Koliko ja znam samo sa WD diskovima ima problema sa firware-om, tako da se nadam da je moguce nesto izvuci sa tvog diska ako nadjes ispravnu elektroniku. Samo da nije nesto sa mehanikom. Onda bi ti jedini spas bili oni koji profesionalno vade podatke sa crknutih diskova, ali i to kosta vise nego sto vrede podaci.
A moglo se i ocekivati jer, ako bi se primenilo ono sto je pomenuo ServisPC, popravka diskova kojima je pregorela `elektronika` bila bi onemogucena. Kada bi svaki proizvodjac u svakoj zemlji u kojoj ima kupaca njegove robe imao i efikasnu servisnu mrezu, to i ne bi bio problem za krajnjeg kupca. Medjutim, u Srbistanu je situacija, blago receno, drukcija...
Zamenio sam elektronike na moja dva F3 od 1TB i oba diska rade ko zmaj.
Znači nisam se zeznuo kad sam ih kupio u paru. Mada mislim da to ne mora uvek da upali, zavisi kakvo je odstupanje u mehaničkim parametrima diska (po njoj se podešava elektronika). Ali bar čovek kasnije ne mora da juri elektroniku ako mu zatreba, pu, pu, da ne uročim.
to sto je equinox hrabro uradio - radi samo sa samsungovim diskovima (nisam znao da ovi novi samsunzi mogu prsostom zamenom) .. ali zbog toga i crkavaju ko dzivdzani u rafineriji ..
tortojed .. kod opravke se koriste razne tehnike .. i veoma skupa oprema .. a o znanju da nepricam .. diskovi i nisu predvidjeni za opravke .. to sto na nekom prdne samo tvs dioda na 12v pa je zamenis ili kratko spojis kontakte i opravio si stvar .. to je jaaaaakooo reeeetka situacija ..
bas sam juce opravio 40gb 2.5`` hardic - pregoreo mu `fuse` ..
svaki vlasnik harda odgovoran je za svoje podatke .. niko nema zakonsku ni moralnu obavezu da ih vrati .. sto nije pravio beckup ..
jedino sto se radi je privremena popravka radi izvlacenja podataka ..
a sad menjati glave .. motor .. to je 20 x skuplje od novog diska ...
Jedan od razloga što sam uzeo dva ista baš Samsunga.
:: Znači nisam se zeznuo kad sam ih kupio u paru. Mada mislim da to ne mora uvek da upali, zavisi kakvo je odstupanje u mehaničkim parametrima diska (po njoj se podešava elektronika). Ali bar čovek kasnije ne mora da juri elektroniku ako mu zatreba, pu, pu, da ne uročim
@codeus Apsolutno si u pravu, to zajebavanje se nikom ne isplati.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647741. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.