prekrsaj je kad predjes van pesackog, onda je to kazna. ako te gsp tuzi (pokrene parnicu) i ako sud presudi da moras da im platis onda to nije kazna nego ti gsp-u ustvari placas odstetu. u tom slucaju moras da platis
:: Mixx: pa jel` ovo sa GSP spada u prekrsajni ili parnicni :: :: Jeza: ovo je korisna informacija ako je tacna. Naravno da bih kupio kod vozaca da sam znao da je tako :: Ima da se vadim na ovo :: _______________________________________________________________ :: 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3 :: ::
Doduse, nemam svedoka. Sad oni mogu da tvrde da su na sav glas vikali: `Kupi kartu kod vozaca da ti ne naplatimo kaznu! Kupi, molim te!`. Steta sto sa mnom nije bio Tasko Nacic s onom sacmarom. Kakav bio to svedok bio... ________________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
:: Nisam tebe citirao, tako da nije tebi ni bilo upućeno, ne znam kako si se pronašao :: :: :: :: nije na mestu sa moralne strane ili ne funkcionise kako sam napisao :: :: :: :: __________________________________________________ :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: ::
moje iskustvo od pre godinu dana... skebali me u 8 ujutru zato sto me je mrzelo da ustanem sa sedista i otkucam kartu, zaboravio na ulazu. dao licnu odmah, momak se (ocigledno iznenadio i) smilovao, napisao kaznu za jednu stanicu, mislim da je bila 1500din, oko te cifre, znam da sam prosao jeftinije po tom pitanju. lepo mi kaze da imam dve nedelje da platim kaznu pre nego sto je udvostruce... a ja sveze svorc (blagosloven bio moj fax i moja nesposobnost da upadnem na budzet), imao 1000din do kraja meseca. dok je legla plata isteklo dve nedelje i platio sam ~mislim~ 3000. mislim da je to ono glavno sto te je zanimalo. nisam 100% siguran u cifre, znam da sam na kraju platio vise zbog tih dve-tri nedelje.
jbg, nemam ja nerava da se raspravljam oko sitnica. kinta je bila lepa, ali brate, kockao sam se i izgubio, sta sad.
a ovde niko ne spominje da kada ulazis u prevoz gsp-a ti automatski potpisujes ugovor sa njima. ubedjen sam da u tom ugovoru oni kazu da mozes da se vozis za dzabe. ova ironija ne sluzi za potpirivanje vatre, samo hocu da pokazem da je svet siv, ne crno-beo.
zivi bili!
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent patriot pyro 60gb, wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
Sad sam se setio: Ako te Infostan tuzi za dug, stigne sudski nalog 10x skuplji, ali ako platis Infostanu samo onoliko koliko im dodjes oni to nekako zadrze za sebe i ne moras da placas sudske troskove i ostalo. Mozda i sa GSP ide tako. ________________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
Nažalost to je tako, lep je tvoj način razmišljanja ali gledaj to sa ove strane, džava preko poreza puni kasu, naravno porez dolazi od građana, onda se te pare lepo rasporede na sve što je potrebno i među svim stavkama na gradski prevoz, grad Beograd dobije pare iz budžeta i onda grad plaća svaki polazak autobusa gsp-u, lasti, Veoliji... što znači da autobusi koje oni voze se plaćaju od para koje mi dajemo i na kraju ti traže da kupiš kartu kako bi se vozio u busu koji si već ti platio. Zar ne?
Takođe karta u busu je otišla na tričavih 120 dinara a za noćni prevoz bolje i da ne pričam. Informacije su iz prve ruke jer mi ćale radi u Lasti i ovo mi je već pričao jedno 100 puta do sada. GSP recimo je nekada živeo od karata koje su nekada bile pristupačne i posle 2000. godine se nastavilo sa tim (25 dinara ako me sećanje dobro služi), a sada je već otišao na bubanj i onda su karte otišle u pm.
Za lastu i ostale prevoznike karte su samo 1 promil njihove zarade, ne procenat nego promil. Najveću zaradu dobijaju od međunarodnog i međugradskog prevoza, naravno znate i zašto. Tako da ako neko krene da vam soli pamet kako oni treba da žive od tih karata slobodno ga ignorišite.
Takođe mnogo više para ode na krađu goriva i delova za autobuse nego što imaju štete od ovih karata. Ako neko uspe da nađe GSP-ov autobus koji je mlađi od 15 godina ja ću mu dati medalju. Nisu GSP uništile karte nego lopovi koji su krali sve što im dođe pod ruku.
@alrad Šta da ti kažem, nisi se u trenutku snašao, verovatno i ti imaš svojih problema i još se i oni natakli. Probaj kao što reče morti, neka vezica pa nešto da izmuljaš, ako ne uspeš, onda Skender. Tako su i moju sestru navatali pre 4-5 godina pa je morala da plati. Onda je još i bila dobra, bila je kazna 1500 dinara.
:: Nisam ovde mislio na tvoj slucaj nego na opste stanje oko bilo kakve slicne situacije (kao npr. apel za ostavljanjem karte u automatu i sl.) :: Meni se nikad nije deslio da mi traze cim udjem, obicno uvek cekaju da vide da li ces da otkucas ili ne :: Sa doplatnom kartom odnosno opemenom imas pravo da se vozis citav dan (tako je bilo poslednji put kad sam citao) :: :: :: ::
Ne druze, znam da posle dve nedelje ide duplo. Nego me zanima sta biva ako ni tada... hvala za iskustvo, u svakom slucaju.
p.s. nije neka informacija al` cisto da znate. Nije vise Skender nego Knjeginje Ljubice a moze da se uplati i u bilo kojoj posti ili banci. I oni se modernizovali. Barem kad treba da im se plati. ________________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
:: :: moje iskustvo od pre godinu dana.. :: skebali me u 8 ujutru zato sto me je mrzelo da ustanem sa sedista i otkucam kartu, zaboravio na ulazu :: dao licnu odmah, momak se (ocigledno iznenadio i) smilovao, napisao kaznu za jednu stanicu, mislim da je bila 1500din, oko te cifre, znam da sam prosao jeftinije po tom pitanju. lepo mi kaze da imam dve nedelje da platim kaznu pre nego sto je udvostruce... a ja sveze svorc (blagosloven bio moj fax i moja nesposobnost da upadnem na budzet), imao 1000din do kraja meseca. dok je legla plata isteklo dve nedelje i platio sam ~mislim~ 3000 :: mislim da je to ono glavno sto te je zanimalo :: nisam 100% siguran u cifre, znam da sam na kraju platio vise zbog tih dve-tri nedelje :: :: jbg, nemam ja nerava da se raspravljam oko sitnica. kinta je bila lepa, ali brate, kockao sam se i izgubio, sta sad :: :: a ovde niko ne spominje da kada ulazis u prevoz gsp-a ti automatski potpisujes ugovor sa njima. ubedjen sam da u tom ugovoru oni kazu da mozes da se vozis za dzabe :: ova ironija ne sluzi za potpirivanje vatre, samo hocu da pokazem da je svet siv, ne crno-beo :: :: zivi bili :: :: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silen :: patriot pyro 60gb, wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p :: ::
:: dao licnu odmah, momak se (ocigledno iznenadio i) smilovao, napisao kaznu za jednu stanicu
nije mogao da ti napise kaznu, da te kazni moze samo sud i niko drugi
:: :: a ovde niko ne spominje da kada ulazis u prevoz gsp-a ti automatski potpisujes ugovor sa njima. ubedjen sam da u tom ugovoru oni kazu da mozes da se vozis za dzabe
da, ali ako izadjes iz autobusa pre nego sto se pojavi organ koji ima pravo da te legitimise i sprovede organu koji moze da ti naplati kaznu onda realno mogu da obrisu dupe tim ugovorom, ne? :: ova ironija ne sluzi za potpirivanje vatre, samo hocu da pokazem da je svet siv, ne crno-beo u bojama! @morti: jesam, i treba da odem da spavam, palim kamion za tri sata :S
