde o tome koliko sam ja zapravo pogrešio u proceni dobijenog ubrzanja. Zaista me zanima da li svi ti neki ljudi po internetu toliko lažu da i7 ne pravi razliku u igrama u odnosu na C2Q i C2D, iz prostog razloga što je neiskorišćen, odnosno još uvek nisu napravljene igre tako da mogu da ga iskoriste ili je to stvarno tako. Rekao bih da sam pročitao na par mesta da je za igre i7 čak i lošiji od C2Q i C2D, al` da ne dužim sad, da mu ne pokvarim ushićenje, naljutiće se. Novo je novo, a to je mnogo bitna stvar !
Pa nece u igrama dobiti nikakvo ubrzanje..To je apsolutno tacno.Ucinak sa single kartom ce biti losiji nego li sa Core Quad Intel CPU-ima za 775 podnozje.Pufi ide da iskoristi jedan dobar CF ili ti SLI a masina ce da mu sluzi na duze staze.Zato se uzima Nehalem.Imace multimedialnu platformu za sve.Sta god da pozeli moci ce sa njom da ostvari.Igre su u ovoj prici zanemarljive ali ipak kad pogledas Full sli,Full CF..Hm..Milina..
Ma kakvi Gile gde vredi V8, pogledaj testove malo, kuler jedino dobro izgleda a na primer TRUE je dosta bolji za iste pare oko 60e...
:: Jeftinije resenje ti je da negde nadjes 3 kila bakra i da sam rucno napravis kuler. CM V8 je odlican kuler i vredi svakog dinara :: :: Pozdrav :: :: :: ::
Aha, ja sam nekako razumeo da bi on uzeo nov PC samo zbog igara, pa sam zato predložio GTX285 kao nešto što bi mu prekratilo zajebanciju sa kojekakvim bodovima i najmanje oduzelo para i vremena na biranje i razmišljanje, a i donelo najviše vidljivog napretka, jer je, kao što već i slepi kučići znaju, to najjači 1 GPU, ekvivalent 2x4850, pa i jači.
Mada sumnjam da postoji išta što ne može da radi i sa trenutnim PC-em potpuno istom brzinom kao što bi mogao i sa i7, osim 3d rendera, modelovanja i sličnog što je osposobljeno da koristi sva raspoloživa jezgra, pa je i7 u prednosti ``samo`` po broju jezgara. A i nešto se ne sećam da je igde naveo da mu i7 treba za bilo šta što ima veze za većim brojem jezgara, koja bi mu, je li, olakšala život i doprinela većoj zaradi, ako bi se bavio nekim poslom. Ako se stvarno bavi nečim takvim, onda samo napred za i7, čak i ja znam da to tome i služi. I, srećan mu rad.
Ako je već zacrtao tačno šta bi da kupi, ostaje mu onda samo još da čeka da igre počnu da podržavaju CF, SLI i više od C2D, jer pretpostavljam da je već 9 puta prešao COD4, 5, GRID i Burnout Paradise, a da mu stare igre koje podržavaju CF rade na max i sa jednom 4850.
:: Aha, ja sam nekako razumeo da bi on uzeo nov PC samo zbog igara, pa sam zato predložio GTX285 kao nešto što bi mu prekratilo zajebanciju sa kojekakvim bodovima i najmanje oduzelo para i vremena na biranje i razmišljanje, a i donelo najviše vidljivog napretka, jer je, kao što već i slepi kučići znaju, to najjači 1 GPU, ekvivalent 2x4850, pa i jači :: :: Mada sumnjam da postoji išta što ne može da radi i sa trenutnim PC-em potpuno istom brzinom kao što bi mogao i sa i7, osim 3d rendera, modelovanja i sličnog što je osposobljeno da koristi sva raspoloživa jezgra, pa je i7 u prednosti ``samo`` po broju jezgara. :: A i nešto se ne sećam da je igde naveo da mu i7 treba za bilo šta što ima veze za većim brojem jezgara, koja bi mu, je li, olakšala život i doprinela većoj zaradi, ako bi se bavio nekim poslom. Ako se stvarno bavi nečim takvim, onda samo napred za i7, čak i ja znam da to tome i služi. I, srećan mu rad :: :: Ako je već zacrtao tačno šta bi da kupi, ostaje mu onda samo još da čeka da igre počnu da podržavaju CF, SLI i više od C2D, jer pretpostavljam da je već 9 puta prešao COD4, 5, GRID i Burnout Paradise, a da mu stare igre koje podržavaju CF rade na max i sa jednom 4850 :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
GTX295 = 260x2 SLI, u bilo kojoj varijanti. Ta nova, na jednoj ploči, je verovatno pokušaj da se ubede kupci kako su i proizvođači do sada shvatili da je sendvič dizajn = grejalica.
Na tu tvoju konfiguraciju zamenio bih LC sa OCZ Stealth XStream 500W, a ta grafa nije neka ekstra, prvo su izasle 8800 sa 320MB i 640MB, a zatim su izasle brze 8800 sa 256MB i 8800 sa 512MB koje siju ove sa 320/640.
Pozdrav!
:: GTX295 = 260x2 SLI, u bilo kojoj varijanti. Ta nova, na jednoj ploči, je verovatno pokušaj da se ubede kupci kako su i proizvođači do sada shvatili da je sendvič dizajn = grejalica :: :: Srbologija, nauka belosvetska. ::
Nikoga ja ne mogu sprečiti da se zajebe, a tek ne mogu misliti umesto drugih, niti želim, mogu samo da pokušam da nekoga usmerim ka nekom objektivno logičnom i kolektivno zdravom i smislenom rešenju, racionalnom, a na samoj toj osobi je da prihvati ono što mu od ta 2 ponuđena stanja više odgovara u tom trenutku. O ukusima ne raspravljam, mada priznajem da svašta nešto o svačemu mislim.
Kao što sam ranije napisao: Tvoje pare, tvoj mozak, tvoj izbor.
Ova konstatacija nije u potpunosti tacna sto se tice sendvic dizajna i disipacije.Jednostavno ne mozete to pricati na pamet a da niste probali..Ja sam radio sa 9800 GX2 vise komada kao i sa GTX295 koju imam i sad,obe isti tj slican sistem zasnovan na sendvic dizajnu stim sto je to kod GTX 295 dosta bolje odradjeno. Performanse zasnovane na tom sistemu hladjenja su sasvim zadovoljavajuce,referentno odradjene i vrse odgovorajucu funkciju kako i treba. Tehnologija koja je bila bazirana na dva PCB-a je imala takvo resenje i to je to. Ovaj sistem resenja koji je ATI prvi koristio je iplatljiviji,proces proizvodnje je jeftiniji a karta je dala cak i bolje performanse ako se moze verovati netu ,tj ako nije samo placena reklama.Svakako je sada i sistem hladjenja drugacije odradjen,nesto poput 7900 GTX-a samo sa dva pasivna cooler-a za dva GPU-a.Tipujem da taj ventilator na sredini karte mora i da cuje,elise su napravljene da izbijaju vazduh sa strana.
Inace GTX 295 ima 480 SP-a. 2x240 SP ...GTX 260 u jacoj varijanti ima 216 SP!
Green Green Grass of Home
:: GTX295 = 260x2 SLI, u bilo kojoj varijanti. Ta nova, na jednoj ploči, je verovatno pokušaj da se ubede kupci kako su i proizvođači do sada shvatili da je sendvič dizajn = grejalica :: :: Srbologija, nauka belosvetska. ::
Na toj platformi Startcraft 1 ima da radi kao zmaj, i to u rezoluciji 1024x768. Šala mala. Srećno sa kupovinom _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.