Devil je skroz ok čovek, njemu sam prodao neki komp, koji jako lepo radi, ali prosto nisam hteo da menjam svoj kompijuter koji je meni lepo radio pa sam sa tog kompa poskidao ono što je meni bilo interesantno i ostatak prodao.
Skinuo sam procesor i pasta je bila malo iscurila sa strane, tako da bih rekao da smo ja i drugar stavili baš dosta paste u ponedeljak idem u radnju pa ću kupiti novu pastu (inače ova je bila višak ostala kada je drugar stavljao sebi neki novi procesor)
Gledaću na netu da pronadjem koja je voltaža procesora, da li procesor uvek treba da uskladi voltažu sa pločom, ili je ona varira od proceosora do procesora nezavisno od ploče
Nisam stavljao novi bios na ploču, iskreno nisam nikad fleshovao bios, pa takve stvari izbegavam mada ako je to rešenje pogledaću na netu kako se to radi, kolko sam negde pročitao, procesori su iste serije, pa jedino da sam stavljao neku drugu dual core noviju seriju procesora na ploču bi trebao da fleshujem bios
Da li prilikom stavljanja paste stavljam pastu i na cooler i procesor ili je dovoljan samo tanak sloj na procesoru. Mislim da je ovo drugo, ali za svaki slučaj
Cooler i procesor je bio očišćen od stare paste
U biosu ima mogućnost povećavanja magistrale sa 200 na tipa 240 (ne znam sada napamet) i množioca od 5 do 15 puta
Procesor je na prethodnoj ploči radio sasvim lepo
Da stavim voltažu na 1,33 onda (mada ću još pogledati malo na netu)
Cool n quiet je aktiviran
Hvala svima još jednom na brzim odgovorima, svaki savet osim tovara je više nego dobrodošao .)
Ipak bi valjalo da uradiš za svaki slučaj, nije ni neki komplikovan proces, skineš sa gigabyte sajta programče @bios, startuješ ga i skinuće sam s neta najnoviji stabilni bios za tvoju ploču i odraditi fleš. Ako oćeš da ga flešuješ baš na neku određenu verziju možeš da skineš bios fajl i učitaš ga ručno.
Najverovatnije je baš neki problem s izborom odgovarajućeg napona za taj procesor i to je sigurno popravljeno u kasnijim verzijama, u svakom slučaju ne može da škodi.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Devil je skroz ok čovek, njemu sam prodao neki komp, koji jako lepo radi, ali prosto nisam hteo da menjam svoj kompijuter koji je meni lepo radio pa sam sa tog kompa poskidao ono što je meni bilo interesantno i ostatak prodao.
Skinuo sam procesor i pasta je bila malo iscurila sa strane, tako da bih rekao da smo ja i drugar stavili baš dosta paste u ponedeljak idem u radnju pa ću kupiti novu pastu (inače ova je bila višak ostala kada je drugar stavljao sebi neki novi procesor)
Gledaću na netu da pronadjem koja je voltaža procesora, da li procesor uvek treba da uskladi voltažu sa pločom, ili je ona varira od proceosora do procesora nezavisno od ploče
Nisam stavljao novi bios na ploču, iskreno nisam nikad fleshovao bios, pa takve stvari izbegavam mada ako je to rešenje pogledaću na netu kako se to radi, kolko sam negde pročitao, procesori su iste serije, pa jedino da sam stavljao neku drugu dual core noviju seriju procesora na ploču bi trebao da fleshujem bios
Da li prilikom stavljanja paste stavljam pastu i na cooler i procesor ili je dovoljan samo tanak sloj na procesoru. Mislim da je ovo drugo, ali za svaki slučaj
Cooler i procesor je bio očišćen od stare paste
U biosu ima mogućnost povećavanja magistrale sa 200 na tipa 240 (ne znam sada napamet) i množioca od 5 do 15 puta
Procesor je na prethodnoj ploči radio sasvim lepo
Da stavim voltažu na 1,33 onda (mada ću još pogledati malo na netu)
Cool n quiet je aktiviran
Hvala svima još jednom na brzim odgovorima, svaki savet osim tovara je više nego dobrodošao .)
burazer je posle godinu dana promenio monitor na 22` lcd, do tada je igrao na starom 17` crt. Poshto je visha rezolucija vishe se i opteretio procesor tako da se komp gasio zbog pregrevanja. Tek tu je primecen problem, inache josh bi vremena proshlo dok ne bi primetio. Reklamirali smo i dobio je novi procesor. Verovatno je kao i nov imao taj problem ali nije mogao da primeti dok nije dobio `veci` zadatak. Sve smo probali, novu pastu, BIOS ali nishta, posle 10 minuta orthosa je plocha (Gigabyte 78g ds3h) gasila komp zbog pregrevanja procesora. Nije nam padalo na pamet da kupuje bolji kuler jer i njegov originalni box bi trebao da ga ohladi na default brzini 2600Mhz, tako da smo reklamirali.
momci mislim da je sad sve jasno .. kakav bios i nenaleganje kulera ... decko nikad nije menjao cpu i nezna kako se to radi .. za pastu je mislio da je i flinja iz nosa dovoljna ..
IVANE .. sutra odes u radnju i kupis NAJSKUPLJU pastu koju nadjes .. da se izvinis procesoru i da na youtube-u pogledas kako se to radi ...
Drugar mi je opet priskočio u pomoć, a on je više puta stavljao i skidao procesor, tako mu nije prvi put da to radi.
Stavili smo ponovo pastu marke Titan, lep tanak sloj i ravnomerno rasporedili po procesoru, razmazali tvrdim kartonom, nigde nije kapnulo sa strane Uklučili, komp se opet greje Po pokretanju igrice komp se ugasi u roku od max 20s Resetovali bios Namestili voltažu na 1,3
U biosu temepratura 90c, ugasili smo kompijter, skinuli hladnjak procesor mlak (posle 15s kolko na name je trebalo da skinemo cooler) i cooler (mlak) dok komp radi (3000 obrtaja pokazuje da radi) Ne mogu da fleshujem bios jer može u toku rada da se ugasi računar
Ako je tolika temperatura a kuler mlak to može da znači jedno od dve stvari: - nije dobro nalegao - ploča ne meri dobro temperaturu
Ovo prvo možeš da proveriš tako što ćeš da ga pustiš da se ugasi i onda brzo skineš kuler i opipaš sam procesor - pažljivo, naravno.
Ako ni procesor nije mnogo vreo znači da je ovo drugo i to može da otkloni drugi bios. Ako oćeš da si 100% siguran pozajmi od nekog drugi procesor i flešuj ga. Ako si rad da rizikuješ isključi mu u biosu ono da se gasi kad dostigne neku temperaturu i flešuj bios po starinski, sa usb-a.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: U biosu temepratura 90c, ugasili smo kompijter, skinuli hladnjak procesor mlak (posle 15s kolko na name je trebalo da skinemo cooler :: i cooler (mlak) dok komp radi (3000 obrtaja pokazuje da radi :: Ne mogu da fleshujem bios jer može u toku rada da se ugasi računa :: :: Jel moguće da je ploča loša ili procesor defektan
Zvao sam danas druga koji drži servis i prodavnicu računar, i kaže mi da su imali sličnu ili istu takvu Gigabaytovu ploču sa sve istim simtomima. Temeratura se penje u nebesa, komp se gasi, a procesor hladan Reče mi da ploča loše radi sa dual core procesorima, već samo sa sing core, mada je meni lepo radila sa x2 4200
Probaću da nabavim odgovarajuću ploču i nadam se da će moje muke tada prestati, jer sve što sam uradio nije davlo rezultata
Drugar mi reče da ovaj moj procesor neće da radi sa ddr3 memorijom, tako da onda otpadaju te ploče, ili može da radi na tim novijim pločama a da memorija radi na nižem taktu
U svakom slučaju hvala puno svima na brzim i izdašnim odgovorima, a nadam se da je ovo kraj mojih muka, jer mi je bitno da je procesor ispravan, a ploču pošto i nije neka mi čak nije ni loše da zamenim
Ako ti se menja ploča zameni je. Napipaj neku AM2+ ploču, one primaju i AM2 i AM3 procesore ako budeš hteo da se ponoviš u skorije vreme. 770 ili 790 čipset po mogućnosti.
Fleshovao sam bios na Gigabajt ploči, ali nije pomoglo (nisam stavio beta verziju, već verziju pre beta)
Menjao sa drugom ploča Dao sam mu moju, na kojoj sada radi athlon 64 3000+ bez ikakvih problem, a dobio od njega msi k9n neo, kojoj moram da fleshujem bios (izbaci mi neku poruku prilikom paljenja računara), ali posle sasvim lepo radi, ne pregreva se i ne gasi prilikom igranja igrara.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.