Slaba arhitektura procesora ili slab procesor za odredjenu graficku kartu. NVIDIA graficke traze jace procesore, jer se vise oslanjaju na iste, kod ATI je drugacije. Zato se desava LGU, kad imas slab CPU i nakacis jacu NVIDIA grafiku, onda je GPU USAGE mala. i5 definitivno nije slab CPU. A arhitektura CPU-a ja bolja od matorijih Quad-ova...
:: Cekaj u cemo je fora sa tim LGU :: Jel se zna zbog cega se to desava ::
Imao sam Problema sa Low gpu usage na Intel Q6600. Morao sam da prodam kartu jer reklamacije ne priznaju !!! Tek kasnije sam video da je problem masovne prirode. Prepuni forumi pitanja tipa:` Low gpu usage help` i sl. Igre su mi radile ocajno. Klokovao ne klokovao ista situacija. Problem pocinje sa Fermi arhitekturom od pocetka. Kad se pojavio GTX 465..., katica je bila ocajna. Pozurili su da isprave greske, jer su kasnili za konkurencijom i prepravili tadasnji GF100 cip u 104 reviziju. Situacija sa temperaturom je popravljena, ali je nastao problem sa Neiskoriscenjem GPU-a. Odjednom je potreban izuzetno jak procesor koji `na silu` mora da dopuni GPU koji je nemocan da se izbori sam! Sa druge strane ATI radi na dual core procesorima izuzetno. Ja sam posle GTX460, kupio MSI Cyclone 6850 Power Edition, koji sije ovu 460- icu uzduz i popreko, a moze da radi u full-u sa svakim dual core procesorom. Kod tebe se vidim javljaju i artifekti, moguce da je kartica sa greskom, ali svejedno bi preskocio Fermi.
Nije slaba arhitektura procesora. ATI u istom rangu radi bez problema, vec je los Fermi Gpu. Koja je logika da se kupuje Sandy bridge, za karticu srednje nizeg segmenta??? U istoriji nije dogodilo da se kupuje Hi end procesor, kako bi radila mainstream grafika. WTF!!!
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: Cekaj u cemo je fora sa tim LGU :: Jel se zna zbog cega se to desava ::
@Marley Ti si toliko vremena izgubio u IT svetu,hiljade postova na benchu a ne znas neke delikatne stvari koje moraju da se znaju,bar u domenu interesovanja.
Prvo,loze te bez veze jer to sto se kod tebe desava nema veze sa low gpu niti je deklarisano na globalnom nivou kao problem vec se random desava i uglavnom se ne zna razlog. Ko zna,mozda su stvarno driveri u pitanju,bar se na benchu tako pise.
Ovo sto ti je malo vise gore objasnjeno je problem koga user tako vidi i na takav nacin opisuje a ne strucan opis problema uz dovoljno poznavanje materije (pogotovu potkovan po malo i fanboyizmom) Bez ljutnje ali tako je.
Ono osnovno sto si trebao da uradis a nisi jeste .. *da probas drugu kartu na svom sistemu. *da svoju kartu probas na drugom sistemu *da imas ispred sebe monitoring ,gpu usage,klokove,temperaturu
Nakon toga daj sam dijagnozu a odmah da ti kazem da u servisu neces dobiti garanciju za nesto sto radi osim ako karta baca artifakte onda je situacija jasna-karta je neispravna i dobices drugu.
Ne znam cemu drama?
Ako si stvarno mislio da prelazis na 6950 ,obrati malo paznju na probleme sa ATI driverima u poslednje vreme sve cesce ,tek ces onda da se vuces za kosu. Inace razlika izmedju te tvoje karte i 6950 nije neka,ista je kao i izmedju GTX 560 ti i tvoje karte pogotovu sto ti je karta klokovana fabricki.
Prvo odredi dijagnozu po propisu a onda se razocaravaj,prodaj,kupuj itd.. Treba biti precizan a ne ofrlje dolaziti do zakljucaka i jos se oslanjati na neke nebuloze fanboyeva iz crvene sekte .)
Gledam sam malo testove, vidim da 6950 sije skoro u svim igrama GTX560Ti. Ali to nije bas merodavno, jer GTX560Ti moze opasno da se klokne. Ne znam kako se ATi karte sad klokuju, nisam pratio bas kako imam konzole.
Da mi je da zabodem jedan GTX560 u PS3, kakvu bi samo grafiku napravili ludaci iz Nauthy Doga i Santa Monice, ko ne zna oni su napravili Uncharted i God of War serijale, grafika je verujte mi u rangu sa naboljim PC igrama, portovima, kako hocete.
Ne gledaj tabore, gledaj ono sto je u trenutku bolja kupovina. Ja sam spreman sutra da predjem na N vidiju u koliko je bolji izbor. Ne gledajte brendove i uvek ce da imate kvalitetne komponente. Zaludjivanje je uhvatiti se za neki brend po svaku cenu.
Na fiziku zaboravi sa 460. Prepolovi se fps tako da mozes samo da se hvalis kako imas tu opciju. Od igranja nema nista.
