Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Koji jeftiniji kuler za Intel e 5200 klokovan na 3.1 ghz?
STRANA 2 OD 3  
Scyter Re: cao 08.10.2009. 19:44 #146772

status: user
broj poruka: 8138
Ma kakva rasprava...Kome je do toga...

Znaci ti bi da das do 2k,da bude tih i da hladi solidno CPU na 3,13 GHz?
Onda kao sto su ti rekle kolege,najbolji izbor je CM Hyper TX2.Takodje,i OCz Vindicator je dobar.Razmisli i o njemu.

The Way It`s Meant To Be Played

:: ljudi nisam mislio da izazovem raspravku:
::
:: dakle pitanje je mnogo prosto:nemam nameru da dam vise od 2000 din za kuler za cpu.Odgovor za Gligu, da jesam ga testirao i Linxom i orthosom, i nikad nije presao 57,8 stepeni pod Linx-om npr i to posle 75 prolaza npr...U igrama nikad mi ne predje 45 stepeni, pri tome se obrtaju krecu do 2400 rpm, dakle kad satima igram igre i sl.
:: Meni samo treba neki kuler koji ce biti tisi od stocka, i ja bih uzeo taj Hyper tx3, podesio ga na 1000 rpm i zdravo, jer ionako moj clock ovog procesora nije nesto visok tj iznosi 3,13 ghz tacno..da li to moze tako?
:: a da li recimo taj hyper tx3 moze da hladi cpu i pasivno, dakle bez ventilatora
:: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: cao 08.10.2009. 19:56 #146775

broj poruka: 2909
:: ljudi nisam mislio da izazovem raspravku:
Ma nisi ti kriv,ovde je to postalo sasvim normalno...Bilo je i mnogo gorih...
:: dakle pitanje je mnogo prosto:nemam nameru da dam vise od 2000 din za kuler za cpu.Odgovor za Gligu, da jesam ga testirao i Linxom i orthosom, i nikad nije presao 57,8 stepeni pod Linx-om npr i to posle 75 prolaza npr...U igrama nikad mi ne predje 45 stepeni, pri tome se obrtaju krecu do 2400 rpm, dakle kad satima igram igre i sl.
:: Meni samo treba neki kuler koji ce biti tisi od stocka, i ja bih uzeo taj Hyper tx3, podesio ga na 1000 rpm i zdravo, jer ionako moj clock ovog procesora nije nesto visok tj iznosi 3,13 ghz tacno..da li to moze tako?
Prijatelju,sad trenutno imam Noctua NH-U12P,koja vazi za jedan od najtisih kulera,ali cena znatno prelazi tvoj budzet...Jedini kuler koji po tisini moze da pridje ovoj Noctui (do 2000 dinara) je CM HyperTX....TX3 NIJE TIH!
Kao sto sam vec rekao...Po meni su HyperTX i TX2 idealni kuleri za dual core procesore...Dobro hlade i veoma su tihi...
Razlika izmedju ova dva (TX i TX2) je to sto TX2 ima fiksiran broj obrtaja mislim na 1800 rpm (nisam siguran) dok TX moze da vrti od 600-1800 rpm...Po potrebi.

A sto se tice Hyper 212 on mi je u pocetku delovao tiho,ali jednostavno stvara neko blago zujanje/sustanje i pri malom broju obrtaja na koje nikako nisam mogao da se naviknem posle HyperTXa....

:: a da li recimo taj hyper tx3 moze da hladi cpu i pasivno, dakle bez ventilatora
To ti ne bih preporucio.

Pozdrav i tebi NMY.

DaSickSystem
acayo .... 08.10.2009. 20:29 #146783

broj poruka: 851
Ja sam ovaj uzeo
http://itsvet.com/proizvod/xigmatek-hdt-d1264-s775-am2/comp_comp_cooler/706/671
platio sam ga oko 1600 u bench-u. dosta je tih

MaestroBG ca0o 08.10.2009. 20:38 #146791

broj poruka: 354
koliko sam razumeo taj tx2 koga mi preporucujete , ima fixiran broj obrtaja 1800 rpm i non stop radi na tom broju obrtaja?bez obzira da li je kompjuter u idle ili u full lodau?ne mogu da kontrolisem iz biosa recimo broj obrtaja??

Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb

gile23 ... 08.10.2009. 21:14 #146813

broj poruka: 9121
Buka u stanu je 40 db, a vi se cimate da li ce taj kuler da se dere ko nenormalan, lepo stavi kuciste na pod u neki cosak, odvrni muziku pa da vidis da li ce da se cuje kuler ? Imam u kucistu CM 12-icu kuler deklarisanu na 19db i za divno cudo tek ga cujem kada priblizim uvo njemu, tih 35db nije nista u odnosu na ono kako se meni cuo komp u letnjim mesecima, 4850, na 100% kulera.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: ca0o 08.10.2009. 21:14 #146814

broj poruka: 1492
Ne možeš da kontrolišeš, jer ima 3-pin konektor. Da bi kontrolisao iz BIOS-a, morao bi da ima 4-pin konektor. To je imao prvi model Hyper TX, koji je imao posebno verzije za Intel i AMD. Hyper TX2 je univerzalan, može da se veša na oba procesora, tj. socket 775 i nekoliko AMD socketa.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: koliko sam razumeo taj tx2 koga mi preporucujete , ima fixiran broj obrtaja 1800 rpm i non stop radi na tom broju obrtaja?bez obzira da li je kompjuter u idle ili u full lodau?ne mogu da kontrolisem iz biosa recimo broj obrtaja?
:: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
dautovic Re: Re: Re: 08.10.2009. 21:37 #146824

broj poruka: 2856
Decko ti buncas...mora da je zbog ovih toplih dana u sred oktobra...
vendeta je 25e ili ti 2450din a mnooogo je tisha od stok kulera...

imam vendettu 2 od skoro...ne da je tisi od stoka,nego se ne cuje, a hladi blesno!

hladi mi E5300 na 4.2GHz 75 prelaza u linX ne prelazi temp 68C i pasta OCz Freez

:: :: Ako mozes,uzmi CM Hyper 212 ili OCz Vendetta 2
:: Vala ako su Hyper 212(40 evra) i Vendeta (35 evra) jeftini i tisi od stok kulera(i oba su po 30+ dBA) onda stvarno jedino mogu da ti kazem da stanes uz Pufija
:: Mark ez spam
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: 08.10.2009. 22:20 #146850

:: Decko ti buncas...mora da je zbog ovih toplih dana u sred oktobra..
Sinak,izvini molim te...Nemoj da se ljutis...Zao mi je sto su te iznapucali zeleni na drugoj temi,ali ne treba zato da se palis ovde...
Kad sam uzimao 212 bio je oko 35-40 evra,a vendeta 2 oko 30-35...Nisam pratio cene tih kulera od tad zato sam to rekao...A TX2 je zadrzao skoro istu cenu...
:: vendeta je 25e ili ti 2450din a mnooogo je tisha od stok kulera..
:
:: imam vendettu 2 od skoro...ne da je tisi od stoka,nego se ne cuje, a hladi blesno!
:
:: hladi mi E5300 na 4.2GHz 75 prelaza u linX ne prelazi temp 68C i pasta OCz Free
Woooooow!!!
Svaka ti cast care...

DaSickSystem
gilopile Re: Re: ca0o 08.10.2009. 22:31 #146856

broj poruka: 9459
Mislim da nema veze da li je 3pin,ili 4pin fan konektor.Oba mogu da se kontrolisu,sto iz biosa,tako i iz windowsa raznim programima,recimo fanspeed....Sve je stvar ploce i podrske smanjivanja napona na fan konektoru,pa cak i 2pin fan se moze kontrolisati,ali se nece moci videti njegov broj obrtaja.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Ne možeš da kontrolišeš, jer ima 3-pin konektor. Da bi kontrolisao iz BIOS-a, morao bi da ima 4-pin konektor. To je imao prvi model Hyper TX, koji je imao posebno verzije za Intel i AMD. Hyper TX2 je univerzalan, može da se veša na oba procesora, tj. socket 775 i nekoliko AMD socketa
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: koliko sam razumeo taj tx2 koga mi preporucujete , ima fixiran broj obrtaja 1800 rpm i non stop radi na tom broju obrtaja?bez obzira da li je kompjuter u idle ili u full lodau?ne mogu da kontrolisem iz biosa recimo broj obrtaja?
:: ::
:: :: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
dautovic Re: Re: Re: Re: Re: 08.10.2009. 22:37 #146859

o kakvom ti napushavanju pricas...nemam ja 15god druze da moze neko preko internta da me uvredi, napushi itd...

nije wow, nego ti dajem primer, jer baljezgas bez potrebe...

