mrzi me da slikam sada, evo ti temp i trenutna voltaza pod full load, cpu na 2.9Ghz>
Podaci iz AIDA64: Maticna 46c, CPU 45c, CPU 1 65c, CPU 2 58c, CPU 3 64c, CPU 4 62c, HARD DISK 42c, hladnjaci se vrte na 1100rpm, voltaza flesira samo tako :) u cpu-z pise da je 1.168 V(tako i u AIDA64), a postavio sam MANUELNO na 1.27, normalna je 1.22, razlika u temp sa OC-ovanim cpu je oko 2 3 stepena....
I tako se vrtimo i dalje u krug sa ovim testovima, pitanjima i odgovorima :D
:: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JBnmHk9EBZQJ:www.3dgameman.com/forums//showthread.php%3Ft%3D58075+noctua+u12p+q8200&cd=1&hl=en&ct=clnk&source=www.google.co :: :: To je prvi rezultat sa Google-a za ```noctua u12p q8200`` :: :: Sve što sam ti prekjuče pisao 3 sata piše i ovde na engleskom, osim onoga gde bi stvarno mogao da uključiš CPU-Z tokom Prime95 i proveriš koliki je napon procesora tokom opterećenja, da se uveriš i budeš 100% siguran da ti nije slučajno nekada negde u nekom programu stvarno ostao neki klizač za CoreV na malo višoj vrednosti od fabričke ili da sama ploča nije poludela, pa iako je u BIOS-u napon na AUTO, ona ga diže bespotrebno :: :: Dakle, :: :: 1) ukljuci CPU-Z i pusti Prime95 i daj screenshot oba istovremeno :: :: 2) postavi sliku temperatura svega u kucistu, idealno iz AIDA64, da ne nagađamo koji je senzor za šta :: :: :: Evo opet one moje slike od pre neki dan(iz teme o totalno petnaestoj stvari) :: :: Da ne ispadne da ja tučem čekićem po hladnjacima pa tako prodajem.. :: :: http://i51.tinypic.com/17ena8.jpg 31.05.2011. 16:32 #329497 (Druga strana, drugi moj post, kratki :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=2&topid=36282&forid=12&katid=2
ne be bez backplate, tako mi visi hladnjak, zaglavio sam drvce kroz rupe da ne ispadne skroz :D :PPP
Za hard sam napisao, HDD-42c, a graficka je oko 50c sa 40% vent se obrce..... A evo sad gledam, kad je u idle voltaza se povecala ne 1.2v LOL
Nemam ventove na kucistu, prednji vent msm da ne moze da se namontira dok ne odlomim plastiku da bi napravio cistinu da moze vent da uvlaci vazduh xD http://www.dodaj.rs/f/U/Lx/l7S53iS/dsc03684.jpg
:: Je l` ti imas ventilator dole spreda, ispod hard diska, da uvlaci vazduh u kuciste :: :: Koje su temperature HDD-a i graficke :: :: Nema vise sta. Glupo je da pitam jesi li stavio backplate za hladnjak.
hahahah, pa to, jedino da mu se kalibriraju podesavanja onako u onom programu da pokazuje tacno, mada ja sam vec to kalibrirao u glavi :))) od ove sto prikazuje oduzmem 15c i to je normalna temp dok je u idle :D :D
I lepo napisali oni, ako kuler nije ni topao ni vruc, ne moze da budu ovako visoke temp :)
Pogledaj i sam, ima desetina primera da na Q8200 sa drasticno razlicitim hladnjacima dobijaju po max. 2-3 stepena razlike, svima na jezgrima IDLE oko 50-55 a LOAD 65-70, a razlicite konfiguracije, razlicita godisnja doba(jedan pise u julu, drugi u januaru)...
Ne znam da li su sve ploce lude ili su jezgra svuda ``luda``, ispada da je samo CPU temp koliko-toliko merodavna.
Ista je netacnost i za AMD, samo je ovde kontra, jezgra su navodno hladnija za po 15-20 stepeni od CPU.
CPU u bilo kom programu = CPU u BIOS-u. Tako reaguje i beeper, kada se namesti na primer 60°C kao kriticna temperatura.
Tako da, dok ti CPU ne predje 71, nemas sta da mislis.
Pretpostavljam da retko prelazi 52-53 pod Prime95.
na 2.9ghz, pod full loadom u prime95 ide do 65 66 67 68, a bez OC 2 3 stepena manje, nebitno, ne pregreva se nista, kuler je jedva topao, tako da je ta temp zbog takvih ocitavanja ovih senzora .))
p.s. naravno ove temp sam pisao bez kalibracije, tako su ocitavanja u core temp i u ostalim programima.....
:: Pogledaj i sam, ima desetina primera da na Q8200 sa drasticno razlicitim hladnjacima dobijaju po max. 2-3 stepena razlike, svima na jezgrima IDLE oko 50-55 a LOAD 65-70, a razlicite konfiguracije, razlicita godisnja doba(jedan pise u julu, drugi u januaru).. :: :: Ne znam da li su sve ploce lude ili su jezgra svuda ``luda``, ispada da je samo CPU temp koliko-toliko merodavna :: :: Ista je netacnost i za AMD, samo je ovde kontra, jezgra su navodno hladnija za po 15-20 stepeni od CPU :: :: CPU u bilo kom programu = CPU u BIOS-u. Tako reaguje i beeper, kada se namesti na primer 60°C kao kriticna temperatura :: :: Tako da, dok ti CPU ne predje 71, nemas sta da mislis :: :: Pretpostavljam da retko prelazi 52-53 pod Prime95.
Off topic I ne znam sto se ljudi loze na ta Corsair polu-vodena hladjenja, jeste da izgledaju ekstra i manje prostora zauzimaju, ali jos nisam na netu procitao da hlade ekstra, vec slabije od konkurentnih vazdusnih resenja za te pare. Nisam imao h50 ili h70 pa necu da tvrdim, ali ih nikada ne bih kupio.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Tako je, ako su ti pojedinačne temperature jezgara mnogo različite od CPU temperature otpiši to kao nebulozu, gledaj cpu temperaturu i živi srećno do kraja života.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.