Vidim, pogledaj rezultate vaseg dobrog casopisa fejkeri. Moja karta je losa jer se poregreva inace mnogo je bolja od GTX570. Pregreva se pa cu je zameniti za GTX580. Ali je moja bolja od GTX570, a da imam DirectCu tek bi videli koliko ste slagali sa gore onim testom. Vrati se nazad pa pogledaj koliko mi je los komp. i7 i GTX570, xaxaxa. Znaci da nisam usao u temu bio bi uskracen za divan rewiv tj laz u vezi 6970 a preuvelicavanje za GTX570.
Wlada na X4 i osiromasenim ASUS-0m neklokovanim 1250 poena vise od Nvida lazova na sa `punokrvnim` DirectCu 6970 na i7. Kupite ga vi,mislim i7 meni je ovaj dovoljan. Sta ocekivati onda dalje od vas. Kakve izjave,. To covek ne treba da uzima za ozbiljno, ja nisam ni pre, ali ovo je prevrsilo sve mere. E sada da se ova karta ne greje ne da je ne bi zamenio nego bi vam se smejao kada bi sa CCC-om prestigao gornji skor GTX570 tj da je kod mene DirectCu model + i7. Tako da ova karta se pregreva i samo i samo zbog toga ce biti zamenjena inace performanse su joj nikad bolje. Ja bi bio jako razocaraan da sam kupio GTX570. Mislim to ne moze da mi se desi jer karta nije najaci single od svog proizvodjaca ali da sam kupio. Ne bi bio razocaran u Nvidia jer se toj karti zna mesto ali bi bio razocvaran u vase poimanje boljeg i vas sud. Znaci pitao bi se da li je moguce da ste mi to predlozili kao bolje.
ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati.
a tih 512 CUDA procesora su vraski brza od 1536( nabildovanih ko steroidima) pa ti vidi kako se nose sa problemima ne samo vezano za igre nego i za ozbiljne 3D programe kad pomazu cpu!! inace vidi samo tvoji kinezi Tianhe-1 cije procerose i graficke koriste Intel Xeon i nV tesla
CUDA MUDA I ostalo ja da sam na vasem mestu ja bi ovo zataskao kao da se nije ni desilo i sklonio taj test iz casopisa da ga ne bruka i da vas razotkriva skroz. Ako hocu CUDA uzecu GTX580 za nju znam i siguran sam da je bolja i da nema laziranja, smanjivanja skora ATI-um i povecanja GTX570. E ko je fabricki nabildovanb to me ne zanima. To je uradila fabrika i to tako stoji. Meni je jos bolje da nabilduju jer ja ne klokujem. Ako ima skroz fabricki klokovana 20%, odlicno uizimam nju ali ja to ne radim. Ne vredi ovako nagadjati skuplji je taj chip Nvvidia i manje performanse platis isto ili bolje mnogo mnogo vise nego sto vrede. Nazalost ja to moram jer moja nije normalna karta. Ali ko je nabilodvan fabricki a ko nije, pa to kada bi racunao moze rasprava do prekosutra da se vodi i ode u nedogled. Imamo 2 karte fabricki klok i klokovanje. U majstorksim rukama realnim ATI pobedjuje po vasim izjavama 5%.Na fabrickom kloku ja opet imama 100 poena vise na X4 sa nepunokrvnim ASUS referentnim 6970 od pounokrvene ASUS GTX570 DirectCu na i7. Koliko ne znam, ali je karta bolja em sam navikao na ATI. Ali moram da napravim izuzetak. Ali necu za ovu laziranu. Lazove u komp ne pustam. E sada vec pravite vi novi review i to takoi ide. Tamo nije valjao driver, 2 losa primerka GTX570, losa ploca, procesor preskace i stize novi fake. Ali ja ne gledam vise ne citam. Uzimam ono sto znam da je bolje i manje se greje. I DA SSTE IMALI 20% VISE NEGO ati OPET NE BI MENJAO ZA gtx570 JER NIJE PRVA SINGLE od proizvodjaca.
ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati.
ja sam do pre mesec dana imao x4 3.0 i 6970 a sada i7 i gtx 470 i fps mi je isti dobio na i7 izgubio na grafici. e sad je ono bitnije lakse cu da zamenim do godine graficku nego i7 koji je inace unlocked kojeg mogu da guram do 4.2 i ko zna koliko jos + mi se ne menja verovatno ce da padne za god dana gtx580 a mozda nesto novije ! wlado sranje ti je ta u odnosi na 570 da znas !!!
