Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
NAJBOLJI CPU KULER NA SVETU CORSAIR H100
STRANA 2 OD 3  
Dexter013 @wlada aka classified 12.06.2012. 16:51 #424548

status: user
broj poruka: 17098
Neki ljudi su stipse pa bi se jebali za dinar,
ti bi se jebao za 1celzijus ili ako na necemu pise evga...

Komp ti sluzi samo da igras igre,
razmisli malo na sta bacas tolike silne novce vreme
i najbitnije zivce, kojih vidim nemas bas mnogo...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 12.06.2012. 16:54 #424549

broj poruka: 728

Da ne ponavljam ono sto je cista fizika i sto mozete da vidite ako ukljucite Furmark i Prime95. Performanse Tower coolera ce opasti za 7-8C. Oni nalezu na grafiku. Ona noctua ljudi nekada podupiru nesto da nedotakne grafiku. Grafika se usija, skoro kao CPU. To znaci da Tower cooler skoro kao da hladi 2 porcesora. Ne tako ali grafika celom duzinom vrelina ide na tower kuler. To niko nije testirao a to jew realno, znaci ne moze niko da mi kaze da to nije istina jel da udaljis 5cm usijace se a ne da naleze skoro. Vise toplote fanovi stignu da odnose kada hlade samo jednu povrsinu ali teze kada je usijava i druga graficka karta. To je gaming, to je realno okruzenje. A H100 na krovu lepo, sve predje od graficke ravno na zadnji9 venmtilator i izlazi napolje, ovde ide u CPU kuler. Ovo samo magarac moze da kaze da nema uticaja.
Ovo su stresovi CPU, gde grafika se ne testira. A poznato je koliko je H100 bolji jel on dozvoljava i hladjenje mofseta najbitnijeg dela maticne za recimo kulerom za memoriju.
Onaj Corsair Airflow znaci da pipnete jednu i drugu stranu maticne nebo i zemlja. Ceo taj kvadrat 1/4 on oladi ladna bude. A kao hladi samo memoriju. Na Phanteksu za njega nema mesta.

Da ja bi se jebao za celzijus jel to je ovde celzijus ili dva a za push-pull je 5-6, a kada zraci grafika na onu kocnektinu to je jos 4-5 jel ne moze da ohladi dve vreline. A cena tih kulera je 10e jeftinije od H100. Pa vi vidite sta se prodavalo ovom narodu, koje gluposti. Ja slusao najvece strucnjake kako bulazne a gledao u ove izvestaje, sa kojim su oni ubedjenjem pricali da je Noctua 5-6c bolja od Hydro serije, to je strasno. Lepo recite Srbija je mesto koje je najvise para bacilo na gfore opcije zbog dobavljaca.

EVGA-CORSAIR-Strictly

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 12.06.2012. 16:58 #424551

Ide leto, dosa Ivy mogli su doneti 30 kom H80 i 30 kom H100.
Ali oni nemaju ni ove druge a tesko da ce ih i biti jel je leto jel su trazeni nema silnih pojeftinjenja, Nije planirano nista od uvoza. Do sada bi prodali po razumniom cenama sve H80 i H100. Narod kada bi video realnu stranu kupovao bi.
To su kuleri koji dugo traju, vred platili.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Dexter013 @wlada aka classified 12.06.2012. 16:59 #424552

broj poruka: 17098
E vidis bas o ovome ti i pricam...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 12.06.2012. 17:00 #424554

Pa sta kupici 680 classified da mogu da igram Resident Evil 4.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Lujone Re: ... RE4 je iz 2005 godine 12.06.2012. 19:37 #424576

broj poruka: 200
to mozes da igras na ultra sa kartom od 50e.

:: Pa sta kupici 680 classified da mogu da igram Resident Evil 4
::
:: EVGA-CORSAIR-Strictl
Classified ... 12.06.2012. 22:11 #424619

Zezam se naravno, preko foruma se ne vidi koliko puta se ja zezam i onda ljudi to shhavte ozbiljno.

EVGA-CORSAIR-Strictly

solaja777 ... 12.06.2012. 22:33 #424621

broj poruka: 3278
mislim da te ne shvataju ozbiljno pa se i drugi zezaju , ma zezatorski forum .)
Classified ... 24.06.2012. 06:20 #427047

Jbt stvarno su ovi nasi sto dovoze CORSAIR malo skrenuli. Ima bre onaj H100 sto se nikad lakse skida sada bi ga ubacio, treba da skidam ono sa CH4F jel mi trebaju oni sundjercici.
Znaci stvarno nemam reci, onakvi su kako i zaradjuju. Eto.
Ne mogu da kompletiram normalan 2133 komp u Srbiji. Evo da su mi prodali Maximus i i7 i sta dalje sta imaju, koji kuler a da nije kocka metala od kilo iste cene kao H100 skoro. Koju memoriju imaju da ponude za taj dobar Intelov kontroler da vidimo beneficije ili je cela drzava na X79 pa svima treba 1600MHz. Pitao ja u Monitoru, jel cete dobijate Memoriju, mislio na neki bolji Mushkin ili CORSAIR mozda, kaze dobili smo Geil, reko divno drecavo zutu memoriju da ubacim unutra sada odlicno.
170E preko cene ce me izaci narudzbina svega toga ali nema mi druge. Ne smem dozvoliti da od mene profitiraju na onome protiv cega se borim. Bolje je iscepati kes nego to uraditi. A EMMI, ajde da kazemo svi ostali nisu imali prilike, Monitor, GIGATRON iostali nisu imali prilike, ali ovima je pred nosom bilo i ja vam kazem svima ko ima Intel SB-IB ne pokusavajte sa jednim radiatorom da idete necete se lepo provesti ukoliko nije eventualno H80 u pitanju. Uzmite Noctua onaj kuler inace necete moci da klokujete Intel a platicete kuler 80e sa kojim ne mozete nista sem AMDa da klokujete. Ili vrlo malo.
A za onu Vengeance memoriju treba da znate da je nestabilna prilikom klokovanja i da je to snaga Hyperx modula nista vise. Da ne pricam o XMS3 koji je slabiji od Kingstona HyperX koji je u rangu memorija koje ni nemaju hladnjake jel se tada pojavio jos.
Znaci Low budget memorija najnizeg ranga 16GB kosta 100e.
Preterale su nase prodavnice, bezobrazluk nema kraja. I ja ako volim CORSAIR rekao sam vam mogu vam reci sta od CORSAIR valja a sta su doneli sto je prestala proizvodnja pre 3 godine.

- - - - - - - - - - - - - - -
EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: ... 24.06.2012. 08:34 #427048

broj poruka: 19075
yeah right - http://www.youtube.com/watch?v=u6NuGf6G4fk
ako nisi skoro video neku zenku evo ti prilike, i to ruskinju

:: Uzmite Noctua onaj kuler inace necete moci da klokujete Intel a platicete kuler 80e sa kojim ne mozete nista sem AMDa da klokujete. Ili vrlo malo.
:: A za onu Vengeance memoriju treba da znate da je nestabilna prilikom klokovanja i da je to snaga Hyperx modula nista vise. Da ne pricam o XMS3 koji je slabiji od Kingstona HyperX koji je u rangu memorija koje ni nemaju hladnjake jel se tada pojavio jos.
:: Znaci Low budget memorija najnizeg ranga 16GB kosta 100e.
:: Preterale su nase prodavnice, bezobrazluk nema kraja. I ja ako volim CORSAIR rekao sam vam mogu vam reci sta od CORSAIR valja a sta su doneli sto je prestala proizvodnja pre 3 godine.
:: - - - - - - - - - - - - - -
Classified ... 24.06.2012. 12:01 #427062

Jel bi ti uzeo H100 za 100e ako ima prilike???
Znas koliko mi treba on sada, tek sam se setio sada koja je zajebancija da stavim H70 pa da skidam, znaci stvarno nemam reci. Najstvarnije od svega godinu dana nas zajebavaju za taj kuler jer znaju da 30-40 ljudi hoce da ga kupi.
E sada pazite sledecu stvar. Ja sam od Hrvata cuo da H100 i H80 imaju neki problem i da je CORSAIR nasao uzrok. To se ne desava stalno ali napravio je veci broj RMA nego sto je trebao. Neki keramicki deo unutra. Oni znaju imaju izvrsnu saradnju sa CORSAIR i nista ne salju nego im radnje njihove momentalno menjaju kao da je sam CORSAIR tu kod njih. Ubijaju od para na CORSAIR, tipa kao CM-Thermaltake i Silverstone zajedno kod nas. Toliko aradu imaju na njihovim proizvodima.
Pa se zbog tog dela ocekuje revizija tih kulera savremenija.
Ne znam da li je istina i znam da nekima radi izvrsno da su imali zamenu i da sledeci primerak ima 5C nize temp, ne cuje se, odlican a jedan menjali. Sada mislim da ga nema ni u Hrvatskoj i ne mogu da ga dobave ni oni. Mozda nova serija se ceka totalno. A sve se mislim da bi nasi doneli bas nju kada su nam doneli plavi airflow , znaci iz doba ASUS Maximus plavo bele. Dok ROG nije postao crveno crn.
Bas mi treba H100.

