Ljudi, probacu sve ovo ujutro, posto se mlatim ceo dan sa ovim i ne mogu da smislim vise komp. Plus, nisam pri dva monitora, pa cas pokusavam da popravim, cas prespajam na drugi komp da bi vama odgovorio. Ako ste voljni, nastavicemo sutra.
Hvala vam i pozdrav.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Posto nisi prikljucio taj mali kockasti dzek koji napaja graf i procesor, pa posle jesi, vidi da li si ga dobro prikljucio... imas zarez sa gornje strane dzeka i na prikljucku isti takav zarez sa gornje strane... Ja sam jednom tako obrnuo slucajno i ista situacija kao tvoja.
Pogledaj šemu koju ti je poslao vladats, ako nemaš pisano uputstvo. Ako imaš - još bolje. pogledaj njega.
Otkači SVE kabliće koji idu do front panel-a. Priključi samo kablić za uklučivanje računara (možda piše Power ili PW ili PW SW). Priključuješ ga na pinove 6 i 8
Ako to nije rešenje, probaj isto to samo sa priključenjem (dakel, samo njega) kablića na kome piše RESET ili RST ili RST SW. Naravno, i njega priključuješ na pinove 6 i 8. Opet naravno: probaš da uključiš računar pritiskom na reset dugme.
:: Pogledaj šemu koju ti je poslao vladats, ako nemaš pisano uputstvo. Ako imaš - još bolje. pogledaj njega :: :: Otkači SVE kabliće koji idu do front panel-a. Priključi samo kablić za uklučivanje računara (možda piše Power ili PW ili PW SW). Priključuješ ga na pinove 6 i :: :: Ako to nije rešenje, probaj isto to samo sa priključenjem (dakel, samo njega) kablića na kome piše RESET ili RST ili RST SW. Naravno, i njega priključuješ na pinove 6 i 8. Opet naravno: probaš da uključiš računar pritiskom na reset dugme :: :: @toothless: manjka ti video iz potpis :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Aj` probacu sada ovo sa power i reset konektorima, ali iskreno sumnjam da je to. Malopre sam probao sa drugim napajanjem, povezao samo plocu i ista stvar. Popale se lampe i ventovi i to je to. Bar neki zvuk da mi da...
Edit: Evo probao sam sa power i reset konektorima i nista. Potpuno ista stvar se desava. Ipak je do ploce izgleda...
Vadio na sto. Ukljucio samo plocu na napajanje i nista. I dalje isto, nema efekta.
:: Jesi li vadio na kraju sve na sto ili još tumbaš po kućištu :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. :: ::
Je da sam izgubio strpljenje sa ovom plocom, a kako sam vec neko vreme razmisljao o upgrade varijanti, narucio sam Asus M4A87TD sa USB trojkom (na osnovu preporuka koje su ljudi davali ovde na sajtu), Phenom II 1055T i Kingston Hyper 2x2GB na 1600. Zadrzao sam HDD i Safira 4850. Ovaj muceni GA ce da ode u servis pa cu videti sta cu dalje sa njim.
E sad, najveca muka mi je sa HDD-om. Naravno nisam racunao na crkavanje ploce, pa sam prinudjen da ga spajam `na zivo` sa novim komponentama, kako bih spasao sta se spasti moze. Da li ce moci to da se izvede, tj. da li ce izgurati bez obaranja sistema sa novim komponentama? Kapiram da u teoriji to moze, ali u praksi...
Pozdrav.
ako budeš imao ludu sreću radiće, ali sve su šanse da neće. Ako te mrzi da radiš reinstalaciju uvek možeš da odradiš repair, izgubićeš neka podešavanja i možda poneki program ne bude radio, ništa što brzi reinstall ne može da sredi... u svakom slučaju manji posao nego kompletno ubivanje.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
Uvek možeš da bootuješ Linux sa CD-a, skloniš sve sa C particije tog diska na D, polupaš C particiju i spremiš je za svež OS.
Sa Intel P35 na AMD785, svež OS obavezno.
