Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
OC-E7200 na 3,8 GHz neuspesan
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: ... 05.10.2009. 19:08 #145732

status: user
broj poruka: 18472
Pazi,sve zavisi od primerka kako i od same ploce tj naponske sekcije iste.On ima veliki vdrop mada ne znam dal ima i vdroop to ga nisam pitao.Za 3.6 Ghz mozda moze da se skine voltaza,to je sledeci korak.Prvi je korak naci stabilan clock na odredjenoj voltazi a sledeci korak je uvek ici ka nanjnizoj mogucoj voltazi za postignuti maximalan clock.Takodje je bitno da se CPU dobro ohladi..

Pravilo za sve 45nm Intel CPU-e.
Do 1.45v napona je gornja granica za 45 nm Intel procesore.Sve preko toga je mnogo i postoji mogucnost da se CPU degradira.
Takodje ne treba prelaziti granicu od 70c u full load-u jer moze doci do istog nezeljenog efekta.
Sa preteranom voltazom za svaki dan moze doci i do unistenja CPU-a!

Sto znaci da ovaj napon nije uopste velik i da ce sve biti u sasvim najboljem redu.

Green Green Grass Of Home

:: Ne zelim da ti se mesam u posao, ali zar to nije malo previsok napon procesora...
:: Meni E7300 radi na 3.5GHz pri naponu od 1.248 (cpu-Z) tj. 1.15V + 125 mV (bios), testiran 2h u LinX-u i 8h u Stress-u
:: Za klok od 3.88GHz mu treba oko 1.15V + 200mV, ali temp u LinX-u je priblizno 80c mada imam krsinu ocZ Vanquisher kuler
::
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 05.10.2009. 19:30 #145744

broj poruka: 8138
Probao sam malopre na 3,7 GHz.Pukao je posle 2 min. u LinX-u.FSB sam samo stavio na 410 MHz,memorija se pomerila na 820 MHz,sve ostalo je isto.Mozda ce i da radi stabilno ako stavim PLL Voltage na 1.6v,posto mi je sad na Auto.

Inace,1.4 mi je najniza voltaza za stabilan klok na 3.6 GHz.Ispod nemoze,odmah puca.Od voltaze mi je sve na Auto sem CPU V i Memory V koja je na 2.0v.

Probao sam i PLL Voltage na 1.6v,a CPU sam smanjio na 1.375v,ali nece.Takodje sam stavio i FSB Termination Voltage na 1.4v,ali isto puca na CPU voltazi od 1.375.

The Way It`s Meant To Be Played

SkyFire Re: Re: 05.10.2009. 19:41 #145748

Cucemo se na MSN da ti sve lepo setujem u biosu na manuelno!

:: Probao sam malopre na 3,7 GHz.Pukao je posle 2 min. u LinX-u.FSB sam samo stavio na 410 MHz,memorija se pomerila na 820 MHz,sve ostalo je isto.Mozda ce i da radi stabilno ako stavim PLL Voltage na 1.6v,posto mi je sad na Auto
:: Inace,1.4 mi je najniza voltaza za stabilan klok na 3.6 GHz.Ispod nemoze,odmah puca.Od voltaze mi je sve na Auto sem CPU V i Memory V koja je na 2.0v
:: Probao sam i PLL Voltage na 1.6v,a CPU sam smanjio na 1.375v,ali nece.Takodje sam stavio i FSB Termination Voltage na 1.4v,ali isto puca na CPU voltazi od 1.375
:: The Way It`s Meant To Be Played
Scyter Re: Re: Re: 05.10.2009. 19:49 #145754

Ajde ako imas vremena sad,kasnije moram da radim domaci,idem sutra prepodne u skolu.