@Sky fire Da li sam ja potkovan Fanboy-izmom :)
:: Pa tesko jer nisam uopste zadovoljan kako sam se naigrao na nVidia karti, tako da cu preci verovatno u suparnicki tabor, mada mi krivo zbog Psyhx :: :: ::
Pokusavam da iznesem ono sto je bitno a to jeste ne biti povrsan i ispratiti i prouciti problematiku.. Ovde se prica o low gpu usage o kome je podignut najvsie hype a najmanje realnost samog fenomena. Ali svakako da se pojavljuje kao fenomen,cak je i mene zaiteresovalo pa sam probao neke igre :
Inace ovde sam radio test na Intel i5 760 default,Asus P7D55 Evo i ista karta GTX 460 MSI Cyclone.
Prethodno sam imao GTX 460 Asus CU Top na LGA 775 i radila je karta bruka. Kod mene je inace live monitoring uvek ukljucen pogotovu kad radim testove.
Posle toga sam probao sijaset GTX 460 i ne doziveh taj famozni low gpu i ako sam se trudio da ga i ja vidim. LGA 1155/LGA 775/LGA1156/LGA1366 ,apsolutno sve platforme. Poslednja je bila SLI konfiguracija sa Talon Atack kartama.
@Gliga PhysX ne skida toliko koliko kazes pogotovu sto je sada vec novi engine,unapredjena platforma. U svakom slucaju za idealno igranje tacno da treba jaca karta. Po meni je idealno GTX 570 koji sad i nije tako skup vec pristupacan.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ove Kajmanske 6950/6970 poluproizvod prepecenice sto su izeli misevi obilaziti u sirokom luku. Cela serija 6xxx je `neuspeh` a to im govori i prodaja jer im veliki broj proizvoda stoji u lagerima-jos jedan od razloga sto serija 7xxx nece skoro ugledatio svetlost dana dok se nVidia GTX5XX prodaje kao alva.
Sta mogu ja da pomislim o testu, ako ti na LGA775 nisi uocio Low gpu usage? Bez uvrede, ali ti nisi uocio ono najbitnije.
Ako ti je serija 6xxx neuspeh, onda je jasno o cemu se ovde radi. Toliko o Fanboy-izmu :)
:: Prethodno sam imao GTX 460 Asus CU Top na LGA 775 i radila je karta bruka :: Kod mene je inace live monitoring uvek ukljucen pogotovu kad radim testove
:: Posle toga sam probao sijaset GTX 460 i ne doziveh taj famozni low gpu i ako sam se trudio da ga i ja vidim :: LGA 1155/LGA 775/LGA1156/LGA1366 ,apsolutno sve platforme :: Poslednja je bila SLI konfiguracija sa Talon Atack kartama :: :: @Glig :: PhysX ne skida toliko koliko kazes pogotovu sto je sada vec novi engine,unapredjena platforma :: U svakom slucaju za idealno igranje tacno da treba jaca karta :: Po meni je idealno GTX 570 koji sad i nije tako skup vec pristupacan :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Ove Kajmanske poluproizvod prepecenice sto su izeli misevi obilaziti u sirokom luku :: Cela serija 6xxx je `neuspeh` a to im govori i prodaja jer im veliki broj proizvoda stoji u lagerima-jos jedan od razloga sto serija 7xxx nece skoro ugledatio svetlost dana dok se nVidia GTX5XX prodaje kao alva ::
Pazi Skyfire, svaka cast na znaju u vezi te IT tehnike, ali mene to iskreno sve manje zanima jer nemam vremena niti zelju da sad to nesto detaljno pratim, a opet znam 99% vise od ljudi u svom okruzenju. Iz tog razloga sam uzeo obe konzole, da imam plug n play resenje. Ali Starcraft 2 me je naterao da uzmem novu masinu, kao sto me sad BF3 tera da pojacam masinu gde je slaba, znaci grafika.
Pusti me bencha i mojih hiljada postova tamo, pola postova sam se svadjao sa geekovima tamo, bio banovan pola vremena jer sam svaki put odgovorio na warn onih smardova od modova i admina.
Ja shvatam sta ti kazes da uradim i sve sam to uradio sem toga da menjam graficku po drugim kompovima, to zahteva dosta vremena, kog ja nemam jer radim.
Problem je sto se glupavi artefakti ne javljaju stalno, nego ponekad, nema uopste pravila, e to je problem dokazati ovima u servisu.
Ja bi najradje dao odma 100 evra, zamenio sta ne valja i da me ne boli glava. Nekom to ne bi ni smetalo, ali mene izludjuje, ako sam vec dao skoro 1500evra za masinu ocu bre da radi ko podmazana, i stvarno sve radi tako sem igara pa probleme nisam ni primecivao do skoro kad sam igrao BF3 betu i isprobavao druge igre.
Ja sam ubedjen da ova graficka ne valja, jer igra na 30+ FPS mora biti savrseno igriva, a ne da koci kako pomeras misa.
Sta mi ti predlazes za BF3 i Diablo 3 (jedino me to zanima na PC-u, ostalo se tera na PS3), full HD, sve na max?
imas telefon sa kamerom? snimis brate ekran i snimis svoju facu a onda i gurnes telefon u kuciste kad pocne da zeza i cao, onda ce morati da ti veruju, sta god da uzmes neces se prevariti, a da je nVidia toliko bolja AMD (ATI) ne bi bio tako blizu, cak u nekim segmentima bolji. Ja sam fanboj i zato sto jesam reci cu ti da uzmes ono sto je bolje za pare koje budu u opticaju (kupujes novu/dobijas na reklamaciji)
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.