- - - - - - - - - - - - - - -
EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: ... 24.06.2012. 12:21 #427067

nema sanse da bih dao 100eu za to.. 70 da.

:: Jel bi ti uzeo H100 za 100e ako ima prilike??
:: Znas koliko mi treba on sada, tek sam se setio sada koja je zajebancija da stavim H70 pa da skidam, znaci stvarno nemam reci. Najstvarnije od svega godinu dana nas zajebavaju za taj kuler jer znaju da 30-40 ljudi hoce da ga kupi
:: E sada pazite sledecu stvar. Ja sam od Hrvata cuo da H100 i H80 imaju neki problem i da je CORSAIR nasao uzrok. To se ne desava stalno ali napravio je veci broj RMA nego sto je trebao. Neki keramicki deo unutra. Oni znaju imaju izvrsnu saradnju sa CORSAIR i nista ne salju nego im radnje njihove momentalno menjaju kao da je sam CORSAIR tu kod njih. Ubijaju od para na CORSAIR, tipa kao CM-Thermaltake i Silverstone zajedno kod nas. Toliko aradu imaju na njihovim proizvodima.
:: Pa se zbog tog dela ocekuje revizija tih kulera savremenija
:: Ne znam da li je istina i znam da nekima radi izvrsno da su imali zamenu i da sledeci primerak ima 5C nize temp, ne cuje se, odlican a jedan menjali. Sada mislim da ga nema ni u Hrvatskoj i ne mogu da ga dobave ni oni. Mozda nova serija se ceka totalno. A sve se mislim da bi nasi doneli bas nju kada su nam doneli plavi airflow , znaci iz doba ASUS Maximus plavo bele. Dok ROG nije postao crveno crn
:: Bas mi treba H100.
Classified ... 24.06.2012. 12:44 #427074

E pa jbg ja daj boze da ga nadjem za 100e novog.
Zasto bi Phanteks i kocketina metala boje govneta koje zauzimaju pola kompa bili skuplji od boljeg i lepseg CORSAIR H100.
Ovde je najmanja cena da se nabavi ja misli 130e.

EVGA-CORSAIR-Strictly

nemanja21 Re: ... 24.06.2012. 12:49 #427077

broj poruka: 1227
130e.. pa dodas jos malo pa imas krsteno vodeno sa sve gpu blokom a ne to sranjce

imarkovic Re: ... 24.06.2012. 13:01 #427085

nisam znao da phanteks kosta vise od 130eu..

:: E pa jbg ja daj boze da ga nadjem za 100e novog
:: Zasto bi Phanteks i kocketina metala boje govneta koje zauzimaju pola kompa bili skuplji od boljeg i lepseg CORSAIR H100
:: Ovde je najmanja cena da se nabavi ja misli 130e
Classified ... 24.06.2012. 13:20 #427094

Kazes dao bi 70e, jel tako. E pa ja kazem zasto bi kostao on 70e a ostali 75 i 85e.
I to nije malo sranjce nego kuler boljih performansi od Noctua, Megahalemsa, Trueblacka i Phanteksa. A ja niti znam niti imam nameru da pravim komplikacije sebi u racunaru sa pumpama sada i rezervuarima. Ionako ja nemam vise grafickih i necu toliko klokovati da mi to treba.
Hocu lepo za 100-105e kolika je cena kulera da uzmem najbolje sto ima za CPU.
To je najnormalnije.
Ko bi ti dao H100 za 70e a Noctua 75e.
Zaprepascujuci je broj ljudi sa Tower coolerima koji su presli sa Tower coolera na H100 kao i onih koji su novi sistem pravili sa Ivy Bridge pa naravno uzeli H100 a svoj kuler prodali. Razlika je samo 2-3C u korist H100 ali su se oslobodili goleme muke nezagodne.
Koja valja samo za CPU za ostalo je jako nezgodna.
Phanteks je najbolji Tower cooler ali je zakasnio jedno 2 godine tako da ce zarada tu biti ne bas sjajna. On se prodaje ali to nema veze sa H100 koji ubija ili sa Tower coolerima koji su zaradjivali pre H80/H100 dok je Hydro bi jos slab za Intela.
Ali ovde je zamrznuto vreme 3 godione ranije. Postoje samo nove stock grafike i procesori, to dolazi na vreme, jel to vuce prodaju ostalog djubreta iz doba Jure.
I naravno zlatni partner ASUS a sta ce u tog ROGa.
Najbolje kada krenu da pricaju o dometima memorije na jednoj i drugoj ploci a ono 500MHz ispod nema da se nadje u Srbiji uopste.

- - - - - - - - - - - - - -
EVGA-CORSAIR-Strictly

nemanja21 Re: ... 24.06.2012. 13:59 #427105

broj poruka: 1227
a h100 nema pumpu i rezervoar? zanimljivo. neces toliko klokovati a kukas o classifiedu koji se bolje klokuje od ostalih za koji megaherc?

Classified ... 24.06.2012. 19:43 #427184

To je graficka a ne procesor koji je odnos snaga prema apalikacijama jao dve te classified graficke i vise.
Jos ovaj H70 Core se prodaje bez ventilatora, to treba ljudima da bude jasno.
Ne znam sta ce da stave na njega. Pa to ce biti gore performanse nego H40 i H50.
Da sa njim se ne dobijaju ventilatori.
ZLO NASIH PRODAVNICA NEKIH JE VELIKO I NEZNANJE I ZELJA SAMO DA ZARADE A NE DA IMAJU ZADOVOLJNE MUSTERIJE KAO OVI STO SU MENI DONELI PLOCU I PRODALI MI JE 40E JEFTINIJE NEGO STO KOSTA U EVGA EUROPE.

TO SAM ZABORAVIO DA VAM KAZEM A AKO STE SRBI I LJUDI ONDA DRUGIM SRBIMA RECITE DA SE SA H70 CORE VEROVATNO NE DOBIJA NIJEDAN VENTILATOR A SVAKI KOJI IMA DA SE NADJE U BEOGRADU GORIH JE PERFORMANSI NEGO STOCK VENTILATORI H50 COOLERA STAROG. ZA DVA JOS NORMALNA VENTILATORA ONI CE VAMA UZETI VISE PARA NEGO ZA H100 I TO JE I BILA NAMERA. NIKADA NIJE BILO KAO SADA OVO JE SADA ONO KRAJNJI BEZOBRAZLUK PRODAVNICA, KRAJ KRAJEVA ONO NEMA DALJE.

U Pravu su bili Hrvati kada su mi rekli nemoj da ides na sajtove tih prodavnica i da gledas samo se nerviras za dzabe. Njima se cini da smo se svi ovde najeli gljiva ludara. Ko ce dati 75E za kuler kao moj samo sto nema nijeda ventilator u kutiji.
Bas kada sklopim Intel radicu Prime 95 da vidite da li se isplati to uzimati.
Ja prognoziram da ce to biti nastavci Graphite serije i 800D onog sto su se vukli 2 godine ovde. Na kraju ce ga dati nekom da nadomeste nesto.

EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: ... 24.06.2012. 20:11 #427199

jesi ti blesav? Kazem za mene ne vredi vise od 70eu, i kaad bi kostao toliko kupio bih ga, jel kapiras? A on kosta preko 100eu, sto je skuplje od ovih tower-a koje si naveo, jel kapiras? Ne kapiras? e pa jbg, nije ni bitno..

:: Kazes dao bi 70e, jel tako. E pa ja kazem zasto bi kostao on 70e a ostali 75 i 85e
:: I to nije malo sranjce nego kuler boljih performansi od Noctua, Megahalemsa, Trueblacka i Phanteksa. A ja niti znam niti imam nameru da pravim komplikacije sebi u racunaru sa pumpama sada i rezervuarima. Ionako ja nemam vise grafickih i necu toliko klokovati da mi to treba
:: Hocu lepo za 100-105e kolika je cena kulera da uzmem najbolje sto ima za CPU
:: To je najnormalnije
:: Ko bi ti dao H100 za 70e a Noctua 75e
:: Zaprepascujuci je broj ljudi sa Tower coolerima koji su presli sa Tower coolera na H100 kao i onih koji su novi sistem pravili sa Ivy Bridge pa naravno uzeli H100 a svoj kuler prodali. Razlika je samo 2-3C u korist H100 ali su se oslobodili goleme muke nezagodne
:: Koja valja samo za CPU za ostalo je jako nezgodna
:: Phanteks je najbolji Tower cooler ali je zakasnio jedno 2 godine tako da ce zarada tu biti ne bas sjajna. On se prodaje ali to nema veze sa H100 koji ubija ili sa Tower coolerima koji su zaradjivali pre H80/H100 dok je Hydro bi jos slab za Intela.
:: Ali ovde je zamrznuto vreme 3 godione ranije. Postoje samo nove stock grafike i procesori, to dolazi na vreme, jel to vuce prodaju ostalog djubreta iz doba Jure
:: I naravno zlatni partner ASUS a sta ce u tog ROGa
:: Najbolje kada krenu da pricaju o dometima memorije na jednoj i drugoj ploci a ono 500MHz ispod nema da se nadje u Srbiji uopste
philaemos @Classified 24.06.2012. 20:42 #427207