Da a ovo GTX580 ima kao ja fps stim sto je njoj ukljucen x16AA a meni x8. Pa mozda to nisi shvatio lepo. Ja ne bio imao ni 30 fps kao ni GTX570. Bez obzira sta oni rekli i pokazili. Ja vise ne verujem im ni da je broj 1 kada vidim da je 1 tu. Mislim da su maskirali nekako. A onaj Vantage skor sto je postavio gore prvi sa 0 tako i ja imam 28.000 bez Afterburnera. Sa klokovanim procentno koliko i GTX570 ko zna koliko. A i njima radi fizika poslic, povecava skor lepo u Vantage. Vidim ja kako se zale kako Nvidia GTX570 i 580- negde imaju manji skro pa kada im kaazu da ukljuce PPU vracaju se srecni. A sa fizikom 10 igrica. Od toga Mafia II i Batman presao a sportske, strategije i tako neke ne igram nikada.
jesi ti ikada imao pentium 150mhz i nV riva tnt + 3dfx voodoo ?? veroratno ne... e ako znas za to znaces i da je 580 monstrum i da je 570 ekval 6970 samo zato sto amd nije mogo da isprati fermi kao sto ni ati nije mogo cesto da isprati nv u proslosti...... samo se zapitaj sta je bilo sa 8800serijom e to je i sada
Odlicno videcemo monstruma tog. Ja vam kazem 9% bolja nego moja i igrama MAX ali ajde ja cu to doziveti necete vi. Samo mi je zali boze 100e koliko trebam da doplkatim za 6 fps. JBT KADA SE OVAJ GREJE KAKO BI ME SLUZIO DOBRO GODINAMA DA IMA NORMALNE TEMP.
moja bivsa 6970 se grejala preko 90c u igrama na def. a ova gtx470 82c ja sam je zamenio zbog garancije koja je bila samo 6meseci inace bi je ostavio da se przi... takav ti je cayman greje se ludace brza je to grafa 880 i memorija 1375 pa sta oces da bude ladna ko 8400gs ????
Joj bre vec sam vam rekao da sam objasnjavao na AMD forumu i slao im slike gde prelazi 92C uvek u igricama i da su mi rekli ljudi da se to zove neispravna karta i da ne sme da bude toliko bio Cayman ili ne i da se pomirim sa time da moram da menjam kartu. Rekli su 70-85C max. Ja imam obavezno 10C preko te njihove MAX a kada se zaigram i vise. Fan najbolje radi na AUTOjel ga tada pojaca nekada i do 65 a video sam i 69%. Ja imam I CH4 F koju obozavam i necu da je pustim da se przi na 1cm od 95C u svakoj igri koju pustim. 90-95C nije normalno to ogovori ponasanje moje karte koja se zablokira nekada i odblokira kada padne temp. Samo sto nekada zavrsim u meniu igrice da li od mog pritiskanja ESC ili sama a nekada na desktopu a nekada ostanem u igri. Pricao sam nije ovo tema da pisem o tome. Osim toga i proizvodjac je rekao svoje. Tako da ja necu da je pustim da se przi jer me je dovela do ludila tim zablokiranjem i onda smanjenim skorom kada je garant oborila klok 40% kada joj je i Crysis 1600 rezolucija jedva isla. Naravno posle instalacije drivera se sve vratilo i ponovo se karta przi kao pre.
Kada sam rekao da ce se i druga toliko grejati i da prelazim na Nvidia prvo su rekli ne odustaj tako brzo druga ispravna ti se nece grejati toliko. Imaju ljudi Cayman pa imaju 75-80C. I ASUS i Sapphire i GIGABYTE.
Vas je Fermi hipnotiosao izgleda vi ivse ne znate ni sta govorite. Da stave uputstvo 80C vi bi rekli to je normalno a taj chip. Nijedna komponenta nije normalno 90C u kuci sem grejalice i sporeta. Nista. 80C u igrama je za pracenje rezultata pazljivo. 88 je vec za reklamaciju debelo. Ovde pricamo o jednoj grafickojh okruzenoj sa 5-6 ventilatora na fabrickim klokovima 15C iznad temp koja se smatra visokom i koja uspori igricu ili smrzne display na kratko ili moram da izadjem na alt ctrl del. Pa posle poonovo igram pola sata normalno. Samo neka neko kaze da je to normalno.
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODED MAD CATZ R.A.T. 7 CORSAIR HX850
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODED MAD CATZ R.A.T. 7 CORSAIR HX850
Olabavi memoriju, ne mozes da guras mnogo core ako ti je memorija previse zategnuta. Memoriju podigni za recimo 100MHz (efektivnih 100MHz), pa onda probaj da li core ide dalje.