kao prvo ti si lud sto si dao LK umesto da samo kulturno izadjes napolje bez ikakvog komentara (ne smeju da te pipnu), a ne verujem da je bila komunalna sa njima tada.. brate kucam kartu samo ponekad ujutru kad idem 16-com od karaburme do nvbg-a.. kad se vracam nikad, ne zanima me, kad upadnu samo izadjem i udjem u drugi bus bole me cose.. elem, ortakovog caleta su zatvorili na 20dana zbog toga sto nije placao te male prekrsaje 2godine.. tako da nemoj se zaebavati
:: Navatase me u busu, nisam bio svestan ni da sam usao unutra, a kamoli bez karte :: :: Sad ovo nije bas ni malo za uplatu. :: Zna li neko hoce li da mi stigne 10x vise ako ne uplatim ili `zaborave` :: Znam da pre nikom nije stizalo nista al` ne znam kako sad stoje stvari :: :: p.s :: Nisam mogao da platim na licu mesta, nisu hteli da mi naplate pet kazni :: _______________________________________________________________ :: 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
odstampas na papiric velicine vizitke `SPECIJALNA PROPUSNICA Dr.Laza Lazarevic` plastificiras ... i kad ti traze u gsp kartu .. das im tu vizitku .. zavrseno
hahhaha ali problem je sto ne moze svako da `glumi` ludaka.. a mozda se neko i zanese pa stvarno postane :)
:: :: odstampas na papiric velicine vizitke `SPECIJALNA PROPUSNICA Dr.Laza Lazarevic` plastificiras ... i kad ti traze u gsp kartu .. das im tu vizitku .. zavrsen :: :: ::
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent patriot pyro 60gb, wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: :: dao licnu odmah, momak se (ocigledno iznenadio i) smilovao, napisao kaznu za jednu stanicu :: :: nije mogao da ti napise kaznu, da te kazni moze samo sud i niko drug
ma znas na sta sam mislio.:P
:: :: :: :: a ovde niko ne spominje da kada ulazis u prevoz gsp-a ti automatski potpisujes ugovor sa njima. ubedjen sam da u tom ugovoru oni kazu da mozes da se vozis za dzabe :: :: da, ali ako izadjes iz autobusa pre nego sto se pojavi organ koji ima pravo da te legitimise i sprovede organu koji moze da ti naplati kaznu onda realno mogu da obrisu dupe tim ugovorom, ne
pretpostavljam da je tacno to sto kazes.
:: :: ova ironija ne sluzi za potpirivanje vatre, samo hocu da pokazem da je svet siv, ne crno-beo :: u bojama
ako već moram da platim, a koliko sam razumeo ti već imaš uplatnicu na neku sumu. uzmeš praznu uplatnicu popuniš primaoca, uplatioca i uplatiš npr. 200-300-500 rsd. i ti si počeo da ispunjavaš obavezu, pokazao si dobru volju, samo ti materijalno-finansijska situacija ne dozvoljava da platiš odmah celu sumu. i tako po 100- 200, ili koliko već kad se kako uzmogne. evo ja od letos plaćam po 500, 700, kako kad, kaznu za nepropisno desno skretanje iz kneza miloša u bul. k.aleksandra. puno je 5000 rsd. dati odjednom. dok mi stigne poziv za tvorza ja ću već imati sve uplatnice na đuture 5000.
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
koji imaju koliko volis tih prijava ili ti ih nazovite kako hoces i nista im ne stize, tako da te sigurno nece cimati za jednu prijavu. A sto se tice licne karte policija ne sme tvoju licnu kartu da da trecem licu ko nije ovlasceno za legitimisanje gradjana mislim da je to krivicno delo ispravite me , ako gresim.
Pa ne sme, ali ima pravo da pruži na uvid podatke iz LK kontroli(kao što i fizičko lice treba da uradi, a ne da im fizički preda LK, što oni često zloupotrebljavaju, pa se šetaju kroz bus sa tuđom LK).
:: :: :: :: koji imaju koliko volis tih prijava ili ti ih nazovite kako hoces i nista im ne stize, tako da te sigurno nece cimati za jednu prijavu. A sto se tice licne karte policija ne sme tvoju licnu kartu da da trecem licu ko nije ovlasceno za legitimisanje gradjana mislim da je to krivicno delo ispravite me , ako gresim.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.