Ja kazem jer sam vidjao kako karta ume da zeza i bude probirljiva sa napajanjima. Ne kazem da je sigurno PSU problem ali kazem da ipak treba probati i sa necim jacim/drugim. Ovako bas zbog tih poznatih problema ne mozes biti 100% siguran ..
Ovo sto koljega OCz govori stoji stabilno..Ne moze graficka karta iz visoke klase da se maltretira sa nekim znj napajanjima..Ne mislim na ovaj slucaj,ovde bi trebalo da radi vec govorim generalno..Ali desava se da jednostavo napajanje ne isporucje dovoljnu amperazu ili mozda cak ima i pad napona na v12 granama,o tome niko nije pomislio..Juta nije ni istestirao napajanje da vidi dal mu daje ispravan napon.. Generalno ako nece da se upali tu je otisao GPU..Znaci karta je stigla defektna,sto bi rekao Kristijan UBIVENA je :) E sad,postoji jos jedna mogucnost a to je da je karta otistla u BSOD,ta joj je spucao bios pa treba istu pokusati update-ovati i videti sta se desava..Ja bih isao na sve mogucnosti dok nebi dao poslednju da je rikavela!
Prvo sto moras da uradis,je da je izvadis i ocistis konektore(a pozeljno je i da izduvas PCIE slot).sledece je da ako slucajno imas CF ili SLi plocu turis tu 280-tku u sekundarni slot(bez da je vezivas sa primarnom kartom).I trece je da nabavis neko kvalittnije napajanje,jer kao sto tebra Sky rece,za high gaming karte(poput te)ti treba adekvatno napajanje.Doduse mogao bi i da nakacis napajanje na PSU tester,cisto da vidis kako se ponasa napon na V12 granama.
Ako je kojim slucajem GPU izdahnuo,okaci je o zid kao ukras,jer to ti niko ziv nece popraviti.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Tvoja kartica ocigledno ne daje znake zivota, sta mislis da flesujes? Da bi je fleshovao kartica mora da inicijalizuje GPU a to se ocigledno ne desava jer kartica nema napajanje uopste. 99% je nesto otislo u napojnoj sekciji kartice. Inace pomenuta kartica zahteva snazno napajanje ali i sa losim napajanjem bi morala da prikaze sliku u 2D, dakle sve dok je ne opteretis sa nekim 3D prikazom, dakle morala bi da prodje POST. Inace vecina ljudi je upropastila svoje kartice primenom neadekvatnog napajanja kada se javlja veliki ripple napon koji dovodi do probijanja FET-ova. Proizvodjaci propisuju minimalnu (sigurnu) potrebnu snagu napajanja bas da isto ne bi radilo na granici snage kada vecina njih pocinje da prividno obara napon na grani 12V a u stvari u kratkotrajnim spicevima napon daleko prevazilazi vrednost 12V. Sve ovo se moze videti tek na osciloskopu. Inace nadaleko `poznati` (izvikani) Chieftec je bas negativni sampion u toj disciplini. FSamir ti je preporucio Corsair HX620, inace sva napajanja zasnovana na Seasonic S12 ili M12, M12+ dakle Antec TruePower i naravno sam Seasonic su se najbolje pokazali u testovima opterecenja kada su zadrzali ripple napon u granici 50mV (dozvoljeno je 120mV) pri opterecenju od 100%.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.