E sad sam iskopirao podesavanja za stabilan rad na 4ghz, lik ima isti cpu i istu plocu, medjutim bsod se pojavio i stavicu sad voltazu kao tvoju ova je bila niza, pogledaj ako imas vremena : http://www.youtube.com/watch?v=2Jdc_ri4w6U
:: :: i to sa linxom samo na 20 runs su temp... kako ti postizes te temp ? koje hladjenje imas? jel imas dosta bolje od h50 :: Procesor hladim Noctuom NH U12P :: Ne.Nije puno bolja(ako je uopste bolja) od H50,ali su mi manje voltaze od tvojih...Ako smanjis voltaze imaces znatno manje temperature...To takodje zavisi i od sobne temperature :: Jesi li ti montirao kuler :: Ako si stavio previse termalne pase to moze da utice na povecanje temperatura :: :: ::Voltaza je ona od 1.45 bila opasna, jel ovo ok ili sta da radim???? :: Jedna stvar koja je vrlo bitna kod temperatura u LinXu je to da ces toliko visoke temperature imati samo za vreme testiranja LinXom ili za vreme rendera...U igrama ti NIKAD procesor nece dostici ni priblizno toliko visoke temperature :: Razlika od 10 stepeni izmedju mojih i tvojih temperatura je jedino u tome sto su meni nize voltaze i sto je razlicita sobna temperatura :: :: Igraj se malo i videces da ces sa samo -0.02V nizom voltazom procesora spustiti sigurno za 3-5 stepeni temperaturu procesora u fullu :: :: Core i7 procesori su mnogo osetlivi na povecanje voltaze,jer se i na difoltnim vrednostima mnogo greju :: :: :: DaSickSystem
:: Jel valja ovo sad? : To je to. Dobre voltaze,dobre temperature. :: prvo na 4ghz stabilnost : http://img708.imageshack.us/img708/759/4ghz21x1911296v.jp :: :: drugo na 4.2ghz ovo je po meni stabilno, da li gresim u svakom slucaju 10C manje :) : http://img685.imageshack.us/img685/6339/42ghz1312va.jp Kao sto vidis sa 0.04V manje imas skoro 10 stepeni nize temperature...Kao sto rekoh...Procesor nece sprziti visoke frekvencije vec visoke voltaze.
Ako ti je bas stalo da budes 100% siguran u stablinost i imas vremena pusti nekad racunar da radi test sa svom memorijom jedno sat vremena...Mada bi trebalo da si sad uboo dobitnu kombinaciju...
:: Jos jednom hvala na ukazanoj nubackoj gresci, ko zna koliko bi mi trajao cpu onako : Nije nikakav problem...Tu smo da se pomazemo. Pozdrav.
Samo mi objasni zasto bi mucio taj procesor gurajuci ga nepotrebno na 4.2ghz kad pretpostavljam da se ne bavis renderingom/dinamikom? Cak i u tom slucaju, razlike izmedju 4.0ghz i 4.2ghz su male.
Stavi lepo procesor na 4.0ghz da ti radi lepo stabilno i uzivaj... __________________ Scourge of PCBerza
Kako ja videh tu na brzinu, i ako je tacno ovo izracunavanje sirove snage u LinX-u, bice da ti procesor trotluje malo na 4.2GHz, jer izbacuje nesto preko 38 GFlopsa dok na 4.0GHz izbacuje nemalo 41 GFlops...
Kao sto rece kolega Daum, sasvim ti je nebitno hoces li ga drzati na 4.0 ili 4.2, tj neces osjetiti nikakvu vecu razliku tako da bih ja radije ostavio na 4.0GHz...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Vas dvojica donazadna komentatora ste promasili sobu. Ako je tako, cemu uopste upgrejd na novo jezgro kad je sve isto kao na starom osim u redgeringu/fluidima/gasovima i ostalijem prdezzima?
Ma nije tako :) , kolege imaju pravo, smanjio sam na 4ghz i temp su nize. U igrama se ne vidi razlika izmedju def clock na 2.6 i 4.2 . Mozda nekim da tipa gta4.
:: Vas dvojica donazadna komentatora ste promasili sobu. :: Ako je tako, cemu uopste upgrejd na novo jezgro kad je sve isto kao na starom osim u redgeringu/fluidima/gasovima i ostalijem prdezzima :: :: Zar ovo nije OC soba ::
Pozdrav, citao sma skoro citavu temu... inace se n ebavim overklokovanjem , ali sam juce cisto rekreacije digao svoj komp na 3.8 , ovim postavkama BCLK 181 ,pcie 100 ,ddr frek 1451 , cpu 1.20000 v , ddr bus voltage 1.66v , load line calibration ENABLED , sve ostalo je bilo na auto u biosu evo fotke temperature http://www.gogson.net/komp/3800.jpg komp je radio 5 sati prime95 * sve na testu je bilo OK* i zaboravio sma na njega hehehehe
Zanima me dali su ove temp OK ..i dokle se smije ici sa temperaturama i ako je visoka , sta bi mogao biti problem :) Moja konfiguracija je: procesor -intel i7 920 CPU cooler - cool master V8 - Cpu cooler Maticna ploca - ASUS P6T deluxe V2 graficka - ASUS 5850 memorija -muskin 3x2 1600 hdd - seagate 1.5 tb Napajanje - chieftec power supply atx 850w v 2.2 kuciste - chieftec mediumtower aegis case black Monitor -ASUS VH242
pokusaj da podesis kao ovaj lik nesto slicno, posto ja imam istu konf ko on samo sam stavio umesto 20x na 21x multiplajer i ugasio sam ht. i digao voltazu malo na 1.312 u cpu-z pise toliko. Mislim da je voda ipak voda jos da dodam :) btw ok su ti temp, neces sprziti cpu sa veci oc ne znam, cekaj iskusnije kolege da ti odgovore :)
:: :: Pozdrav, citao sma skoro citavu temu.. :: inace se n ebavim overklokovanjem , ali sam juce cisto rekreacije digao svoj komp na 3.8 , ovim postavkama :: BCLK 181 ,pcie 100 ,ddr frek 1451 , cpu 1.20000 v , ddr bus voltage 1.66v , load line calibration ENABLED , sve ostalo je bilo na auto u bios :: evo fotke temperature http://www.gogson.net/komp/3800.jpg :: komp je radio 5 sati prime95 * sve na testu je bilo OK* i zaboravio sma na njega hehehehe :: :: Zanima me dali su ove temp OK ..i dokle se smije ici sa temperaturam :: i ako je visoka , sta bi mogao biti problem : :: Moja konfiguracija je :: procesor -intel i7 92 :: CPU cooler - cool master V8 - Cpu coole :: Maticna ploca - ASUS P6T deluxe V2 :: graficka - ASUS 585 :: memorija -muskin 3x2 160 :: hdd - seagate 1.5 t :: Napajanje - chieftec power supply atx 850w v 2.2 :: kuciste - chieftec mediumtower aegis case blac :: Monitor -ASUS VH242
sad sam pustio 15 minsa linX , ista ona moja podesavanja .. temp je bila max 80 , da nesaljem fotku, imam uslikano.. upaljen opet HT , 1.2 voltaza.. ma meni je u svakom slucaju ovo super, kad mi pod ruku dodje vodeno hladjenje , montiracu ga :) , uglavnom masina totalno stabilno radi na 3.8,,,isprobao sma renderovanja... probacu dici malo voltazu, ali cu prvo da se malo posavjetujem ..jer stvarno nemam pojma to oko voltaze. :)
80 stepeni je previse za te voltaze i taj klok...Bez obzira sto V8 nije bas najsrecnije resenje za overklokovanje Ci7 procesora to su ipak previsoke temperature za ta podesavanja.
Dok god su ti u BIOSu ukljuceni:CPU Thermal monitor,Eist function ,CPU Enhanced Halt C1E (i sve ostale funkcije koje menjaju voltaze i frekvencije za vreme rada racunara) ploca ce sama odredjivati koje su joj voltaze potrebne i onda one voltaze koje si ti podesio u BIOSu nemaju vise nikakvog znacaja. Sa ukljucenim gore navedenim funkcijama ploca ce u IDLE oboriti frekvencije i voltaze procesora,a za vreme full loada ce ih povecati sto ce rezultirati skokom temperatura... Sve promene koje vrse ove funkcije uticu i na stabilnost procesora za vreme OCa...Najbolje je sam izabrati sve bitne vrednosti i iskljuciti sve funkcije koje menjaju voltaze/frekvencije procesora.