:: Cucemo se na MSN da ti sve lepo setujem u biosu na manuelno
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Probao sam malopre na 3,7 GHz.Pukao je posle 2 min. u LinX-u.FSB sam samo stavio na 410 MHz,memorija se pomerila na 820 MHz,sve ostalo je isto.Mozda ce i da radi stabilno ako stavim PLL Voltage na 1.6v,posto mi je sad na Auto
:: ::
:: :: Inace,1.4 mi je najniza voltaza za stabilan klok na 3.6 GHz.Ispod nemoze,odmah puca.Od voltaze mi je sve na Auto sem CPU V i Memory V koja je na 2.0v
:: :: Probao sam i PLL Voltage na 1.6v,a CPU sam smanjio na 1.375v,ali nece.Takodje sam stavio i FSB Termination Voltage na 1.4v,ali isto puca na CPU voltazi od 1.375
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
pufi Re: Re: 05.10.2009. 20:06 #145766

broj poruka: 2196
ma 3.8 mu je kraj na toj ploci,treba ti in imum p45.te osakacene ploce nisu za neki veliki FSB,preko 400 je kraj do 400 je ok,el mozes da diras mnozilac>>>>?

http://img43.imageshack.us/img43/5900/e840046ghzgtx260.png
http://img199.imageshack.us/img199/9340/e8400.png

E8400 4.6GHZ E0/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/GTX260 SuperOC/CHIEFTEC 650W/22

:: Probao sam malopre na 3,7 GHz.Pukao je posle 2 min. u LinX-u.FSB sam samo stavio na 410 MHz,memorija se pomerila na 820 MHz,sve ostalo je isto.Mozda ce i da radi stabilno ako stavim PLL Voltage na 1.6v,posto mi je sad na Auto
:: Inace,1.4 mi je najniza voltaza za stabilan klok na 3.6 GHz.Ispod nemoze,odmah puca.Od voltaze mi je sve na Auto sem CPU V i Memory V koja je na 2.0v
:: Probao sam i PLL Voltage na 1.6v,a CPU sam smanjio na 1.375v,ali nece.Takodje sam stavio i FSB Termination Voltage na 1.4v,ali isto puca na CPU voltazi od 1.375
:: The Way It`s Meant To Be Played
Scyter Re: Re: Re: 05.10.2009. 20:11 #145768

Mnozilac sam smanjio na 9x.9.5x mu je default.Kad je na default mnozilac,a FSB na 400 MHz,onda ispadne na 3.8 GHz.Meni je sad FSB 400 MHz i mnozilac 9x sto ispada 3.6 GHz sa 1.4v.

:: ma 3.8 mu je kraj na toj ploci,treba ti in imum p45.te osakacene ploce nisu za neki veliki FSB,preko 400 je kraj do 400 je ok,el mozes da diras mnozilac>>>>
:: http://img43.imageshack.us/img43/5900/e840046ghzgtx260.pn
:: http://img199.imageshack.us/img199/9340/e8400.pn
:: E8400 4.6GHZ E0/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/GTX260 SuperOC/CHIEFTEC 650W/2
:: :: Probao sam malopre na 3,7 GHz.Pukao je posle 2 min. u LinX-u.FSB sam samo stavio na 410 MHz,memorija se pomerila na 820 MHz,sve ostalo je isto.Mozda ce i da radi stabilno ako stavim PLL Voltage na 1.6v,posto mi je sad na Auto
:: :: Inace,1.4 mi je najniza voltaza za stabilan klok na 3.6 GHz.Ispod nemoze,odmah puca.Od voltaze mi je sve na Auto sem CPU V i Memory V koja je na 2.0v
:: :: Probao sam i PLL Voltage na 1.6v,a CPU sam smanjio na 1.375v,ali nece.Takodje sam stavio i FSB Termination Voltage na 1.4v,ali isto puca na CPU voltazi od 1.375
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
TheBear Sta se mucis za 200Mhz 05.10.2009. 20:19 #145770

broj poruka: 6502
da bi imao 200-300 poena veci CPU skor u 3DMark-u ? Ja se ne bih mucio i tih 3600Mhz su solidan klok, sta ce ti vise ?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Sta se mucis za 200Mhz 05.10.2009. 20:31 #145778

Veruj mi,3DMark 06 je nesto zadnje zbog cega klokujem CPU.To radim iz zabave i zato sto mi je vec godinu dana bio OC-ovan na 3.17 GHz,a znam da ima jos potencijala za OC.Zasto da ga ne iskoristim do kraja.Pa sto sam onda bacao pare za CM Hyper 212,kad je mogao da radi i sa BOX kulerom na tom kloku?Svejedno,moram malo da ga klokujem zbog nove karte koju cu uskoro uzeti.CPU bi mi bio bas usko za MSI GF GTX 260 SP 216 Twin Frozr OC.Tako da sam morao malo da ga kloknem.Zalosno je da mu ne izvadim dusu

Verovatno cu ga i ostaviti ovako,jer mislim da mi je i to neka granica zbog ploce.Inace,siguran sam da bi mogao jos koji MHz vise na nekoj boljoj ploci.

:: da bi imao 200-300 poena veci CPU skor u 3DMark-u ? Ja se ne bih mucio i tih 3600Mhz su solidan klok, sta ce ti vise
philaemos Re 05.10.2009. 20:38 #145782

broj poruka: 2743
Pa jes`

Inace imam taj DFI sto si naveo, ali pazi, moj proc po default-u radi na 2.66 a tvoj na 2.53, znaci razlika je 130MHz... Bice da te ploca zeza, a mozda ti malko stuca i napajanje...? Grana od 12V za cpu...
Pozz

::.Pa sto sam onda bacao pare za CM Hyper 212,kad je mogao da radi i sa BOX kulerom na tom kloku

Scyter Re: Re 05.10.2009. 20:41 #145785

Nisam o tome razmilsjao...Nebi trebalo,napajanje je OCz SXS 500W,staro je oko 6 meseci.
Sad si me zabrinuo,moracu da menjam napajanje da bi postigao 3.8 GHz

:: Pa jes`
:: Inace imam taj DFI sto si naveo, ali pazi, moj proc po default-u radi na 2.66 a tvoj na 2.53, znaci razlika je 130MHz... Bice da te ploca zeza, a mozda ti malko stuca i napajanje...? Grana od 12V za cpu...
:: Poz
:: ::.Pa sto sam onda bacao pare za CM Hyper 212,kad je mogao da radi i sa BOX kulerom na tom kloku
TheBear Ako je tebi zabavno onda ok 05.10.2009. 20:46 #145787

broj poruka: 6502
a bice dovoljno za GTX260 tih 3600Mhz sasvim, ne brini nista, ne zahtevaju karte uopste neki prejaki procesor da bi lepo radile sa vecim rezolucijama i detaljima...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos Re: 05.10.2009. 21:03 #145798

hehehe

Pa ok, nisam znao koje napajanje imas, trebalo bi da je dovoljno...

:: Nisam o tome razmilsjao...Nebi trebalo,napajanje je OCz SXS 500W,staro je oko 6 meseci
:: Sad si me zabrinuo,moracu da menjam napajanje da bi postigao 3.8 GHz
SkyFire Uhuhuhuh.. 05.10.2009. 21:08 #145800

Ispasce da ja uvek imam nesto da dodam i da prosipam pamet ali ipak sam duzan da objasnim neke stvari .Graficke karte novije generacije itekako potrazuju sto vecu snagu CPU-a.Ni jedan Core 2 Duo nece moci da izvuce potencijal iz karte kako to moze Core2 Quad.Bitno je da CPU bude dovoljno jak da bi mogao da pogura kroz magistralu jer ako nema dovoljno snage postaje usko grlo.GT200 chipovi vape za procesorskom snagom a pogotovu GTX260.Bitna je ta interna veza izmedju CPU-a i GPU-a a na nju svi zaboravljaju.Sto salbiji CPU losije radi GPU.Dokazano.Sve generacije nvidia karti sam ispratio i znam svaku u dusu kako radi i kako se ponasa.ATI nisam imao priliku da ispratim bas tako kao nv ali sam bar ove novije mogao detaljnije da probam i testiram i steknem neko iskustvo.I kod njih postoji slicna situacija kao i kod nvidie pa nekad mozda u nekim slucajevima traze mnogo procesorske snage kao npr 4870X2 koja ni pod kojim slucajem ne moze da radi sa Core 2 Duo (jedino ako ga neko drzi na 5+Ghz) pa i tad je pitanje..

philaemos question 05.10.2009. 21:24 #145810

Da se nadovezem sa jednim pitanjem.
Razmisljam da postavim E7300 na 3.88Ghz za svaki dan (uzecu novi kuler), i dodam jos jednu graficku HD4850 (ima za 8k u At@mu), da li ce intel biti usko grlo?
Kazes da za 4870x2 svaki hoce.

