:: Druze taj CPU nije 45nm i trpi znatno vece temperature.Za njega ne vazi ono pravilo do 70c i 1.45v za vcore.To je 65nm CPU i moze opusteno da podnese temop i do 80c.Nisam izdrzljiviju mrcinu od CPU-a sreo veruj mi.Ja ga i dalje gotivim i respektujem :: Nije mi samo jasno na kom clocku i na naponu stvara 70c?Na 3.0 Ghz?Onda je to definitivno mnogo jer kad bi pokrenuo LinX isao bi temp i preko 80c a na tako malom OC-u.3.0 se drzi na stock cooler-u a taj tvoj cooler je odlican.Nije mio jasno zaista sta se desava? :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Samo se ti igraj bez coolera pa kad ga budes degradirao onda se slikaj!Bice ti posle bas smesno.
Green Green Grass Of Home
:: Pa ti ne znas da je moj E8400 bio na 100 stepeni :) :: :: http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Oc.jp :: :: Pozdrav :: :: :: :: Druze taj CPU nije 45nm i trpi znatno vece temperature.Za njega ne vazi ono pravilo do 70c i 1.45v za vcore.To je 65nm CPU i moze opusteno da podnese temop i do 80c.Nisam izdrzljiviju mrcinu od CPU-a sreo veruj mi.Ja ga i dalje gotivim i respektujem :: :: Nije mi samo jasno na kom clocku i na naponu stvara 70c?Na 3.0 Ghz?Onda je to definitivno mnogo jer kad bi pokrenuo LinX isao bi temp i preko 80c a na tako malom OC-u.3.0 se drzi na stock cooler-u a taj tvoj cooler je odlican.Nije mio jasno zaista sta se desava? :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Sad idem na ekskurziju pa ako naletim za neku dzabanu kupujem kuler :).
Pozdrav!
:: Samo se ti igraj bez coolera pa kad ga budes degradirao onda se slikaj!Bice ti posle bas smesno. :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Pa ti ne znas da je moj E8400 bio na 100 stepeni :) :: :: :: :: http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Oc.jp :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Druze taj CPU nije 45nm i trpi znatno vece temperature.Za njega ne vazi ono pravilo do 70c i 1.45v za vcore.To je 65nm CPU i moze opusteno da podnese temop i do 80c.Nisam izdrzljiviju mrcinu od CPU-a sreo veruj mi.Ja ga i dalje gotivim i respektujem :: :: :: Nije mi samo jasno na kom clocku i na naponu stvara 70c?Na 3.0 Ghz?Onda je to definitivno mnogo jer kad bi pokrenuo LinX isao bi temp i preko 80c a na tako malom OC-u.3.0 se drzi na stock cooler-u a taj tvoj cooler je odlican.Nije mio jasno zaista sta se desava? :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Na 3Ghz ga testiram u OCCT, na voltazi CPU-a od 1.33v i posle 15 minuta testiranja temperatura je 70 stepeni. U Everestu je temperatura 6 stepeni niza. E sad ne verujem bas temperaturama u Everestu, jer OCCT i Core temp pokazuju isto. Da li je moguce da kuler ne naleze dobro na procesor? Da li da upgradujem BIOS? Vise nisam pametan, ceo dan maltretiram komp i nista> RESISTANCE IS FUTILE
:: Samo se ti igraj bez coolera pa kad ga budes degradirao onda se slikaj!Bice ti posle bas smesno. :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Pa ti ne znas da je moj E8400 bio na 100 stepeni :) :: :: :: :: http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Oc.jp :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Druze taj CPU nije 45nm i trpi znatno vece temperature.Za njega ne vazi ono pravilo do 70c i 1.45v za vcore.To je 65nm CPU i moze opusteno da podnese temop i do 80c.Nisam izdrzljiviju mrcinu od CPU-a sreo veruj mi.Ja ga i dalje gotivim i respektujem :: :: :: Nije mi samo jasno na kom clocku i na naponu stvara 70c?Na 3.0 Ghz?Onda je to definitivno mnogo jer kad bi pokrenuo LinX isao bi temp i preko 80c a na tako malom OC-u.3.0 se drzi na stock cooler-u a taj tvoj cooler je odlican.Nije mio jasno zaista sta se desava? :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Ne znam.Uglavnom sve informacije i dolaze iz biosa.Probaj sa upgrade-biosa.Trazi po netu postoji li jos neki takav problem. Skini ponovo cooler,uzmi ravan noz i stavi na bazu ili ga stavi na staklenu povrsinu i pogledaj da li je baza ravna.Nemas drugog izbora jer ne mogu da se pomirim sa tim da je primerak takav jer mi je to nemoguce!
