znaci ovaj hladnjak je neverovatan, nisam cak ni zasrafio hladnjak srafovima, nego sam skinuo plasticne zabice sa starog intela i stavio na ovaj, jer me mrzelo da vadim plocu, i ne mora da se lapuje uopste, naleze savrseno i tako i hladi, Q9550 mi stoji na 3.5ghz, stavio sam CM obican CASE fan na 1200, cisto da probam, cpu se na idle greje 25-27c (sobna temperatura je oko 20c), a na full load-u (LiNX) hladnjak mu jednostavno ne daje da predje 55c, mogu tek da zamislim temperature sa nekim boljim ventilatorima sa boljim pritiskom i `duvanjem`, specijalno za cpu hladnjake...btw, probao sam i sa drugim jos gorim na 900rpm, nisam primetio razliku, probao sam sa TT na 1500, on je malo bolji, tako da su u pitanju 2-3 stepena nize..
pazi ovako, znas zasto ga drzim tako, nisam imao vremena da se `bakcem`, znas koju plocu imam, kad ga dizem preko 3.5, podize mi napon za cpu, i to me tripuje, hocu da mi radi sto ekonomicnije moguce, hocu da ga klokujem ali bez dizanja napona, a nisam probao da mu vratim napon, pa da gledam dokle ide bez napona, ti bi to mogao da znas, pa ajde reci mi...?
Heheheh.Prijatelju,da bi se bavio OC-om moraces prvo malo da se oslobodis tog straha.Kad predjes tu barijeru sve ce ici lako.Ajde nije problem,ja mogu da ti to sve prestelujem kako treba ali prethodno ima da te celicim jedno dve sedmice hahahahaha.
Green Green Grass Of Home
:: pazi ovako, znas zasto ga drzim tako, nisam imao vremena da se `bakcem`, znas koju plocu imam, kad ga dizem preko 3.5, podize mi napon za cpu, i to me tripuje, hocu da mi radi sto ekonomicnije moguce, hocu da ga klokujem ali bez dizanja napona, a nisam probao da mu vratim napon, pa da gledam dokle ide bez napona, ti bi to mogao da znas, pa ajde reci mi... :: :: ::
hahah, ma nisam pocetnik u tome, klokovao sam ranije, nego ja uvek sa OC-om trazim poentu, trazim neku savrsenu tacku, savrsenu frekvenciju, neki balans, ako me kapiras, da se bavim benchmark-om, bilo bi drugacije, klokovao bih graficku, memoriju, cpu, hard disk, ma sve ali ja nisam bas u tom fazonu, ajde mogu da probam, pokusacu da ga dignem na 4.0 sa sto manjim dizanjem volta...
znaci ima modularni prikljucak za napajanje, ide na 4 pina, sto mi se posebno svidelo, jer ni jedan vent nisam video sa 4 120mm, zatim ima veliki `pressure`, silent je, pouzdan, lepo izgleda, kosta 1350din i mislim da je to to!
:: http://www.sharkoon.com/html/produkte/luefter/silent_eagle/index_en.html?id= :: :: znaci ima modularni prikljucak za napajanje, ide na 4 pina, sto mi se posebno svidelo, jer ni jedan vent nisam video sa 4 120mm, zatim ima veliki `pressure`, silent je, pouzdan, lepo izgleda, kosta 1350din i mislim da je to to Mislim da nisam video neobicniji kuler...Ovaj dizajn `golf loptice` koliko se secam znatno smanjuje otpor vazduha... Izgled obecava...A i rivjui kazu isto... Stvarno izgleda prelepo...Neka te i posluzi tako...
Gde si ga nasao kod nas?Jer samo za CPU ili moze i za kuciste??
:: http://www.sharkoon.com/html/produkte/luefter/silent_eagle/index_en.html?id= :: :: znaci ima modularni prikljucak za napajanje, ide na 4 pina, sto mi se posebno svidelo, jer ni jedan vent nisam video sa 4 120mm, zatim ima veliki `pressure`, silent je, pouzdan, lepo izgleda, kosta 1350din i mislim da je to to :: :: ::
Eto cisto samo da se nadovezem.Drugar iz Svabije vec duze vreme koristi ove ventilatore i prezadovoljan je.Davno mi je jos obecao da ce da mi posalje jedan ceo set ali izgleda da je zaboravio.Moram ga podsetiti.Lik je freak za performansama i ima osetljivo uho tako da verujem da ce i tebi da legne.
@acayo bio sam veceras do Gigatrona na Banovom brdu, i eto tamo sam video, generalno u specifikacijama je CASE fan, ali nije bitno, bitne su vaznije specifikacije, za CPU je `recommended`!
@sky hehe, da, i ja sam jedan od `osetljivih`, tako da ce mi `pasovati`, eto, ne moras da porucujes, mada ti hoces ceo set, skroman si
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.