:: Ispasce da ja uvek imam nesto da dodam i da prosipam pamet ali ipak sam duzan da objasnim neke stvari .Graficke karte novije generacije itekako potrazuju sto vecu snagu CPU-a.Ni jedan Core 2 Duo nece moci da izvuce potencijal iz karte kako to moze Core2 Quad.Bitno je da CPU bude dovoljno jak da bi mogao da pogura kroz magistralu jer ako nema dovoljno snage postaje usko grlo.GT200 chipovi vape za procesorskom snagom a pogotovu GTX260.Bitna je ta interna veza izmedju CPU-a i GPU-a a na nju svi zaboravljaju.Sto salbiji CPU losije radi GPU.Dokazano.Sve generacije nvidia karti sam ispratio i znam svaku u dusu kako radi i kako se ponasa.ATI nisam imao priliku da ispratim bas tako kao nv ali sam bar ove novije mogao detaljnije da probam i testiram i steknem neko iskustvo.I kod njih postoji slicna situacija kao i kod nvidie pa nekad mozda u nekim slucajevima traze mnogo procesorske snage kao npr 4870X2 koja ni pod kojim slucajem ne moze da radi sa Core 2 Duo (jedino ako ga neko drzi na 5+Ghz) pa i tad je pitanje.
SkyFire Re: question 05.10.2009. 21:29 #145814

Pa 4870x2 nije 2x 4850 vec fakticki dva chipa ATI 4870 ali to se zna.Hm..Ja ne mogu sa sigurnoscu da ti to tvrdim da l ce postati usko grlo ili ne ali jedno mogu za sigurno da ce bolje da radi sa Quad Core-om i da ces moci da izvuces pun potencijal iz karti.Sve zavisi i od ploce i CF linka i to se dosta gleda.Ti imas DFI ,sad se setih,trebalo bi da przi sve kako treba.Mislim da neces osetiti neke specijalne gubitke i da to ne treba da te brine.

P.S.Sta ti bi da odreagujes onako u onoj temi za PhysX?Iznervirao si se???

:: Da se nadovezem sa jednim pitanjem
:: Razmisljam da postavim E7300 na 3.88Ghz za svaki dan (uzecu novi kuler), i dodam jos jednu graficku HD4850 (ima za 8k u At@mu), da li ce intel biti usko grlo
:: Kazes da za 4870x2 svaki hoce
:: :: Ispasce da ja uvek imam nesto da dodam i da prosipam pamet ali ipak sam duzan da objasnim neke stvari .Graficke karte novije generacije itekako potrazuju sto vecu snagu CPU-a.Ni jedan Core 2 Duo nece moci da izvuce potencijal iz karte kako to moze Core2 Quad.Bitno je da CPU bude dovoljno jak da bi mogao da pogura kroz magistralu jer ako nema dovoljno snage postaje usko grlo.GT200 chipovi vape za procesorskom snagom a pogotovu GTX260.Bitna je ta interna veza izmedju CPU-a i GPU-a a na nju svi zaboravljaju.Sto salbiji CPU losije radi GPU.Dokazano.Sve generacije nvidia karti sam ispratio i znam svaku u dusu kako radi i kako se ponasa.ATI nisam imao priliku da ispratim bas tako kao nv ali sam bar ove novije mogao detaljnije da probam i testiram i steknem neko iskustvo.I kod njih postoji slicna situacija kao i kod nvidie pa nekad mozda u nekim slucajevima traze mnogo procesorske snage kao npr 4870X2 koja ni pod kojim slucajem ne moze da radi sa Core 2 Duo (jedino ako ga neko drzi na 5+Ghz) pa i tad je pitanje.
:: :: Green Green Grass Of Home
philaemos Re: Re: question 05.10.2009. 21:37 #145817

Za fiziku sam napisao dodatak, pogledaj... jbg... prsti brze kucaju nego sto mozak razmislja

Ma bre znam ja da je 4870x2 2 cipa na jednoj karti, ali racunam da je ona zahtevna po pitanju proc snage kao i kada bi imao 2x 4870 u CF-u, verovatno pogresno rezoniram. Zato me i zanim kako bi radilo 2 x 4850, nije to ni 2x 4870 a ni 4870x2, slabije je u svakom slucaju, pa se kao nadam da ce cpu to da izgura. A vidim da u izvesnoj firmi ima da se kupi 4850 za 8k, pa sto da ga ne uzmem.. neka se nadje...

