Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
HELP!
STRANA 2 OD 2
Snoopy- - 01.04.2010. 23:28 #201152

status: user
broj poruka: 6083
Sto to zajebano kad ne znas sta moze da bude...al nadam se da je neka glupost i da ces ubrzo da resis. Kod mene je bila notorna glupost: kupim nove komponente, sve spakujem u NZXT apollo koji sam imao par dana, povezem sve kablove, napajanje, stisnem dugme, nece da upali, ja opet, nece da upali. Ja poskidam ram, dvd, gluposti, vratim, opet isto, ni da cuje! Ni da zavrti! Krenem ja da skidam sve i plocu i da je izvadim i kad sam stigao do poslednjeg srafa, setim se da sam stiskao umesto POWER dugmeta..restart dugme...
Sta sam hteo ovime da kazem sem da davim: i naj naj najvecu glupost nemoj da zanemaris, probaj sve sto ti padne na pamet, kao sto je i saxija predlozio da pogledas atx 12v iako izgleda smesno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re: 02.04.2010. 01:01 #201167

broj poruka: 555
Proveri da slucajno nije neki pin u sokitu od procesora isrivljen. I to moze da napravi strasan problem. Ako jeste, pokusaj da ga vratis na mesto jako pazljivo i probaj ponovo. Zvicu glupo, ali ne bi bilo prvi put da se slucajno neki pin osteti prti vadjenju i stavljanju procesora.

Snoopy- - 02.04.2010. 01:08 #201168

Ne bih rekao da je do toga, u opisu problema u prvom postu je napisao:

`uzeo sam od ortaka 775 procesor e1200 isto se desava a kod njega kad ubacim moj e8400 sve radi kako treba`

mikac962 Re 02.04.2010. 01:15 #201171

broj poruka: 555
Pa upravo to moze da bude razlog gasenja i paljenja ploce. Njegova ploca ne radi ni sa jednim od dva procesora, a oba procesora su ispravna i rade na drugoj ploci. Znaci, moguce je ostecenje nekog od pinova u podnozju. Treba pazljivo pogledati da bi se ustanovilo da li svi stoje kako treba.
Ako je vec vadio, a napisao je da jeste, sve komponete i ponovo ih stavio nazad i racunar mu se isto ponasa, onda zaista ne znam sta bi moglo drugo da bude.

ElitePro !!! 02.04.2010. 01:47 #201181

broj poruka: 305
provereno sve, crkla je ploca i kraj, imam garanciju nosim je sledece nedelje, jer mozda neko upoznat sa tim kad im ja odnesem plocu koji je rok da oni meni daju drugu? a video sam u sajtu da nemaju ovu plocu nema je da se kupi ovde kod nas, onda ce morati da vrate pare zar ne?? i koliko ce trajati to po zakonu pise na garanciji 45 radnih dana sta da radim bez kompa? ako se ceka dugo... i ako ne budu nabavili ovu istu ASUS P5E plocu onda ce morati da mi vrate novac samo ne znam koliko ce oni da je cene da li ce da mi vrate isto para koliko sam im i dao kada sam kupio... ne znam stvarno kako to ide...
Ja cu plocu da spakujem u kutiju sve kako sam i dobio i nosim garantni list a racun ne znam gde je jel je potreban uopste???

Hvala svima na odgovorima

imarkovic >> 02.04.2010. 01:56 #201185

broj poruka: 19084
@mikac, brate, kako je mogao pin da se iskrivi sam od sebe, zivota ti? komp mu je sve do sada radio OK, i sad se odjednom PIN iskrivio?????!! e, svasta :)

@ElitePro
krajnji rok je 45dana, ali ti ih zivkaj, ako ti ne vrate posle 2 nedelje, smaraj ih, poguraj malo, da urade brze, ali ako je neka nezgodna firma za reklamacije, NEMA SANSE da ti prime plocu bez racuna i garancije, nema govora..kako bre ne znas gde ti je, mora da ti je tu negde, potrazi, moras to da imas kod sebe...ako nemaju bas tu plocu, ponudice ti neku drugu u tom rangu, tvoje je da li ces prihvatiti istu ili se dogovarati sa njima da ti vrate novac..

Snoopy- !!! 02.04.2010. 02:16 #201195

Ne zezaj da ne znas gde ti je racun!

Ne mora firma da bude zeznuta, nece ti prihvate bez racuna sem ako se ne desi cudo ili znas nekog. Bolje da izgubis garanciju nego racun..jbg.. kad god sam neku prodavnicu/firmu pitao da li moze bez racuna, rekli su ne. A stose tice vracanja para, to je poslednje. Moraju da ti plocu zamene istom, ako ne istom onda slicnom, ali boljom, nikako losijom. To da znas. Tako da pre nego sto ti uvale nesto, ti proveri negde na netu sta je i kako je.
Daum ... 02.04.2010. 02:20 #201196

broj poruka: 12805
Racun ti je potreban najverovatnije, a vracanje para ti je ko da si ih pitao da ti se naguze i skinu. Znam par slucajeva gde se cekalo na 50 evra po 4 meseca da se vrate...

Ako ti prime na servis maticnu, svakih par dana ih zovi i smaraj...

imarkovic > shgh 02.04.2010. 02:22 #201197

broj poruka: 19084
pazi, svaka ozbiljnija firma cuva podatke prodatih artikala i ako hoce, MOGU da izadju u susret musteriji ako nema racun, naravno, ne mora da bude SVAKA firma, meni je recimo UVEK izlazio u susret Bel, za koga cu uvek reci sve pozitivno, x puta su mi izlazili u susret kad sam imao problem da nadjem racun, ili garanciju, u pitanju su bili samo hard diskovi i isao sam u direkciju, u maloprodaji je drugacije, tamo vec nemaju odresene ruke, elem, on ima pravo da trazi ISTU plocu ako hoce, ako mu ponude neku bolju, ima pravo da se pravi bezobrazan i da trazi BAS tu, cisto ako hoce da izvuce pare, ali namazani ce pokusati svim silama da nabave tu plocu, radije nego da mu daju novac, tako da je opet bolje da prihvati tu bolju varijantu..

i kao sto kaze Daum, smaraj ih konstantno, to ih tera malo da pozure, ako bas odugovlace i dalje, onda moras bezobrazno, ne moze drugacije, nazalost..

Snoopy- - 02.04.2010. 02:26 #201198

Firma koja mi je rekla da nikako ne moze bez racuna garancija i da ne mogu nista da urade je k - om - tr - ejd, na telefon od 45000, sta reci...
Pop93 Usisavanje moze da bude opasno 02.04.2010. 02:59 #201201

broj poruka: 46
Moze da se stvori statika, barem sam tako citao na netu, ja kuciste cistim sa kompresorom i nisam imao problema, samo moras paziti da pritisak ne bude prejak, pozeljno bi bilo da je oko 2 bara.

______________________________________________________________ ASRock K7S41GX / Codegen 500W / Athlon XP 2000+ / RAM: 1GB DDR KINGSTON / HIS ATI Radeon 9250 AGP 128MB DDR / WD1600AAJB 7200 RPM 8MB

SkyFire Elitna nVidia 02.04.2010. 04:02 #201209

broj poruka: 18472
Jesi ti video da nisi iskrivio neki pin unutar socketa?Da nisi kanuo pastom u socket?Da nisi usisao mozda neku komponentu sa ploce,pokidao?Jel provereno usla karta u PCI-E slot?
Ram jel legao,zameni slotove,nekad zna ploca da zabaguje pa nece da fercera zbog rama..Probaj sa jednim modulom, pa promeni slotove pa dodaj dalje itd..
Jesi odradio Clear CMOS?

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

gliga79 Staticki elektricitet 02.04.2010. 04:23 #201212

broj poruka: 4641
najverovatnije izgoreo plocu.
Kad se menja pasta mora skroz oprezno da se radi i postupno. Nema zurbe i suvisnog cackanja i preskakanja redosleda skidanja komponenti.
Jbg kad se zajebe onda je kasno.
Sto se tice garancije mislim da ce ti zameniti i bez fiskalnog, jer imaju tvoje podatke u kompjuteru

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

matz ree 02.04.2010. 11:30 #201225

broj poruka: 801
Ne verujem da je crkla ploca vec nesto pravi spoj ili je pravilo dok si sklapao-rasklapao...skini plocu i ostavi je neko vreme sa strane pa probaj opet posle nekog vremena

ElitePro Odgovor.. 02.04.2010. 12:51 #201241

Nista nije iskrivljeno, nema paste na socketu, nisam usisao nista sve je na mestu, ja sam izvadio plocu iz kucista i povezao sam samo P4 i ATX napajanje ubacio jednu memoriju , CPU i Cooler , upalio komp preko srafcigera i isto se desava znaci kada je cpu ubacen upali se komp `na monitoru nemam sliku uopste` radi tako 5 sekundi pa se ugasi i odma upali, posto ploca automatski ako nesto nije uredu resetuje BIOS, probao sam i sa jumperom i sa baterijom isto stanje...

Nisam mogao da izgorim plocu nije mi ovo prvi put da menjam termalnu pastu, kuciste je bilo van struje jedno pola sata pa sam tek onda poceo da cistim i sredjujem sve, i ja mislim da nebi trebali da prave problem jer imam garanciju jedino ako su toliko bezobrazni al necu nista napamet da pricam videcu sledece nedelje..

matz: ploca mi je prespavala u kutiji pa pokusacu za jedno 2h da povezem sve opet i da upalim pc da vidimo sta ce se desiti..
matz Re: Odgovor.. 02.04.2010. 14:06 #201255

::
:: matz: ploca mi je prespavala u kutiji pa pokusacu za jedno 2h da povezem sve opet i da upalim pc da vidimo sta ce se desiti..

Meni se desavalo da zaboravim da sklonim distancer od predhodne ploce i tako postavim novu i desi se isto ,ovaj pravio spoj,upalim kuleri rade 5sek i stane sve ...izvadim plocu povezem isto ... probam sledeceg dana ,isto ,dignem ruke .Posle 3 dana probam opet iz dosade i proradilo je .Ne kontam se toliko ali ako je proca bila staticki naelektrisana trebalo bi neko vreme da prodje da `odvugne` amm Shta znam.Drugi put mi je spoj pravio shraf jer je bio veceg obima od one mase na ploci i kachio i isto se problem resio sam od sebe posle nekog vremena.

Zanimljiva cinjenica iako nema veze ,mislim, je ta da su sve ploce s kojim sam imao tih problema iz serije asus p5.. kao i tvoja
ElitePro .... 02.04.2010. 14:32 #201268

meni je ploca od sinoc u kutiji , sta mislis koliko da cekam pa da probam? i zbog cega se desava to uopste rasklapo sam i sklapo x konfiguracija i sve iz prve radi full sve i moj cistio milion puta al eto sad se desilo ovo sranje jbg..
matz Re: .... 02.04.2010. 14:47 #201276

:: meni je ploca od sinoc u kutiji , sta mislis koliko da cekam pa da probam? i zbog cega se desava to uopste rasklapo sam i sklapo x konfiguracija i sve iz prve radi full sve i moj cistio milion puta al eto sad se desilo ovo sranje jbg..

Probaj jednom ujutru jednom uvece ,nema pravila imao sam x takvih problema i to ne samo sa komponentama,Staticki elektricitet je zajeb stvar,evo 2 dana nisam imao sliku na Tv-u jer se kabel od antene naelektrisao mojom krivicom jer sam premestao antenu.Jutros prorodailo samo iz prve .Sklapaj ovih ned dana do sledece ned kad si planirao da reklamiras,ako ne proradi.Dok si cistio ,menjao,shrafio doslo je do`nekog` spoja pri plochi koja se naelektrisala.Sad ja nisam strucan da bih to objasnio kako treba al eto ako me je neko razumeo u gornjem postu neka objasni.
ElitePro Ok 02.04.2010. 15:58 #201295

Probacu veceras
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs