Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
molim pomoc strucnjaka:)
STRANA 2 OD 2
MaestroBG cao 23.09.2009. 15:51 #142323

status: user
broj poruka: 354

i ako neko ima iskustva, kolika je uopste razlika konkretno u igricama, tj sta dobijam u njima?

razlika izmedju 4x1gb na 800 mhz i 2x2 gb na 1066 mhz??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaestroBG cao 23.09.2009. 15:58 #142326

broj poruka: 354

i da ne smaram mozda moje najkonkretnije pitanje bi bilo:

da li ja mogu da na toj ploci overklokujem taj ram da radi na 1066 mhz a da ne diram fsb procesora???ili se moze overklokovati jedino tako sto cu podici fsb??
gliga79 Re: Ovako 23.09.2009. 16:01 #142329

broj poruka: 4641
Izgleda da tvoja ploca ne podrzava asinhroni rad, tj da bi podigao module na 1066mhz, mora da klokujes. Ovako, posto ti procesor radi na 800mhz, ne vidim zasto bi podizao ram na 1066. Neces primetiti nista u realnom radu, cak mozda i losije performanse dobijes. Ostavi to na 800 Mhz i ne brini. Ako hoces da overklokujes procesor, to je vec nesto drugo. Treba ti bolji kuler, kvalitetno napajanje, alat za podizanje FSB-a i moras da povecas napon. E sad ako volis da mrcvaris komjuter, postavi temu `kako da overklokujem to i to`. Ima ljudi na forumu koji to znaju odlicno da ti objasne.
Inace nisi dosadan, ovaj forum sluzi za to. Nema glupih pitanja, samo glupih odgovora.
Pozdrav

RESISTANCE IS FUTILE

::
:: da, bas takve module imam, nego izgleda da samo dva zuta slota za memoriju podrzavaju rad memorije na 1066 mhz jer u specifikaciji ploce pise yellow dimms suports memory on 1066 mhz pa ima u zagradi OC, i zbog toga kad zabodem 4x1 gb ne moze nikako da se podigne frekvencija rama na 1066
:: da li to onda znaci da mi je jedini nacin da zamenim i uzmem 2x2gb istog khx8500D2/2g, i da tek onda overklokujem memoriju sinhrono sa procesorom, tj da podignem fsb procesora u biosu a samim tim i frekvenciju rama?da li jedino tako mogu da dobijem 4gb rama na 1066?
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60471. Broj poslatih odgovora: 648161.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs