Kad das 1700$ za nesto kao sto je taj Apple, normalno da ocekujes da je to kvalitetno, stabilno, da nece praviti problema, itd. a ne da jos ti treba da vrsis intervencije na svoju ruku da bi to radilo kako treba. Ne kazem da Apple nije kvalitetan, al on je uvek vazio za masine koje su pouzdane, koje se ne kvare, itd. Pogotovo sto za te pare mozes da sastavis vrhunski PC koji ce imati top performanse. Bez obzira sta ljudi u svetu mislili za Apple, al mi se cini da on nije za Srbiju, a i slicne zemlje kao sto je nasa. Preskup za ono sto nudi, po meni precenjen, sa mogucim problemima u startu kao sto je gore pomenuti, skupo odrzavanje, nedostatak podrske, itd.... Sve u svemu, ako vec mogu da dam 1700$ za komp, pre cu sastaviti dobru konfiguraciju ili kupiti neki kvalitetan laptop, zavisno od potreba....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
Za godinu/dve bice puna berza tema vezanih za ovaj Americki otpad.
Do pre dve godine sam tvrdio a sada sam se i uverio da apsolutno nista ne valja od tih imbecila, najgora firma ikada napravljena i jedini nacin da uzem nesto od njih ako mi neko pokloni nesto za dz, i to bi bilo kod mene samo dok ga ja ne poklonim dalje, jer ne bih imao srca da nekom naplatim za to djubre.
Razlika između stvari koja može i one koja ne može da se pokvari je u tome što kada se stvar koja ne može da se pokvari ipak pokvari obično se ispostavi da ne može da se popravi.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Poenta je sledeća: uvek kada se više komponenti sklonih pojačanom zagrevanju kao što su CPU, GPU, HD itd. stave na mali i skučen prostor, postoji rizik da dođe do pregrevanja. Problem na kome insistiraš se javlja kod bilo kog laptopa, all-in-one pc-ja, pa čak i kod mobilnih telefona, daleko od toga da je vezan samo za iMac. Rasprava se i vodi oko tvog naduvavanja cele priče i pokušaja da izolovane slučajeve koje si iskopao na netu predstaviš kao imanentnu i fatalnu manu iMac-a, zbog koje ga tobože treba izbegavati. Uostalom, logikom tvog primera odozgo mogu da idem unaokolo i paničarim oko bilo čega: dovoljno je ukucati npr. `Sony Vaio heating problems`, `Toshiba Satellite heating problems`, `Acer Aspire heating problems` itd. pa dobiti mali milion linkova gde se ljudi žale na isto.
Problem u ovom konkretnom slučaju nije moguće pregrevanje koje se rešava sa banalnih nekoliko klikova, nego nedostatak direktnog prisustva Apple-a u Srbiji, jer nema toga što ne može da se pokvari, makar to bili Apple, Dell, Asus, Porsche ili Boing.
:: :: Nisam otkucao Apple overheating nego konkretno iMac da bi ti dokazao da mnoooogo ljudi kuka na celu seriju. To je što se modela tiče. Ova tvoja izjava prema tome nema ni jedan argument. :: :: Gore sam lepo naveo primer: HP 530 model. To ne znači da HP npr. 6250b ima isti problem. Ako nisam retard kucaću model koji planiram da kupim a ne copmuter overheating :: :: I uopšte ne vidim poentu rasprave. I najjeftiniji iMac 27`` od bednih min 1700$ ima probleme tako da kao što u naslovu piše on je i bio meta kritike. Ne nameravam dalje da raspravljam na temu, može to da se reši. To nije poenta. Poenta je problem postoji. Ko hoće da se igra neka se igra. Ja ni lud ne bi dao tolike pare svestan problema jer sa računarom radim ozbiljne stvari. Pregrevanje i usijavanje šasije zaobilazim bio to HP model, Apple, DELL ili bilo koji drugi :: ________________ :: In The Living Years... :: :: :: Može i ovako :: :: :: :: https://www.google.co :: :: :: :: `laptop overheating problem` = Toshiba, Sony, HP itd. itd. ... toliko o logici koja stoji iza citiranog `argumenta` :: :: :: :: Zbog reklamacije se i daju garancije, a ko neće da se cima neka ubrza kuler i gotova priča :: :: :: :: ::
Jeste da bilo sta moze da se pokvari, ali ovde je rec o `mocnom i nekvarljivom` Apple-u, koji kosta 1700$ pa na gore, a tih 1700+$ ti neces morati dati ni za jedan Dell, Asus, Toshibu i druge dobre brendove, vec upola manje. Ko ima para na bacanje uzece Apple, eto da se kaze da on ima Apple, jer je on boze moj statusni simbol, pocev od serija, filmova pa na dalje, gde i ako neces hteti, primetices zagrizenu jabuku i reci ces ` U jbt ovi imaju Apple...`. Sa druge strane svako normalan ce dati polovinu tih para i opet ce imati kvalitetnu i po performansama jednaku (ako ne i brzu) stvar...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Poenta je sledeća: uvek kada se više komponenti sklonih pojačanom zagrevanju kao što su CPU, GPU, HD itd. stave na mali i skučen prostor, postoji rizik da dođe do pregrevanja. Problem na kome insistiraš se javlja kod bilo kog laptopa, all-in-one pc-ja, pa čak i kod mobilnih telefona, daleko od toga da je vezan samo za iMac. Rasprava se i vodi oko tvog naduvavanja cele priče i pokušaja da izolovane slučajeve koje si iskopao na netu predstaviš kao imanentnu i fatalnu manu iMac-a, zbog koje ga tobože treba izbegavati. Uostalom, logikom tvog primera odozgo mogu da idem unaokolo i paničarim oko bilo čega: dovoljno je ukucati npr. `Sony Vaio heating problems`, `Toshiba Satellite heating problems`, `Acer Aspire heating problems` itd. pa dobiti mali milion linkova gde se ljudi žale na isto. :: :: Problem u ovom konkretnom slučaju nije moguće pregrevanje koje se rešava sa banalnih nekoliko klikova, nego nedostatak direktnog prisustva Apple-a u Srbiji, jer nema toga što ne može da se pokvari, makar to bili Apple, Dell, Asus, Porsche ili Boing :: :: :: :: :: :: Nisam otkucao Apple overheating nego konkretno iMac da bi ti dokazao da mnoooogo ljudi kuka na celu seriju. To je što se modela tiče. Ova tvoja izjava prema tome nema ni jedan argument. :: :: :: :: Gore sam lepo naveo primer: HP 530 model. To ne znači da HP npr. 6250b ima isti problem. Ako nisam retard kucaću model koji planiram da kupim a ne copmuter overheating :: :: :: :: I uopšte ne vidim poentu rasprave. I najjeftiniji iMac 27`` od bednih min 1700$ ima probleme tako da kao što u naslovu piše on je i bio meta kritike. Ne nameravam dalje da raspravljam na temu, može to da se reši. To nije poenta. Poenta je problem postoji. Ko hoće da se igra neka se igra. Ja ni lud ne bi dao tolike pare svestan problema jer sa računarom radim ozbiljne stvari. Pregrevanje i usijavanje šasije zaobilazim bio to HP model, Apple, DELL ili bilo koji drugi :: :: ________________ :: :: In The Living Years... :: :: :: :: :: Može i ovako :: :: :: :: :: :: https://www.google.co :: :: :: :: :: :: `laptop overheating problem` = Toshiba, Sony, HP itd. itd. ... toliko o logici koja stoji iza citiranog `argumenta` :: :: :: :: :: :: Zbog reklamacije se i daju garancije, a ko neće da se cima neka ubrza kuler i gotova priča :: :: :: :: :: :: :: ::
На Бенч-у пар људи је имало проблем са тим прегревањем, и била је прича, однесе у сервис са тим проблемом, они му нешто као поправе, када после месец дана опет исто :(, а такође је било случајева појављивања тих жутих флека на екрану, однесу у сервис и ови као нешто поправе и проблем једноставно нестане. А иначе сада сам прочитао да је дечко имао температуре између 80 и 90 степени на ` Macbook Pro-u 15` `, у то време је играо неку мање захтевну игрицу :).
А какав лап може да се купи за мање паре од горепоменутог Мак-а то је друга ствар :).
Re: ... Nije ni cudo: vec je i Seve Jobs poprilicno pozuteo...
27.01.2011. 20:32
status: user broj poruka: 11010
:: Nadao sam se da su rešili taj problem koji postoji još od prve generacije iMac 24. Ekran je čak polako počinjao da žuti od pregrejavanja po ivicama... Otvaranje 27-ice nije problem, lako se odradi.. :: :: Moraću dobro da razmislim jer nisu male pare u pitanju.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Ma pali, samo malo ubrzaš ventilatore...hahahahah...komedija. Samo vi donesite vašeg ljubimca od dve kile evra. _________________ In The Living Years...
:: На Бенч-у пар људи је имало проблем са тим прегревањем, и била је прича, однесе у сервис са тим проблемом, они му нешто као поправе, када после месец дана опет исто :(, а такође је било случајева појављивања тих жутих флека на екрану, однесу у сервис и ови као нешто поправе и проблем једноставно нестане. А иначе сада сам прочитао да је дечко имао температуре између 80 и 90 степени на ` Macbook Pro-u 15` `, у то време је играо неку мање захтевну игрицу :) :: :: А какав лап може да се купи за мање паре од горепоменутог Мак-а то је друга ствар :) :: :: Поздрав!
То у вези вентилатора нисам хтео да напишем, кажу да је нормалан темп на 6000 рпм . А такође неко написа из искуства да батерија после годину дана ослаби за 30% - 40 % услед прегревања, у тих год дана се програмирало и сурфовало нетом :), да је неко опалио неки рендер каже дечко да би било батерије таман да пошаље маил хд :). И што је најбитније ` Macbook pro ` је затворен са доње стране тако да се са екстерним хладњацима за лаптопове ` Macbook pro ` не може охладити :). Уосталом овај Асус кида било који ` Macbook pro ` по 2-3 пута нижој цени :
:: :: Ma pali, samo malo ubrzaš ventilatore...hahahahah...komedija. Samo vi donesite vašeg ljubimca od dve kile evra :: ________________ :: In The Living Years... :: :: :: На Бенч-у пар људи је имало проблем са тим прегревањем, и била је прича, однесе у сервис са тим проблемом, они му нешто као поправе, када после месец дана опет исто :(, а такође је било случајева појављивања тих жутих флека на екрану, однесу у сервис и ови као нешто поправе и проблем једноставно нестане. А иначе сада сам прочитао да је дечко имао температуре између 80 и 90 степени на ` Macbook Pro-u 15` `, у то време је играо неку мање захтевну игрицу :) :: :: :: :: А какав лап може да се купи за мање паре од горепоменутог Мак-а то је друга ствар :) :: :: :: :: Поздрав!
Pored 6000 rpm čovek ne može da ostane normalan. Možda to i objašnjava fanatičnu zaslepljenost Aple jurišnika. Daj 1700$ za neispravno, pa ćeš onda da ga teraš u servis u Zambeziju. To je čista prevara kupaca.
Nokia je zamenila milione baterija kupcima o svom trošku. HP je zamenio milione mehanizama na HP1100 o svom trošku. Aple samo šiša. Dok ima ovaca imaće i oni novaca.
Ma jok, to mora biti najveće sranje, čim to tvrde `eksperti` iz srbistanskih vukojebina koji su o tome čitali na guglu, slušali kako su `neki momci sa benča` nosili to u `neki servis`, čuli kako su `negde rekli` da je normalan temp na 6000 rpm itd., a u najboljem slučaju su iMac videli u izlogu. Dobro kažeš, komedija, tačnije - tragikomedija.
@DanijelK
Zamolio bih te da pokažeš gde je iko (uključujući i sam Apple) tvrdio da je iMac `nekvarljiv`, jer je smešno da repliciraš meni, dok zapravo diskutuješ sam sa sobom. Što se tiče 1700$, za početak obrati pažnju koliko košta Dell-ov monitor od 27` sa panelom poput iMac-ovog, a zatim nam reci koje to drugo all-in-one rešenje ima takav panel od 27` i takve komponente u ultra-praktičnom pakovanju vrhunskog dizajna sa licenciranim OS-om za `polovinu tih para`. Ostatak priče o `statusnom simbolu` neću ni da komentarišem, jer je takvim pričama pre mesto u Grand Reviji nego na IT forumu (pa makar i ovakvom), a inače se takvim besmislicama najviše i bave upravo oni koji Apple proizvode nikad nisu uzeli u ruke, a kamoli koristili.
:: :: Ma iMac 27`` je savršen, da skratimo priču. Jebeš usijavanje šasije. Sve je to u redu :: ________________ :: In The Living Years... :: ::
E nabedjeni istripovani, čoveče, sedeo sam i radio na bar 5 MacPro radnih stanica, što Dual što Quad Xeona mašina, i imao prilike da se lično uverim u vrelu plastiku na 2 iMAC-a 27` (uglavnom zbog ProTools LE 7.x i FC Pro aplikacija). Nije poenta kupiti Mac i sliniti nad njih nego iskoristiti jedino što kod njih još uvek može da se iskoristi a to je OS X. Hardware za duplo manje para u aluminijumskom kućištu može da se kupi gde hoćeš.
Kada nešto ne valja, to ne valja i treba da se kaže. _________________ In The Living Years...
:: Ma jok, to mora biti najveće sranje, čim to tvrde `eksperti` iz srbistanskih vukojebina koji su o tome čitali na guglu, slušali kako su `neki momci sa benča` nosili to u `neki servis`, čuli kako su `negde rekli` da je normalan temp na 6000 rpm itd., a u najboljem slučaju su iMac videli u izlogu. Dobro kažeš, komedija, tačnije - tragikomedija ::
Ne znam sta pokusavas ovim svojim izlaganjem gde svim silama branis iMac, da ne posedujes mozda isti, ili nesto od apple-a, pa da ne mozes da podneses cinjenicu kako to da Apple ima ovakvih problema? Vidis, problem sa iMac-om je ocigledan i svi to znaju i iznose svoje misljenje. A to za `nekvarljiv` to se tako kaze, za nesto sto je (bilo) kvalitetno i dugotrajno, al vidim nisi skontao, jbg...
:: Ma jok, to mora biti najveće sranje, čim to tvrde `eksperti` iz srbistanskih vukojebina koji su o tome čitali na guglu, slušali kako su `neki momci sa benča` nosili to u `neki servis`, čuli kako su `negde rekli` da je normalan temp na 6000 rpm itd., a u najboljem slučaju su iMac videli u izlogu. Dobro kažeš, komedija, tačnije - tragikomedija :: :: @Danijel :: :: Zamolio bih te da pokažeš gde je iko (uključujući i sam Apple) tvrdio da je iMac `nekvarljiv`, jer je smešno da repliciraš meni, dok zapravo diskutuješ sam sa sobom. Što se tiče 1700$, za početak obrati pažnju koliko košta Dell-ov monitor od 27` sa panelom poput iMac-ovog, a zatim nam reci koje to drugo all-in-one rešenje ima takav panel od 27` i takve komponente u ultra-praktičnom pakovanju vrhunskog dizajna sa licenciranim OS-om za `polovinu tih para` :: Ostatak priče o `statusnom simbolu` neću ni da komentarišem, jer je takvim pričama pre mesto u Grand Reviji nego na IT forumu (pa makar i ovakvom), a inače se takvim besmislicama najviše i bave upravo oni koji Apple proizvode nikad nisu uzeli u ruke, a kamoli koristili :: :: :: :: :: :: Ma iMac 27`` je savršen, da skratimo priču. Jebeš usijavanje šasije. Sve je to u redu :: :: ________________ :: :: In The Living Years... :: :: :: ::
Poenta ovo priče i teme je da ljudima koji ne žele da daju tolike pare i posle pakuju strvinu od 27` nazad u kutiju i nose na `tweakovanje`. Ne žele time da se bave, ne žele da uče o tome, ne intereseuje ih jer su računal kupili kao ALAT. Sredstvo za rad.
Znam da ima ljudi koji bi se od toga smorili, to je gore nego da vam zavojnica vrišti na kvadrat od napajanja ili grafičke karte koju ste platili xxx evra.
Uvek je bilo ljudi koji kad vide da kudiš nešto što imaju/vole, popizde kao da si im sve po spisku.
Na primer ja imam Radeona 5870. Sve se više greje i ide mi na jaja. Prvo je idle bio 50 stepeni sad je u toku zime 57/58. I čist je i ima svežu pastu. Kućište je posebna priča, kao mali frižider. A drajveri u zadnja dva meseca, moraš sve da instaliraš ko po jajima.
Kad valja, valja, kad ne radi ja kukam, da drugi ne bi morali/uzeli u obzir pri kupovini. Mislim da je ovo fer i ljudski. Nebitno je o čemu se radi. _________________ In The Living Years...