:: Pa 4870x2 nije 2x 4850 vec fakticki dva chipa ATI 4870 ali to se zna.Hm..Ja ne mogu sa sigurnoscu da ti to tvrdim da l ce postati usko grlo ili ne ali jedno mogu za sigurno da ce bolje da radi sa Quad Core-om i da ces moci da izvuces pun potencijal iz karti.Sve zavisi i od ploce i CF linka i to se dosta gleda.Ti imas DFI ,sad se setih,trebalo bi da przi sve kako treba.Mislim da neces osetiti neke specijalne gubitke i da to ne treba da te brine
:: P.S.Sta ti bi da odreagujes onako u onoj temi za PhysX?Iznervirao si se??
:: :: Da se nadovezem sa jednim pitanjem
:: :: Razmisljam da postavim E7300 na 3.88Ghz za svaki dan (uzecu novi kuler), i dodam jos jednu graficku HD4850 (ima za 8k u At@mu), da li ce intel biti usko grlo
:: :: Kazes da za 4870x2 svaki hoce
:: :: ________________________________________________
:: :: Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: :: Ispasce da ja uvek imam nesto da dodam i da prosipam pamet ali ipak sam duzan da objasnim neke stvari .Graficke karte novije generacije itekako potrazuju sto vecu snagu CPU-a.Ni jedan Core 2 Duo nece moci da izvuce potencijal iz karte kako to moze Core2 Quad.Bitno je da CPU bude dovoljno jak da bi mogao da pogura kroz magistralu jer ako nema dovoljno snage postaje usko grlo.GT200 chipovi vape za procesorskom snagom a pogotovu GTX260.Bitna je ta interna veza izmedju CPU-a i GPU-a a na nju svi zaboravljaju.Sto salbiji CPU losije radi GPU.Dokazano.Sve generacije nvidia karti sam ispratio i znam svaku u dusu kako radi i kako se ponasa.ATI nisam imao priliku da ispratim bas tako kao nv ali sam bar ove novije mogao detaljnije da probam i testiram i steknem neko iskustvo.I kod njih postoji slicna situacija kao i kod nvidie pa nekad mozda u nekim slucajevima traze mnogo procesorske snage kao npr 4870X2 koja ni pod kojim slucajem ne moze da radi sa Core 2 Duo (jedino ako ga neko drzi na 5+Ghz) pa i tad je pitanje.
:: :: ::
:: :: :: Green Green Grass Of Home
SkyFire Re: Re: Re: question 05.10.2009. 21:48 #145827

Ma da..Ti ides logikom kud pukne nek pukne..Hahahahaha.Nego sta.Sto da ne.Ispravan rezon.Kako god opet kazem neces imati neke gubitke toliko bitne.3.8 Ghz je ozbiljniji clock.Jel ti taj 3.8 Ghz na maximalnom multiplieru?Mozes li da stavis nizi multiplier a da ti FSB bude veci?Takodje PCI E voltage stavi na 110 kad budes vezivao CF.Tako neki sitniji detalji ce ti malo pomoci u performansama.