:: Je da sam izgubio strpljenje sa ovom plocom, a kako sam vec neko vreme razmisljao o upgrade varijanti, narucio sam Asus M4A87TD sa USB trojkom (na osnovu preporuka koje su ljudi davali ovde na sajtu), Phenom II 1055T i Kingston Hyper 2x2GB na 1600. Zadrzao sam HDD i Safira 4850. :: Ovaj muceni GA ce da ode u servis pa cu videti sta cu dalje sa njim :: :: E sad, najveca muka mi je sa HDD-om. Naravno nisam racunao na crkavanje ploce, pa sam prinudjen da ga spajam `na zivo` sa novim komponentama, kako bih spasao sta se spasti moze :: Da li ce moci to da se izvede, tj. da li ce izgurati bez obaranja sistema sa novim komponentama? Kapiram da u teoriji to moze, ali u praksi.. :: :: Pozdrav :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: ::
Ma nije problem u reinstalaciji, lako cu to, nego imam brdo stvari na HDD-u koje moram da povadim pre reinstalacije.
:: ako budeš imao ludu sreću radiće, ali sve su šanse da neće. Ako te mrzi da radiš reinstalaciju uvek možeš da odradiš repair, izgubićeš neka podešavanja i možda poneki program ne bude radio, ništa što brzi reinstall ne može da sredi... u svakom slučaju manji posao nego kompletno ubivanje :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. :: ::
Nisam skolovao, koliko je to komplikovano da se odradi?
:: :: Uvek možeš da bootuješ Linux sa CD-a, skloniš sve sa C particije tog diska na D, polupaš C particiju i spremiš je za svež OS :: :: Sa Intel P35 na AMD785, svež OS obavezno :: :
Skineš Ubuntu 10.10 na primer, narežeš na CD ili napraviš bootabilni USB uz pmoć UnetBootIn alata.
Kad bootuješ Linux, ostaje ti copy-paste sa particije na particiju, i kad bekapuješ sve neophodno, tu C particiju možeš i iz instalacije Windows-a da formatiraš, da ne ulazimo u Gparted i ostale Linux alate.
:: Nisam skolovao, koliko je to komplikovano da se odradi :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: :: :: :: :: Uvek možeš da bootuješ Linux sa CD-a, skloniš sve sa C particije tog diska na D, polupaš C particiju i spremiš je za svež OS :: :: :: :: Sa Intel P35 na AMD785, svež OS obavezno :: :: :: :
Ok, verovatno je glupo pitanje, ali da li moze copy-paste sa HDD (nemam particije) na npr. neki eksterni HDD? I kako se uopste butuje sa USB-a, ni to nisam probao, mislim da li ima klasican izbor boot from hdd, cd, usb, pa odaberem u biosu ili je nesto trece?
:: :: Skineš Ubuntu 10.10 na primer, narežeš na CD ili napraviš bootabilni USB uz pmoć UnetBootIn alata :: :: Kad bootuješ Linux, ostaje ti copy-paste sa particije na particiju, i kad bekapuješ sve neophodno, tu C particiju možeš i iz instalacije Windows-a da formatiraš, da ne ulazimo u Gparted i ostale Linux alate :: :: :: Nisam skolovao, koliko je to komplikovano da se odradi :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: I Don`t Know What That Means :: :: :: :: :: :: :: :: Uvek možeš da bootuješ Linux sa CD-a, skloniš sve sa C particije tog diska na D, polupaš C particiju i spremiš je za svež OS :: :: :: :: :: :: Sa Intel P35 na AMD785, svež OS obavezno :: :: :: :: :: :
Meni je od pocetka mirisalo da covek ima samo jednu jedinu C particiju i ispade da je tako, idi bre kod nekoga, prikopcaj ga na komp i prebaci na njegov hard interni ili externi , obavezno NAPRAVI DVE PARTICIJE na svom novom kompu bas zbog ovakvih stvari i resen problem sad i za ubuduce.
Sve ovo me je kostalo dosta zivaca, ali sada je barem sve ok. Shopping je pao, kupljeno je: - Asus M4A87TD/USB3 - Phenom II X6 1055T - Kingston Hyper X Blue 2x2GB (1600 Mhz)
E sad, u procesu ciscenja odapela mi je i moja Gainward 4850 (blagi nervni slom kada sam provalio...). Kako je krenula cela prica, sa sve kupovinom, rekoh sebi, ajd` ti polako pa opet u shopping (ode cela plata...). Pazario sam MSI 6850, fabricki OC-ovanu.
Takodje, uspeo sam da podignem Hiren`s sa USB-a, tj. Mini XP i sacuvao sam sta mi je trebalo sa HDD-a. Posle toga sam uspeo cak i u Win da udjem i tu malo da prekopam (najvise sifre iz Chrome-a, bez kojih bi se roknuo).
Sada sam jos uvek na 32-bitnoj Sedmici, dok ne podignem 64-bitnu. Ove kompnenente ce u servis, pa cu videti dalje.
To je to, jos jednom vam hvala na trudu. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.