OCz ima i dalje Q6600,ima dosta iskustva sa tim CPU-om tako ako vidi ovu temu moze da malo prokomentarise.Ja i dalje ne verujem da je CPU toliko los a ima tako mali VID!Teorije nema!Da te ne zeza napajanje ili naponska na ploci>?
:: Na 3Ghz ga testiram u OCCT, na voltazi CPU-a od 1.33v i posle 15 minuta testiranja temperatura je 70 stepeni. U Everestu je temperatura 6 stepeni niza. E sad ne verujem bas temperaturama u Everestu, jer OCCT i Core temp pokazuju isto :: Da li je moguce da kuler ne naleze dobro na procesor :: Da li da upgradujem BIOS :: Vise nisam pametan, ceo dan maltretiram komp i nista :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: Samo se ti igraj bez coolera pa kad ga budes degradirao onda se slikaj!Bice ti posle bas smesno. :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Pa ti ne znas da je moj E8400 bio na 100 stepeni :) :: :: :: :: :: :: http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Oc.jp :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Druze taj CPU nije 45nm i trpi znatno vece temperature.Za njega ne vazi ono pravilo do 70c i 1.45v za vcore.To je 65nm CPU i moze opusteno da podnese temop i do 80c.Nisam izdrzljiviju mrcinu od CPU-a sreo veruj mi.Ja ga i dalje gotivim i respektujem :: :: :: :: Nije mi samo jasno na kom clocku i na naponu stvara 70c?Na 3.0 Ghz?Onda je to definitivno mnogo jer kad bi pokrenuo LinX isao bi temp i preko 80c a na tako malom OC-u.3.0 se drzi na stock cooler-u a taj tvoj cooler je odlican.Nije mio jasno zaista sta se desava? :: :: :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: ::
Kao prvo, SKY, njemu VID nije 1.1625 nego 1.3250V, to sto je pisalo manje je zbog ukljucene opcije za smanjivanje takta procesora tj. ustede energije...
Napon 1.1625V je dovoljan za 1.6GHz kao sto se i vidi na jednoj slici...
Moje misljenje je da je problem samo u CM TX3 !
Davno sam ja rekao da TX serija nije za Quad Core, posebno ne OC-ovan...
Mislim da bi sa boljim hladnjakom laganini izvukao LinX ili OCCT ispod 70 stepeni!
Mrsko mi je sada, ali cu sutra bas uraditi LinX na 3.0GHz i def. voltazom, cisto da vidim do koje temperature ce ici sa mojim Asus Arctic Square hladnjakom...
Imas poentu.Tacno,nisam ni obracao paznju.Preleteo sam ko sinji soko :) Al mi mozak veceras radi kao ves masina.Jos se pitam zasto mu je tako mali vid Hebi ga i najbolji grese pa sto nebi i ja.
@gliga79
Jesi ti podesio uopste sve po onim slikama ili si ostavio na auto? Tebi je ukljucen speed steep i c1 e support!
Ma ovo ispred je sve na defoult., ali mi nije jasno sad sta ti je to `speed steep`. To se nigde ne pominje?? RESISTANCE IS FUTILE
:: @NM :: :: Imas poentu.Tacno,nisam ni obracao paznju.Preleteo sam ko sinji soko : :: Al mi mozak veceras radi kao ves masina.Jos se pitam zasto mu je tako mali vid :: Hebi ga i najbolji grese pa sto nebi i ja. :: :: @gliga7 :: :: Jesi ti podesio uopste sve po onim slikama ili si ostavio na auto :: Tebi je ukljucen speed steep i c1 e support :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Kako se bre ne pominje covece pa namestio sam ti bios.Zato ti CPU spusta klok i voltazu.Ukljucen ti je speed step i c1 e supoport! Prvi sluzi da obara frekfenciju CPU na manje vrednosti u stanju mirovanja radi manjeg zagrevanja jezgra a drugi sluzi za ustedu energije.
:: Ma ovo ispred je sve na defoult., ali mi nije jasno sad sta ti je to `speed steep` :: To se nigde ne pominje? :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: @NM :: :: :: :: Imas poentu.Tacno,nisam ni obracao paznju.Preleteo sam ko sinji soko : :: :: Al mi mozak veceras radi kao ves masina.Jos se pitam zasto mu je tako mali vid :: :: Hebi ga i najbolji grese pa sto nebi i ja. :: :: :: :: @gliga7 :: :: :: :: Jesi ti podesio uopste sve po onim slikama ili si ostavio na auto :: :: Tebi je ukljucen speed steep i c1 e support :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Inace namesten je i on kako treba, kad klokujem proc, sve sam zapisao i namestam redom kako si podesio.Sad cu probam zadnji put i onda je kraj. RESISTANCE IS FUTILE
:: Kako se bre ne pominje covece pa namestio sam ti bios.Zato ti CPU spusta klok i voltazu.Ukljucen ti je speed step i c1 e supoport :: Prvi sluzi da obara frekfenciju CPU na manje vrednosti u stanju mirovanja radi manjeg zagrevanja jezgra a drugi sluzi za ustedu energije :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Ma ovo ispred je sve na defoult., ali mi nije jasno sad sta ti je to `speed steep` :: :: To se nigde ne pominje? :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: :: :: @NM :: :: :: :: :: :: Imas poentu.Tacno,nisam ni obracao paznju.Preleteo sam ko sinji soko : :: :: :: Al mi mozak veceras radi kao ves masina.Jos se pitam zasto mu je tako mali vid :: :: :: Hebi ga i najbolji grese pa sto nebi i ja. :: :: :: :: :: :: @gliga7 :: :: :: :: :: :: Jesi ti podesio uopste sve po onim slikama ili si ostavio na auto :: :: :: Tebi je ukljucen speed steep i c1 e support :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Ponovo sam sve podesio kako si mi objasniji i desilo se Pri testu u 20 - om minutu. Primetio sam da mi je speed step bio ukljucen nakon restarta, iako sam ga iskljucio?
Ma to je ok.Masina je nestabilna.Samo treba naci odgovarajucia setovanja i sve ce da radi kako treba.Ti se se previse zabrinuo.To su najnormalnije stvari.Tesko mi je da ti ovako oc-ujem masinu preko foruma .Ispisi ceo bios u TXT formatu i posalji mi na mail da mogu da ga korigujem svremena na vreme dok ne dodjem do stabilnih vrednosti jer sad jos uvek ne znam sta te kolje.Imas neki MSN ili nesto slicno?
:: Ponovo sam sve podesio kako si mi objasniji i desilo se Pri testu u 20 - om minutu :: Primetio sam da mi je speed step bio ukljucen nakon restarta, iako sam ga iskljucio :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: ::
Na ovolikom strpljenju, ja vec sam sebe mrzim, a mogu da zamislim tebi kako je :))))))) Ali sam tvrdoglav dok ne isteram nesto do kraja. Vazi odkucacu stavku po stavku u TXT formatu i saljem ti na mail, koristim Windows live messinger. gliga79@yahoo.com. RESISTANCE IS FUTILE
:: Ma to je ok.Masina je nestabilna.Samo treba naci odgovarajucia setovanja i sve ce da radi kako treba.Ti se se previse zabrinuo.To su najnormalnije stvari.Tesko mi je da ti ovako oc-ujem masinu preko foruma .Ispisi ceo bios u TXT formatu i posalji mi na mail da mogu da ga korigujem svremena na vreme dok ne dodjem do stabilnih vrednosti jer sad jos uvek ne znam sta te kolje.Imas neki MSN ili nesto slicno :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Ponovo sam sve podesio kako si mi objasniji i desilo se Pri testu u 20 - om minutu :: :: Primetio sam da mi je speed step bio ukljucen nakon restarta, iako sam ga iskljucio :: :: :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.