Inace hladjenje te karte je toliko hvaljeno, a dosla je do 65c sa fanom na max ? Dotle (i ne preko toga) pri tim podesavanjima tokom 3Dmark-ova i max fan dolaze i referentne karte ..
naravno da sam prvo dizao klok za gpu... ali nece da bude stabilan preko 915-920mhz na 1,1v...
memorija ide do tih 1150mhz....
citam spacemastar-ov test na hw gurus-u... izgleda da je imao bas jako dobar primerak ove grafe sa default vid-om 0,95v naspram mojih 0.988v...
osim toga on tvrdi da karta ide na 965mhz za gpu pri 1.125v a nije pustao 3dmark vantage i druge testove vec samo furmark... i meni vrti furmark stabilno na 930 cak i 940 mhz... ali u testovima iskace drajver cim prekoracim 920 mhz za gpu...!!!
drugo, testirana je van kucista i naravno da se manje grejala( kod mene je u midi tower-u sve zbijeno... dole tv karta a gore zvucna)...
citam na stranim forumima... mnogo njih ima problem da predje stabilno preko 900 mhz za gpu...!!!
:: naravno da sam prvo dizao klok za gpu... ali nece da bude stabilan preko 915-920mhz na 1,1v.. :: :: memorija ide do tih 1150mhz... :: :: :: citam spacemastar-ov test na hw gurus-u... izgleda da je imao bas jako dobar primerak ove grafe sa default vid-om 0,95v naspram mojih 0.988v.. :: :: osim toga on tvrdi da karta ide na 965mhz za gpu pri 1.125v a nije pustao 3dmark vantage i druge testove vec samo furmark... i meni vrti furmark stabilno na 930 cak i 940 mhz... ali u testovima iskace drajver cim prekoracim 920 mhz za gpu...!! :: :: :: drugo, testirana je van kucista i naravno da se manje grejala( kod mene je u midi tower-u sve zbijeno... dole tv karta a gore zvucna).. :: :: :: citam na stranim forumima... mnogo njih ima problem da predje stabilno preko 900 mhz za gpu...!! :: :: :: :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ::
Probaj neke ranije 267.xx drajvere. Mozda cak i koju nedelju starije, neki su se zalili da im karte ostvaruju slabiji OC sa ovim novijim.
Ako je isto i sa starijim drajverima onda iskreno bas i nije neki dobar primerak, cak maltene da se kaze i tu negde, ispod nekog proseka ... - nije da pljujem ili tako nesto, vec zaista tako je ..
Inace nema veze, ako moze blizu 900MHz sa 24/7 onda je to super ako planiras da je drzis OC. Preko toga se uglavnom ni ne ide ..
evo ja nudim MX440 + 20e za tu :)))))))))))))) Cim nece na 1000 daba.
Sala na stranu, referentni modeli su bolji od bilo koje budzevine. Uvek se na kraju svo di na to da je referntna najbolja.
:: naravno da sam prvo dizao klok za gpu... ali nece da bude stabilan preko 915-920mhz na 1,1v.. :: :: memorija ide do tih 1150mhz... :: :: :: citam spacemastar-ov test na hw gurus-u... izgleda da je imao bas jako dobar primerak ove grafe sa default vid-om 0,95v naspram mojih 0.988v.. :: :: osim toga on tvrdi da karta ide na 965mhz za gpu pri 1.125v a nije pustao 3dmark vantage i druge testove vec samo furmark... i meni vrti furmark stabilno na 930 cak i 940 mhz... ali u testovima iskace drajver cim prekoracim 920 mhz za gpu...!! :: :: :: drugo, testirana je van kucista i naravno da se manje grejala( kod mene je u midi tower-u sve zbijeno... dole tv karta a gore zvucna).. :: :: :: citam na stranim forumima... mnogo njih ima problem da predje stabilno preko 900 mhz za gpu...!! :: :: :: :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ::
hahhaa a kako da vam onda covek ne kaze da pusite kurac a?
hahahahaha
ocz hvala na predlogu...
da si malo cesce spavao kod babe i molio se kod hrama svaki dan za svoje zdravlje, ne bi sada imao ovakvih problema....
:: Bukvalnop zivi 30m od male crkve. Znaci 40m mozda :: Ne mora da znaci sve bukvalno da sam rekao 2 m vi bi misli tako. Tolioko je blizu da zvona izludjuju. Nikada ne spavam kod nje od malena zato :: :: :: :: ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati. :: ::
Sto se nerviras? Sam si kriv sto kupujes krs karte. A komp ti krs? ja bi i napajajne klokovao. Mora da moze da radi na 1200w :)))))))
Sta ce ti vise od 900Mhz, puna kapa. To joj je palfon za stabilan rad
:: hahhaa a kako da vam onda covek ne kaze da pusite kurac a :: :: hahahahah :: :: :: ocz hvala na predlogu.. :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ::
:: :) pozdrav ljudima dobre volje.. :: :: :: evo malo sa fiziksom... 3127 :: :: http://www.dodaj.rs/?3W/kq/2LJj8G4J/4485mhzhton9151100mhz.jp :: :: :: :: :: :: i 26676 u vantage-u.. :: :: http://www.dodaj.rs/?2M/kE/3lLG22Jg/11v9151150mhzrecord.jp :: :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.