gogi: Default napon je 1.44??? Hahahaha.... dobar si... Default je nekih 1.3 - 1.35V (cini mi se), a 1.44 je mnogo. Kolike su ti temperature i koji kuler imash?
Ja bih ti rado pomogao ali nemogu da idem po tim adresama(slikama).Ono sto ti mogu reci je da skines najnoviji cpuz i da malo oladis glavu,pa onda da nastavis.Prem da mislim da je do ploce.
imam box kuler, a evo screena sa temperaturom i orthosom, core temp kaze da je VID 1.4250 Ljudi, ja ga dizem na toliko bez dizanja voltaze, a sad dal mu je to default ili ne bas me briga.)
Ja samo pitao nesto sasvim drugo a ispade da me ljudi ubedjuju da mi procesor nije stabilan i da sam dirao napon. Meni radi na 3500 i samo sam dirao memoriju i fsb. Memoriju sam stavio na 667 a fsb na 250 i nista vise.
Upravo sam ga poterao na 3.9 ali uz rokanje voltaze (sto se da videti), strah me je da ukljucim othos jer imam samo box cooler, mozda bih trebao da uzem neko bar malo bolje hladnjenje:)
HAHA... tesko da taj procesor moze da izdrzi 1.65V, ako gresim nek me ispravi neko? Pa da radi na tolikoj voltazi temperatura bi bila u iddle najmanje (sa BOX kulerom) 48-50c... Mislim da mnogo lazete...
KO BRE MNOGO LAZE!? ej nemoj da me nabedjues da lazem, jel lepo vidis koja je voltaza, jel si corav?????? za tih 3.9 sam povecao voltazu za 0.20 i to je to..... bole me muda da nekom ovde laziram bilo sta, pa i voltazu. jebe mi se za kompjutere mnogo, to mi je onako usput, znaci ako bih za nesto morao da lazem, veruj mi da to nisu kompjuteri.
:: HAHA... tesko da taj procesor moze da izdrzi 1.65V, ako gresim nek me ispravi neko? Pa da radi na tolikoj voltazi temperatura bi bila u iddle najmanje (sa BOX kulerom) 48-50c... Mislim da mnogo lazete.. :: :: ::
Voltaza predvidjena za AMD Athlon II 250 je 0.85-1.425V. Pogledaj malo po netu pa ces videti. I ti sad meni kazes kako ti je default voltaza 1,44 a da na 3,9GHz si ga OC uz 1.64V, smesno, pa ti bi izgoreo procesor na toj voltazi. Najbolje od toga sto imash BOX kuler, pa se procesor veoma malo hladi... xexe Pogledaj lepo u Biosu voltazu.
ma jebe mi se za net, ja ti pricam ono sto je kod mene......znaci kad odem na `load defaults` u bios-u voltaza se vrati na 1.425 (po cpu-z to je 1.44). Tu voltazu koju dobijem po aktiviranju opcije `load defaults` uopste ne povecavam prilikom kloka na 3.6, znaci voltaza je takodje 1.44, e a za 3.9 povecam voltazu za 0.20 sto mu dodje nekih 1.64........ sve ti lepo pise u screenu...... E sad, problem jedino moze da bude u pogresnim ocitavanjima, da su ocitavanja veca nego sto zaista jesu........
daj ljudi ako ne znate da oc ne morate to da radite ja sam cito po netu mnogo strana ali nece pa nece...defalut mi jos vrsi poso kad zatreba za vise onda cu da se bas posvetim tome
Obrade sto mi ne odgovori na mail sto sam ti poslao.Pitao si me jel znam ko se krije iza novog naloga i odgovorio sam ti..Hm..Da nisi to mozda ti cim neces da se javis? Nije valjda da me toliko mrzis?
Green Green Grass Of Home
:: Mislim da je problem mozda starija verzija CPU-z,ne ocitava lepo napone.
Ja kada u biosu postavim vrednost Vcore na 1,35 to je valjda default vrednost procesor i tad mi radi stabilno na 3,5ghz. Prolazi ortohs i linx. temperatura 55c max. znaci nemam razloga da lazem. vise nisam probao jer losa mi je ploca i neverujem da bi izdrzala vise od 250 fsb.
He he i ja imam neku jeftiniju plocu, biostar a780g m2+ se (ali ona plava, ne zelena).....Izgleda da je dobitna kombinacija kupiti neku jeftinu integrusu i procesor sa visokim mnoziocem:)
sta ce ti athlon2 u am2 socket on je dizajniran da radi u am3 i podrzi ddr3 drugo ecs kao ploca -bogu plakati ti se igras sa ddr:fsb ratio i mislis da si overcloker bojle da si kupio neki 7750 ili 7850 dual core black edition gde ti je otkljucan mnozilac a 7850 ima 5mb kesha tako da je zver za te pare i naravno kupi bolju plocu am2+ a ne memorije da spustas na 667 duplo gubis onda se i tvoj athlon sa 3.5ghz spusta na 667 u razmeni tj njegov fsb phenom bilo koj fsb 1066 memorija naravno 1066 maximal band kao intel 3000mhz/800 - fsb nije bitno koliko brzo ides vec koliko posla mozes da odradis ti nosis jednu ciglu sa 3.5ghz 7850 5 cigli sa 2.8ghz nadam se da ces razumeti
Kao prvo nisam rekao da sam overcloker. Memoriju sam spustio na 667 i sa povecanjem fsb memorija dolazi do 830.Memoriju sam spustio ne zbog ploce vec zbog same memorije,jer memorija na 800, tesko da moze da radi na 950 i vise. Ploca je AM2+ a ne AM2. Onda 7750 i sa otkljucanim mnoziocem tesko prelazi 3,3ghz. A 7850 ima 1mb L2 kesa i 2mb L3 kesa. Onda pogledaj malo testove po netu da Amd II 240 sa ddr2 i 7850 sa ddr2 i videces da je 240 bolji skoro u svakom pogledu,i jos bolji overclock i manja potrosnja i manje se greje. Tako da tvoja prica nema osnovu.
Poslednje ja nisam rekao da je ploca vrh ili tako nesto,vrlo dobro znam kakva je ploca i sta moze i kakav je ECS kao brend. Ali za pare za koje moze da se kupi ona je veoma dobra,a ja u tom momentu nisam imao vise para za neku AMD790 ili slicno.
:: sta ce ti athlon2 u am2 socket on je dizajniran da radi u am3 i podrzi ddr :: drugo ecs kao ploca -bogu plakati ti se igras sa ddr:fsb ratio i mislis da si overcloker bojle da si kupio neki 7750 ili 7850 dual core black edition gde ti je otkljucan mnozilac a 7850 ima 5mb kesha tako da je zver za te pare i naravno kupi bolju plocu am2+ a ne memorije da spustas na 667 duplo gubis onda se i tvoj athlon sa 3.5ghz spusta na 667 u razmeni tj njegov fsb phenom bilo ko :: fsb 1066 memorija naravno 1066 maximal band kao intel 3000mhz/800 - fs :: nije bitno koliko brzo ides vec koliko posla mozes da odradis ti nosis jednu ciglu sa 3.5ghz 7850 5 cigli sa 2.8ghz nadam se da ces razumet :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.