P.S.
na kojoj temi me ko napushio?

:: :: Decko ti buncas...mora da je zbog ovih toplih dana u sred oktobra..
:: Sinak,izvini molim te...Nemoj da se ljutis...Zao mi je sto su te iznapucali zeleni na drugoj temi,ali ne treba zato da se palis ovde..
:: Kad sam uzimao 212 bio je oko 35-40 evra,a vendeta 2 oko 30-35...Nisam pratio cene tih kulera od tad zato sam to rekao...A TX2 je zadrzao skoro istu cenu..
:: :: vendeta je 25e ili ti 2450din a mnooogo je tisha od stok kulera..
:: :
:: :: imam vendettu 2 od skoro...ne da je tisi od stoka,nego se ne cuje, a hladi blesno!
:: :: hladi mi E5300 na 4.2GHz 75 prelaza u linX ne prelazi temp 68C i pasta OCz Free
:: Woooooow!!
:: Svaka ti cast care..
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: Re: 08.10.2009. 22:47 #146868

:: o kakvom ti napushavanju pricas...nemam ja 15god druze da moze neko preko internta da me uvredi, napushi itd..
Pa po tvojim postovima ti ne bi dao ni 15...Ok mozda pubertetlija u razvoju...
:: nije wow, nego ti dajem primer, jer baljezgas bez potrebe..
E?
:: P.S
:: na kojoj temi me ko napushio
Ko je pomenuo napushivanje?I posle ja baljezgam...
Ajde vrati se na moj prethodni post pa procitaj jos jednom...Al se prvo koncentrisi...

DaSickSystem
dautovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 08.10.2009. 22:58 #146877

taj sam neam 15 nego 17 .)

najgori sam od svu decu al bar ne shamaram ko Maxim po diviziji .)

pogresi covek, nisam se skoncentisao, kriv sam...radio sam danas puno, imao sam havarijuu centru grada...ne znam de teram, al nisi ni ti daleko .)

:: :: o kakvom ti napushavanju pricas...nemam ja 15god druze da moze neko preko internta da me uvredi, napushi itd..
:: Pa po tvojim postovima ti ne bi dao ni 15...Ok mozda pubertetlija u razvoju..
:: :: nije wow, nego ti dajem primer, jer baljezgas bez potrebe..
:: E
:: :: P.S
:: :: na kojoj temi me ko napushio
:: Ko je pomenuo napushivanje?I posle ja baljezgam...
:: Ajde vrati se na moj prethodni post pa procitaj jos jednom...Al se prvo koncentrisi..
MaestroBG ca0o 08.10.2009. 23:01 #146879

jbt koliko oprecnih informacija i dijametralno suprotnih....sta sad to znaci da neko kaze da se moze kontrolisati fan speed iz biosa a neko kaze da ne moze??dakle moze ili ne moze? ploca mi je kao sto i pise asus p5kpl/1600 i u biosu imam asus q fan opciju, asusov programcic za kontrolisanje brzine fana za cpu preko odnosa tj ratio-a 10:15 i 4:8, sto je default vrednost, znaci ploca mi daje opciju za kontrolu brzine cpu fana... dakle moze ili ne moze?daj neka kaze neko ko bas ima iskustva i dosta napusavanja jbg...

Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb

Plamen re 08.10.2009. 23:16 #146901

broj poruka: 2836
Moja preporuka je TX3. Ako kasnije se odlucis za extremni klok dodas jos jedan 90mm kuler i hladi kao bog. TX3 je veoma tih do neki 2500rpm, jedino ako radi na 80-100% onda se dere. Inace uz njega se dobija i pasta...

Pogledajte:

http://www.guru3d.com/article/coolermaster-hyper-tx3-review/

MaestroBG cao 08.10.2009. 23:20 #146909

pa dobro , svejedno da li se odlucim za tx 2 ili tx 3 , da li moze neko objasnjenje ukratko, jel moguce kontrolisati brzinu fana na tim kulerima iz biosa ili na neki drugi nacin, obzirom da imaju 3 pin prikljucke? moja ploca ima asus q fan control, dakle?

DaSickSyst Re: cao 08.10.2009. 23:30 #146921

:: pa dobro , svejedno da li se odlucim za tx 2 ili tx 3 , da li moze neko objasnjenje ukratko, jel moguce kontrolisati brzinu fana na tim kulerima iz biosa ili na neki drugi nacin, obzirom da imaju 3 pin prikljucke? moja ploca ima asus q fan control, dakle
Ako ima 3 pin konektor onda se moze kontrolisati brzina obrtaja iz BIOSa...

Izvodljivo je i sa dvopincem,ali preko kontrolera i onda mozes da dobijes 12,7.5 ili 5V...Tj imaces dve ili tri brzine u zavisnosti od kontrolera.

@Plamen:
A uz svaki kuler ide i pasta...

Ne znam kad sam zadnji put imao 10 postova za jednu temu...Iskljucujem se.

DaSickSystem
gilopile Re: cao 08.10.2009. 23:34 #146925

broj poruka: 9459
Mozes da kontrolises brzinu 101%,`eba ga:)

Iskljuci u biosu QFan i instaliraj speedFan i smanjuj brzinu koliko ti volja u windowsu.Sve je to kompatibilno 3pin moze da se utakne u plocu sa 4pin i obratno.Nikakve veze nema koji je kuler,koji je proizvodjac...mozes da utaknes i sijalicu i da joj kntrolises jacinu svetla

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: pa dobro , svejedno da li se odlucim za tx 2 ili tx 3 , da li moze neko objasnjenje ukratko, jel moguce kontrolisati brzinu fana na tim kulerima iz biosa ili na neki drugi nacin, obzirom da imaju 3 pin prikljucke? moja ploca ima asus q fan control, dakle
dautovic .... 08.10.2009. 23:37 #146932

uz TX2 ne ide pasta...

MaestroBG ca0o 08.10.2009. 23:45 #146942

ok hvala, samo jos da provalim kako se koristi tj smanjuje ili povecava brzina cpu fana sa tim speed fan programom iz windowsa:)

gliga79 Re: ca0o 09.10.2009. 00:18 #146966

broj poruka: 4641
TX 3 , ima mogucnost stelovanja brzine iz BIOS-a, Imas varijantu silent do 1000rpm, Standard do 2000rpm i turbo , preko 2000rpm. Pored toga mozes da stavis jos jedan ventilator sa druge strane da izvlaci. Evo slike:
http://img136.imageshack.us/img136/9317/2fan.jpg

RESISTANCE IS FUTILE

:: ok hvala, samo jos da provalim kako se koristi tj smanjuje ili povecava brzina cpu fana sa tim speed fan programom iz windowsa:
DaSickSyst Re: .... 09.10.2009. 00:40 #146975

:: uz TX2 ne ide pasta..

Nego sta ide Maksime,majke ti?
Krema za suncanje?
http://www.tweaktown.com/popImg.php?img=%20coolermaster_tx2_010.JPG

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts-2008-part-2,1782-6.html

The cooler is mounted using pushpins. While this is a good choice in principle, their placement is unfavorable. Luckily, the fan and its hood can simply be removed from the cooler, enabling a very quick and simple installation.
Thermal grease applied by the manufacturer.

DaSickSystem
dautovic Re: Re: .... 09.10.2009. 02:26 #146986

znas li ti sta je fabricka zvaka(koja je ista i na box kuleru) a sta termalna pasta kojoj treba X sati da se pece i posle kojih tek krene da se osete njene blagodeti...

npr uz vendettu- dobijes posebno pastu, koja je u tubici-kesici koja nije naneta na sam hladnjak

i to je ogromna razlika...

al sta ja tebi da pricam...svrhe bez...kad poima nemas

i nemas potrebe da mi kacis slike...imao sa TX2 u dva navrata...pishe u nekom prethodnom postu...pa ako sam ga imao, valjda znam sta se dobije uz njega...al nvm...

:: :: uz TX2 ne ide pasta..
:: Nego sta ide Maksime,majke ti
:: Krema za suncanje
:: http://www.tweaktown.com/popImg.php?img=%20coolermaster_tx2_010.JP
:: http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts-2008-part-2,1782-6.htm
:: The cooler is mounted using pushpins. While this is a good choice in principle, their placement is unfavorable. Luckily, the fan and its hood can simply be removed from the cooler, enabling a very quick and simple installation
:: Thermal grease applied by the manufacturer.
DaSickSyst Re: Re: Re: .... 09.10.2009. 03:21 #146988

:: znas li ti sta je fabricka zvaka(koja je ista i na box kuleru) a sta termalna pasta kojoj treba X sati da se pece i posle kojih tek krene da se osete njene blagodeti..
:: npr uz vendettu- dobijes posebno pastu, koja je u tubici-kesici koja nije naneta na sam hladnja
:: i to je ogromna razlika..
:: al sta ja tebi da pricam...svrhe bez...kad poima nema
:
::i nemas potrebe da mi kacis slike...imao sa TX2 u dva navrata...pishe u nekom prethodnom postu...pa ako sam ga imao, valjda znam sta se dobije uz njega...al nvm..
U dva navrata?!?!
Svaka cast....Pa ja sam te onda totalno potcenio...
I jesi li u oba navrata kupovao i pastu???
Sta si mislio da ti je neki Kinez na kvarno zalepio zvaku dok je pakovao kuler???Ala te je za*ebo majku mu Kinesku...
LOL!!!

Ajde molim te nemoj vise da mi prodajes pamet...Cim ispadnes gloop odamh ti je neko drugi kriv...

Neko je jednom lepo rekao:`Nikad ne raspravljaj sa budalom,neupuceni posmatraci mozda nece primetiti razliku...`
Drzacu se tog saveta i vise se necu raspravljati sa tobom...Laku noc Maksime.

DaSickSystem
dautovic Re: Re: Re: Re: .... 09.10.2009. 10:09 #147012

ti si kao neki shaljivdzija? jedan od ludjih na ovom forumu?

kazem koji mi procesor hladi vendetta i da je tiha na max broju obrtaja... ti kao wow... hahahahahah

kazem da sam sebi jednom uzimao nov TX2 posle toga ga pazari i prjatelj, i koristili smo jednu tubu OCz freez...ti opet glumish neki sarkazam duhoviti :)

i sto sam ja ispao kriv sto si ti glup? ne razumem :)

nijednom te nisam uvredio...ovo je jebeni internet...a vredja se drugi kad nemas argumenata...

bitno je da sam ja pubertetlija :) a iskreno bubreg bi dao da se vratim u to doba, i tad sam bio pametniji od tebe...

6. post:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17902&forid=18&katid=2

:: :: znas li ti sta je fabricka zvaka(koja je ista i na box kuleru) a sta termalna pasta kojoj treba X sati da se pece i posle kojih tek krene da se osete njene blagodeti..
:: :: npr uz vendettu- dobijes posebno pastu, koja je u tubici-kesici koja nije naneta na sam hladnja
:: :: i to je ogromna razlika..
:: :: al sta ja tebi da pricam...svrhe bez...kad poima nema
:: ::i nemas potrebe da mi kacis slike...imao sa TX2 u dva navrata...pishe u nekom prethodnom postu...pa ako sam ga imao, valjda znam sta se dobije uz njega...al nvm..
:: U dva navrata?!?!
:: Svaka cast....Pa ja sam te onda totalno potcenio...
:: I jesi li u oba navrata kupovao i pastu??
:: Sta si mislio da ti je neki Kinez na kvarno zalepio zvaku dok je pakovao kuler???Ala te je za*ebo majku mu Kinesku..
:: LOL!!
:: Ajde molim te nemoj vise da mi prodajes pamet...Cim ispadnes gloop odamh ti je neko drugi kriv...
:: Neko je jednom lepo rekao:`Nikad ne raspravljaj sa budalom,neupuceni posmatraci mozda nece primetiti razliku...
:: Drzacu se tog saveta i vise se necu raspravljati sa tobom...Laku noc Maksime.
Plamen re 09.10.2009. 14:32 #147086

broj poruka: 2836
Uz TX2 ne ide pasta, nego nesto poput zvake sto je stavljeno na podnozje kulera, dok uz TX3 se dobija prava pasta u tubici.

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs