@MarkoNB U globalu se ne svodi, ali zna se sta je HWGurus tim i kakve ciljeve ima. Ciljevi su rekordi u OC-u, i teznja ka sto boljem plasmanu na HWBot rang listi. Naravno druzenje, biznis i entuzijazam je na prvom mestu. Sve ostalo je sekundarno.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: blahhh pogrešan link sam okačio http://www.hwgurus.com/edukacija/204-intel-sandy-bridge-oc-vodi.html :: Ako su vodiči koji daju objašnjenja na pitanje zatežnika teme reklama neka modovi brišu. Što se tiče HWG-a iskreno bih voleo veći broj ljudi odavde da vidim tamo, dosta je opuštena ekipa, i ne svodi se sve na ln2 i oc u globalu.
Totalno netačno, ali opet stičem utisak da se tako ljudi osećaju i da tako vide celu priču. Shodno tome u narednih 10 dana napravićemo velike promene, u kojima i sam ako želiš možeš učestvovati. Kontaktiraj me na user GURU ako si zainteresovan. :)
:: Totalno netačno, ali opet stičem utisak da se tako ljudi osećaju i da tako vide celu priču :: Shodno tome u narednih 10 dana napravićemo velike promene, u kojima i sam ako želiš možeš učestvovati. Kontaktiraj me na user GURU ako si zainteresovan. : :: :: ::
Ma nikako ! `Da li znate zasto vise od 60% clanova HWGurus ima Intel/Nvidia platformu? Dodjite kod nas mi cemo sve da vam kazemo` Slazem se da su profi OC ali ovo je bas nisko, da ne kazem vrlio glupo i neukusno.
Edit 70% nije 60%
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: blahhh pogrešan link sam okačio http://www.hwgurus.com/edukacija/204-intel-sandy-bridge-oc-vodi.html :: Ako su vodiči koji daju objašnjenja na pitanje zatežnika teme reklama neka modovi brišu. Što se tiče HWG-a iskreno bih voleo veći broj ljudi odavde da vidim tamo, dosta je opuštena ekipa, i ne svodi se sve na ln2 i oc u globalu.
@Misko Pa i kod vas imaju 90% AMD :) Znaci to mu dodje slicno. Na HWG se rade testovi i za AMD i za Intel/ n vidija, dok kod vas iskljucivo za AMD.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ma nikako :: `Da li znate zasto vise od 60% clanova HWGurus ima Intel/Nvidia platformu? Dodjite kod nas mi cemo sve da vam kazemo :: Slazem se da su profi OC ali ovo je bas nisko, da ne kazem vrlio glupo i neukusno :: :: Edi :: 70% nije 60 :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: blahhh pogrešan link sam okačio http://www.hwgurus.com/edukacija/204-intel-sandy-bridge-oc-vodi.html :: :: Ako su vodiči koji daju objašnjenja na pitanje zatežnika teme reklama neka modovi brišu. Što se tiče HWG-a iskreno bih voleo veći broj ljudi odavde da vidim tamo, dosta je opuštena ekipa, i ne svodi se sve na ln2 i oc u globalu.
Kako si sad ovu paralelu napravio, objasni mi molim te? Nigde ovde ne mozes da vidis ovako nesto http://goo.gl/LTgH3 sto je stvarno sramota za bilo koji forum a ne samo za taj. A to je jedini forum na kom sam video ovakvo favorizovanje. Tebi ako to potcenjivanje odgovara, by all means...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Pa sam si rekao da dodjemo kod `Vas` . Otuda je i proizaslo `VI` . Nije to favorizovanje, to je jedna cinjenica na osnovu statistike. U tekstovima mozes da vidis da se u veliko hvali i AMD od strane istaknutih clanova. Na primer Super moderator i vrhunski Overkloker Quake daje prednost AMD-u:
Quote Originally Posted by PCBeast View Post Svako ko je strucnije upoznat u materiju zna gde je cije mesto. Pocev od tehnologije preko performansi i samog kvaliteta nVidia definitivno preuzima primat i postavlja standarde.
Quake: A kako to je ona bolja po pitanju tehnologije? Jedina velika razlika izmedu AMD-a i nVidia-e jest u driverima. Dapace, AMD ima daleko veci broj stvarcica koje korisnicima mogu koristiti nego nVidia. HDMI verzija, Eyefinity pa i Eyefinity 3D, zvuk putem svakog video kanala, ali ga ubijaju driveri. Jednu generaciju je AMD gore, drugu nVidia. Da AMD ima dobre drivere, mislim da bi bila druga prica...
No, po meni, nVidia bi sada mogla biti u MALIM problemima. GK100 je otkazan, dolazi samo GK104, dok je GK110 namijenjen Q3 (neki cak govore i o Q4). Ako je to istina i ako GK104 ne bude dovoljan za oduzimanje krune po pitanju performansi (ok, znamo za koji segment je namijenjen i cijenu i sve, ali opet...), AMD bi nedugo nakon GK110 trebao predstaviti osvjezenje HD 7970 kartice, a tu ce se naravno pojaviti i 7990 kartica i tu bi mogao pokupiti lijepu svotu novca. O daljnjem raspletu naravno ovisi i koliko ce se AMD posvetiti grafickom segmentu jer se zna da prelazi na SoC dizajn pa sve dolazi u malo pitanje kako i sta.
Znaci niko nista ne ogranicava i ne favorizuje
:: Kako si sad ovu paralelu napravio, objasni mi molim te :: Nigde ovde ne mozes da vidis ovako nesto http://goo.gl/LTgH :: sto je stvarno sramota za bilo koji forum a ne samo za taj :: A to je jedini forum na kom sam video ovakvo favorizovanje :: Tebi ako to potcenjivanje odgovara, by all means.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Facepalm. Jel ti vidis da je i to pod navodnicima? To je bio kvazicitat, parafraza... Mozda tamo i ima likova koji nisu zagrizeni, ali fakat je da politika takvog foruma sramotna i zato malo ko tamo i ide...
:: Pa sam si rekao da dodjemo kod `Vas` . Otuda je i proizaslo `VI` : :: :: :: ::
Ma sta si se uhvatio za to Mi , Vi , Oni. Svuda ima zagrizenih i ne zagrizenih. Po meni ovde nije nista sramotno, jednostavno to je cinjenica. Kako cinjenicno stanje moze da bude sramota? Ja nemam n vidij-u, pa mi ne smeta ovo.
:: Facepalm :: Jel ti vidis da je i to pod navodnicima :: To je bio kvazicitat, parafraza.. :: Mozda tamo i ima likova koji nisu zagrizeni, ali fakat je da politika takvog foruma sramotna i zato malo ko tamo i ide.. :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Pa sam si rekao da dodjemo kod `Vas` . Otuda je i proizaslo `VI` :: : :: :: :: :: :: ::
Sto AMD nije platio reklamu, saznajte zasto skoro pola foruma ima AMD graficku? Msm zrelo razmisljanje...
:: Facepalm :: Jel ti vidis da je i to pod navodnicima :: To je bio kvazicitat, parafraza.. :: Mozda tamo i ima likova koji nisu zagrizeni, ali fakat je da politika takvog foruma sramotna i zato malo ko tamo i ide.. :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Pa sam si rekao da dodjemo kod `Vas` . Otuda je i proizaslo `VI` :: : :: :: :: :: :: ::
Pa ti si se uhvatio, nemoj sad da vrsis tu neku zamenu teza. Zeznuo si se pa bi sad da se izvadis kako ti jedan Quake-ov post stavljas u istu ravan sa reklamom koja te zatice cim udjes u forum Ako tebi ne smeta, meni smeta, isto bih pljuvao i da imam taj Intel/Nvidiju ili da se na isti nacin umesti njih reklamira AMD nije ovde rec o tome sto reklamiraju Intel i nvidia (i rekao bih za male ili nikakve pare) vec o samom odnosu vlasnika/administratora tog foruma. sutra da da osvane takva neka glupost na guru3d ili gde vec ne pitaj sta bi bilo...