Људи моји, ја имам пет година Мак 19` ради нон-стоп, није пожутео нигде, нити се греје а умрежен је са ПЦ и кореспондира с њим. Јесам га нудио на продају ономад? Ко не верује, нек` се јави, спреми новац и увериће се да је бео као првог дана. Додуше, кутију му нећу дати, ни гаранцију, јер сам бациЈо.
Pa Mac od pre 5 godina nije isto sto i mac danas, po svemu sudeci....
:: Људи моји, ја имам пет година Мак 19` ради нон-стоп, није пожутео нигде, нити се греје а умрежен је са ПЦ и кореспондира с њим :: Јесам га нудио на продају ономад :: Ко не верује, нек` се јави, спреми новац и увериће се да је бео као првог дана. Додуше, кутију му нећу дати, ни гаранцију, јер сам бациЈо :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ОСМИЦА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Nemaju svi modeli problem. Ima puno modela sa problemom, i cela 27` serija. _________________ In The Living Years...
:: Људи моји, ја имам пет година Мак 19` ради нон-стоп, није пожутео нигде, нити се греје а умрежен је са ПЦ и кореспондира с њим :: Јесам га нудио на продају ономад :: Ко не верује, нек` се јави, спреми новац и увериће се да је бео као првог дана. Додуше, кутију му нећу дати, ни гаранцију, јер сам бациЈо :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ОСМИЦА ЈЕ ЗАКОН :: ::
:: Ne znam sta pokusavas ovim svojim izlaganjem gde svim silama branis iMac, da ne posedujes mozda isti, ili nesto od apple-a, pa da ne mozes da podneses cinjenicu kako to da Apple ima ovakvih problema? Vidis, problem sa iMac-om je ocigledan i svi to znaju i iznose svoje misljenje. A to za `nekvarljiv` to se tako kaze, za nesto sto je (bilo) kvalitetno i dugotrajno, al vidim nisi skontao, jbg..
Ostavi se igranja rečima. Skontao sam ja ono što je bilo najbitnije, a to je da Mac nikad nisi upalio, a kamoli nešto na njemu radio, što dovodi do logičnog kontra-pitanja: zbog čega ti uopšte imaš potrebu da pričaš o nečemu što `poznaješ` u najboljem slučaju iz treće ruke? Ono što sam nisi skontao jeste da se `problem sa iMac-om` svodi na pojedinačne slučajeve koji su, opet, lako rešivi, ali tako nešto pojedinci poput tebe vole da naduvavaju zbog sopstvene klinačke averzije prema Apple-u.
:: E nabedjeni istripovani, čoveče, sedeo sam i radio na bar 5 MacPro radnih stanica, što Dual što Quad Xeona mašina, i imao prilike da se lično uverim u vrelu plastiku na 2 iMAC-a 27` (uglavnom zbog ProTools LE 7.x i FC Pro aplikacija). Nije poenta kupiti Mac i sliniti nad njih nego iskoristiti jedino što kod njih još uvek može da se iskoristi a to je OS X. Hardware za duplo manje para u aluminijumskom kućištu može da se kupi gde hoćeš
Baš bih voleo da nam kažeš gde se to prodaje takav panel, kućište i ostalo za duplo manje para, mada će pre biti da si i to čuo od `nekih ljudi koje znaš`... Naravno da nije poenta kupiti Mac da bi se `slinilo nad njim`, to može da se radi i u izlogu kao što mnogi ovde dežurni Apple pljuvači dobro znaju. xD iMac se kupuje na prvom mestu zbog kombinacije odličnog panela, jakog hardvera i ultra-elegantnog pakovanja koje i te kako štedi prostor, a usput i odlično izgleda. OS X se, naravno, podrazumeva. Međutim, kada bi bilo po onome što ti tvrdiš, iMac odavno niko ne bi više kupovao, jer bi sve završavao retail Snow Leopard po ceni od ~30$ uz par adekvatnih komponenti (neki Core2Duo + GeForce i odgovarajuća ploča). Uostalom, da si se `lično uverio u vrelu plastiku`, ne bi se pozivao u prvom postu na pričice iz druge i treće ruke, već bi spomenuo odmah sopstveno iskustvo, ali `ajde, neka ti bude.
:: Poenta ovo priče i teme je da ljudima koji ne žele da daju tolike pare i posle pakuju strvinu od 27` nazad u kutiju i nose na `tweakovanje`. Ne žele time da se bave, ne žele da uče o tome, ne intereseuje ih jer su računal kupili kao ALAT. Sredstvo za rad
Onaj ko koristi alat, vrlo brzo i upozna taj alat, a pre ili kasnije ga skoro po pravilu i `tweakuje`, tj. prilagodi svojim potrebama. Tvoja pričica bi pre pristajala onima koji računar koriste samo za filmove i muziku, pa opet, i oni su pokriveni garancijom u slučaju da im uleti faličan primerak. Na kraju krajeva, ti koji `ne žele da daju tolike pare itd.` ih neće ni dati, što celo tvoje advokatisanje takvima čini besmislenim.
:: Znam da ima ljudi koji bi se od toga smorili, to je gore nego da vam zavojnica vrišti na kvadrat od napajanja ili grafičke karte koju ste platili xxx evra
Svako se smori kada mu uleti falični primerak ili kad mora da ide u servis. iMac nije izuzetak, ali daleko od toga da je pravilo, kako ti i još poneki ovde volite da preuveličavate.
:: Uvek je bilo ljudi koji kad vide da kudiš nešto što imaju/vole, popizde kao da si im sve po spisku
Ima i takvih, ali je nažalost mnogo više onih koji vole da galame o nečemu što niti imaju, niti su ikad imali, niti bi (šatro) voleli da imaju.
:: Na primer ja imam Radeona 5870. Sve se više greje i ide mi na jaja. Prvo je idle bio 50 stepeni sad je u toku zime 57/58. I čist je i ima svežu pastu. Kućište je posebna priča, kao mali frižider. A drajveri u zadnja dva meseca, moraš sve da instaliraš ko po jajima
I šta s tim? Po tvojoj logici bi sada svi trebalo da bežimo od ATI-ja kao đavo od krsta, jer, eto, ti imaš problem sa određenom karticom! Zameni kuler, apdejtuj drajvere preko Steam-a, i biće sve ok.
:: Kad valja, valja, kad ne radi ja kukam, da drugi ne bi morali/uzeli u obzir pri kupovini :: Mislim da je ovo fer i ljudski. Nebitno je o čemu se radi
Kukaj brate mili, niko ti ne brani, ali samo o onome što znaš iz prve ruke, pa čak i tu izbegavaj da generalizuješ stvari.
Ok, ti kupi iMac za 1700$ i kad budes imao `lako resiv problem` zabavljaj se s njim. Poenta price je da NIKO NECE DA DA CITAVIH 1700$ ZA NESTO STO PREDSTAVLJA JEDAN OD NAJBOLJIH I NAJPOPULARNIJIH BRENDOVA, A DA PRITOM MORA DA SE BAKCE SA `LAKO RESIVIM PROBLEMIMA`, KOJIH U OVOM SLUCAJU, I ZA TOLIKO PUNO PARA, NE BI TREBALO DA BUDE. Kako bi se ti osecao da sad recimo kupis Ferrari za 100000 jevreja, vozis ga mesec-dva, i posle toga moras u servis jer imas problema sa motorom, turbo-kompresorom, eletronikom, vratima, retrovizorom, sasijom, ne bitno s cim? Brate ako puknem tolike pare naravno da ocekujem vrhunski kvalitet i performanse, a ne jos da moram da izigravam majstora na svoju ruku, za lako resive probleme.
:: :: Ne znam sta pokusavas ovim svojim izlaganjem gde svim silama branis iMac, da ne posedujes mozda isti, ili nesto od apple-a, pa da ne mozes da podneses cinjenicu kako to da Apple ima ovakvih problema? Vidis, problem sa iMac-om je ocigledan i svi to znaju i iznose svoje misljenje. A to za `nekvarljiv` to se tako kaze, za nesto sto je (bilo) kvalitetno i dugotrajno, al vidim nisi skontao, jbg.. :: :: Ostavi se igranja rečima. Skontao sam ja ono što je bilo najbitnije, a to je da Mac nikad nisi upalio, a kamoli nešto na njemu radio, što dovodi do logičnog kontra-pitanja: zbog čega ti uopšte imaš potrebu da pričaš o nečemu što `poznaješ` u najboljem slučaju iz treće ruke? Ono što sam nisi skontao jeste da se `problem sa iMac-om` svodi na pojedinačne slučajeve koji su, opet, lako rešivi, ali tako nešto pojedinci poput tebe vole da naduvavaju zbog sopstvene klinačke averzije prema Apple-u :: :: :: E nabedjeni istripovani, čoveče, sedeo sam i radio na bar 5 MacPro radnih stanica, što Dual što Quad Xeona mašina, i imao prilike da se lično uverim u vrelu plastiku na 2 iMAC-a 27` (uglavnom zbog ProTools LE 7.x i FC Pro aplikacija). Nije poenta kupiti Mac i sliniti nad njih nego iskoristiti jedino što kod njih još uvek može da se iskoristi a to je OS X. Hardware za duplo manje para u aluminijumskom kućištu može da se kupi gde hoćeš :: :: Baš bih voleo da nam kažeš gde se to prodaje takav panel, kućište i ostalo za duplo manje para, mada će pre biti da si i to čuo od `nekih ljudi koje znaš`.. :: Naravno da nije poenta kupiti Mac da bi se `slinilo nad njim`, to može da se radi i u izlogu kao što mnogi ovde dežurni Apple pljuvači dobro znaju. x :: iMac se kupuje na prvom mestu zbog kombinacije odličnog panela, jakog hardvera i ultra-elegantnog pakovanja koje i te kako štedi prostor, a usput i odlično izgleda. OS X se, naravno, podrazumeva. Međutim, kada bi bilo po onome što ti tvrdiš, iMac odavno niko ne bi više kupovao, jer bi sve završavao retail Snow Leopard po ceni od ~30$ uz par adekvatnih komponenti (neki Core2Duo + GeForce i odgovarajuća ploča). :: Uostalom, da si se `lično uverio u vrelu plastiku`, ne bi se pozivao u prvom postu na pričice iz druge i treće ruke, već bi spomenuo odmah sopstveno iskustvo, ali `ajde, neka ti bude. :: :: :: Poenta ovo priče i teme je da ljudima koji ne žele da daju tolike pare i posle pakuju strvinu od 27` nazad u kutiju i nose na `tweakovanje`. Ne žele time da se bave, ne žele da uče o tome, ne intereseuje ih jer su računal kupili kao ALAT. Sredstvo za rad :: :: Onaj ko koristi alat, vrlo brzo i upozna taj alat, a pre ili kasnije ga skoro po pravilu i `tweakuje`, tj. prilagodi svojim potrebama. Tvoja pričica bi pre pristajala onima koji računar koriste samo za filmove i muziku, pa opet, i oni su pokriveni garancijom u slučaju da im uleti faličan primerak. Na kraju krajeva, ti koji `ne žele da daju tolike pare itd.` ih neće ni dati, što celo tvoje advokatisanje takvima čini besmislenim. :: :: :: Znam da ima ljudi koji bi se od toga smorili, to je gore nego da vam zavojnica vrišti na kvadrat od napajanja ili grafičke karte koju ste platili xxx evra :: :: Svako se smori kada mu uleti falični primerak ili kad mora da ide u servis. iMac nije izuzetak, ali daleko od toga da je pravilo, kako ti i još poneki ovde volite da preuveličavate :: :: :: Uvek je bilo ljudi koji kad vide da kudiš nešto što imaju/vole, popizde kao da si im sve po spisku :: :: Ima i takvih, ali je nažalost mnogo više onih koji vole da galame o nečemu što niti imaju, niti su ikad imali, niti bi (šatro) voleli da imaju. :: :: :: Na primer ja imam Radeona 5870. Sve se više greje i ide mi na jaja. Prvo je idle bio 50 stepeni sad je u toku zime 57/58. I čist je i ima svežu pastu. Kućište je posebna priča, kao mali frižider. A drajveri u zadnja dva meseca, moraš sve da instaliraš ko po jajima
I na macserbia forumu se mnogo zale na pregrevanje iMac i sto se pojavljuju te zute fleke. To je stvarno bruka za takvu masinu.
Evo ja sam skoro uzeo MacBook Pro 15 i5 laptop i zna isto da se zagreje do 80C, tad pojacava fanove i brzo se vrati. Plus sto sam ja namestio da ranije dize brzinu fanova. Oko 50C bude sad CPU kad surfujem i slusam radio.
Intel Core i5-760 4.0Ghz / Mega Shadow Deluxe + Be Quiet! Silent Wings Pure USC Asus P7P55D-E Evo Muskin Black Stilleto 2x2GB DDR3 1600Mhz / OC 2000Mhz MSI GTX460 Cyclone 1GB OC 900Mhz/1800Mhz/2150Mhz OCZ Vertex 2 60
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.