Sa dobrim kulerom i 1.2V na 3.8GHz tvoj procesor ne bi smeo ni da pridje 75 stepeni za vreme testiranja LinXom,a kamoli da ode u 80 stepeni,jer je procesor daunvoltovan...Jedino ako si ga stavio u hermeticki zatvoreno kuciste,pa da se posle visecasovnog mucenja stvori sauna unutar kucista.
Pozz... napisao sam da sam totalno neupucen u to...ako ti nije problem napisi u notpade podesavanje tvog biosa , ako imamo iste ploce adud deluxev2 ..znam da se radi o voltazama, ali nigdje ne mogu da pronadjem dobro podesavanje..
kuciste je totalno prozracno, neda mi se otvarati radi ovoga hehehehe..
Ako nije problem da neko ko se bas razumije u materiju ,,da mi napise podesavanje u biosu voltaza i ostaloga.. za 3.8 i 3.6 mh , netreba mi vise od toga..ja cu uraditi print scrin ekrana i postaviti kakvo je stanje.. Hvala :)
:: Nesto nisi dobro podesio :: :: 80 stepeni je previse za te voltaze i taj klok...Bez obzira sto V8 nije bas najsrecnije resenje za overklokovanje Ci7 procesora to su ipak previsoke temperature za ta podesavanja :: :: Dok god su ti u BIOSu ukljuceni:CPU Thermal monitor,Eist function ,CPU Enhanced Halt C1E (i sve ostale funkcije koje menjaju voltaze i frekvencije za vreme rada racunara) ploca ce sama odredjivati koje su joj voltaze potrebne i onda one voltaze koje si ti podesio u BIOSu nemaju vise nikakvog znacaja :: Sa ukljucenim gore navedenim funkcijama ploca ce u IDLE oboriti frekvencije i voltaze procesora,a za vreme full loada ce ih povecati sto ce rezultirati skokom temperatura.. :: Sve promene koje vrse ove funkcije uticu i na stabilnost procesora za vreme OCa...Najbolje je sam izabrati sve bitne vrednosti i iskljuciti sve funkcije koje menjaju voltaze/frekvencije procesora :: :: Sa dobrim kulerom i 1.2V na 3.8GHz tvoj procesor ne bi smeo ni da pridje 75 stepeni za vreme testiranja LinXom,a kamoli da ode u 80 stepeni,jer je procesor daunvoltovan...Jedino ako si ga stavio u hermeticki zatvoreno kuciste,pa da se posle visecasovnog mucenja stvori sauna unutar kucista :: :: 3.8GHz@1.2V LinX :: http://img10.imageshack.us/img10/1397/capture38ghz12v04.jp :: Bez obzira sto CPUZ pokazuje 1.84V u BIOSu je voltaza podesena na 1.2 :: :: :: Neki print skrin CPU-Za i RealTempa za vreme Linx testa :: :: :: DaSickSystem :: ::
:: :: Pozz... napisao sam da sam totalno neupucen u to...ako ti nije problem napisi u notpade podesavanje tvog biosa , ako imamo iste ploce adud deluxev2 ..znam da se radi o voltazama, ali nigdje ne mogu da pronadjem dobro podesavanje.
:: kuciste je totalno prozracno, neda mi se otvarati radi ovoga hehehehe. Treba ti i neki ventilator za cirkulaciju vzduha...Makar jedan napred koji ce uvlaciti hladan vazduh i jedan pozadi li gore koji ce izbacivati topao vazduh. :: Ako nije problem da neko ko se bas razumije u materiju ,,da mi napise podesavanje u biosu voltaza i ostaloga.. za 3.8 i 3.6 mh , netreba mi vise od toga..ja cu uraditi print scrin ekrana i postaviti kakvo je stanje. Nemamo iste ploce (imam GA-EX58-UD4P),ali sam podesavanja za 4.2GHz ostavio u postu #192763. Jedino sto treba promeniti su voltaze procesora i BLCH. Za 3.6GHz ti treba BLCH 172MHz i difoltne voltaze 1.25V, za 3.8GHz je BLCH 181MHz voltaze takodje 1.25V.
Sva ostala podesavanja su ista kao u postu #192763.
Hvala ti drug na odgovoru.. pregledao sam mnogo uporednih testova, onda temperature koje ljudi imaju itd itd itd... s obzirom koji kuler imam , izgleda da je to to..cijena V8 je oko 5600 dinara ..evo jedan lik pa pogledaj.. http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Kuleri/Cooler-Master-V10-vs.-OCZ-Vendetta-II-ThermalRight-Ultra-Extreme-120/Page-6.html kad sam uporedjivao sa ovim moje temperature su isto kao i cooler master hyper n520 .. vrtio sma dva dana masinu i gledao sta se desava , receno indenticne ovima sa testova.. Kuler koji imam je osrednje klase za i7 procesore..sad cu da procitam #192763.. Imam prozracno kuciste i jedan ventilator koji izduvava.. otvoricu vanjska vrata cisto probe.. Lik je objasnjavao i ovako sam sve podesio, sto se tice rada , kom je radio stabilno..bez trzavica.. I evo jos jedna slika..i to je to..kad kupim zesce hladjenje , sve ce to drugacije izgledati :))) http://img233.imageshack.us/i/i738.jpg/
KAD sam prije 10 dana isao kupovati racunar , jedina stvar za koju se nisam pripremio je bio KULER hehehehe..i to je sad to ..jednostavno moja gresdka..sledeci odlazak u BG, uzecu pa barem ovaj Megahalems i sici najmanje 10c sa temperaturom...
PITANJE: jeli ok temperatura na 3,6 mgh 72 maximalna nakon 2 sata testa
:: :: :: :: :: Pozz... napisao sam da sam totalno neupucen u to...ako ti nije problem napisi u notpade podesavanje tvog biosa , ako imamo iste ploce adud deluxev2 ..znam da se radi o voltazama, ali nigdje ne mogu da pronadjem dobro podesavanje. :: :: :: kuciste je totalno prozracno, neda mi se otvarati radi ovoga hehehehe. :: Treba ti i neki ventilator za cirkulaciju vzduha...Makar jedan napred koji ce uvlaciti hladan vazduh i jedan pozadi li gore koji ce izbacivati topao vazduh :: :: Ako nije problem da neko ko se bas razumije u materiju ,,da mi napise podesavanje u biosu voltaza i ostaloga.. za 3.8 i 3.6 mh , netreba mi vise od toga..ja cu uraditi print scrin ekrana i postaviti kakvo je stanje. :: Nemamo iste ploce (imam GA-EX58-UD4P),ali sam podesavanja za 4.2GHz ostavio u postu #192763 :: Jedino sto treba promeniti su voltaze procesora i BLCH :: Za 3.6GHz ti treba BLCH 172MHz i difoltne voltaze 1.25V :: za 3.8GHz je BLCH 181MHz voltaze takodje 1.25V :: :: Sva ostala podesavanja su ista kao u postu #192763 :: :: :: Hvala : :: Molim i drugi put :: :: :: DaSickSystem
:: PITANJE: jeli ok temperatura na 3,6 mgh 72 maximalna nakon 2 sata test To su OK temperature...Sve ispod 75-80 stepeni za vreme LinXa je podnosljivo,jer to znaci da ti temperature u igrama nece prelaziti 55-60 stepeni... Sa box kulerom i bez ikakvog overkloka bi ti se temperature za vreme testiranja LinXom kretale oko 85 stepeni.
Savet: Ako nisi siguran sta radis nemoj da cackas BIOS...A ako ti je bas stalo da overklokujes procesor prvo dobro prouci cemu koja fukncija sluzi,pa kad shvatis sta zapravo radis onda se igraj. Imas odlicnu masinu...Nije kraj sveta ako radi na difoltnim vrednostima.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.