:: Za fiziku sam napisao dodatak, pogledaj... jbg... prsti brze kucaju nego sto mozak razmislja
:: Ma bre znam ja da je 4870x2 2 cipa na jednoj karti, ali racunam da je ona zahtevna po pitanju proc snage kao i kada bi imao 2x 4870 u CF-u, verovatno pogresno rezoniram. Zato me i zanim kako bi radilo 2 x 4850, nije to ni 2x 4870 a ni 4870x2, slabije je u svakom slucaju, pa se kao nadam da ce cpu to da izgura. A vidim da u izvesnoj firmi ima da se kupi 4850 za 8k, pa sto da ga ne uzmem.. neka se nadje...
:: :: Pa 4870x2 nije 2x 4850 vec fakticki dva chipa ATI 4870 ali to se zna.Hm..Ja ne mogu sa sigurnoscu da ti to tvrdim da l ce postati usko grlo ili ne ali jedno mogu za sigurno da ce bolje da radi sa Quad Core-om i da ces moci da izvuces pun potencijal iz karti.Sve zavisi i od ploce i CF linka i to se dosta gleda.Ti imas DFI ,sad se setih,trebalo bi da przi sve kako treba.Mislim da neces osetiti neke specijalne gubitke i da to ne treba da te brine
:: :: P.S.Sta ti bi da odreagujes onako u onoj temi za PhysX?Iznervirao si se??
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Da se nadovezem sa jednim pitanjem
:: :: :: Razmisljam da postavim E7300 na 3.88Ghz za svaki dan (uzecu novi kuler), i dodam jos jednu graficku HD4850 (ima za 8k u At@mu), da li ce intel biti usko grlo
:: :: :: Kazes da za 4870x2 svaki hoce
:: :: :: ________________________________________________
:: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: :: :: Ispasce da ja uvek imam nesto da dodam i da prosipam pamet ali ipak sam duzan da objasnim neke stvari .Graficke karte novije generacije itekako potrazuju sto vecu snagu CPU-a.Ni jedan Core 2 Duo nece moci da izvuce potencijal iz karte kako to moze Core2 Quad.Bitno je da CPU bude dovoljno jak da bi mogao da pogura kroz magistralu jer ako nema dovoljno snage postaje usko grlo.GT200 chipovi vape za procesorskom snagom a pogotovu GTX260.Bitna je ta interna veza izmedju CPU-a i GPU-a a na nju svi zaboravljaju.Sto salbiji CPU losije radi GPU.Dokazano.Sve generacije nvidia karti sam ispratio i znam svaku u dusu kako radi i kako se ponasa.ATI nisam imao priliku da ispratim bas tako kao nv ali sam bar ove novije mogao detaljnije da probam i testiram i steknem neko iskustvo.I kod njih postoji slicna situacija kao i kod nvidie pa nekad mozda u nekim slucajevima traze mnogo procesorske snage kao npr 4870X2 koja ni pod kojim slucajem ne moze da radi sa Core 2 Duo (jedino ako ga neko drzi na 5+Ghz) pa i tad je pitanje.
:: :: :: ::
:: :: :: :: Green Green Grass Of Home
philaemos @ Sky 05.10.2009. 22:13 #145838

`kud pukne, da pukne` hehe
Pa losije nece sigurno da radi, nadam se...

3.88GHz je stabilan klok, testiran u Linx-u, ali je problem sto temperatura oba core-a naraste do oko 82c przenja u LinX-u pri sobnoj od 27c (testirao letos).
388 MHz fsb x 10 (max mnozilac), fsb jeste retardiran, ali ga ne bih dirao jer je to vrednost pri kojoj izvlacim max iz memorije (2:3 pa radi na DDR1166) na tajminzima 5-5-5-15, gomila drugih kombinacija ne radi (a budala prodao sam Geil Evoone memoriju za ovaj ocZ Reaper, a radila je mnogo bolje na mojoj ploci)
Na visim taktovima magistrale, nece memorija da radi na tih 1166 cl 5-5-5-15, moze fsb i preko 500, ali memoriju onda moram da usporim (ili ja vise nemam zivaca da se sa njom zajebavam i trazim kombinacije koje rade, a za plocu znam da je sigurno ok)
Ali ok, kuler je ocz Venquisher placen 1600 din, sta vise da ocekujem od njega... zato cu da ga zamenim

SkyFire @philaemos 05.10.2009. 22:34 #145847

Ok ako je takva situacija.Znas kako.Ne treba da te brine LynX nit tebe niti bilo koga.Toliku radnu temperaturu neces nikad postici.Jedino mozda Maya,Dragana,Svetlana i sl mogu da zagreju priblizno slicno ..Heheheheh..
Prema tome mozda ti cak i nije potreban drugi cooler ali kad je bolje u pitanju sto da ne ..Uvek treba ici ka boljim performansama!

tortojed Kada sam ja komentarisao performanse nekih grafickih karti, i pri... 05.10.2009. 22:51 #145854

broj poruka: 11019

tom argumentovao svoje tvrdnje rezultatima dobijenim pomocu tkz. sintetickih testova (SisSoftSandra, Everest-ov benchmark), neki su mi prebacili da to nije relevantno te da treba videti kako se karta ponasa u realnim aplikacijama (igrama itd.). Sada ja pitam: ako je sistem u stanju da ti SATIMA i SATIMA tera neku 3D igru, kompresuje DVD u DivX itd., zar ti to nije najneposredniji i najuverljiviji dokaz da je rock-stable? Zar to nije dovoljno? Naravno, ako smatras da je temperatura CPU-a nesto visa od one koju ocekujes, upotrebices bolje hladjenje (H2O?) i resio si problem.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647784.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs