AMD Phenom II 555 X2 otkljucan i sad je Phenom 955 x4 :)))
STRANA 2 OD 3
dautovic
Re: Re: Re: Re: extra
05.10.2010. 11:29
status: user broj poruka: 2856
5500-6000din zavisno od prodavnice do prodavnice sto uopste nije malo...poenta i jeste da nije mala razlika a procesor je isti...
:: Nistam stvarno otkljucavao ,ali sto bi se zezo sa time kad je full verzija 3-4 soma skuplja ,ko da 10k din dace jos i 3 k ,barem tako rezonujem ,e sad ja sam cuo da neko dize i vcore na tim drugim jezgrima pa prorade kako treba .Neka vidi sta mu je najpovoljnije :: :: :: :: Ne bih se slozio.. :: :: :: :: Ako imas malo iskustva i pratis na casu, imas velike sanse...ja npr nisam imao mnogo iskustva sa AMD-om pre ovog sad Phenoma II X4 B55(imao sap prethodni sempron 2800+ 754 :: :: :: :: 955 BE je oko 130-135 a 555 BE je 80-85e razlika u ceni je ocigledna...za 50e pusti mastu na volju sta mozes da dokupis kada bi sklapao takvu masinu, ja sam npr burazeru umesto 2gb ddr3 stavio 2x2GB.. :: :: :: :: A od testiranja je dovoljno da pustis LinX 25 prelaza sa svom memorijom sto traje malo vise oh 1h.. :: :: :: :: :: :: :: Ako mene pitas pre bi uzeo full PII X4 koji sad i nije skup 130 E, nego se zaebavao sa time.Gubis i vreme u testiranju itd. zaebancia :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: hvala svima,znaci kad budem uzima da lepo platim uzmem x 555 black edition,i imam nekoliko maticnih na kojima otkljucava provereno :: :: :: :: :: :: :: :: hval :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
jes lutrija,al pazi sta da kaze onaj koji nema tih 5-6k za 955-cu
05.10.2010. 14:01
status: user broj poruka: 6876
kao npr.ja ,kad evo imam 60 000(i planiro sam ovakvu kombinaciju):
Phenom II X2 555 Be
MSI GTX 470 Cyclone 768mb(mozda neka hd 6000 kad izadje).
M4A87TD/USB3:ima core unlocker:`Intelligently Unlocks True Core Performance ASUS Core Unlocker simplifies the activation of a latent AMD® CPU—with just a simply switch. Enjoy an instant performance boost by simply unlocking the extra cores, without performing complicated BIOS changes.`
+ostale dzidzabidze koje cine kompletnu kofniguraciju. A s`obzirom da je covek(dautovic)otkljuco sve 555-ce iz emmija(gde kupujem),nadam se da ce sa ovom,plocom moci.Jer opet ja igram igrice i da zrtvujem neku grafu zbog procesora necu,ako se otkljuca bice super.
ipak opet je to lutrija,mada po onome sto sam video(cuo) za 555-ice iz emmija i ovu plocu,ocekujem da otkljuca.
Re: jes lutrija,al pazi sta da kaze onaj koji nema tih 5-6k za 955-cu
05.10.2010. 14:45
status: user broj poruka: 2856
ako ne otkljucas imas relano najjaci dualcore koji postoji :D i ide garant na 4.0GHz :)
:: kao npr.ja ,kad evo imam 60 000(i planiro sam ovakvu kombinaciju) :: :: Phenom II X2 555 B :: :: MSI GTX 470 Cyclone 768mb(mozda neka hd 6000 kad izadje) :: :: M4A87TD/USB3:ima core unlocker:`Intelligently Unlocks True Core Performanc :: ASUS Core Unlocker simplifies the activation of a latent AMD® CPU—with just a simply switch. Enjoy an instant performance boost by simply unlocking the extra cores, without performing complicated BIOS changes. :: :: +ostale dzidzabidze koje cine kompletnu kofniguraciju :: A s`obzirom da je covek(dautovic)otkljuco sve 555-ce iz emmija(gde kupujem),nadam se da ce sa ovom,plocom moci.Jer opet ja igram igrice i da zrtvujem neku grafu zbog procesora necu,ako se otkljuca bice super :: :: ipak opet je to lutrija,mada po onome sto sam video(cuo) za 555-ice iz emmija i ovu plocu,ocekujem da otkljuca ::
:: Hvala na dobrodoslici!! :: :: Evo ima vec 3-4 dana kako mu vadim `mast` , igram na full-u sve igrice kojih se setim i to bas igram, Call of Duty, Crysis, Medal of Honour, Far Cry 2....., otovarao sam mu sve moguce programe odjenom u nadi da ga blokiram (neuspesno ) za sada sve radi kao podmazano, i po zavrsetku u everestu procesor ne prelazi 48 stepeni :: :: Uzimao sam i radio konverziju filmova iz DVD-a u Divx i obratno, posto kapiram da tu procesor radi sa maximum opterecenja, i dok sam bio u konverziji palio sam i Corel i Photoshop i Winamp i pokusao da rezem disk u Nero, i sve je proslo ok, nije blokirao ni jednom! :: :: Al ajde poslusacu i vas , pa cu ga testirati i u Linx-u, da vidim sta ce da mi kaze :: :: To je istina da je kao Dual Core skup, al eto ponekad i rizik se isplati, kao sto je Dell boy govorio `Who dares wins` ::
Re: Re: jes lutrija,al pazi sta da kaze onaj koji nema tih 5-6k za 955-cu
05.10.2010. 15:01
status: user broj poruka: 12805
Ne bih se složio da je 555 najbrži dualcore... ako se gleda baš kao dualcore bolje je rešenje i3 sa hyperthreadom, plus se svi clockuju preko 4Ghz što je vlažni san za 90% AMD procesora...
Jedino se slažem da je za 80 evra dobra kupovina... __________________ Scourge of PCBerza
:: ako ne otkljucas imas relano najjaci dualcore koji postoji :D i ide garant na 4.0GHz : :: :: :: :: kao npr.ja ,kad evo imam 60 000(i planiro sam ovakvu kombinaciju) :: :: :: :: Phenom II X2 555 B :: :: :: :: MSI GTX 470 Cyclone 768mb(mozda neka hd 6000 kad izadje) :: :: :: :: M4A87TD/USB3:ima core unlocker:`Intelligently Unlocks True Core Performanc :: :: ASUS Core Unlocker simplifies the activation of a latent AMD® CPU—with just a simply switch. Enjoy an instant performance boost by simply unlocking the extra cores, without performing complicated BIOS changes. :: :: :: :: +ostale dzidzabidze koje cine kompletnu kofniguraciju :: :: A s`obzirom da je covek(dautovic)otkljuco sve 555-ce iz emmija(gde kupujem),nadam se da ce sa ovom,plocom moci.Jer opet ja igram igrice i da zrtvujem neku grafu zbog procesora necu,ako se otkljuca bice super :: :: :: :: ipak opet je to lutrija,mada po onome sto sam video(cuo) za 555-ice iz emmija i ovu plocu,ocekujem da otkljuca :: ::
Ja sam ovaj moj procesor kupio u Microsystem-u, posto sam imao drugara koji je tamo uzeo i njemu je otkljucao! Slazem se da igrice nisu toliko najmerodavnije u merenju brzine procesora, al konverzija iz Divx u DVD i obratno svakako jeste, pogotovo kad se radi konverzija u HD format, posto tu konverziju radi u ` Real time-u` ili u najboljem slucaju malo brze, a tu se onda koristi puna brzina procesora i ako posle sat i po vremena radi normalno, znaci da je ok! Sto se tice napona, njega nisam dirao, evo linka
Aj vidi sta ces naci, pa mi reci sta da radim, dal da smanjim napon na 1.4 ili sto god, dobar savet je uvek dobra stvar, nego da se pravim pametan i zajebem nesto :), nije da ne znam oko ovoga, al nisam se bas puno zezao sa otkljucavanjem i oko napona
Ja izgleda nikako nemam srece sa otkljucavanjem i stoga ne bih opet uzeo dualcore cpu. Evo, nisam ni na aII x4 630 uspeo da otkljucam L3. Ako je bas neko u fazonu da rizikuje, najbolje je da uzme phenom II x3, tako da ako ne uspe da otkljuce, nije ostao sa budjavim dualcore-om.
Dolazio mi je na 65 stepeni i to je to, sad pretpostavljam da je njemu granica oko 70 (valjda)
Evo i uradio sam sledece stavio sam mu mnozitelj na 17x, FSB sam stavio na 220 (nisam mnogo rasirio sabirnicu), i sad radi na 3750mhz, spustio sam mu napon na 1.392v i sasvim ok radi
Vidim , mada neznam zasto, meni je sve namesteno na automatici i meni je bilo cudno da je malo visok napon, al ajde reko necu da diram dok se ne konsultujem
:: Mnogo je to kume, default napon za 955 od 95W je 1.25 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Evo morao sam da se javim :))))) Ja sam od onih koji je bezuspesno otkljucao cpu..... tj proc je otkljucan, rade igre, win i ostalo, skocio frejrate medjutim kad pustim prime95 komp zakucava momentalno sto znaci da nije dzaba zakljucan a mi se palimo ko majmuni, jebemliga......
Re: Re: Aj leba ti vidi koje su tacno temperature kad zaprzis prime ili linx
05.10.2010. 19:45
status: user broj poruka: 9006
Verovatno ona C3 verzija od 95W, takav sam uzeo ortaku i mogu da potvrdim da default radi na 1.25V već ohoho. Matična ga je inače stavila na 1.4V gde se opako grejao sa box kulerom, ni najnoviji bios nije sredio stvar pa sam ga spustio ručno. Nisam tad nešto ni mogao da nađem zvanično kolika je default voltaža te verzije osim na nekom forumu što se javilo par vlasnika koji tvrde da je 1.25V
Jebemliga, radi bez problema.
-> kuvar: Pa nemoj onda da pališ linx i uživaj. Procesor kojim obavljaš sve što ti padne na um par meseci a da ne vidiš plavi ekran je stabilan, šta god ti rekli linx, prime i slični. Ko što već rekoh, ti programi teraju procesor da radi gimnastiku koja mu inače u snu ne bi pala na um.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ako ti je oznaka HDZ955FBGMBOX, kao i kod mene, onda je to C3 revizija sa potrošnjom od 125W, uzgred nisam znao da postoji 955 sa potrošnjom od 95W. Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.