broj poruka: 2743
Uzeo sam Coolink ventove u Madjarskoj, platio sam ih 7.6 eura sa 5g garancije
Imali su i Scythe Gentle Typhoon, ali samo AP13 i sporije i kostali su po 15 eura.

imarkovic Re: @Classified 24.06.2012. 21:09 #427210

ne mogu da razumem zasto kod nas ima Coolink paste a nema ventilatora..
inace, pasta im je fenomenalna i povoljna

:: Uzeo sam Coolink ventove u Madjarskoj, platio sam ih 7.6 eura sa 5g garancije
:: Imali su i Scythe Gentle Typhoon, ali samo AP13 i sporije i kostali su po 15 eura
philaemos Re: Re: @Classified 24.06.2012. 21:51 #427215

broj poruka: 2743
Ne kapiram ni ja.
Noctua kvalitet po duplo nizoj ceni, verujem da bi ih ljudi kupovali.
Prava steta.

:: ne mogu da razumem zasto kod nas ima Coolink paste a nema ventilatora.
:: inace, pasta im je fenomenalna i povoljn
:: :: Uzeo sam Coolink ventove u Madjarskoj, platio sam ih 7.6 eura sa 5g garancije
:: :: Imali su i Scythe Gentle Typhoon, ali samo AP13 i sporije i kostali su po 15 eura
:: ::
Bobi4ever Bilo jedno vreme 24.06.2012. 21:55 #427218

broj poruka: 4888
u ComTrade ako se ne varam, ali samo oni na 1200 rpm, SWIF2 1201 valjda...
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

imarkovic Re: Re: Re: @Classified 24.06.2012. 21:56 #427219

naravno da bi ih kupovali, dovlace ih iz inostranstva bre, znas kakav Coolink masivan hladnjak sam imao prilike da montiram, bas lepo izgleda i veoma podseca na noctuu, mislim to i jeste noctua, ali mi je nekako lepsi, sistem montiranja je isti.. takodje kao i noctua ima racvu za 2 ventilatora, full je, a jeftiniji znatno od noctue..

:: Ne kapiram ni ja
:: Noctua kvalitet po duplo nizoj ceni, verujem da bi ih ljudi kupovali
:: Prava steta
:: :: ne mogu da razumem zasto kod nas ima Coolink paste a nema ventilatora.
:: :: inace, pasta im je fenomenalna i povoljn
:: :: :: Uzeo sam Coolink ventove u Madjarskoj, platio sam ih 7.6 eura sa 5g garancije
:: :: :: Imali su i Scythe Gentle Typhoon, ali samo AP13 i sporije i kostali su po 15 eura
:: :: ::
Bobi4ever Re: Re: Re: Re: @Classified 24.06.2012. 21:58 #427220

broj poruka: 4888
Da nije Corator ?
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

:: naravno da bi ih kupovali, dovlace ih iz inostranstva bre, znas kakav Coolink masivan hladnjak sam imao prilike da montiram, bas lepo izgleda i veoma podseca na noctuu, mislim to i jeste noctua, ali mi je nekako lepsi, sistem montiranja je isti.. takodje kao i noctua ima racvu za 2 ventilatora, full je, a jeftiniji znatno od noctue.
:: :: Ne kapiram ni ja
:: :: Noctua kvalitet po duplo nizoj ceni, verujem da bi ih ljudi kupovali
:: :: Prava steta
:: :: :: ne mogu da razumem zasto kod nas ima Coolink paste a nema ventilatora.
:: :: :: inace, pasta im je fenomenalna i povoljn
:: :: :: :: Uzeo sam Coolink ventove u Madjarskoj, platio sam ih 7.6 eura sa 5g garancije
:: :: :: :: Imali su i Scythe Gentle Typhoon, ali samo AP13 i sporije i kostali su po 15 eura
:: :: :: ::
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs