Pa to...Nego, drug, da li ih ti i kako posle lepis? Ja sam skidao onu preostalu gumu, stavio malko paste, nacentrirao i pazljivo montirao i sve se to lepo stegne sa hladnjakom. Tako da nisam nicim lepio. Temperatura su skroz kao da je nov iz radnje:) I dan danas rade ti racunari, a i to ne bi.... Jes da neko ko nema bas spretnu ruku moze da ga sprzi ako skida hladnjak i ne nacentrira kako treba, ali ko ga sisa, ionako su vec trebali da budu medju pokojnima, tako da...
Jedan je poseban slucaj...Radi se o athlon x2 athlon x2 4850e koji nema cak 8 nogica i skinut mu je poklopac kako bi se zamenila pasta. Od tih 8 nogica potrebne su samo 3, ostale su masa. Na socket-u sam ubacio iglice slicnih dimenzija tako da vire oko 1mm iz slota i kad ubacim proc dobije kontakt.) I taj racunar vec 2.5 godina sljaka bez ikakvog problema na @2.8GHz:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Koja su se pregrevala,lako se skida IHS ziletom,samo malo paznje da se ne ide duboko zbog tranzistora na :: procesoru,najvise 5 mm.pasta ispod je blagi uzas,tvrda kao kamen,ne da ne provodi toplotu nego je izolator :-) jedva sam je skinuo medicinskim benzinom :: Temperature,he he 10 C nize,jednake na oba jezgr :: :: Izleda da ne gura samo INTEL orbit pod svoje procesore :-)
Lepim posle super lepkom,na procesoru po tragu od te gume namazem locktide,namontiram ihs i odmah u socket i namontiram kuler bez paste da sve stegne lepo dok se osusi lepak,ostavim tako par minuta i posle namazem pastu.cpu radi kao da je nov
nemoj koristiti super lepak u kompjuterima ni zasta .. pogotovo za cpu ... vrati kao i gile .. skines ostatak silikona i ucentriras.. stegne ga lepo hladnjak ... tako svi radimo ..
:: :: :: :: gumu skidas ziletom i sa cpu i sa ihs,da je nema uopste,jer ako ostane odaljice ihs od jezgra i izgorece procesor,licno se uverio :-) pozdrav
Pa jes brale, napisa ja gore da skidam to govance bas zbog toga da lepo his nalegne gore. Sto je najgore, i ja se licno uverih sa jednim x2 4000+, ma crce u roku od 10 sec, jbg. Posle toga se vise ni malo nije grejao - mrtav ladan:)
@Code rode, mozda ne treba, ali ajd jedna-dve kapljice da se lepo razmaze po liniji gde je bio silikon i stegne se posle da se prosusi i ne bi trebalo biti problema. Bar ako ide proc nekome, da mu se ne raspadne kad menja pastu:) Ne mislim na prodaju takvog procesora, naravno...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: :: :: :: gumu skidas ziletom i sa cpu i sa ihs,da je nema uopste,jer ako ostane odaljice ihs od jezgra i izgorece procesor,licno se uverio :-) pozdrav
He,He,ja nisam izgoreo neki 5000+ bilo namesteno u biosu da se gasi na 60 C,samo zavrti kulere i pljas ugasi se. @Codeus mogu neki kvalitetni lepkovi loctite je ok niti gori pcb i ne provodi struju,sto kaze Gile samo par kapi po onom tragu da stegne lepo Zajebani su oni kineski superlepkovi,tope plastiku i nagrizaju metal :-)
:: Pa jes brale, napisa ja gore da skidam to govance bas zbog toga da lepo his nalegne gore. Sto je najgore, i ja se licno uverih sa jednim x2 4000+, ma crce u roku od 10 sec, jbg. Posle toga se vise ni malo nije grejao - mrtav ladan:
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.