:: Ma sta si se uhvatio za to Mi , Vi , Oni. :: Svuda ima zagrizenih i ne zagrizenih. Po meni ovde nije nista sramotno, jednostavno to je cinjenica :: Kako cinjenicno stanje moze da bude sramota :: Ja nemam n vidij-u, pa mi ne smeta ovo. :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Facepalm :: :: Jel ti vidis da je i to pod navodnicima :: :: To je bio kvazicitat, parafraza.. :: :: Mozda tamo i ima likova koji nisu zagrizeni, ali fakat je da politika takvog foruma sramotna i zato malo ko tamo i ide.. :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: Pa sam si rekao da dodjemo kod `Vas` . Otuda je i proizaslo `VI` :: :: : :: :: :: :: :: :: :: ::
Rekao si da dodju kod `vas` da im objasnite ? Ni ja ne znam na koga se to odnosi ? Pre ce biti da si se ti nesto zeznuo, ali nema veze necu vise o tome :)
Svako ko plati reklamu ima pravo da se reklamira ili da koristi u propagandne svrhe. Mozda se ni meni ne svidja na svakoj drugoj igrici reklama N vidia, pa necu valjda da bojkotujem svaku igru sa tom reklamom?
Ovde je reklama za Intel i N vidiju proizasla iz cinjenice da vecina ima ovu kombinaciju i to je OK
:: Pa ti si se uhvatio, nemoj sad da vrsis tu neku zamenu teza :: Zeznuo si se pa bi sad da se izvadis :: kako ti jedan Quake-ov post stavljas u istu ravan sa reklamom koja te zatice cim udjes u foru :: Ako tebi ne smeta, meni smeta, isto bih pljuvao i da imam taj Intel/Nvidiju ili da se na isti nacin umesti nji :: reklamira AM :: nije ovde rec o tome sto reklamiraju Intel i nvidia (i rekao bih za male ili nikakve pare) vec o samom odnos :: vlasnika/administratora tog foruma :: sutra da da osvane takva neka glupost na guru3d ili gde vec ne pitaj sta bi bilo.. :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Ma sta si se uhvatio za to Mi , Vi , Oni. :: :: Svuda ima zagrizenih i ne zagrizenih. Po meni ovde nije nista sramotno, jednostavno to je cinjenica :: :: Kako cinjenicno stanje moze da bude sramota :: :: Ja nemam n vidij-u, pa mi ne smeta ovo. :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: Facepalm :: :: :: Jel ti vidis da je i to pod navodnicima :: :: :: To je bio kvazicitat, parafraza.. :: :: :: Mozda tamo i ima likova koji nisu zagrizeni, ali fakat je da politika takvog foruma sramotna i zato malo ko tamo i ide.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: :: :: Pa sam si rekao da dodjemo kod `Vas` . Otuda je i proizaslo `VI` :: :: :: : :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@Miskonius Nije problem živeti u neznanju, nego držati se glupih stavova koje izgradiš u neznanju i javno ih postavljaš na noge bez da još jednom razmisliš pre onog `hop` te da na kraju ispadaš glup u društvu. Baneri koji više nisu online, tu su bili jer su forumaši tako glasali (među kojima je 30% odavde), te je akneta bila u pitanju.
Da se krstis i levom i desnom. Znam da je bila anketa, iako se na osnovu banera to uopste nije moglo naslutiti (covek ce pomisliti da se radi o nekom istrazivanju, eseju, uporednim testovima, kao i odnosu ulozenog-dobijenog...Ne nista od svega toga ). Anketa u kojoj je ucestvovalo 35 coveka (Ej bre 35 coveka !!!) gde je glasanjem utvrdjeno da Intel poseduje 70% forumasa i to ti je to. Mogao sam da sirim pricu o tome kako baner navodi na pogresne zakljucke, pa onda da prokomentarisem o o forumu koji ima samo 35 clanova itd. Ali nisam, meni je taj forum nebitan, kao i ti MarkoNB pa bas i necu da te inspirisem na dalju korespodenciju. Bottom line is, baner je bio pristrasno napisan i tu nema zbora. O relavatnosti te ankete necu ni da trosim reci.
PS
Sto ste sklonili taj baner samo nekoliko sati posle mog posta, ako je vec tu sve ok?
:: @Miskoniu :: Nije problem živeti u neznanju, nego držati se glupih stavova koje izgradiš u neznanju i javno ih postavljaš na noge bez da još jednom razmisliš pre onog `hop` te da na kraju ispadaš glup u društvu. Baneri koji više nisu online, tu su bili jer su forumaši tako glasali (među kojima je 30% odavde), te je akneta bila u pitanju. :: :: Postavljene su nove ankete, a jedna među njima je i ova za GPU. U 2012-toj http://www.hwgurus.com/forum/f35/hw-gurus-istra%C5%BEuje-koji-gpu-imate-%5B2012-god-%5D-2642/index3.html#post23892 koliko vidim AMD vodi u :) Ne znam što si toliko pun negatine enrgije, i bez razmišljanja donosiš zaključke koji samo smanjuju tvoj kredibilitet kao učesnika tema i nekoga koga neko treba da `čita`. : :: :: Sve najbolje. : :: ::
Drugi banner ide nakon završetka nove ankete, tako se dalo doznati. Opet frustracije koje vučeš sa sobom govore samo koliko izvrćeš stvari zarad svoje sujete, opusti se. :) Na baneru stoji `Da li ste znali da preko 60% naših forumaša koristi nvidi-u` pobogu stoji `naših forumaša`? Čovek šta ti nije jasno, gde ovde stoji da je ovo prava slika? Kada kažeš čovek će pomisliti da se radi o istraživanju, hmmm gde je mozak, čovek će pomisliti ono što piše, a piše da forumaši tog foruma koriste to što koriste, i prvim klikom na banner se vidi da se radi o anketi u kojoj ne učestvuje veliki broj ljudi. Kako čovek može da pomisli da se radi o u uporednim testovima? Gde je mozak. :) Mržnjom nećeš ništa postići, sem što ćeš biti kako u životu, tako i ovde neshvaćen, ili shvaćen kao neko ko ima ozbiljnih problema. Ne branim HWG, samo jedno je sigurno ovakve komentare o ni jednom forumu tamo nećeš videti. :) Zašto? Zato što takvi kao ti, ljudi puni mržnje i uskogledivi ni posećuju takve forume jer ako ne mogu da šire negativno, nije im interesantno. Opusti se malo, i ovde kad si daj nešto korisno napiši, na upit nekoga daj mu koristan odgovor, a ne pljuj na tuđi „besplatan“ rad koji sam i u ovoj temi u vidu pomoći i jednog linka postavio.
Ako pod frustracijom podrazumevas imati nepristrasan stav o necemu, i nemati problem da ga izneses, onda samo ti cuti i budi srecan sa tim Intelima 3xxx koje imas kod sebe i lepo spavkaj. Na baneru pise `Da li ste znali da 70% nasih forumasa koristi Intel? Saznajte vise... ` E vidis genijalcu, to `saznajte vise` implicira da tu sledi neko objasnjenje zbog cega oni imaju Intel ili Nvidiju, medjutim sledece sto moze da se vidi je ta slavna anketa. To sto se upinjes iz petnih zila da opravdas nesto sto nigde ni na jednom normalnom i uvazenom forumu (pa cak i na ovom koji je manje vise internet caffe) ne moze/ne sme da se nadje vise govori o tebi kakav si jadan i koliko zelis da se dodvoris Administratoru doticnog foruma. Iznenadio bi se, ali ja imam account na HWG ali slabo ucestvujem jer je to mrtvo more od foruma (pitam se sto?), na stranu fanboyizam (ima tamo skroz OK likova, njima svaka cast). Ali znas sta, posto sam dobre volje, priznacu ti da si skroz u pravu i da sam ja skroz sve pogresno skontao , kako bi sav ozaren mogao da posaljes link ove teme (cudo bi bilo da vec nisi) HWG adminu koji ce te potapsati po glavici: `Bravo mali !`
MarkoNB ja ti zelim apsolutno sve najbolje u tvom zivotu i stvarno bih voleo da vise ne smaras.
Momče? Eto sam pokazuješ sujetu :) Žao mi te jer ne želiš sam sebi da pomogneš. :)
16.02.2012. 19:23
status: user broj poruka: 32
`Saznete više` znači da treba da klikneš na baner zar ne? Klik na baner ti otkriva da je anketa u pitanju, zar ne? Žao mi je što sam ne vidiš da sam sebi upadaš u oči i da si kontradiktoran, stvaraš scenarije nespojivog normalnom čoveku, hehehe ovo za slanje linkova adminu samo pokazuje dokle ti ide mašta bolesnog uma, ti bi tako uradio jel da? :)
Nema veze, budi ti 50% kao ja, pa ponekad pomozi ljudima nekim linkom ili korisnim postom, a što se tiče spamovanja (smaranja) vidi se ko je počeo, tj. ni jedan tvoj post u ovoj temi nema veze sa ovom temom. :)
@Misko Spusti malo loptu. Nije to toliko strasno i da ne dramimo oko toga vise. Gubljenje vremena. Daj da budemo malo pozitivni i tolerantni. Znam da na PCBerza Caffe-u su svadje aktuelne ali sad nema potrebe za tim. Covek je lepo pozvao ljude da dodju na HWGurus sajt. Da se upoznaju da vide sta je to i kako funkcionise. Naravno sa postovanjem i pozitivnom energijom. Nigde ne postoji idealno, ali hajde da nesto promenimo ako mislimo da je to nesto bolje. Najlakse je kukati i dramiti i odbaciti nesto zbog predrasuda. Znam da si ok momak, i zato ti to kazem.
:: Ako pod frustracijom podrazumevas imati nepristrasan stav o necemu, i nemati proble :: da ga izneses, onda samo ti cuti i budi srecan sa tim Intelima 3xxx koje imas kod sebe i lepo spavkaj :: Na baneru pise `Da li ste znali da 70% nasih forumasa koristi Intel? Saznajte vise... :: E vidis genijalcu, to `saznajte vise` implicira da tu sledi neko objasnjenje zbog cega :: oni imaju Intel ili Nvidiju, medjutim sledece sto moze da se vidi je ta slavna anketa :: To sto se upinjes iz petnih zila da opravdas nesto sto nigde ni na jednom normalnom i uvazenom forumu (pa cak i na ovom koji je manje vise internet caffe) ne moze/ne sme da se nadje vise govori o tebi kakav si jadan i koliko zelis da se dodvoris Administratoru doticnog foruma :: Iznenadio bi se, ali ja imam account na HWG ali slabo ucestvujem jer je to mrtvo more od foruma (pitam se sto?), na stranu fanboyizam (ima tamo skroz OK likova, njima svaka cast) :: Ali znas sta, posto sam dobre volje, priznacu ti da si skroz u pravu i da sam ja skroz sve pogresno skontao , kako bi sav ozaren mogao da posaljes link ove teme (cudo bi bilo da vec nisi) HWG adminu koji ce te potapsati po glavici: `Bravo mali !` :: :: MarkoNB ja ti zelim apsolutno sve najbolje u tvom zivotu i stvarno bih voleo da vise ne smaras :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
posto vidim da ti je mozak na nivou adolescenta. Ne znam o kakvim lekovima za smirenje pricas jer ti si taj lupeta. Anyway ti si ovoj temi doprineo tako sto si stavio link za pogresnu generaciju CPU. Vrstan (pa cak i obican) overkloker bi znao razliku izmedju Nehalema i Sandy bridge-a ali tele koje misli da zna nesto samim tim sto ima najnovije Intel procesore, ne bi. Marko, MOMCE, znas li ti uopste da mislis ili su ti ti procesori 3xxx sve sto imas za obradu podataka?
edit
@Gligo obecavam da necu vise
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.