pa znam o cemu se radi, tako je ortak uzeo plocu pre 1 godinu dao 12000 i isti dan hoce clock kad ono prc, zakuca odma pa se smorio kao plovak, znam kako si se osecao nije bas svejedno, probaj da podignesh samo FSB na 205 i NISTA vishe ne diraj
bios ti se resetovao pa moras da vratis HT na 2000, vidi i NB u CPUZu to ti je kad kliknes na memoriju, treba da udjes u bios i da stavis HT i NB(verovatno) na 2000
ne moraš da flešuješ opet, sad je na toj verziji do daljnjeg
saxiji svaka čast na predusretljivosti i strpljenju, ima moj glas na sledećem glsanju za naj forumaša
a pitao si za opasnosti, ako ideš malo po malo nema neke veće opasnosti da spališ nešto, a za performanse, ovako za svaki dan nećeš osetiti neku veću razliku. razlika je ako imaš nešto što ti baš dere procesor, recimo emulator za ps2, tu je kod mene naprimer razlika od ~15fps overklok - ne overklok
stavis na 205 vidi da li ce da zeza pa vrati jer ti je to podizanje sa 3000 na 3075Mhz, pa kad ti dodje neko malo strucniji nek ti clockne i pokaze ti kako i sta, tako ti je najsigurnije, jako je zeznuto ovako preko neta
@ raic e hvala, hvala, znam brate kako je meni bilo kad sam prvi put ovo radio, koliko sam bio usplahiren i srecan sto sam uspeo,a covek vidim da nije upucen u OC ali je veoma radoznao i voljan pa reko aj da mu pomognem
nista hvla saksijo puno, sorry sto sam ispanicio onda kupio sam proc pre nedelju dana pa sam se ziv uken*o ... jeli a do koliko bi smeo da ga dizem sa obicnim kulerom i kakav bi mi valjao kuler za neki ozb OC ?
nema na cemu, ako imas onaj sa heatpipeovima mozes do 3.6 bez problema, a od cooler ovako: noctua NH-D14,thermalright venomousX,megahalems, to su po meni neka top 3 coolera
E pa saksijo samo da ti kazem hvala jer si me ohrabrio i dao mi podstreka za sledece =))) Evo ovako stavio sam: FSB na 230 sada ima 3450MHz =) NBx10 HTx9 Spustio mnozilac rama za jedan jer bi u suprotnom magistrala radila na 920MHz a cisto sumjam da bi to moj Kingston od 800MHz izdrzao, tako da sada radi na 766MHz sto i nije neka razlika. Voltazu CPU sam ostavio na 1.35V za sad I temperatura ovako dok blejim petljam po windowsu je oko 30 do 32 C po AMD Overdrive-u. Skinuo sam program linX za proveru stabilnosti procesora, sada cu da ga pustim da izvrti 75 krugova i ako sve prodje ok ostaje na 3.45GHz =)))
isterao mi je linx sve do kraja bez frke, srecan sam ko kuce. temperatura kad je idle je ista ko pre oko 30C manje vise. e sad za jedno mesec cu da se utalim da kupim dobar kuler. ili cu OCZ Vendetta2 ili Cooler Master Sphere, mada iskreno ne znam kako cu da ih skarabudzim kod mene ogromni su bog te mazo, doduse ja mislim da mogu da stanu u Cooler Master Elite 332 ...
Nemoj Vendettu nijh nista posebno za PII, gledaj neki sa 4 heatpipe-a, kao na primer Xigmatek Big Scorpion 1284 il iTitan Fenrir ! Imam Vendettu sad na PII 955 pa zato i kazem, mozda je zamenim za Fenrir jer je dosta bolji kada su AM2 procesori u pitanju.
:: isterao mi je linx sve do kraja bez frke, srecan sam ko kuce. temperatura kad je idle je ista ko pre oko 30C manje vise. e sad za jedno mesec cu da se utalim da kupim dobar kuler. ili cu OCZ Vendetta2 ili Cooler Master Sphere, mada iskreno ne znam kako cu da ih skarabudzim kod mene ogromni su bog te mazo, doduse ja mislim da mogu da stanu u Cooler Master Elite 332 ...
Nisu 1283 je isti kao Vendetta 2, dok 1284 ima heatpipe vise i bolje naleze na PII procesore jer su oni veci od LGA 775 za Intel na primer, za Intel Core2Duo i Quad je VendettaII odlicna, ali za PII treba gledati neki sa 4 heatpipe-a, isto vazi i za Nehalem. Najbolji izbor Cena/performanse je Titan Fenrir, radi sjajno na PIi provereno samo se teze montira od vendette na primer ali vredi.
:: +1 za xigmatek može 1283 ili 1284, isti su. možeš i onaj hyper212 ako si tanak s kinto :: :: ::
Pazi ja sam se malo zajebao sto sam za PII 955 uzeo vendettu II (bila je oko 2800 din. cena mi je odgovarala :) ), hladi ona solidno ali nije to to vise sam ocekivao. A posto pratim i druge forume, covek je sa Vendette II presao na Titan Fenrir isto je PII 955 u pitanju i ovaj mnogo bolje hladi, znaci velika je razlika !
:: u pravu si, medonjo, ladno nisam primetio, tačno, onda bi mu ovaj sa 4 bolje lega ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647811. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.