To mi je x ljudi reklo kada sam ovo kupio :), a prodjose 2 godine i nista :).
Pozdrav!
:: znaci da ce taj chieftec vrlo brzo da rikne ko ze :: :: :: :: Chieftec GPS 400W tera 2 god. i sad tera E8400, 4850, 2x1GB KHX 1150 MHZ, WD 640GB i EP45 DS3L, naravno tu je jos i optika :: :: :: :: Pozdrav!
Ne preterano dugo ali to nije ni potrebno, fora je što ako prekoračiš opterećenje sa nekim šlj napajanjem - riknuće a ako to uradiš s nekim kvalitenim - neće. A moraćeš da ga menjaš svejedno jer će da se greje ko furuna a fan će da urla ko magarac što ćeš i da primetiš, a ako baš prekardašiš gasiće se samo.
A da se razumemo idiotluk je terati bilo koje napajanje sa više od 80% maksimalnog opterećenja duži vremenski period, što više lufta to bolje.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ako dosad nije riknuo nece ni sad. U svakom slucaju odradio je svoje :)
:: znaci da ce taj chieftec vrlo brzo da rikne ko ze :: :: :: :: Chieftec GPS 400W tera 2 god. i sad tera E8400, 4850, 2x1GB KHX 1150 MHZ, WD 640GB i EP45 DS3L, naravno tu je jos i optika :: :: :: :: Pozdrav!
Ma znam opusteno. Na nalepnici nemam pojma sta pise, kuciste mi je na podu na tesko dostupnom mestu i velika je procedura da ti sada procitam :). Procitacu to kada budem cistio komp, a to nece biti skoro :).
Pozdrav!
:: To što si montirao na njega troši 300W u vr` glave a tvoj čifut bi trebalo da ima tih 400, šta mu piše na nalepnici :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Evo ima dublja analiza tog Giletovog čifuta od 400W
23.09.2010. 16:26
status: user broj poruka: 9006
Naponi variraju jako malo, unutar +-3% čak i na punom deklarisanom opterećenju od 350W na 12V i 50W na 5V i 3,3V, ripple je u strogim granicama normale i napajanje poseduje aktivan power factor correction.
Zanimljivo je da varijanta od 450W ima istu deklarisanu snagu na 12V pa i nema nekog razloga da se dodaje kinta za njega.
Znači napajanje ako i nije ekstra, sasvim je ok i sigurno je bolji izbor od nekog kineza na 500W.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Re: Evo ima dublja analiza tog Giletovog čifuta od 400W
23.09.2010. 16:30
status: user broj poruka: 9121
Novo kosta oko 4000 koliko vidim, mada ja da sam imao tad kesa isao bih na 500W, ali jbg :).
Pozdrav!
:: Naponi variraju jako malo, unutar +-3% čak i na punom deklarisanom opterećenju od 350W na 12V i 50W na 5V i 3,3V, ripple je u strogim granicama normale i napajanje poseduje aktivan power factor correction :: :: Zanimljivo je da varijanta od 450W ima istu deklarisanu snagu na 12V pa i nema nekog razloga da se dodaje kinta za njega :: :: Znači napajanje ako i nije ekstra, sasvim je ok i sigurno je bolji izbor od nekog kineza na 500W :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Re: Re: Evo ima dublja analiza tog Giletovog čifuta od 400W
23.09.2010. 16:45
status: user broj poruka: 9006
I zajebo bi se, ima drugačije odrađen kontroler ventilatora pa je nešto tiše sve dok ga ne opteretiš do kraja ali ima malo nestabilnije napone i još jednom zanimljivo - opet je deklarisano na istu snagu na 12V kao 400 i 450W, ispada onda da možeš s njim da dostigneš punih 500W ukupnog opterećenja samo ako opteretiš 5 i 3,3 na 150W što je malo teže izvodljivo.
Inače, pošto to tvoje ima linearnu kontrolu venta, to ti je odličan indikator koliko si ga opteretio, ako primetiš da ide punom brzinom i dere se mnogo, kupuj jače.
Re: Re: Re: Evo ima dublja analiza tog Giletovog čifuta od 400W
23.09.2010. 16:48
status: user broj poruka: 9121
Ja da sam hteo ne bih ga cuo od one grafe sto se drala ko nezdrava, sada se cuje CPU kuler :). Ma mozda ne bih uzeo Chiefteca mozda bih nesto drugo uzeo, uostalom to je bilo pre 2 godine :). Hvala na ovako iscrpnom komentaru i informacijama :).
Pozdrav!
:: I zajebo bi se, ima drugačije odrađen kontroler ventilatora pa je nešto tiše sve dok ga ne opteretiš do kraja ali ima malo nestabilnije napone i još jednom zanimljivo - opet je deklarisano na istu snagu na 12V kao 400 i 450W, ispada onda da možeš s njim da dostigneš punih 500W ukupnog opterećenja samo ako opteretiš 5 i 3,3 na 150W što je malo teže izvodljivo :: :: Inače, pošto to tvoje ima linearnu kontrolu venta, to ti je odličan indikator koliko si ga opteretio, ako primetiš da ide punom brzinom i dere se mnogo, kupuj jače :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.